ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Implemented projects

Implemented projects

Print
PDF

Towards accountable public enterprises (2020-2021)

on .

The project strengthens the integrity and reduces the risks of corruption in public procurement in enterprises established by the central government and local self-government by identifying weaknesses and implementing measures to overcome them. The project is implemented with financial support from the Kingdom of the Netherlands.

Print
PDF

Јавно трошење за јавно добро (2018-2021)

on .

There are no translations available.

Активноста „Јавно трошење за јавно добро“ е поддржана од Проектот на УСАИД за граѓанско учество. Целта на оваа активност е зголемување на ефективноста на јавното трошење преку намалување на корупцијата и зголемување на транспарентноста.

Print
PDF

Network for Transparency, Accountability and Integrity in Public Procurements (2018-2019)

on .

The overall objective of the action is to strengthen impact of civil society’s monitoring of public spending towards attainment of transparent and effective public procurements according to citizens’ needs. The action anticipates capacity building for grass-root CSOs across the country and their active involvement in monitoring of public procurements and initiation of dialogue with public institutions aimed at improving state-of-affairs in this field.

The specific objectives are: (1) active participation of CSOs in improving the legislation and introducing best practices in public procurements towards reduced corruption and enhanced effectiveness in public spending; (2) heightened understanding among stakeholders and the general public at national and local level about the need for greater transparency, accountability and integrity in public spending.