ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Adapting to climate change by preventing corruption in public procurement (2022)
Print
PDF

Adapting to climate change by preventing corruption in public procurement (2022)

on .

The project aims to support the process of introducing fair policies for the environment and a sustainable green transition by reducing corruption influences on green public procurement. For this purpose,

through monitoring and research, the risks of corruption in public procurement related to environmental protection and possible corruption impacts on the limited application of the so-called green procurement; the cooperation between civil society organizations and their participation in the processes of participatory creation of public policies that affect the prevention of corruption during adaptation to climate change will be intensified, and advocacy based on facts will be implemented to encourage greater application of the so-called green public procurement and prevention of corruption in that process. The project is implemented in partnership with 14 non-governmental organizations from the Platform of CSOs to Fight Corruption, and is financially supported by the Open Society Foundation - Macedonia.