ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Index of Rationality 19
Print
PDF

Index of Rationality 19

on .

The Index of Rationality no.19 is developed for the following types of products:

  • - air purifiers;
  • - laptops; and
  • - industrial salt.

Development of individual indices for these products covered a total of 21 national and local institutions that have organized public procurements for these types of goods in the course of 2020 and 2021. For the purpose of obtaining information related to prices of analysed goods and services, FOI requests were sent to all contracting authorities whose public procurements were recorded in the Electronic Public Procurement System. The idea behind the index of rationality for these three types of products is to detect possible differences in price and to help contracting authorities learn about price variations thereof that would allow them to work on improving rationality of their public spending in the future.