ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications
Печати
PDF

Индекс на рационалност 17

on .

Седумнаесеттиот индекс на рационалност е изработен за следниве пет видови производи и услуги:

 • летни работни униформи;
 • зимски работни униформи;
 • работни обувки-кломпи;
 • одржување хигиeна во внатрешни работни површини и
 • системи за инфузија

Во изработката на индексот на рационалност за овие производи и услуги беа вклучени институции на национално и на локално ниво коишто имале ваков вид набавка во 2016 и во 2017 година.

Во изработката на индексот на рационалност беа вклучени 48 институции на национално и на локално ниво, коишто за набавките спровеле 53 тендери.

Печати
PDF

Индекс на рационалност 16

on .

Шеснаесеттиот индекс на рационалност е изработен за следниве пет видови производи и услуги:

 • електрична енергија;
 • миење патнички возила;
 • писмен превод;
 • ангажирање агенција за привремени вработувања и
 • поставување бехатон-плочки.

Во изработката на индексот на рационалност за овие производи и услуги беа вклучени институции на национално и на локално ниво коишто имале ваков вид набавка во 2015 и во 2016 година.
Во изработката на индексот на рационалност беа вклучени 48 институции на национално и на локално ниво коишто за набавките спровеле 55 тендери.

Печати
PDF

Индекс на рационалност 15

on .

Индекс на рационалност 15

Петнаесеттиот индекс на рационалност е изработен за следниве пет видови производи и услуги:

 • индустриска сол (рефус и пакувана во вреќи),
 • клима-уреди,
 • хартија за печатење и фотокопирање,
 • масло за горење - екстра лесно ЕЛ 1 и
 • РТГ - филмови за рендген-снимки.

Во изработката на индексот на рационалност за овие производи и услуги беа вклучени институции на национално и
на локално ниво што имале ваков видна набавки во 2015 и во 2016 година.
Во изработката на индексот на рационалност беа вклучени 95 институции коишто за набавките на овие стоки и
услуги спровеле 101 тендер.

Печати
PDF

Индекс на рационалност 14

on .

Индекс на рационалност 14

Четиринаесеттиот индекс на рационалност е изработен за следниве пет видови производи и услуги:

 • метални архивски ормани,
 • јаглен,
 • училишни столчиња,
 • заштитни гумени чизми и
 • чистење речни корита.

Во изработката на индексот на рационалност за овие производи и услуги беа вклучени институции на национално и на локално ниво кои имале ваков вид на набавка во 2014 и 2015 година.
Во изработката на индексот на рационалност беа вклучени 70 институции, кои за набавките на овие стоки и услуги спровеле 74 тендери.