ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Прилагодување кон климатските промени преку спречување на корупцијата во јавните набавки (2022)
Печати
PDF

Прилагодување кон климатските промени преку спречување на корупцијата во јавните набавки (2022)

on .

Проектот има за цел да го поддржи процесот на воведување праведни политики за животна средина и одржлива зелена транзиција преку намалување на корупциските влијанија врз зелените јавни набавки. За таа цел,

преку мониторинг и истражување ќе се идентификуваат ризиците од корупција во јавните набавки поврзани со заштитата на животната средина и можните корупциски влијанија врз малата примена на т.н. зелени набавки; ќе се интензивираат соработката меѓу граѓанските организации и нивното учество во процесите на партиципативно креирање на јавни политики кои влијаат врз спречување на корупцијата при прилагодувањето кон климатските промени, и ќе се спроведе застапување засновано врз факти за поттикнување на поголема примена на т.н. зелени јавни набавки и спречување на корупцијата во тој процес. Проектот се спроведува во партнерство со 14 невладини организации од Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата, а е финансиски поддржан од Фондација Отворено општество - Македонија.