ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Effects of the financial and energy crisis on policies and citizens (2023)
Print
PDF

Effects of the financial and energy crisis on policies and citizens (2023)

on .

Project's overall objective is a more efficient and rational use of budget funds by the Government and municipalities that respond to the citizens’ real needs. Specific objective is reduction of the negative effects on citizens’ lives caused by the impact of the financial and energy crisis on the budget expenditures of the state and municipalities.

Project's expected results: R.1. Mapped the segments/areas of budget spending where the most unfavorable impacts caused by the financial and energy crisis (health, education, environment, infrastructure, etc.) are perceived from the citizens' point of view, both at the central and local level. R.2 Citizens have more information about the implications of the economic crisis on budget expenditures and their quality of life and have the opportunity to initiate changes.
R.3 Increasing public pressure for a more efficient and rational use of budget funds by the Government and municipalities in order for them to respond to the real citizens’ needs.

The project is implemented within the framework of Civica Mobilitas in the period from January 1 to October 31, 2023. Civica Mobilitas is a project of the Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC), implemented by NIRAS from Denmark, the Macedonian Center for Cooperation Support (MCMS) and the Swedish Institute for Public Administration (SIPU).