ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Извештаи

Извештаи

Индекс на активна транспарентност

Title Filter
Display #
# Article Title Hits
1 Истражување за степенот на здравствена заштита на жителите во 30-те здравствени центри во земјава 36
2 Истражување за капацитетите на итната медицинска помош 95
3 Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети 105
4 Истражување на последиците од кризата во 2022 во Буџетот на РСМ 162
5 Истражување на последиците од кризата во 2022 во буџетите на општините 139
6 Мапирање на состојбата со објектите за спорт во општините 125
7 Index of Active Transparency 2023 312
8 38 Monitoring of public procurement report (January-December 2022) 236
9 Policy document with recommendations to encourage organization of “green” public procurements and prevent corruption in the process 641
10 Report from the monitoring and research of environment-related public procurements to detect corruption risks 655
11 Transparency and Accountability of State-owned enterprises 964
12 Index of Rationality 19 747
13 Index of Rationality 18 698
14 Policy brief 633
15 Active Transparency Index 2022 819
16 Second semi-annual monitoring report on public procurements related to COVID-19 protection in 2021 709
17 First semi-annual monitoring report on public procurements related to COVID-19 protection in 2021 1235
18 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 1161
19 Shadow Report on Public Procurement in North Macedonia 2021 1291
20 Индекс на активна транспарентност 2021 година 2538
21 Financial Analysis of the Operation of the State/Public Enterprises 2015-2019 2011
22 Shadow Report on Public Procurement 2020 2204
23 Policy brief on emergency COVID-19 procurement 1841
24 Analysis of the Exercise of Free Access to Information Pursuant to the new Law on Free Access to Public Information 1806
25 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 2236
26 COVID-19 Related Emergency Procurement Monitoring Report North Macedonia 2226
27 Active Transparency Index 2020 2955
28 32 Report on Monitoring the Implementation of Public Procurement (January-June 2019) 3409
29 Transparency, Accountability and Integrity in Public Procurement 4072
30 Shadow Report on Public Procurement in Macedonia: Trapped between the old and the new 3939
31 Мониторинг на медиумското известување за корупција во Македонија 6120
32 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните претпријатија и установи во Р. Македонија 6147
33 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавните набавки 6701
34 Мерки за стеснување на просторот за корупција во бесправното градење и урбанизмот 6592
35 Мерки за стеснување на просторот за корупција во образованието 6332
36 Мерки за стеснување на просторот за корупција во здравството 6132
37 Мерки за стеснување на просторот за корупција во јавната администрација 6041