Мониторинг на јавните набавки на локално ниво

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Многу ниска конкуренција на локалните тендери 3353
2 Третина тендери со еден или ниту еден понудувач 3802
3 Истражувањето на пазарот за техничките карактеристики на производите е невозможна мисија 4109
4 На тендерите просечно има по 2,5 понудувачи, на е-аукциите учествуваат по 2 4592
5 Опаѓа и онака малата конкуренција кај локалните тендери 4694
6 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 4509
7 Јавните набавки на општините во 2013 година од 2 до 276 евра по жител 3707
8 Извештај од мониторинг на јавните набавки на локално ниво: Проценетата вредност на набавките – жежок костен за договорните органи 4862
9 Цените на тендерите – растечки проблем во јавните набавки 4887
10 Малите фирми сметаат дека задоцнетото плаќање, кратките рокови и условите за учество се главни проблеми во набавките на локално ниво 4785