ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Second semi-annual monitoring report on public procurements related to COVID-19 protection in 2021
Print
PDF

Second semi-annual monitoring report on public procurements related to COVID-19 protection in 2021

on .

This report is based on in-depth monitoring of 40 public procurements for goods, services and works related to COVID-19 protection whose contracts were awarded in the second half of 2021, i.e. in the period from 1 July to 31 December 2021. Targeted public procurements represent 52% of all COVID-19 tender procedures organized in the analyzed period (total of 77 tender procedures). The value of these tender procedures accounts for 1.25 million euros, i.e. 30.4% of the cumulative value of all COVID-19 public procurements organized in the analyzed period (4.1 million euros).

This effort implied in-depth monitoring of public procurements and detection of risk corruptions in all stages of public procurements, from procurement needs assessment and planning, through organization of procurement procedures, to contract award and performance.