ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Citizens Against Corruption (2023-2028)
Print
PDF

Citizens Against Corruption (2023-2028)

on .

Citizens Against Corruption is USAID project implemented by Macedonian Center for International Cooperation (MCIC) in partnership with Center for Civil Communications (CCC), Institute for Democracy Societas Civilis, Skopje (IDSCS), Economic Chamber of North Macedonia (ECNM), 360 Degrees, Investigative Reporting Lab, Macedonia (IRL), and Balkan Investigative Reporting Network, Macedonia (BIRN).

The Program goal is to increase the engagement and collaboration of the citizens, civil society, media, and the private sector in the fight against corruption, leading to improved government responsiveness and effectiveness in addressing corruption in all sectors on the national and local levels in North Macedonia.

To move forward the achievement of the Program goal, four objectives/outcomes (each relevant for the identified problems) are defined:

1. Improved citizens' knowledge and awareness in fighting corruption and promoting good governance and accountability.

2. Civil society plays an active role in the fight against corruption.

3. Media plays an active role in revealing and addressing corruption.

4. Private sector engaged in the fight against corruption.

 

Project Fact Sheet