ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Illegal constructions - fruits of corruption that grow before the public's very eyes
Print
PDF

Illegal constructions - fruits of corruption that grow before the public's very eyes

on .

More than 10,000 illegally built constructions in the Republic of Macedonia, which have sprung under the very eyes of the Construction Inspection since the year 2 000 up to now, have been the subject of corruption activities in several stages, starting with their construction and concluding with their final legalization. Our research has shown that the corruption in this area reaches the highest echelons of the local and central government. The construction inspectors claim that the high percentage of unimplemented verdicts for demolishing illegally built constructions is a policy which prior to the decentralization the Ministers of Transport and the Government created, and which is now practiced by the majors. The involvement of the Government is especially crucial when constructions built on attractive sites are concerned.

Download the complete Report