Мониторинг на јавните набавки на локално ниво

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Многу ниска конкуренција на локалните тендери 1465
2 Третина тендери со еден или ниту еден понудувач 2260
3 Истражувањето на пазарот за техничките карактеристики на производите е невозможна мисија 2525
4 На тендерите просечно има по 2,5 понудувачи, на е-аукциите учествуваат по 2 3078
5 Опаѓа и онака малата конкуренција кај локалните тендери 3174
6 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 2966
7 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 2431
8 Извештај од мониторинг на јавните набавки на локално ниво: Проценетата вредност на набавките – жежок костен за договорните органи 3128
9 Цените на тендерите – растечки проблем во јавните набавки 3273
10 Малите фирми сметаат дека задоцнетото плаќање, кратките рокови и условите за учество се главни проблеми во набавките на локално ниво 3249
11 Јавните набавки на општините – од 2 до 400 евра по жител 3152
12 Извештај од мониторингот на јавните набавки на локално ниво: Различни набавки – исти проблеми 3061
13 Големи и мали - јавни набавки на локално ниво 3100