ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Key risks from corruption in public procurements at local level and recommendations for overcoming them
Print
PDF

Key risks from corruption in public procurements at local level and recommendations for overcoming them

on .

The goal of this document for public policies is to summarize the key risks from corruption and the recommendations for overcoming them that have been determined by monitoring the public procurements of municipality and local public companies which was conducted on the base of a unified methodology by 8 non-governmental organisations in 8 municipalities in the country: Bitola, Kichevo, Kumanovo, Negotino, Strumica, Tetovo, Chair and Shtip.

The separate reports with the key risks from corruption for each municipality and local public companies have already been published and are also available on the web page of the Center for Civil Communications https://www.ccc.org.mk/.

The public policy document is prepared as part of the project “Protection against Corruption” whose goal is to reduce corruption and abuse of public funds at the local self-government level through increasing the transparency, accountability and integrity of the local institutions and the implementation of the measures foreseen in the National Strategy for Prevention of Corruption and Conflict of Interests 2021-2025.