ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Медиумите за нас во 2024 година
Print
PDF

Медиумите за нас во 2024 година

on .

There are no translations available.

360 СТЕПЕНИ | 27.03.2024 | Како граѓаните да се ангажираат во борбата против корупцијата – невладин карван во Штип и Гостивар

ММС | 27.03.2024 | Корупцијата – круцијален проблем и болка за граѓаните, а јавните набавки „плодна почва“ за нејзино распространување

ПРИЗМА | 27.03.2024 | Активно замаглување на транспарентноста

СИТЕЛ | 12.03.2024 | Државата под лизинг бара 45 возила, дали е исплатливо земањето под наем?

24 ВЕСТИ | 12.03.2024 | Спорна набавка во предизборие: Владата купува 45 луксузни возила

24 ВЕСТИ | 12.03.2024 | Владата не се откажува од набавката на возила на лизинг - велат: Нема ништо спорно

КАНАЛ 5 | 12.03.2024 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка само една фирма

СИТЕЛ | 12.03.2024 | На секој трет тендер во државава има само 1 понуда

ТЕЛМА | 12.03.2024 | Тендери без конкуренција и бројни сомнежи за корупција – како се трошат народните пари?!

24 ВЕСТИ | 12.03.2024 | Извештај за јавни набавки на ЦГК: Тендери без конкуренција и сомнежи за корупција

АЛФА | 12.03.2024 | ЦГК: Склучени договори за јавни набавки со само една понуда, за половина година „тешки“’ 283 милиони евра

МТМ | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, во постапки за јавни набавки само со една понуда се склучени договори вредни 283 милиони евра

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 12.03.2024 | Центар за граѓански комуникации: Тендерот за инсулин и глукагон вреден 28 милиони евра склучен без конкуренција

ВЕЧЕР | 12.03.2024 | Набавките течеле без да се праша „колку“, а се плаќало од народни пари

ММС | 12.03.2024 | Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма, покажа најновиот извештај на ЦГК

РАДИО МОФ | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година склучени договори за јавни набавки со само една понуда вредни 283 милиони евра

ФОКУС | 12.03.2024 | Секој трет договор за јавна набавка во здравството бил со еден понудувач, велат од Центарот за граѓански комуникации

ФОКУС | 12.03.2024 | ЦГК: МВР склучило 11 договори без објавување оглас во вредност од 1,6 милиони евра

360 СТЕПЕНИ | 12.03.2024 | Во постапки за јавни набавки со само една понуда од јануари до јуни минатата година склучени договори тешки 283 милиони евра

PORTALB | 12.03.2024 | QKC: Çdo e treta kontratë për prokurim publik është lidhur në një procedurë ku ka marrë pjesë vetëm një kompani

МАКФАКС | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, во постапки за јавни набавки само со една понуда склучени се договори вредни 283 милиони евра

МЕТА | 12.03.2024 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма

ПАРИ | 12.03.2024 | Шестмесечен мониторинг на ЦГК: Во постапки со само една понуда договорени јавни набавки од 283 милиони евра

Е МАГАЗИН | 12.03.2024 | За половина година склучени договори за јавни набавки со само една понуда вредни 283 милиони евра

Е МАГАЗИН | 12.03.2024 | 10. најголеми договори за јавни набавки склучени без оглас во првото полугодие од 2023 година

Е МАГАЗИН | 12.03.2024 | Електрани, Водостопанство и МВР имаат склучено највредени договори без оглас

ЕКОНОМСКИ | 12.03.2024 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма

М НЕТ | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, во постапки за јавни набавки само со една понуда се склучени договори вредни 283 милиони евра

MAK PRESS | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, во постапки за јавни набавки сам со една понуда се склучени договори вредни 283 милиони евра

БИЗНИС ВЕСТИ | 12.03.2024 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма

ДЕНАР | 12.03.2024 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма

ПЛУС ИНФО | 12.03.2024 | Во постапки за јавни набавки со само една понуда од јануари до јуни минатата година склучени договори тешки 283 милиони евра

ПЛУС ИНФО | 12.03.2024 | 60% од тендерите ги склучиле во 4 очи На секој трет тендер учествувала само една фирма

ОПСЕРВЕР | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, во постапки за јавни набавки само со една понуда се склучени договори вредни 283 милиони евра

ZOOOM | 12.03.2024 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма

МКД | 12.03.2024 | Центар за граѓански комуникации: Секој трет тендер во здравството бил со еден понудувач

А1 ОН | 12.03.2024 | Општини за еднодневен престој на куче во прифатилиште плаќале за 244 отсто повеќе од просечната цена

ЛИБЕРТАС | 12.03.2024 | Во постапки за јавни набавки со само една понуда од јануари до јуни минатата година склучени договори тешки 283 милиони евра

ИНФО | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, во постапки за јавни набавки само со една понуда склучени се договори вредни 283 милиони евра

INA | 12.03.2024 | QKC: Në çdo të tretin tender ka vetëm një ofertues

ЛОКАЛНО | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, склучени договори вредни 283 милиони евра во постапки за јавни набавки само со една понуда

ТРИБУНА | 12.03.2024 | ЦГК: За половина година, во постапки за јавни набавки само со една понуда се склучени договори вредни 283 милиони евра

OHRID NEWS | 12.03.2024 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма

ПРЕС 24 | 12.03.2024 | На секој трет тендер во Македонија има само една понуда

НЕТПРЕС |12.03.2024 | ЦГК: За 6 месеци се склучиле договори од 283 милиони евра во постапки за јавни набавки со само еден понудувач

ЕКСПРЕС |12.03.2024 | Јавните набавки „локум” за крадење државни пари

ТРИЛИНГ |12.03.2024 | Државата под лизинг бара 45 возила, дали е исплатливо земањето под наем?

ИНФОМАКС |12.03.2024 | Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма, покажа најновиот извештај на ЦГК


ЈУГОИНФО | 09.03.2024 | Објавен извештајот од истражувањето за мапирање на актуелните практики во однос на просторното планирање и издавањето на одобренијата за градба, кој се спроведуваше во 8 општини

PORTALB | 03.03.2024 | Çairi s’ka inspektor ndërtimor, për 5 vite ka miratuar gjysmën e kërkesave për leje ndërtimi

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 01.03.2024 | ЦГК: Врие од дивоградби, ДУП-вите ги крои кој како сака

МРТ | 01.03.2024 | Плановите стари, дивоградбите голем проблем

МРТ | 01.03.2024 | Стари урбанистички планови и многу дивоградби

КАНАЛ 5 | 29.02.2024 | ЦГК: Во општините има застарени ГУП-ови

МИА | 29.02.2024 | ЦГК: Во општините има застарени ГУП-ови, често се менуваат ДУП-овите и има голем број дивоградби

MIA | 29.02.2024 | QKC: Në komuna ka PPU të vjetruara, shpesh ndërrohen PDU-të dhe ka një numër të madh të ndërtimeve pa leje

360 СТЕПЕНИ | 29.02.2024 | Истражување на ЦГК: Општини имаат ГУП стари и над 10 години, а често донесуваат и менуваат ДУП

СДК | 29.02.2024 | Во Општините стигаат двојно повеќе барања за легализација на дивоградби отколку барања за градба, покажа истражување на истражување на ЦГК

МТМ | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

РАДИО МОФ | 29.02.2024 | Застарени ГУП-ови, често менување ДУП-ови и голем број дивоградби

ВЕЧЕР | 29.02.2024 | Во Битола, Кичево, Струмица, Тетово и Куманово се гради според планови стари над 20 години

МАКФАКС | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

ФОКУС | 29.02.2024 | ЦГК: Во општините има застарени ГУП-ови, често се менуваат и има многу дивоградби

МЕТА | 29.02.2024 | Истражување: застарени ГУП-ови, често менување ДУП-ови и голем број дивоградби

БИЗНИС ВЕСТИ | 29.02.2024 | ЦГК: Во општините има застарени ГУП-ови, често се менуваат ДУП-овите и има голем број дивоградби

СКОПЈЕ ИНФО | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

ZOOM | 29.02.2024 | Во општините има застарени ГУП-ови, често се менуваат ДУП-овите и има голем број дивоградби

М НЕТ | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

PORTALB | 29.02.2024 | Komuna e Kërçovës për pesë vitet e fundit ka miratuar 95% të kërkesave për leje për ndërtim

PORTALB | 29.02.2024 | Hulumtimi në RMV: Plane gjenerale urbanistike të vjetërsuara, PDU që ndryshojnë shpesh dhe shumë ndërtime pa leje

ZHURNAL | 29.02.2024 | QKC: Në komuna ka PPU të vjetruara, shpesh ndërrohen PDU-të dhe ka një numër të madh të ndërtimeve pa leje

BOTASHQIP | 29.02.2024 | QKC: Në komuna ka PPU të vjetruara, shpesh ndërrohen PDU-të dhe ka një numër të madh të ndërtimeve pa leje

INDEKS | 29.02.2024 | Komuna e Kërçovës për katër vitet e fundit ka miratuar 95% të kërkesave për leje për ndërtim

KERCOVANET | 29.02.2024 | Komuna e Kërçovës për katër vitet e fundit ka miratuar 95% të kërkesave për leje për ndërtim..

EXPRESS | 29.02.2024 | Komuna e Kërçovës për katër vitet e fundit ka miratuar 95% të kërkesave për leje për ndërtim

SOMA TOP INFO | 29.02.2024 | Komuna e Kërçovës për katër vitet e fundit ka miratuar 95% të kërkesave për leje për ndërtim – Indeks

DOSJA | 29.02.2024 | Komuna e Kërçovës për katër vitet e fundit ka miratuar 95% të kërkesave për leje për ndërtim

Е МАГАЗИН | 29.02.2024 | Застарени ГУП-ови, често менување на ДУП-ови и голем број дивоградби: Истражување на ЦГК

ДЕНАР | 29.02.2024 | ЦГК: Застарени ГУП-ови, често менување ДУП-ови и голем број дивоградби

MAK PRESS | 29.02.2024 | ЦГК: Во општините има застарени ГУП-ови, често се менуваат ДУП-овите и има голем број дивоградби

НЕЗАВИСЕН | 29.02.2024 | ЦГК: Во општините има застарени ГУП-ови, често се менуваат и има многу дивоградби

А1 ОН | 29.02.2024 | Истражување: Дел од општините имаат неважечки Генерални урбанистички планови

МКД | 29.02.2024 | Загрозен е планскиот развој на просторното планирање во земјата

ТОЧКА | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

ИНФО | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

ПЛУС ИНФО | 29.02.2024 | Во Битола уште се гради по дуп од пред 25 години. Најмногу барања за легализација има во Тетово, Куманово и во Чаир

ЛИБЕРТАС | 29.02.2024 | ЦГК: Во општините има застарени ГУП-ови, често се менуваат ДУП-овите и има голем број дивоградби

ОПСЕРВЕР | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

ПУБЛИКУМ | 29.02.2024 | ЦГК: Врие од дивоградби, ДУП-вите ги крои кој како сака

ТРИБУНА | 29.02.2024 | Во дел од општините ГУП-от не е сменет над 20 години, има голем број дивоградби и неефикасен инспекциски надзор, објави Центарот за граѓански комуникации

ЈУГОИНФО | 29.02.2024 | Објавен извештајот од истражувањето за мапирање на актуелните практики во однос на просторното планирање и издавањето на одобренијата за градба, кој се спроведуваше во 8 општини

KUMANOVO NEWS | 29.02.2024 | Куманово со најмногу измени на Детални урбанистички планови, покажа истражувањето на ЦГК

KUMANOVO NEWS | 21.02.2024 | ИРЛ: Фирма без вработени добила три тендери на ЕСМ


BALKANINFO | 07.02.2024 | North Macedonia’s Small Towns Bear Brunt of Healthcare Gap

КАНАЛ 5 | 05.02.2024 | Истражување: Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита

СИТЕЛ | 05.02.2024 | Истражување на ЦГК: Не е сеедно каде живееш и каква здравствена услуга можеш да добиеш

24 ВЕСТИ | 05.02.2024 | Во три града нема гинеколог а во шест нема педијатри – истражување во триесетина здравствени центри

24 ВЕСТИ | 05.02.2024 | Во три града нема гинеколог а во шест нема педијатри – истражување во триесетина здравствени центри

МРТ | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми можности за здравствена заштита, крушевчани со најмали

SHENJA | 05.02.2024 | Hulumtim: Shkupi dhe Shtipi kanë mundësi më të mira për mbrojtje shëndetësore, Krusheva dhe Kërçova katastrofë

ТВ НОВА 12 | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава

МИА | 05.02.2024 | Истражување: Огромни разлики во можностите на здравствена заштита во земјава, подобро стојат големите градови

ММС | 05.02.2024 | Највисоки можности за здравствена заштита во државата имаат жителите на Скопје, најниски во Крушево

РАДИО МОФ | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава

ПРИЗМА | 05.02.2024 | Малите градови со големи дупки во здравството

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 05.02.2024 | Истражување: Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава

ВЕЧЕР ПРЕС | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава

KOHA | 05.02.2024 | Kërçova, Gostivari, Dibra…. Ndër rajonet më të këqija: Kujdesi shëndetësor, kush janë më të privuarit

НОВА МАКЕДОНИЈА | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита, според Центарот за граѓански комуникации

ДОЈЛЕ ВЕЛЕ | 05.02.2024 | ЦГК: Во шест града нема педијатри - во три нема гинеколог

360 СТЕПЕНИ | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава – три града немаат гинеколог

СДК | 05.02.2024 | Три Македонски градови немаат гинеколог, Крушево нема ни служба за деца ни болнички постели

СДК | 05.02.2024 | Крушевчани немаат лeкари, одат на гинеколог во Битола, на интернист во Прилеп, на онколог во Скопје

СДК | 05.02.2024 | Повеќе од две години фалат педијатри во Охрид, тројца лекари прегледуваат и до 70 деца дневно, в болница се носат во Струга

МАКФАКС | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава, според Центарот за граѓански комуникации

МЕТА | 05.02.2024 | Крушевчани имаат најмалку можности за здравствена заштита

PORTALB | 05.02.2024 | Shkupi me mundësi më të larta për kujdes shëndetësor, Krusheva në fund të listës

GAZETA METRO  | 05.02.2024 | Maqedoni e Veriut: Qytetet shqiptare me kujdesin shëndetësor më të dobët

SHQIP MEDIA  | 05.02.2024 | Hulumtim: Shkupi dhe Shtipi kanë mundësi më të mira për mbrojtje shëndetësore, Krusheva dhe Kërçova katastrofë

BOTA SHQIP | 05.02.2024 | Shkupi me mundësi më të larta për kujdes shëndetësor, Krusheva në fund të listës

LAJME | 05.02.2024 | Shkupi me mundësi më të larta për kujdes shëndetësor, Krusheva në fund të listës

FLAKA | 05.02.2024 | Kërçova, Gostivari, Dibra…. ndër rajonet më të këqija: Kujdesi shëndetësor, kush janë më të privuarit

BALKANINFO | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава, според Центарот за граѓански комуникации

А1 ОН | 05.02.2024 | Скопјани имаат најголеми, а жителите на Крушево најмали можности за здравствена заштита

ТОЧКА | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава, според Центарот за граѓански комуникации

MAK PRESS | 05.02.2024 | Истражување: Три градови во Македонија немаат гинеколог

Е МАГАЗИН | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита

М НЕТ | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава, според Центарот за граѓански комуникации

ЛИБЕРТАС | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а Крушевчани со најмали можности за здравствена заштита

МКД | 05.02.2024 | Крушево со најмали можности за здравствена заштита

ВЕЧЕР | 05.02.2024 | Светот планира одмори на марс, а во три македонски града нема гинеколог!

ЗДРАВСТВО | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава

ZOOM | 05.02.2024 | Три града во Македонија во 2024 година немаат гинеколог

ОПСЕРВЕР | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава, според Центарот за граѓански комуникации

ПЛУС ИНФО | 05.02.2024 | Скопјани имаат најдобра здравствена заштита, ама не и за деца, три македонски града се без гинеколог

НЕЗАВИСЕН | 05.02.2024 | Огромни разлики во можностите на здравствена заштита во земјава, подобро стојат големите градови

ИНФО | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава, според Центарот за граѓански комуникации

СКОПЈЕ ИНФО | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава

БРИФ | 05.02.2024 | Истражување: Огромни разлики во можностите на здравствена заштита во земјава, подобро стојат големите градови

МАЈКА И ДЕТЕ | 05.02.2024 | Три македонски града, немаат гинеколог, а три имаат најлоша здравствена услуга за претшколски деца

КАЈГАНА | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита

МАКТЕЛ | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а Крушевчани со најмали можности за здравствена заштита

ПУБЛИКУМ | 05.02.2024 | Крушевчани имаат најмалку можности за здравствена заштита

ТРИБУНА | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава, според Центарот за граѓански комуникации

ИДИ ВИДИ | 05.02.2024 | Истражување: Огромни разлики во можностите на здравствена заштита во земјава

РЕПУБЛИКА | 05.02.2024 | Три града во Македонија во 2024 година немаат гинеколог

ГРАДСКА | 05.02.2024 | Скопјани со најголеми, а крушевчани со најмали можности за здравствена заштита во земјава

ФАКТОР | 05.02.2024 | Во Валандово има само еден гинеколог, во Бузалково ни општ лекар, ни стоматолог: Каква здравствена не(заштита) добиваат граѓаните

ЛИДЕР | 05.02.2024 | Диспаритет во пристапот до здравствената заштита: Градовите низ Македонија со нееднакви можности, Скопје стои на чело, а Крушево се соочува со значителни предизвици

НЕТПРЕС | 05.02.2024 | Скопјани имаат најмногу можности за здравствена заштита, крушевчани најмалку

OHRID PRESS | 05.02.2024 | Три града во Македонија немаат гинеколог, Охрид со само една служба за здравствена заштита на деца до шест години

САМО ПРАШАЈ | 08.02.2024 | Осмислените објави и соопштенија од институциите се квази транспарентност

МРТ | 08.01.2024 | Недоволна отпорност на корупција

AL JAZEERA | 12.01.2024 | На Северна Македонија и се потребни уште 52 тима за итна помош

КАНАЛ 5 | 20.01.2024 | И кичевската „2 СС“ ја продолжува праксата за добивање тендер на кои е единствен понудувач