ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/index.php:102) in /var/www/html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Center for Civil Communications - Истражувања

Истражувања

Title Filter
Display #
# Article Title Hits
1 Мапирање на состојбата со објектите за спорт во општините 247
2 Index of Active Transparency 2023 416
3 REPORT from the monitoring and research of environment-related public procurements to detect corruption risks 503
4 Shadow Reports for the work of the Sectoral Working Groups in 2021 725
5 Споредбен извештај за проценка на системите за јавни набавки на земјите од Западен Балкан (EN) 622
6 Анализа на еднаквоста на испорачаните здравствени услуги во различните КОВИД-центри 971
7 Трошоци за новогодишни пакетчиња за 2022 година 1162
8 Зимско одржување на улици и патишта 2021-22 1030
9 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки 1258
10 Индекс на активна транспарентност 2021 година 1604
11 База на податоци: Концесии за минерални суровини за 2019 година 1567
12 Истражување и база на податоци на пресметаниот и наплатениот данок на имот на општините 2017-2019 1788
13 Истражување и база на податоци на трошоците за зимско одржување на патиштата за сезоната 2020/21 1626
14 Трошоци за новогодишно украсување и детски пакетчиња 2021 1762
15 Истражување на износите на паушалите на општинските советници 1909
16 Документ за јавни политики 1852
17 Мапирање на ризиците од корупција во јавните набавки на претпријатијата во сопственост на Владата и на општините 2392
18 Ад-хок мониторинг на јавните набавки поврзани со коронавирусот 1922
19 Бриф за итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот COVID-19 број 1 2496
20 Индекси на активна транспарентност 3338
21 Документ за јавни политики за честото поништување на тендерите 2932
22 Бриф за јавни политики за користење на бази на податоци во борбата против корупцијата 2855
23 Транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки 2960
24 Право или политика: Изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија 2988
25 Индекс на активна транспарентност 2019 4011
26 Policy paper: (Non)performance of the system for prevention of corruption in public procurements in Macedonia 3767
27 База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините 3824
28 Active transparency index 2018 4985
29 Research of transparency, accountability and integrity of institutions in public procurements 4235
30 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4819
31 Анализа на резултатите од мониторинг на известувањето на медиумите за 2017 година 4720
32 Индекс на активна транспарентност 2017 4871
33 Анализа на резултатите од истражувањето на финансиските трансфери од општините до невладините организации во 2016 година 5294
34 Index of active transparency 2016 5098
35 Monitoring of media reports on priority issues of public interest 5767
36 Research of current practices: Transparent local governance 6010
37 Research on the application of the right of free access to public information on the part of journalists 6214
38 Monitoring of the media reporting on corruption in Macedonia 2011 6902
39 Monitoring of the media reporting on corruption in Macedonia 2009 6803
40 Transparent local governance: Book of Practices and Recommendations 6978
41 Results of the survey of existing practices in municipalities in Eastern Macedonia 6413