ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Center for Civil Communications - Извештаи

Извештаи

Индекс на активна транспарентност

Филтер по Наслови
Прикажи #
# Наслов на артиклот Кликови
1 Рангирање на институциите според антикорупциските перформаси во јавните набавки 127
2 Истражување: Процес на доделување Б-интегрирани еколошки дозволи 115
3 Истражување на набавките на училиштата со парите на родителите на учениците 555
4 39 Извештај од мониторингот на јавните набавки (јануари-јуни 2023) 385
5 Годишен извештај за компаративна проценка на состојбата во јавните набавки во земјите од Западен Балкан 222
6 Застарени ГУП-ови, често менување ДУП-ови и голем број дивоградби 238
7 Истражување за степенот на здравствена заштита на жителите во 30-те здравствени центри во земјава 258
8 Истражување за капацитетите на итната медицинска помош 378
9 Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети 333
10 Истражување на последиците од кризата во 2022 во Буџетот на РСМ 350
11 Истражување на последиците од кризата во 2022 во буџетите на општините 359
12 Мапирање на состојбата со објектите за спорт во општините 329
13 Индекс на активна транспарентност 2023 534
14 38 Извештај од мониторингот на јавните набавки (јануари-декември 2022) 423
15 Документ со препораки за поттикнување на спроведувањето „зелени“ јавни набавки 823
16 Извештај од истражувањето на јавните набавки поврзани со заштитата на животната средина за детектирање на ризиците од корупција 843
17 Транспарентност и отчетност на претпријатијата во државна сопственост 2022 1138
18 Индекс на рационалност бр.19 895
19 Индекс на рационалност бр.18 874
20 Документ за јавни полики 857
21 Индекс на активна транспарентност 2022 година 1047
22 Втор полугодишен извештај од мониторингот на јавните набавки за заштита од КОВИД-19 во 2021 година 926
23 Прв полугодишен извештај од мониторингот на јавните набавки за заштита од КОВИД-19 во 2021 година 1449
24 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 1394
25 Извештај во сенка за јавните набавки во Северна Македонија 2021 1458
26 Индекс на активна транспарентност 2021 година 2745
27 Финансиска анализа на работењето на државните претпријатија 2015-2019 година 2187
28 Извештај во сенка за јавните набавки 2020 2366
29 Документ за јавни политики за јавните набавки во време на корона 2055
30 Анализа на остварувањето на пристапот до информации според новиот Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер 2022
31 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 2427
32 Ад-хок мониторинг на јавните набавки поврзани со коронавирусот 2478
33 Индекс на активна транспарентност 2020 3148
34 32 Извештај од мониторингот на јавните набавки (јануари-јуни 2019) 3595
35 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 4264
36 Извештај во сенка за состојбите, проблемите и идните предизвици во спроведувањето на тендерите во Македонија 4155
37 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 6270
38 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните претпријатија и установи во Р. Македонија 6354
39 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните набавки 6893
40 Мерки за стеснување на просторот за корупција во бесправното градење и урбанизмот 6794
41 Мерки за стеснување на просторот за корупција во образованието 6563
42 Мерки за стеснување на просторот за корупција во здравството 6307
43 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавната администрација 6196