Истражувања

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Бриф за итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот COVID-19 број 1 335
2 Индекси на активна транспарентност 708
3 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 598
4 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 610
5 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 694
6 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 777
7 Индекс на активна транспарентност 2019 1175
8 Документ за јавни политики: (Не)функционирањето на системот за спречување на корупцијата во јавните набавки во Македонија 1439
9 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 1544
10 Индекс на активна транспарентност 2018 2309
11 Истражување на траспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки на институциите 1923
12 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2599
13 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2587
14 Индекс на активна транспарентност 2017 2545
15 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 2922
16 Индекс на активна транспарентност 2016 2891
17 Мониторинг на известување на медиумите за теми од поширок општествен интерес 3468
18 Истражување на актуелните практики во општините: Транспарентно локално владеење 3954
19 Истражување за примената на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер од страна на новинарите 4107
20 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2011 4397
21 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2009 4306
22 Транспарентно локално владеење: Книга на практики и препораки 4442
23 Истражување на актуелните практики во општините од Источна Македонија 4334