ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Center for Civil Communications - Ongoing projects

Ongoing projects

Print
PDF

Користење на податоците за вистинските сопственици за намалување на корупцијата (2023-2026)

on .

There are no translations available.

Проектот има за цел да ги унапреди транспарентноста, отчетноста и ефикасноста во трошењето на јавните пари преку поттикнување и промовирање на користењето на информациите за вистинските сопственици во борбата против корупцијата. Се очекува проектот да придонесе кон фактичко користење на податоците од Регистарот на вистински сопственици како инструмент во борбата против корупцијата.

Print
PDF

Citizens Against Corruption (2023-2028)

on .

Citizens Against Corruption is USAID project implemented by Macedonian Center for International Cooperation (MCIC) in partnership with Center for Civil Communications (CCC), Institute for Democracy Societas Civilis, Skopje (IDSCS), Economic Chamber of North Macedonia (ECNM), 360 Degrees, Investigative Reporting Lab, Macedonia (IRL), and Balkan Investigative Reporting Network, Macedonia (BIRN).

Print
PDF

Safeguards Against Corruption (2021-2024)

on .

The project includes activities to reduce corruption and misuse of public funds of local governments by increasing the transparency, accountability and integrity of local institutions and implementation of measures provided in the National Strategy for Prevention of Corruption and Conflict of Interest 2021-2025. The project is implemented with financial support from the Kingdom of the Netherlands.

Print
PDF

Balkan Tender Watch (2018-2022)

on .

The project aims at increasing Western Balkans (WB) civil society impact on anti-corruption policies and practices during the public procurement (PP) cycle by utilizing the EU integration as a transformative agenda. There are four major target groups addressed by the action in order to achieve set goals in all participating countries: 1) civil society organizations, media and journalists; 2) national governments and public bodies; 3) business sector; 4) the EU institutions participating in the enlargement process.