ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Transparent local governance: Book of Practices and Recommendations
Print
PDF

Transparent local governance: Book of Practices and Recommendations

on .

One of the main goals of decentralisation is to make the local authorities more responsive to the needs of the local communities. Still, six years after the start of the process, surveys show that citizens remain unsatisfied with the manner in which the local self-government deals with their problems and how it organizes the life and work of local communities.

In majority of municipalities in the country, the citizens are not participating sufficiently in the decision making processes and creation of local policies, while local authorities are not sufficiently transparent, accountable and responsible in their work. In addition, the citizens are not well informed about the role and importance of municipal administrations in local communities.  Therefore, there is a need to provide assistance to the municipal administrations to develop and implement more efficient mechanisms for more transparent, accountable and responsible work, and instruments that will allow for and stimulate regular participation of citizens, local business communities and non-governmental organisations in decision making process and creation of local policies. On the other hand, there are municipalities that implement certain successful practices that yield results and serve as positive example for the other municipal administrations.  

For more than a year, three Macedonian nongovernmental associations – the NGO Infocentre, the Centre for Civic Communications and EHO, with the support by USAID, work to increase the mutual confidence and cooperation between citizens, business people, civic organisations and local authorities in Macedonia, through introduction of instruments to ensure more transparent, accountable and responsible operations of local self-governments; encouragement of increased participation of citizens in local decision-making processes, and exchange of good practices between local administrations in the country.