ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Mapping the risks of corruption in public procurement in 8 municipalities in the country
Print
PDF

Mapping the risks of corruption in public procurement in 8 municipalities in the country

on .

A network of nine non-governmental organizations led by the Center for Civil Communications made an assessment of the risks of corruption in public procurement in eight municipalities of the country: Bitola, Kichevo, Kumanovo, Negotino, Strumica, Tetovo, Chair and Shtip. The research focused on public procurement carried out by municipalities and local public enterprises. The research was conducted on the basis of a unified methodology that is based on 18 indicators and covers all stages of public procurement cycle, enabling a clear picture of the potential risks of corruption at the level of each institution. Key problems and how to overcome them can be found in the reports prepared within the framework of the project "Safeguards Against Corruption" which is implemented with the financial support of the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Skopje.

Bitola Report | Kichevo Report | Kumanovo Report | Negotino Report | Strumica Report | Tetovo Report | Chair Report | Shtip Report |