Истражувања

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Индекс на активна транспарентност 2019 9
2 Документ за јавни политики: (Не)функционирањето на системот за спречување на корупцијата во јавните набавки во Македонија 260
3 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 474
4 Индекс на активна транспарентност 2018 967
5 Истражување на траспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки на институциите 782
6 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 1415
7 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 1447
8 Индекс на активна транспарентност 2017 1392
9 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 1672
10 Индекс на активна транспарентност 2016 1827
11 Мониторинг на известување на медиумите за теми од поширок општествен интерес 2294
12 Истражување на актуелните практики во општините: Транспарентно локално владеење 2823
13 Истражување за примената на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер од страна на новинарите 3102
14 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2011 3264
15 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2009 3332
16 Транспарентно локално владеење: Книга на практики и препораки 3390
17 Истражување на актуелните практики во општините од Источна Македонија 3306