ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Истражувања

Истражувања

Title Filter
Display #
# Article Title Hits
1 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 360
2 Трошоци за новогодишни пакетчиња за 2022 година 406
3 Зимско одржување на улици и патишта 2021-22 397
4 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки 633
5 Индекс на активна транспарентност 2021 година 905
6 База на податоци: Концесии за минерални суровини за 2019 година 870
7 Истражување и база на податоци на пресметаниот и наплатениот данок на имот на општините 2017-2019 1063
8 Истражување и база на податоци на трошоците за зимско одржување на патиштата за сезоната 2020/21 966
9 Трошоци за новогодишно украсување и детски пакетчиња 2021 1103
10 Истражување на износите на паушалите на општинските советници 1064
11 Документ за јавни политики 1163
12 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 1303
13 Ад-хок мониторинг на јавните набавки поврзани со коронавирусот 1249
14 Бриф за итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот COVID-19 број 1 1777
15 Индекси на активна транспарентност 2553
16 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 2178
17 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 2174
18 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 2265
19 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 2277
20 Индекс на активна транспарентност 2019 3269
21 Policy paper: (Non)performance of the system for prevention of corruption in public procurements in Macedonia 3008
22 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 3119
23 Active transparency index 2018 4219
24 Research of transparency, accountability and integrity of institutions in public procurements 3508
25 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4147
26 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4081
27 Индекс на активна транспарентност 2017 4174
28 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 4568
29 Index of active transparency 2016 4449
30 Monitoring of media reports on priority issues of public interest 5133
31 Research of current practices: Transparent local governance 5387
32 Research on the application of the right of free access to public information on the part of journalists 5613
33 Monitoring of the media reporting on corruption in Macedonia 2011 6189
34 Monitoring of the media reporting on corruption in Macedonia 2009 6063
35 Transparent local governance: Book of Practices and Recommendations 6283
36 Results of the survey of existing practices in municipalities in Eastern Macedonia 5780