ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Образование: Притајување на сериозен проблем
Печати
PDF

Образование: Притајување на сериозен проблем

on .

И покрај многу малиот број официјално пријавени и разрешени случаи, корупција во образованието во Република Македонија постои и тоа во целиот образовен систем. Наспроти едвај неколкуте официјално пријавени случаи стои перцепцијата во јавноста дека корупцијата во образованието е распространета појава особено во високото образование. Повикувајќи се на фактот дека бројот на официјално пријавени случаи на корупција во образованието е минорен, наставничко-професорскиот кадар го прикрива пред јавноста овој сериозен проблем и им овозможува на оние кои се инволвирани во корупцијата да останат неказнети, а проблемот нерешен.

Преземете го целиот извештај (PDF формат, 99 KB)