Истражувања

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Истражување на износите на паушалите на општинските советници 25
2 Документ за јавни политики 53
3 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 176
4 Ад-хок мониторинг на јавните набавки поврзани со коронавирусот 174
5 Бриф за итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот COVID-19 број 1 634
6 Индекси на активна транспарентност 1122
7 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 958
8 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 952
9 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 1059
10 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 1118
11 Индекс на активна транспарентност 2019 1626
12 Документ за јавни политики: (Не)функционирањето на системот за спречување на корупцијата во јавните набавки во Македонија 1785
13 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 1877
14 Индекс на активна транспарентност 2018 2761
15 Истражување на траспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки на институциите 2252
16 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2948
17 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 2919
18 Индекс на активна транспарентност 2017 2891
19 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 3277
20 Индекс на активна транспарентност 2016 3231
21 Мониторинг на известување на медиумите за теми од поширок општествен интерес 3849
22 Истражување на актуелните практики во општините: Транспарентно локално владеење 4288
23 Истражување за примената на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер од страна на новинарите 4463
24 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2011 4816
25 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 2009 4674
26 Транспарентно локално владеење: Книга на практики и препораки 4779
27 Истражување на актуелните практики во општините од Источна Македонија 4661