ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Detecting corruption risks in public procurement related to environmental protection
Print
PDF

Detecting corruption risks in public procurement related to environmental protection

on .

Skopje, 19.10.2022 Representatives of civil society organizations in the field of environmental protection and the fight against corruption exchanged ideas and knowledge for detecting the risks of corruption in public procurement related to environmental protection, as well as for a more complete coverage of the situation with sustainable public procurement in the country.

At the workshop, the initial findings from the monitoring of the Center for Civil Communications of the implemented "green procurement" in the country were presented, as well as the research of procurements that could, but did not have elements of environmental protection. The results of the monitoring and research will be presented at the end of the year, together with recommendations for the promotion of "green procurement" and for protection against corruption in this area.

These activities are carried out within the project "Adapting to climate change through the prevention of corruption in public procurement" implemented by the Center for Civil Communications and the Platform of Civil Society Organizations to Fight Corruption, and is financially supported by the Foundation Open Society - Macedonia.