ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Медиумите за нас во 2023 година
Print
PDF

Медиумите за нас во 2023 година

on .

There are no translations available.

360 СТЕПЕНИ | 28.12.2023 | Сторија за Итната медицинска помош во Скопје, Тетово и Битола

ММС | 27.12.2023 | На Итната медицинска помош, итно ѝ требаат нови кадри: Бројот на тимови опаѓа, потребни се 52 нови

СИТЕЛ | 25.12.2023 | На Брзата помош и треба итна помош

КАНАЛ 5 | 25.12.2023 | На земјава ѝ недостигаат 52 тимови за Итна помош за да се исполни законскиот минимум

КАНАЛ 5 | 25.12.2023 | Во земјава недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош

МРТ | 25.12.2023 | Во земјава недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош

СИТЕЛ | 25.12.2023 | Во Македонија недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош

24 ВЕСТИ | 25.12.2023 | Недостигаат 52 екипи за итна помош за да се задоволи барем законскиот минимум

АЛФА | 25.12.2023 | На земјава и недостогаат 52 тимови за итна медицинска помош, за да се задоволи законскиот минимум

МТМ | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

МИА | 25.12.2023 | Во земјава недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош за да се задоволи законски пропишаниот минимум

РАДИО МОФ | 25.12.2023 | Македонија има помалку тимови за итна медицинска помош од законскиот минимум - во Тетово и Струмица еден тим „покрива“ 40.000 граѓани

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 25.12.2023 | Во Скопје, Тетово, Куманово и Струмица има најголем недостиг од кадар за итна медицинска помош

SLOBODEN PECAT | 25.12.2023 | Në Shkup, Tetovë, Kumanovë dhe Strumicë ka mungesën më të madhe të personelit për ndihmë emergjente mjekësore

LAJM | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

НОВА МАКЕДОНИЈА | 25.12.2023 | Недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош за законскиот минимум, наведува Центарот за граѓански комуникации

ПРИЗМА | 25.12.2023 | Брза помош: Недоаѓањата никој не ги брои

ФОКУС | 25.12.2023 | Недостигаат 52 екипи за итна помош за да се задоволи барем законскиот минимум

МАКФАКС | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

МЕТА | 25.12.2023 | Во Скопје, Тетово и во Куманово има најголем недостиг од кадар за итна медицинска помош

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 25.12.2023 | ЦГК: Македонија кубури со тимови за итна медицинска помош

360 СТЕПЕНИ | 25.12.2023 | Недостигаат 52 екипи за Итна медицинска помош за да се задоволи законски пропишаниот минимум, покажува истражувањето на ЦГК

СДК | 25.12.2023 | Освен амбулантни возила, во Македонија недостигаат 52 тимови за брза помош и секоја година има сѐ помалку

ПЛУС ИНФО | 25.12.2023 | На Македонија ѝ недостигаат 52 екипи за итна помош најкритично е во Скопје, Тетово и во Куманово

ТОЧКА | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

А1 ОН | 25.12.2023 | На земјава ѝ недостигаат 52 тимови за итна помош за да се задоволи законскиот минимум

М НЕТ | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

ДЕНАР | 25.12.2023 | ЦГК: На земјава и недостогаат 52 тимови за итна медицинска помош, за да се задоволи законскиот минимум

Е МАГАЗИН | 25.12.2023 | Еден тим на итна помош во Струмица и Тетово "покрива" дури по 40.000 жители дневно

BALKAN INFO | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

ОПСЕРВЕР | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

ZHURNAL | 25.12.2023 | Në vend mungojnë 52 ekipe për ndihmë urgjente mjekësore që të përmbushet minimumi i përcaktuar me ligj

TELEGRAFI | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

LAJME | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

ALMAKOS | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

INA | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

EXPRESS | 25.12.2023 | Vendit i mungojnë 52 ekipe urgjence për të përmbushur minimumin ligjor

BOTA SHQIP | 25.12.2023 | Në vend mungojnë 52 ekipe për ndihmë urgjente mjekësore që të përmbushet minimumi i përcaktuar me ligj

TELEVISIONI KOHA | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

GLOBI | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

ALFAX | 25.12.2023 | Përveç autoambulancave, RMV-së i mungojnë edhe 52 ekipe mjekësore

JOQ | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

SIGMAK | 25.12.2023 | RMV: Mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

СКОПЈЕ ИНФО | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум

МКД | 25.12.2023 | ЦГК: На земјава и недостогаат 52 тимови за итна медицинска помош, за да се задоволи законскиот минимум

ЛИБЕРТАС | 25.12.2023 | ЦГК: Македонија кубури со тимови за итна медицинска помош

ДЕНЕШЕН | 25.12.2023 | Аларм од Центарот за граѓански комуникации: На Македонија и недостигаат 52 екипи за Брза помош за законскиот минимум

ИНФО | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

НЕЗАВИСЕН | 25.12.2023 | Во земјава недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош за да се задоволи законски пропишаниот минимум

ВО ЦЕНТАР | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законски пропишаниот минимум

ЦИВИЛ МЕДИА | 25.12.2023 | Северна Македонија има дефицит од 52 екипи за итна медицинска помош

ZOOM | 25.12.2023 | Во земјава недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош за да се задоволи законски пропишаниот минимум

МАКТЕЛ | 25.12.2023 | ЦГК: Македонија кубури со тимови за итна медицинска помош

FRONTLINE | 25.12.2023 | Северна Македонија има дефицит од 52 екипи за итна медицинска помош

ИНФО | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

ВЕЧЕР | 25.12.2023 | Фалат 52 тимови за брза помош за да стигнеме до законскиот минимум

ГРАДСКА РЕДАКЦИЈА | 25.12.2023 | Во Скопје, тимот на Брза помош има близу 150.000 повици годишно

24 ИНФО | 25.12.2023 | Во Скопје, тимот на Брза помош има близу 150.000 повици годишно

ИНФОМАКС | 25.12.2023 | Во Скопје, Тетово, Куманово и Струмица има најголем недостиг од кадар за итна медицинска помош

ЛИДЕР | 25.12.2023 | Критична криза во здравствениот систем: Недостасуваат 52 медицински тимови за итна помош, законскиот минимум во ризик

НЕТПРЕС | 25.12.2023 | Во Македонија недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош, а најмногу во Скопје, 18

ПРЕС 24 | 25.12.2023 | Ни недостасуваат 52 екипи на Итната медицинска помош - нивниот број секоја година се намалува

КУРИР | 25.12.2023 | Загрижувачка статистика: Во Македонија недостигаат 52 екипи за Итна медицинска помош за да се задоволи законски пропишаниот минимум

ЕКСПРЕС | 25.12.2023 | Се намалува бројот на екипи за Брза помош!

NEWS 1 | 25.12.2023 | На земјава ѝ недостигаат 52 тимови за Итна помош за да се исполни законскиот минимум

ТРИЛИНГ | 25.12.2023 | Одливот на медицински персонал станува алармантен: Недостасуваат тимови за брза помош, но и возила

ТРИБУНА | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

OHRID SKY | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 екипи за итна помош

СКОПСКО ЕХО | 25.12.2023 | Центар за граѓански комуникации: Во Македонија недостигаат 52 тима за итна медицинска помош

STRUGA INFO | 25.12.2023 | Në Maqedoni mungojnë 52 ekipe mjekësore të urgjencës për të përmbushur minimumin ligjor

KUMANOVO NEWS | 25.12.2023 | На Куманово му недостасуваат пет медицински екипи за брза помош

ЖУРНАЛ | 25.12.2023 | Во Скопје, тимот на Брза помош има близу 150.000 повици годишно

ГЛАС | 25.12.2023 | На земјава ѝ недостигаат 52 тимови за итна помош за да се задоволи законскиот минимум

ВЕСТИ МАК | 25.12.2023 | Ва земјава недостигаат 52 екипи за итна медицинска помош

ВРАБОТУВАЊЕ | 25.12.2023 | На земјава и недостигаат 52 тима за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум

КАМЕНИЦА ДЕНЕС | 25.12.2023 | Недостигаат 52 тима за Итна медицинска помош во државата за задоволување на законскиот минимум, истражување на Центарот за граѓански комуникации

ГОЦЕ | 25.12.2023 | Во Македонија недостигаат 52 тимови за итна медицинска помош за да се задоволи законскиот минимум

OHRID PRESS | 25.12.2023 | Итната медицинска помош со многу работа и малку ресурси, според бројот на жители најмногу интервенции во Вевчани и Охрид

ЗБОР | 25.12.2023 | 52 екипи за итна медицинска помош и фалат на Македонија за да се задоволи законски пропишаниот минимум

MACTEL | 25.12.2023 | На земјава ѝ недостигаат 52 тимови за итна помош за да се исполни законскиот минимум


ПАРИ | 21.12.2023 | ЦГК: „Трошки“ за граѓанските здруженија, 90 отсто од општинските пари за спортските клубови

МИА | 20.12.2023 | Истражување на ЦГК: Само трошки за здруженијата на граѓаните од општинските буџети

МИА | 20.12.2023 | Истражување: Општините не даваат пари на невладини организации кои третираат борба против корупција

MIA | 20.12.2023 | Hulumtim i QKQ-së: Nga buxhetet komunale për shoqatat e qytetarëve vetëm thërrmija

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 20.12.2023 | Истражување на ЦГК: Речиси сите општински пари наменети за невладини организации завршиле во спортските клубови

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 20.12.2023 | Истражување на ЦГК: Во спортските клубови завршиле над 90% од општинските пари наменети за невладини организации

SLOBODEN PECAT | 20.12.2023 | Hulumtimi i CGK-së: Mbi 90% e parave komunale të destinuara për organizatat joqeveritare përfunduan në klube sportive

ВЕЧЕР | 20.12.2023 | Спортските клубови се миленици на локалните власт

МАКФАКС | 20.12.2023 | „Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети“, истражување на Центарот за граѓански комуникации

РАДИО МОФ | 20.12.2023 | Општинските пари за граѓански организации речиси целосно завршуваат во спортските клубови, покажува новото исражување

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 20.12.2023 | ЦГК: Спортските клубови - миленици на општините

360 СТЕПЕНИ | 20.12.2023 | Во спортските клубови завршиле речиси сите општински пари наменети за невладини организации, покажува истражувањето на ЦГК

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 20.12.2023 | Центар за граѓански комуникации: Од општините само трошки за здруженијата на граѓаните

БИЗНИС ВЕСТИ | 20.12.2023 | Истражување на ЦГК: Само трошки за здруженијата на граѓаните од општинските буџети

БАНКОМЕТАР | 20.12.2023 | ЦГК: Трошки за здруженијата на граѓаните од општинските буџети

ДЕНАР | 20.12.2023 | ЦГК: Трошки за здруженијата на граѓаните од општинските буџети

ФАКТОР | 20.12.2023 | Градоначалниците преферираат спортски клубови за финансиска помош - невладините се жалат дека добиваат само „трошки“ од општинските буџети

А1 ОН | 20.12.2023 | Во спортките клубови завршиле над 90 отсто од парите на општините наменети за невладини организации

М НЕТ | 20.12.2023 | „Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети“, истражување на Центарот за граѓански комуникации

ZHURNAL | 20.12.2023 | Hulumtim i QKQ-së: Nga buxhetet komunale për shoqatat e qytetarëve vetëm thërrmija

MAK PRESS | 20.12.2023 | Истражување на ЦГК: Само трошки за здруженијата на граѓаните од општинските буџети

ТОЧКА | 20.12.2023 | „Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети“, истражување на Центарот за граѓански комуникации

ОПСЕРВЕР | 20.12.2023 | „Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети“, истражување на Центарот за граѓански комуникации

МКД | 20.12.2023 | ЦГК: Спортските клубови се миленици на општините, за невладините организации трошки од буџетите

СКОПЈЕ ИНФО | 20.12.2023 | „Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети“, истражување на Центарот за граѓански комуникации

Е МАГАЗИН | 20.12.2023 | Трошки за здруженијата на граѓаните од општинските буџети

РАЦИН | 20.12.2023 | Истражување на Центарот за граѓански комуникации: Само трошки за здруженијата на граѓаните од општинските буџети

ЛИБЕРТАС | 20.12.2023 | Во спортските клубови завршиле речиси сите општински пари наменети за невладини организации, покажува истражувањето на ЦГК

КАЈГАНА | 20.12.2023 | Истражување на Центарот за граѓански комуникации: Трошки за здруженијата на граѓаните во општинските буџети

ОКНО | 20.12.2023 | Речиси сите општински пари наменети за невладини организации завршиле во спортските клубови

МАКТЕЛ | 20.12.2023 | Во спортските клубови завршиле речиси сите општински пари наменети за невладини организации, покажува истражувањето на ЦГК

ТРИБУНА | 20.12.2023 | „Трошки за здруженијата на граѓани во општинските буџети“, истражување на Центарот за граѓански комуникации

НЕТПРЕС | 20.12.2023 | ЦГК истражување: Општините најмногу пари трошат на спортски клубови, најмалку за здруженија на граѓани

KUMANOVO NEWS | 20.12.2023 | Општина Куманово лани исплатила 330.000 евра на три здруженија, најмногу пари отишле кај спортските клубови

ТЕТОВО ИНФО | 20.12.2023 | Истражување - Општините не даваат пари на невладини организации кои третираат борба против корупција

ГРАДСКА | 20.12.2023 | Во спортките клубови завршиле над 90 отсто од парите на општините наменети за невладини организации


360 СТЕПЕНИ | 16.12.2023 | Секој трет административец мисли дека повеќето колеги му се вклучени во корупција

КАНАЛ 5 | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна

СИТЕЛ | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти

24 ВЕСТИ | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти

МИА | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти

ММС | 12.12.2023 | Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти, рече Ковачевски

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 12.12.2023 | ИКС: Тешко до доверба во институциите, перцепцијата на граѓаните за отчетноста и натаму ниска

НОВА МАКЕДОНИЈА | 12.12.2023 | Граѓаните имаат најмала доверба во Собранието и Обвинителството, најголема во Армијата

360 СТЕПЕНИ | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена, врз перцепцијата на граѓаните влијаат медиумите

БИЗНИС ВЕСТИ | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти

НЕЗАВИСЕН | 12.12.2023 | Граѓаните имаат најмала доверба во Собранието и Обвинителството, најголема во Армијата

ZOOM | 12.12.2023 | Граѓаните имаат најмала доверба во Собранието и Обвинителството, најголема во Армијата

А1 ОН | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 отсто

ЦИВИЛ МЕДИА | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти

4 NEWS | 12.12.2023 | Ковачевски: Транспарентноста е одлика на демократски влади, сите институции да го следат примерот на Владата

24 ИНФО | 12.12.2023 | Ковачевски: Транспарентноста е одлика на демократски влади, сите институции да го следат примерот на Владата

ПЛУС ИНФО | 12.12.2023 | Ковачевски се пофали дека вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти

МКД | 12.12.2023 | Владата е транспарентна 100 отсто, ама граѓаните мислењето го формираат од медиумите, вели премиерот

ALBAZONE | 12.12.2023 | Kovaçevski: Transparenca është veçori e qeverive demokratike, të gjitha institucionet duhet të ndjekin shembullin e Qeverisë

ЛИБЕРТАС | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна, вкупната транспарентност на институциите за оваа година е 76 проценти

ЛИБЕРТАС | 12.12.2023 | ИКС: Перцепцијата на граѓаните за отчетноста и натаму ниска

БРИФ | 12.12.2023 | Ковачевски: Транспарентноста е одлика на демократски влади, сите институции да го следат примерот на Владата

РЕПУБЛИКА | 12.12.2023 | Ковачевски: Транспарентноста е одлика на демократски влади, сите институции да го следат примерот на Владата

РЕПУБЛИКА | 12.12.2023 | Ковачевски порачува дека владата е отворена и транспарентна

ЛИДЕР | 12.12.2023 | Ковачевски: Владата е отворена и транспарентна

OHRID SKY | 12.12.2023 | Ковачевски: Транспарентноста е одлика на демократски влади, сите институции да го следат примерот на Владата


МТВ | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

МИА | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

MIA | 07.12.2023 | Gërkovska: Parandalimi i korrupsionit në furnizimet publike është sfidë për të gjithë rajonin, nismat e përbashkëta janë të dobishme për të gjithë

МАКФАКС | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион

БИЗНИС ВЕСТИ | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

ЦИВИЛ МЕДИА | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

НОВА ТВ | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

ОПСЕРВЕР | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион

4 NEWS | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

24 ИНФО | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион

FRONTLINE | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

М НЕТ | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион

ИНФО | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион

ТОЧКА | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион

ВЕСТИМАК | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион

PRESS 24 | 07.12.2023 | Грковска: Спречувањето на корупцијата во јавните набавки е предизвик за целиот регион, заедничките иницијативи се корисни за сите

REPUBLIKA | 07.12.2023 | Gërkovska: Parandalimi i korrupsionit në furnizimet publike është sfidë për të gjithë rajonin, nismat e përbashkëta janë të dobishme për të gjithë

ZHURNAL | 07.12.2023 | Grkovska: Për të përballuar me sukses korrupsionin duhet të përdoren të gjithë mekanizmat rajonalë

TETOVA SOT | 07.12.2023 | Grkovska: Për të përballuar me sukses korrupsionin duhet të përdoren të gjithë mekanizmat rajonalë


ДЕНАР | 05.12.2023 | Лани енергетската криза на државата и „изеде“ капитални проекти вредни над 220 милиони евра

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 29.11.2023 | Корупцијата е голема кога ризикот е мал

24 ВЕСТИ | 10.11.2023 | 24 анализа - Зошто власта не ги имплементира препораките на ЕУ за корупција и судство?

ТЕЛМА | 03.11.2023 | Вин-Вин: Колку навистина нè чини енергетската криза?

КАНАЛ 5 | 31.10.2023 | Истражување на ЦГК и „Активо“: Владата и општините скратиле 220 мил евра од капитални проекти

SHENIA | 31.10.2023 | Hulumtim: Qeveria dhe komunat shkurtuan 220 milionë euro nga projektet për qytetarët në vitin e krizës 2022

МИА | 31.10.2023 | Истражување на ЦГК и Активо: Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти за граѓаните во кризната 2022 година

МТМ | 31.10.2023 | Се однесувале како да не е криза со патните трошоци, платите: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

МАКФАКС | 31.10.2023 | Се однесувале како да не е криза со патните трошоци, платите: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 31.10.2023 | Истражување на ЦГК и Активо: Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти за граѓаните во кризната 2022 година

KOHA | 31.10.2023 | Qeveria dhe komunat morën para nga qytetarët për të mbuluar shpenzimet

ФОКУС | 31.10.2023 | Локалните власти лани се однесувале како да не е криза – раст на патни трошоци, плати, договорни услуги и привремени вработувања

360 СТЕПЕНИ | 31.10.2023 | Истражување на ЦГК и „Активо“: Владата и општините скратиле 220 милиони евра од капитални проекти за граѓаните во кризната 2022 г.

МЕТА | 31.10.2023 | ЦГК: Владата и општините жртвувале проекти од 220 милиони евра за да ги намалат расходите од енергетската криза

PORTALB | 31.10.2023 | QKC: Qeveria dhe komunat në RMV sakrifikuan projekte prej 220 milionë eurosh për të ulur shpenzimet nga kriza energjetike

LIDERI | 31.10.2023 | Hulumtim: Qeveria dhe komunat shkurtuan 220 milionë euro nga projektet për qytetarët në vitin e krizës 2022

TELEGRAFI | 31.10.2023 | U sollën sikur të mos kishte krizë me shpenzimet e udhëtimit dhe pagat: Qeveria e RMV-së dhe komunat morën para nga qytetarët për të mbuluar shpenzimet

NISTORI | 31.10.2023 | Qeveria e RMV-së dhe komunat morën para nga qytetarët për të mbuluar shpenzimet e udhëtimeve dhe pagave

БИЗНИС ВЕСТИ | 31.10.2023 | Истражување на ЦГК и Активо: Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти за граѓаните во кризната 2022 година

Е МАГАЗИН | 31.10.2023 | Владата и општините скратија важни проекти за граѓаните во износ од 220 милиони евра, за да ја „покријат“ кризата

ДЕНАР | 31.10.2023 | ЦГК: Локалните власти во 2022 година трошеле како да не е криза

М НЕТ | 31.10.2023 | Се однесувале како да не е криза со патните трошоци, платите: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

MAK PRESS | 31.10.2023 | Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти за граѓаните во кризната 2022 година

А1 ОН | 31.10.2023 | Власта и општините не крателе од плати и патни трошоци туку од граѓаните за да ги покријат расходите во кризата

ПЛУС ИНФО | 31.10.2023 | Функционерите крателе на сè, само на својот џеб не! Проекти вредни 220 милиони евра биле жртвувани поради енергетската криза

НЕЗАВИСЕН | 31.10.2023 | Истражување на ЦГК и Активо: Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти за граѓаните

ЛИБЕРТАС | 31.10.2023 | Локалните власти лани се однесувале како да не е криза – раст на патни трошоци, плати, договорни услуги и привремени вработувања

МКД | 31.10.2023 | Во кризната 2022 година буџетските корисници го зголемиле долгот за 186 милиони евра

СКОПЈЕ ИНФО | 31.10.2023 | Се однесувале како да не е криза со патните трошоци, платите: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

ОПСЕРВЕР | 31.10.2023 | Се однесувале како да не е криза со патните трошоци, платите: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

СКОПЈЕ 1 | 31.10.2023 | Патни трошоци, вработувања, плати – за општините нема криза кога трошат народни пари

ТОЧКА | 31.10.2023 | Се однесувале како да не е криза со патните трошоци, платите: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

КАЈГАНА | 31.10.2023 | Со патните трошоци и платите се однесувале како да не е криза: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

ТРИБУНА | 31.10.2023 | Се однесувале како да не е криза со патните трошоци, платите: Владата и општините кратeле од граѓаните за да ги покријат трошоците

РЕПУБЛИКА | 31.10.2023 | Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти битни за граѓаните во 2022 година

СКОПСКО ЕХО | 31.10.2023 | Истражување: Владата и општините скратиле 220 милиони евра од проекти за граѓаните во кризната 2022 година


АГЕНДА 35 | 27.10.2023 | Повеќе од половина од кредитите на државата се неискористени, но камати се плаќаат

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 23.10.2023 | Владата и невладините во клинч - соработка на „стаклени нозе“

25 МИНУТИ | 16.10.2023 | Нема отчет како се трошат парите на граѓаните

КАПИТАЛ | 13.10.2023 | Скапата струја „изела“ 220 милиони евра наменети за капитални инвестиции во 2022

ТЕЛМА | 06.10.2023 | Владата жртвувала проекти од најмалку 170 милиони евра за покривање на расходи од ланската енергетска криза – истражување на ЦГК

ТЕЛМА | 06.10.2023 | Владата жртвувала проекти од 170 милиони евра за да покрие расходи

24 ВЕСТИ | 06.10.2023 | Центар за граѓански комуникации: Колку пари потроши Владата во време на енергетска криза?

СИТЕЛ | 06.10.2023 | Наместо за капитални инвестиции државата ги трошела парите да враќа рати за кредити

КАНАЛ 5 | 06.10.2023 | Факиќ: Заради покривање на енергетската криза грѓаните се оштетени за 220 милиони евра

МРТ | 06.10.2023 | Нереализирани 220 милиони евра капитални проекти

АЛФА | 06.10.2023 | Наместо за реставрирање болници, училишта, градинки, државата покривала долгови и кредити на „Железници“  и „Државни патишта“

TV 21 | 06.10.2023 | Kriza energjetike në kurriz të qytetarëve! Qeveria në 2022 nuk zbatoi projekte në vlerë prej 175 milionë eurove

МИА | 06.10.2023 | Факиќ: Заради покривање на енергетската криза грѓаните се оштетени за 220 милиони евра (ДПЛ)

MIA | 06.10.2023 | Fakiq: Për shkak të mbulimit të krizës energjetike qytetarët janë dëmtuar për 220 milionë euro

МИА | 06.10.2023 | Ацевски: Треба посоодветно и поквалитетно да се грижиме за управувањето со капиталните инвестиции

ММС | 06.10.2023 | Заради покривање на енергетската криза грѓаните се оштетени за 220 милиони евра, вели Факиќ

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 06.10.2023 | Кризата ги „изела“ парите за проекти од интерес на граѓаните

ПРИЗМА | 06.10.2023 | Енергетската криза ги изеде новите болници, училишта и центри за лица со попреченост

KOHA | 06.10.2023 | Fakiq: Mbulimi i krizës energjetike qytetarëve u ka kushtuar 220 milionë euro

ВЕЧЕР | 06.10.2023 | Факиќ: Заради покривање на енергетската криза граѓаните се оштетени за 220 милиони евра

БИЗНИС ВЕСТИ | 06.10.2023 | Дебата за ефектите на финансиската и енергетската криза врз политиките и граѓаните

БИЗНИС ВЕСТИ | 06.10.2023 | Факиќ: Заради покривање на енергетската криза грѓаните се оштетени за 220 милиони евра (ДПЛ)

БИЗНИС ВЕСТИ | 06.10.2023 | Ацевски: Треба посоодветно и поквалитетно да се грижиме за управувањето со капиталните инвестиции

БАНКО МЕТАР | 06.10.2023 | Владата жртвувала проекти од 170 милиони евра за да покрие расходи

СОЛУЦИЈА | 06.10.2023 | Државната сметка за енергија на сметка на градењето инфраструктура

ZHURNAL | 06.10.2023 | Fakiq: Për shkak të mbulimit të krizës energjetike qytetarët janë dëmtuar për 220 milionë euro

ZHURNAL | 06.10.2023 | Debat për efektet e krizës financiare dhe energjetike mbi politikat dhe qytetarët

LAJME | 06.10.2023 | Fakiq: Për shkak të mbulimit të krizës energjetike qytetarët janë dëmtuar për 220 milionë euro

ALMAKOS | 06.10.2023 | Kriza energjetike në kurriz të qytetarëve! Qeveria në 2022 nuk zbatoi projekte në vlerë prej 175 milionë eurove

А1 ОН | 06.10.2023 | Факиќ: Заради покривање на енергетската криза грѓаните се оштетени за 220 милиони евра

Е МАГАЗИН | 06.10.2023 | Заради покривање на енергетската криза грѓаните се оштетени за 220 милиони евра

ПЛУС ИНФО | 06.10.2023 | Мерките за покривање на енергетската криза биле на штета на граѓаните 220 милиони евра наместо за градинки, здравствени објекти… отишле за купување енергенси

МКД | 06.10.2023 | ЦГК: Поради дополнителните трошоци од енергетската криза, властите ги оштетиле граѓаните за 220 милиони евра

ЛИБЕРТАС | 06.10.2023 | Факиќ: Заради покривање на енергетската криза грѓаните се оштетени за 220 милиони евра

НЕАЗАВИСЕН | 06.10.2023 | Истражување: Енергетската криза „изеде“ проекти вредни 220 милиони евра

НЕАЗАВИСЕН | 06.10.2023 | Ацевски: Треба посоодветно и поквалитетно да се грижиме за управувањето со капиталните инвестиции

MAK PRESS | 06.10.2023 | Факиќ: Задолженоста на сите институции е зголемена за 30%, товарот за тоа да падне врз привилегиите на функционерите

MAK PRESS | 06.10.2023 | Ацевски: Треба посоодветно и поквалитетно да се грижиме за управувањето со капиталните инвестиции

GOSTIVAR PRESS | 06.10.2023 | Грѓаните оштетени за 220 милиони евра заради покривање на енергетската криза

ЕКСПРЕС | 06.10.2023 | 220 милиони евра наместо за градинки, здравствени објекти отишле за купување енергенси


ЈУГОИНФО | 04.10.2023 | „Новус“ ги објави резултатите од “Мапирање на состојбите со објектите за спорт во општините“

ПИНА | 03.10.2023 | Герман Филков: Штом се затворат дел од вентилите за корупција, веднаш се отвораат следни

МРТ | 18.09.2023 | Недостигаат 340 пожарникари, најмногу во Скопје

ВЕЧЕР | 14.09.2023 | Општините и училиштата ги доделуваат спортските објекти на користење во нетранспарентни постапки

PORTALB | 14.09.2023 | Komuna e Tetovës ndër të vetmet që gjeneron të ardhura nga dhënia në përdorim e objekteve sportive, tregoi hulumtimi i QKC-së

МИА | 13.09.2023 | Истражување: Општините и училиштата ги доделуваат на користење спортските објекти во нетранспарентни постапки

SHENJA | 13.09.2023 | Hulumtim: Komunat dhe shkollat ​​i ndajnë objektet sportive për përdorim në procedura jotransparente

ММС | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги издаваат спортските објекти на нетранспарентен начин

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 13.09.2023 | Истражување: Општините и училиштата нетранспарентно ги доделуваат на користење спортските објекти

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги издаваат спортските објекти нетранспарентно и без надомест

KOHA | 13.09.2023 | Komunat dhe shkollat bëjnë ç’ju teket me sallat e sportit

FLAKA | 13.09.2023 | Komunat dhe shkollat bëjnë ç’ju teket me sallat e sportit. Jepen, s’jepen me qira!

МЕТА | 13.09.2023 | ЦГК: Нетранспарентно се издаваат спортските објекти во општините и во училиштата

БИЗНИС ВЕСТИ | 13.09.2023 | Истражување: Општините и училиштата ги доделуваат на користење спортските објекти во нетранспарентни постапки

ФАКУЛТЕТИ | 13.09.2023 | Истражување: Општините и училиштата ги доделуваат на користење спортските објекти во нетранспарентни постапки

ДЕНАР | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги доделуваат на користење објектите за спорт во нетранспарентни постапки

ZHURNAL | 13.09.2023 | Hulumtim: Komunat dhe shkollat ​​i ndajnë objektet sportive për përdorim në procedura jotransparente

PORTALB | 13.09.2023 | Komunat dhe shkollat i japin në përdorim objektet për sport me procedura jotransparente, nxori në pah hulumtimi i QKC-së

LAJME | 13.09.2023 | Komunat dhe shkollat bëjnë ç’ju teket me sallat e sportit. Jepen, s’jepen me qira!

BOTASHQIP | 13.09.2023 | Komunat dhe shkollat bëjnë ç’ju teket me sallat e sportit. Jepen, s’jepen me qira!

А1 ОН | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги издаваат салите и терените нетранспаренто, без криетриуми, некогаш и без надомест

ОПСЕРВЕР | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги доделуваат на користење објектите за спорт во нетранспарентни постапки

24 ИНФО | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги доделуваат на користење спортските објекти во нетранспарентни постапки

ГРАДСКА РЕДАКЦИЈА | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги доделуваат на користење спортските објекти во нетранспарентни постапки

НЕЗАВИСЕН | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги доделуваат на користење објектите за спорт во нетранспарентни постапки

KUMANOVO NEWS | 13.09.2023 | Општините и училиштата ги даваат на користење објектите за спорт во нетранспарентни постапки, покажа истражувањето на ЦГК

ИНФОМАКС | 13.09.2023 | Општините и училиштата нетранспарентно ги издаваат спортските објекти

INBOKS 7 | 26.08.2023 | Кубуриме со пожарникари, а возилата се стари и по неколку децении: Пожарите го ставија на тест системот за управување со кризи

КАНАЛ 5 | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

МРТ | 22.08.2023 | Пад на вредноста на јавните набавки на општините за една третина во 2022 година, во Скопје дури за 68%

МТМ | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери за една третина

ТЕРА | 22.08.2023 | Лани околу 7 милиони евра за јавни набавки, од нив најмногу за работи

МИА | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

МАКФАКС | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери за една третина

РАДИО МОФ | 22.08.2023 | Општинските тендери лани се намалиле за третина, Карбинци вложиле најмногу, а Шуто Оризари најмалку по глава на жител

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 22.08.2023 | Општините не инвестираат во проекти од интерес на граѓаните

СДК | 22.08.2023 | За една третина намалени јавните набавки на општините, во Скопје дури За 68 %

360 СТЕПЕНИ | 22.08.2023 | Град Скопје лидер според падот на вредноста на набавките во 2022 година, намалување е забележано кај две третини од општините

PORTALB | 22.08.2023 | Për një të tretën janë zvogëluar prokurimet publike të komunave, në Shkup deri në 68 përqind

БАНКОМЕТАР | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

ВЕЧЕР | 22.08.2023 | Општините најмногу пари трошат за струја, за друго штедат

М НЕТ | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери за една третина

МЕТА | 22.08.2023 | Лани била намалена вредноста на општинските тендери за една третина

ЕКОНОМСКИ | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

Е МАГАЗИН | 22.08.2023 | Пад на вредноста на јавните набавки на општините за една третина, во Скопје дури за 68%

Е МАГАЗИН | 22.08.2023 | Кои 10 фирми лани добиле најмногу тендери за јавни набавки на општините

MAK PRESS | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

ЛИБЕРТАС | 22.08.2023 | Град Скопје лидер според падот на вредноста на набавките во 2022 година, намалување е забележано кај две третини од општините

МКД | 22.08.2023 | За две третини намалена вредноста на јавните набавки на Скопје, вкупно во сите општини за една третина

ZOOM | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

А1 ОН | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

OHRIDNEWS | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

ОПСЕРВЕР | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери за една третина

НЕЗАВИСЕН | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина

УРИНСКИ ВЕСНИК | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери за една третина

24 ИНФО | 22.08.2023 | Пад на вредноста на општинските тендери во 2022 година за една третина


КАНАЛ 5 | 09.08.2023 | Годинава потрошени 770.000 евра за прскање против комарци, но кој е ефектот?

КАНАЛ 5 | 09.08.2023 | ЦГК: Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

TV 21 | 09.08.2023 | Komunat kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave, thonë nga QKQ

МИА | 09.08.2023 | ЦГК: Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

ММС | 09.08.2023 | Ни потрошените 770.000 евра не ги решија комарците

ВЕЧЕР | 09.08.2023 | Со 770.000 евра удривме врз комарците!

ФОКУС | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци – најмногу Град Скопје

М НЕТ | 09.08.2023 | За да се справат со комарците седум општини од Истокот потрошиле вкупно 117 илјади евра

БИЗНИС ВЕСТИ | 09.08.2023 | ЦГК: Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

Е МАГАЗИН | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци, велат од Центарот за граѓански комуникации

ПЛУС ИНФО | 09.08.2023 | Македонија потрошила 770.000 евра за прскање против комарци, како ли ќе преживеат?!

МКД | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци, покажа истражувањето на ЦГК

ЛОКАЛНО | 09.08.2023 | ЦГК: Општините годинава потрошиле 770.000 евра за прскање против комарци

ВО ЦЕНТАР | 09.08.2023 | Македонските општини потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

БРИФ | 09.08.2023 | Знаете ли колку општини прскале против комарци?! ЦГК направи анализа

А1 ОН | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

MAK PRESS | 09.08.2023 | ЦГК: Град Скопје за две години потрошило над половина милион евра за прскање против комарци

ОПСЕРВЕР | 09.08.2023 | ЦГК: Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

ЛИБЕРТАС | 09.08.2023 | Со 770 илјади евра против комарците

FLAKA | 09.08.2023 | Komunat e Maqedonisë kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

ZHURNAL | 09.08.2023 | QKQ: Komunat kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

LAJME | 09.08.2023 | QKQ: Komunat kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

LAJME | 09.08.2023 | Komunat e Maqedonisë kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

TELEGRAFI | 09.08.2023 | Komunat e Maqedonisë kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

TETOVASOT | 09.08.2023 | QKQ: Komunat kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

DERVENI | 09.08.2023 | Komunat kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave, thonë nga QKQ

BOTASHQIP | 09.08.2023 | QKQ: Komunat kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

TS | 09.08.2023 | QKQ: Komunat Kanë Shpenzuar 770 Mijë Euro Për Spërkatje Kundër Mushkonjave

STRUGALAJM | 09.08.2023 | QKQ: Komunat kanë shpenzuar 770 mijë euro për spërkatje kundër mushkonjave

РЕПУБЛИКА | 09.08.2023 | Комарци не изедоа, а општините потрошиле 770 илјади евра за нивно уништување

НЕЗАВИСЕН | 09.08.2023 | ЦГК: Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

СКОПЈЕ ИНФО | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770.000 евра за прскање против комарци

РАДИО ЛИДЕР | 09.08.2023 | ЦГК: Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

ZOOM | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци – најмногу Град Скопје

ТВ НОВА 12 | 09.08.2023 | За борба против комарците, 48 општини годинава платиле 770.000 евра

EXPRES | 09.08.2023 | 770.000 евра годинава потрошиле општините за прскање против комарци

КУРИР | 09.08.2023 | ЦГК: Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

ПЛУС 24 | 09.08.2023 | За борба против комарците, 48 општини годинава платиле 770 илјади евра

ШИЛО МАГАЗИН | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

ВРАБОТУВАЊЕ | 09.08.2023 | Општините потрошиле 770 илјади евра за прскање против комарци

ТИ РЕКОВ МИ РЕЧЕ | 09.08.2023 | Општина Велес е една од седумте во Македонија која врши и третирање од земја и со авион против комарците

ММС | 04.08.2023 | Кубуриме со пожарникари, а возилата се стари и по неколку децении: Пожарите го ставија на тест системот за управување со кризи


ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 31.07.2023 | Пожарите демнат - кој ќе ги гасне?

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 27.07.2023 | Пожари гасиме со стари возила, за нови - спасот го гледаме во ЕУ

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 27.07.2023 | Пожарникарите да бидат под Министерството за одбрана, бара Независниот синдикат

СДК | 26.07.2023 | Со 47 години стар камион „ФАП 13“ се гасат пожарите во Кавадарци, Ангелов вели возилото е исправно и добро одржувано

МКД | 26.07.2023 | ФАП е тоа не е играчка: Легендарното возило кое веќе 47 години успешно гаси пожари

СИТЕЛ | 11.07.2023 | МТСП со раст од 12,4 отсто активна транспарентност за една година

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 11.07.2023 | За транспарентност многу се говори, но колку таа се гледа

ПАРИ | 11.07.2023 | ЦГK: Министерствата и општините најмалку информации објавуваат на темата – финансии

БИЗНИС ВЕСТИ | 11.07.2023 | МТСП со раст од 12,4 отсто активна транспарентност за една година

FRONTLINE | 11.07.2023 | МТСП со раст за 12.4% активна транспарентност за една година

ОПСЕРВЕР | 11.07.2023 | МТСП со раст од 12,4 отсто активна транспарентност за една година

МТВ | 10.07.2023 | Транспарентноста на институциите за 3% подобра од лани

МТВ | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред со максимални 100% на врвот во активна транспарентност

КАНАЛ 5 | 10.07.2023 | Владата со 100% активна транспарентност и во 2023 година

КАНАЛ 5 | 10.07.2023 | ЦГК: Просечната транспарентност на владата, министерствата и на општините подобрена за 3 отсто

КАНАЛ 5 | 10.07.2023 | Димитриевски: Куманово во најдобрата група институции за активна транспарентност

24 ВЕСТИ | 10.07.2023 | Колку се транспарентни институциите - Зелениково, Арачиново и Лозово најзатворени за јавноста

SHENJA | 10.07.2023 | Qeveria: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

МТМ | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред на врвот во активна транспарентност: поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

МТМ | 10.07.2023 | Министерството за одбрана и Владата се најтранспарентни, општина Арачиново последна на листата според Индексот на транспарентност

МИА | 10.07.2023 | ЦГК: Просечната активна транспарентност на Владата, министерствата и на општините подобрена за три отсто од лани

МИА | 10.07.2023 | Влада: И оваа година бележиме максимална 100% активна транспарентност

МИА | 10.07.2023 | МТСП со раст од 12,4 отсто активна транспарентност за една година

МИА | 10.07.2023 | МО: Одбраната трета година по ред со максимални 100% на врвот во активна транспарентност - поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 10.07.2023 | Анализа: Владата и Министерството за одбрана се најтранспарентни институци, Општина Арачиново доби најниска оценка

KOHA | 10.07.2023 | Qeveria: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

KOHA | 10.07.2023 | Transparenca e institucioneve është përmirësuar për 3 për qind

LAJM | 10.06.2023 | Qeveria e RMV-së: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

FLAKA | 10.06.2023 | Qeveria e RMV-së: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

МАКФАКС | 10.07.2023 | Министерството за одбрана и Владата најтранспарентни, Општина Арачиново последна на листата според Индексот на транспарентност

МАКФАКС | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред на врвот во активна транспарентност: поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

МЕТА | 10.07.2023 | ЦГK: Транспарентноста на министерствата стагнира, а на општините се подобрила

РАДИО МОФ | 10.07.2023 | Владата и Министерството за одбрана највисоко, а Арачиново и Лозово најниско рангирани според активната транспарентност

НЕЗАВИСЕН | 10.07.2023 | Транспарентноста на министерствата стагнира, а на општините се подобрила

БИЗНИС ВЕСТИ | 10.07.2023 | МО: Одбраната трета година по ред со максимални 100% на врвот во активна транспарентност – поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

Е МАГАЗИН | 10.07.2023 | ЦГК: Најмалку информации министерствата и општините објавуваат за финансиите

ДЕНАР | 10.07.2023 | ЦГК: Активната транспарентност на министерствата стагнира, а општините со минимално подобрување

НОВА ТВ | 10.07.2023 | Владата и Министерството за одбрана повторно со максимални 100 проценти транспарентност

FRONTLINE | 10.07.2023 | Владата и Министерството за одбрана повторно со максимални 100 проценти транспарентност

ТОЧКА | 10.07.2023 | Министерството за одбрана и Владата се најтранспарентни, општина Арачиново последна на листата според Индексот на транспарентност

ТОЧКА | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред на врвот во активна транспарентност: Поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

ОПСЕРВЕР | 10.07.2023 | ЦГК: Просечната активна транспарентност на Владата, министерствата и на општините подобрена за три отсто од лани

ОПСЕРВЕР | 10.07.2023 | Влада: И оваа година бележиме максимална 100% активна транспарентност

ОПСЕРВЕР | 10.07.2023 | МО: Одбраната трета година по ред со максимални 100% на врвот во активна транспарентност – поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

ОПСЕРВЕР | 10.07.2023 | Димитриевски: Куманово во најдобрата група институции за активна транспарентност според Центарот за граѓански комуникации

СКОПЈЕ ИНФО | 10.07.2023 | Министерството за одбрана и Владата се најтранспарентни, општина Арачиново последна на листата според Индексот на транспарентност

СКОПЈЕ ИНФО | 10.07.2023 | Министерството за одбрана трета година по ред на врвот по транспарентност

МКД | 10.07.2023 | ЦГК: Министерствата и општините најмалку информации објавуваат за парите

BOTA SOT | 10.07.2023 | Qeveria e RMV-së: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

ZHURNAL | 10.07.2023 | QKC: Transparenca mesatare aktive e Qeverisë, ministrive dhe komunave është përmirësuar për tre për qind nga viti i kaluar

TV NEWS | 10.07.2023 | Qeveria sërish me transparencë maksimale 100 për qind

PRESS ONLINE | 10.07.2023 | Qeveria sërish me transparencë maksimale 100 për qind

GLOBI | 10.07.2023 | Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut është 100% transparente në mënyrë aktive

POPULI | 10.07.2023 | Qeveria sërish me transparencë maksimale 100 për qind

POPULI | 10.07.2023 | RMV, Qeveria: Edhe këtë vit 100% transparencë aktive

TELEGRAFI | 10.07.2023 | Qeveria e RMV-së: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

LAJMEDITORE INFO | 10.07.2023 | Qeveria: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

TETOVA SOT | 10.07.2023 | Qeveria e RMV-së: Edhe këtë vit shënojmë maksimum 100% transparencë aktive

24 ИНФО | 10.07.2023 | ЦГК: Просечната активна транспарентност на Владата, министерствата и на општините подобрена за три отсто од лани

ЦИВИЛ МЕДИА | 10.07.2023 | ЦГК: Просечната активна транспарентност на Владата, министерствата и на општините подобрена за три отсто од лани

ЛОКАЛНО | 10.07.2023 | Рангирање на институциите: Владата и Одбрана најтранспарентни, Арачиново и Зелениково последни

ПРЕСС 24 | 10.07.2023 | Владата се пофали: Имаме 100% активна транспарентност и во 2023 година

ПРЕСС 24 | 10.07.2023 | Министерството за одбрана и Владата најтранспарентни, Општина Арачиново последна на листата според Индексот на транспарентност

ПРЕСС 24 | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред на врвот во активна транспарентност: Поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

24 ИНФО | 10.07.2023 | Владата со 100% активна транспарентност и во 2023 година

24 ИНФО | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред на врвот по транспарентност

MAK PRESS | 06.06.2023 | ЦГК: Се влошува состојбата со одговорите на барањата за слободен пристап до информациите од јавен карактер

СКОПЈЕ 1 | 10.07.2023 | Општина Арачиново последна на листата според Индексот на транспарентност

СКОПЈЕ 1 | 10.07.2023 | Посветеноста кон активната транспарентност продолжува и во иднина, поставивме златен стандард од кој не отстапуваме, велат од Министерството за одбрана

М НЕТ | 10.07.2023 | Влада: Имаме 100% активна транспарентност и во 2023 година

М НЕТ | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред со максимални 100% на врвот во активна транспарентност: поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

М НЕТ | 10.07.2023 | Министерството за одбрана и Владата се најтранспарентни, општина Арачиново последна на листата според Индексот на транспарентност

ZOOM | 10.07.2023 | Влада: И оваа година бележиме максимална 100% активна транспарентност

КУМАНОВСКИ МУАБЕТИ | 10.07.2023 | Димитриевски: Куманово во најдобрата група институции за активна транспарентност

KUMANOVONEWS | 10.07.2023 | Општина Куманово е во групата на институции со „многу добра“ активна транспарентност

БРИФ | 10.07.2023 | Владата со 100% активна транспарентност и во 2023 година

БРИФ | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред со максимални 100% на врвот во активна транспарентност: поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

ТРИБУНА | 10.07.2023 | Влада: Имаме 100% активна транспарентност и во 2023 година, заедно со Министерството за одбрана

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 10.07.2023 | Одбраната трета година по ред на врвот во активна транспарентност: поставивме златен стандард од кој не отстапуваме

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 10.07.2023 | Влада: Имаме 100% активна транспарентност и во 2023 година, заедно со Министерството за одбрана

ТРИЛИНГ | 10.07.2023 | Транспарентноста на владата, министерствата и на општините подобрена за 3 отсто, велат од ЦГК

АКТУЕЛНО | 10.07.2023 | „Одбраната“ пак на врвот: „Отворени сме и транспарентни 100 отсто!“

И ПОРТАЛ | 10.07.2023 | Транспарентноста на институциите за 3% подобра од лани

ТИ РЕКОВ МИ РЕЧЕ | 10.07.2023 | Општина Велeс на третото место во земјава според транспарентност

МИА | 10.07.2023 | Трета година по ред Кочани е лидер меѓу општините во Источниот регион според активната транспарентност

МИА | 10.07.2023 | Општина Делчево на шесто место во државата според индексот на активна транспарентност

МИА | 10.07.2023 | Димитриевски: Куманово во најдобрата група институции за активна транспарентност

ОПСЕРВЕР | 10.07.2023 | Општина Делчево на шесто место во државата според индексот на активна транспарентност

ОПСЕРВЕР | 10.07.2023 | Трета година по ред Кочани е лидер меѓу општините во Источниот регион според активната транспарентност

КОМАРЕЦ | 10.07.2023 | Кочани останува регионален лидер според индексот на активна транспарентност на општините

ГЛАСНО | 10.07.2023 | Кочани останува регионален лидер според индексот на активна транспарентност на општините

АКТУЕЛНОСТИ | 10.07.2023 | Кочани останува регионален лидер според индексот на активна транспарентност на општините

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 10.07.2023 | Активна транспарентност во општина Струмица: Скок од седум места и достигнато ниво од 91,4 %


24 ВЕСТИ | 22.06.2023 | 5 000 државни возила, од луксуз до крш, најзначајните сектори “кубурат“ со возила

ТЕЛМА | 06.06.2023 | Се користат амбулантни возила стари и по 35 години покажуваат податоците на Центарот за граѓански комуникации

ТЕЛМА | 06.06.2023 | Се користат амбулантни возила стари и по 35 години покажуваат податоците на Центарот за граѓански комуникации

КАНАЛ 5 | 06.06.2023 | Земјава нема противпожарни возила, а и оние кои ги има се стари околу 30 години

КАНАЛ 5 | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години

МРТ | 06.06.2023 | ЦГК: Противпожарните единици во замјава работат со недостиг на персонал и со децениски стари возила

МРТ | 06.06.2023 | Недостиг на пожарникари

ТЕЛМА | 06.06.2023 | Болницата во Отешево со најстарото амбулантно возило од 1988 година, Валандово со најстаро противпожарно возило – Там од 1966 година

ТЕЛМА | 06.06.2023 | Се користат амбулантни возила стари и по 35 години покажуваат податоците на Центарот за граѓански комуникации

24 ВЕСТИ | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

АЛФА | 06.06.2023 | Состојбата на против-пожарните служби во пресрет на сезоната на пожари е алармантна

ТЕРА | 06.06.2023 | Најстарото возило во Битола е од 1967, а најновото од 2022

МИА | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ТВ 21 | 06.06.2023 | Недостигаат 340 пожарникари – возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 06.06.2023 | Ни недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, велат од ЦГК

KOHA | 06.06.2023 | Në vend mungojnë 340 zjarrfikës

FLAKA | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjeçare të vjetra

НОВА МАКЕДОНИЈА | 06.06.2023 | Застрашувачки дефицит на човечки и технички ресурси за интервентни ситуации

МАКФАКС | 06.06.2023 | Седумдесет отсто од противпожарните возила се од минатиот век

МЕТА | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, а пожари се гаснат со возила стари по 27 години

ФОКУС | 06.06.2023 | Во земјава недостигаат 340 пожарникари, повеќе од 200 во Скопје, велат од Центарот за граѓански комуникации

ММС | 06.06.2023 | Со возила постари од 30 години гасиме пожари, а само 30 амбулантни возила се новонабавени

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 06.06.2023 | Нема пожарникари, а и возилата им се стари

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 06.06.2023 | Во битка со огнот со камион од 1966 година

РАДИО МОФ | 06.06.2023 | Просечна старост на македонските противпожарни возила е 27 години, а на амбулатните 12 години

360 СТЕПЕНИ | 06.06.2023 | На земјава ѝ фалат 340 пожарникари, а возилата што ги користат во просек се стари по 27 години – најстарото има 57 години и е во Валандово

СДК | 06.06.2023 | Половина од противпожарните возила се постари од 30 години, а најстарото е од 1966 година

ФАКУЛТЕТИ | 06.06.2023 | Во земјава фалат 340 пожарникари, а противпожарните возила што ги користат се стари по 27 години

НОВА ТВ | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ДЕНАР | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, а возилата што ги возат се просечно стари по 27 години

ДЕНАР | 06.06.2023 | Во земјава има 263 амбулантни возила просечно стари 12 години, но само 30 од новонабавените 80 возила се нови

БИНИС ВЕСТИ | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ФАКТОР | 06.06.2023 | Гасиме пожари и со возило старо 57 години, пожарникари ни „фалат“ како леб - еве што покажаа најновите истражувања

НЕЗАВИСЕН | 06.06.2023 | Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

Е МАГАЗИН | 06.06.2023 | Во Македонија се возат стари противпожарни и амбулантни возила

Е МАГАЗИН | 06.06.2023 | Дури 70% од возилата на противпожарните единици во Македонија се од минатиот век

PORTALB| 06.06.2023 | RMV, mungojnë 340 zjarrfikës, ndërsa zjarret shuhen me automjete të vjetra 27-vjeçare

BOTA SOT | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjet të vjetra

ZHURNAL | 06.06.2023 | QKC: Mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht të vjetra 27 vjet, më e vjetra është e vitit 1966

TETOVASOT | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjeçare të vjetra

INA | 06.06.2023 | QKC: Mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht të vjetra 27 vjet, më e vjetra është e vitit 1966

ALAMAKOS | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjeçare të vjetra

LAJM | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjeçare të vjetra

TV NEWS | 06.06.2023 | Maqedonisë i mungojnë 340 zjarrfikës, ndërsa automjetet zjarrfikëse janë mesatarisht 27 vjet të vjetra

BOTA SHQIP | 06.06.2023 | QKC: Mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht të vjetra 27 vjet, më e vjetra është e vitit 1966

TELEGRAFI | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjeçare të vjetra

TS | 06.06.2023 | Në Maqedoni Mungojnë 340 Zjarrfikës, Automjetet Janë Mesatarisht 27 Vjeçare Të Vjetra

TV KOHA | 06.06.2023 | QKC: Mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht të vjetra 27 vjet, më e vjetra është e vitit 1966

KOSOVA TODAY | 06.06.2023 | RMV, mungojnë 340 zjarrfikës, ndërsa zjarret shuhen me automjete të vjetra 27-vjeçare

GLOBI | 06.06.2023 | QKC: Mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht të vjetra 27 vjet, më e vjetra është e vitit 1966

TELEGRAFI | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjeçare të vjetra

ORA 24 | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjeçare të vjetra

BULEVARDI ONLINE | 06.06.2023 | Në Maqedoni mungojnë 340 zjarrfikës, automjetet janë mesatarisht 27 vjet të vjetra

LAJME | 06.06.2023 | RMV, mungojnë 340 zjarrfikës, ndërsa zjarret shuhen me automjete të vjetra 27-vjeçare

MAK PRESS | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

MAK PRESS | 06.06.2023 | ЦГК: Со там од 1966 се гаси пожар во Валандово, недостигаат 340 пожарникари

ЛИБЕРТАС | 06.06.2023 | На земјава ѝ фалат 340 пожарникари, а возилата што ги користат во просек се стари по 27 години – најстарото има 57 години и е во Валандово

М НЕТ | 06.06.2023 | Возниот парк на ТППЕ Штип е меѓу двата најнови во земјава, а има и доволно пожарникари

ТЕТОВО ИНФО | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години

OHRID SKY | 06.06.2023 | Во земјава недостигаат 340 пожарникари, а противпожарните возила што ги користат се просечно стари по 27 години

KUMANOVO NEWS | 06.06.2023 | На Куманово му недостигаат 33 пожарникари, Старо Нагоричане со најстар возен парк

КУМАНОВСКИ МУАБЕТИ | 06.06.2023 | Старо Нагоричане има најстари противпожарни возила, Куманово недостиг на пожарникари

ОХРИД 24 | 06.06.2023 | На Македонија и недостигаат 340 пожарникари, возилата се стари во просек 27 години

ДУМА | 06.06.2023 | Велешка „пожарна“ располага со релативно нов возен парк но има помалку од потребниот број пожарникари

ТИ РЕКОВ МИ РЕЧЕ | 06.06.2023 | Велешките пожарникари со најнов возен парк во Македонија

ОПСЕРВЕР | 06.06.2023 | База на амбулантни и санитетски возила: Во земјава има 263 амбулантни возила просечно стари 12 години

ОПСЕРВЕР | 06.06.2023 | Бази на податоци на противпожарни возила и на пожарникари во земјава

А1 ОН | 06.06.2023 | Недостигаат 340 пожарникари на ниво на Македонија, се возат „фапови“ стари 39 години: Анализа на Центарот за граѓански комуникации

ВЕЧЕР | 06.06.2023 | ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

РЕПУБЛИКА | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ПЛУС ИНФО | 06.06.2023 | Там стар 57 години гасне пожари во Валандово, на Скопје му фалат 200 пожарникари - со што располагаат противпожарните единици?

МКД | 06.06.2023 | Во Македонија недостигаат 340 пожарникари, а болните се превезуваат и со 35 години стари амбулантни возила

24 ИНФО | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

24 ИНФО | 06.06.2023 | ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

4 NEWS | 06.06.2023 | Истражување: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години

НЕТПРЕС | 06.06.2023 | Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, а најстарото е ТАМ од ’66-та

СКОПЈЕ ИНФО | 06.06.2023 | На Македонија ѝ недостигаат 340 пожарникари, а возилата се во просек стари по 27 години

ZOOM | 06.06.2023 | Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ПРЕС 24 | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години

FRONTLINE | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

NEWS 1 | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ГРАДСКА РЕДАКЦИЈА | 06.06.2023 | Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

OFF NET | 06.06.2023 | Пожари се ближат

FRONTLINE | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ЖУРНАЛ | 06.06.2023 | ЦГК: Противпожарните единици во замјава работат со недостиг на персонал и со децениски стари возила

БРИФ | 06.06.2023 | ЦГК: Недостигаат 340 пожарникари, возилата се во просек стари по 27 години, најстарото е ТАМ од 1966 година

ВЕСНИК | 06.06.2023 | ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

КУРИР | 06.06.2023 | На Македонија и недостигаат 340 пожарникари – возилата се стари во просек 27 години, а најстарото од 1966 го користи овој град!

ШИЛО МАГАЗИН | 06.06.2023 | На земјава ѝ фалат 340 пожарникари, а возилата што ги користат во просек се стари по 27 години – најстарото има 57 години и е во Валандово

АНАЛИТИКУМ | 06.06.2023 | Во земјава фалат 340 пожарникари, а противпожарните возила што ги користат се стари по 27 години

ДЕНЕШЕН | 06.06.2023 | Опременост: Недостигаат 340 пожарникари, возилата просечно имаат 27 години, а во битка со огнот е и музејски вреден 57-годишен ТАМ

NISTORI | 03.06.2023 | RMV, furnizime publike të nënshkruara në katër sy!

KOHA | 02.06.2023 | Furnizime publike të nënshkruara në katër sy!

КАНАЛ 5 | 30.05.2023 | Секој трет тендер без конкуренција: За јавни набавки со една фирма потрошени над 400 мил. евра

АЛСАТ М | 29.05.2023 | Извештај на ЦГК: Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

АЛФА | 29.05.2023 | Јавни набавки преку тајни договори

МТМ | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 29.05.2023 | ЦГК: Над 400 милиони евра договори за јавни набавки склучени во постапки со само една понуда

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 29.05.2023 | CGK: Mbi 400 milionë euro kontrata të prokurimit publik janë lidhur në procedura vetëm me një ofertë

ФОКУС | 29.05.2023 | ЦГК: Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки со само една понуда

ФОКУС | 29.05.2023 | ЕСМ најчесто го заменува огласот со преговори, третиот најголем договор завршил кај „Новоматрикс“!

МАКФАКС | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ММС | 29.05.2023 | Над 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

РАДИО МОФ | 29.05.2023 | Над 400 милиони евра договори за јавни набавки на кои немало конкуренција во 2022, покажува анализата на ЦГК

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 29.05.2023 | ЦГК: Секој трет договор за набавка склучен во четири очи

360 СТЕПЕНИ | 29.05.2023 | Извештај на ЦГК: Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ВЕЧЕР | 29.05.2023 | АД Електрани и МВР со најголем број поништени тендери во 2022 година

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 29.05.2023 | Секој трет договор за јавна набавка со учество на една фирма

СДК | 29.05.2023 | За над 400 милиони евра се склучени договори за јавни набавки со само една понуда, 31 милион биле договорени без оглас

ПАРИ | 29.05.2023 | Јавните набавки во 2022: без конкуренција договорени 427 милиони евра, без објавен оглас – 31 милион евра

Е МАГАЗИН | 29.05.2023 | ЦГК: Договори за јавни набавки вредни над 400 милиони евра лани склучени во постапки со само една понуда

Е МАГАЗИН | 29.05.2023 | Кои компании лани склучиле највредни договори за јавни набавки

Е МАГАЗИН | 29.05.2023 | Највредниот договор за јавна набавка без оглас лани го добила бугарската фирма Actael N Ltd

БАНКО МЕТАР | 29.05.2023 | Секој трет договор за јавна набавка со учество на една фирма

PORTALB | 29.05.2023 | RMV, mbi 400 milionë euro kontrata të prokurimit publik janë lidhur në procedura ku ka pasur vetëm një ofertë

FLAKA | 29.05.2023 | Mbi 400 milionë euro marrëveshje të prokurimit publik janë lidhur në procedurë ku ka pasur vetëm një ofertë

ДЕНАР | 29.05.2023 | ЦГК: Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ТОЧКА | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

А1 ОН | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ЛИБЕРТАС | 29.05.2023 | ЦГК: Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки со само една понуда

МАК ПРЕС | 29.05.2023 | 46% од фирмите велат дека има корупција во јавните набавки, 54% пак признаваат дека има меѓусебно договарање за тендерите

24 ИНФО | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ЛОКАЛНО | 29.05.2023 | Извештај на ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка е склучен во постапка во која учествувала само една фирма

СКОПЈЕ 1 | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ПРЕС 24 | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ПРЕСИНГ ТВ | 29.05.2023 | Извештај на Центарот за граѓански комуникации: На секој трет тендер со само еден учесник потрошени 427 милиони евра

М НЕТ | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

OHRID NEWS | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

РЕПУБЛИКА | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

РЕПУБЛИКА | 29.05.2023 | На секој трет тендер со само еден учесник потрошени 427 милиони евра

МАКТЕЛ | 29.05.2023 | ЦГК: Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки со само една понуда

НЕТПРЕС | 29.05.2023 | Лани склучени над 9.000 договори за јавни набавки вредни 427 милиони евра, на секој трет тендер учествувала само една фирма

ЕКСПРЕС | 29.05.2023 | Над 400 милиони евра јавни набавки без конкуренција

ТРИБУНА | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ЛИДЕР | 29.05.2023 | Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки на кои имало само една понуда

ЛИДЕР | 29.05.2023 | Јавни набавки преку тендери во четири очи: Зошто Владата прави договори во четири очи?

NEWS 1 | 29.05.2023 | Центар за граѓански комуникации: Повеќе од 400 милиони евра договори за јавни набавки се склучени во постапки со само една понуда

ДУМА | 29.05.2023 | ЦГК: Секој трет договор за јавна набавка во 2022 година склучен е во постапка со само една фирма

ДЕНЕС МАГАЗИН | 29.05.2023 | Набавки во 2022 со учество на една фирма

АНТРОПОЛ | 29.05.2023 | За над 400 милиони евра се склучени договори за јавни набавки со само една понуда

ФАКТОР | 29.03.2023 | Државните институции „неми“ на барањата на граѓаните – над 300 жалби поради молкот на администрацијата

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 20.03.2023 | Општината сè уште обезбедува услови за пренос: Одлуката е донесена, но загатка е кога ќе има во живо седници на Карпош

ТЕЛМА | 12.03.2023 | КОД - Историски проект за 1,3 милијарди евра со сомнителен надзор

АГЕНДА 35 | 10.03.2023 | Околу 200 милиони евра од тендери годишно завршуваат во приватни џебови

ТЕЛМА | 09.03.2023 | Емисија ВИН ВИН со Катица Николовска и Герман Филков

ЛОКАЛНО | 10.02.2023 | Експерти обвинуваат: Политичкиот пазар за директорските места меѓу Алијанса, Алтернатива, СДСМ и ДУИ дополнително го “поевтинува’’ имиџот на јавниот сектор

НЕТПРЕС | 01.02.2023 | Електронските сметки за вода во рацете на фирма без искуство

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 31.01.2023 | Електронските сметки за вода во рацете на фирма без искуство

25 МИНУТИ | 30.01.2023 | Брисел бара канцеларија за санкции за сите оние кои не почитуваат закони за јавните набавки

25 МИНУТИ | 23.01.2023 | Нема доволно возила за Брза помош, но затоа функционерите ги менуваат aвтомобилите

PLATFORM | 23.01.2023 | 25 минути: Нема доволно возила за Брза помош, но затоа функционерите ги менуваат aвтомобилите