ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Медиумите за нас во 2022 година
Print
PDF

Медиумите за нас во 2022 година

on .

There are no translations available.

МРТ | 22.12.2022 | Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ јавни набавки

МРТ | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ набавки

КАНАЛ 5 | 22.12.2022 | Извештај на ЦГК: Владата и институциите не спроведуваат речиси никакви „зелени“ набавки

КАНАЛ 5 | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени” набавки

МИА | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ набавки

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 22.12.2022 | Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ набавки

ВЕЧЕР | 22.12.2022 | Многу малку се купуваат еколошки возила, дури 94% се на дизел и бензин

ФОКУС | 22.12.2022 | ЦГК: Владата и институциите не спроведуваат речиси никакви „зелени“ набавки

360 СТЕПЕНИ | 22.12.2022 | Извештај на ЦГК: Владата и институциите не спроведуваат речиси никакви „зелени“ набавки

БИЗНИС ВЕСТИ | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ набавки

ДЕНАР | 22.12.2022 | Ни “З” од „зелени“ јавни набавки во земјава

PORTALB | 22.12.2022 | QKQ: Qeveria dhe institucionet nuk kryejnë pothuajse asnjë prokurim “të gjelbër”

НЕЗАВИСЕН | 22.12.2022 | Во земјава речиси да не се прават „зелени“ набавки, 95 % институции набавуваат вода во пластични шишиња

РАДИО МОФ | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат никакви „зелени” набавки

МКД | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ набавки

ОПСЕРВЕР | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ набавки

Е МАГАЗИН | 22.12.2022 | Во Македонија речиси да не се спроведуваат никакви „зелени“ набавки за заштита на животната средина

24 ИНФО | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени” набавки

4 NEWS | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени” набавки

МАК ПРЕС | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени” набавки

МАК ПРЕС | 22.12.2022 | Владата носи препораки кои не ги почитува за животната средина: 90% од водата која ја набавува е во пластични шишиња

МАКТЕЛ | 22.12.2022 | ЦГК: Владата и институциите не спроведуваат речиси никакви „зелени“ набавки

НЕТПРЕС | 22.12.2022 | ЦГК: Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени” набавки

ЖУРНАЛ | 22.12.2022 | Во земјава речиси да не се прават „зелени“ набавки, 95 % институции набавуваат вода во пластични шишиња


24 ВЕСТИ | 15.12.2022 | 24 анализа - Што прави Владата за да ја намали корупцијата?

БЛУМБЕРГ АДРИА | 25.11.2022 | Сабина Факиќ: Расте вредноста на нетранспарентни јавни набавки

ТЕЛМА | 07.10.2022 | Сабина Факиќ во „Топ тема“: Само во 2021 година се потрошени околу една милијарда евра на јавни набавки

24 ВЕСТИ | 21.09.2022 | Филков во Студио 10: За корупција се потребни двајца - од едната страна се јавните институции, од другата приватните фирми

24 ВЕСТИ | 21.09.2022 | Владата набавува морски плодови за 20.000 евра, а ќе плати и 270.000 евра за одржување на зеленилото

ТЕЛМА | 21.09.2022 | Во нетранспарентни јавни набавки договорени во четири очи лани биле потрошени 46 милиони евра

СИТЕЛ | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

КАНАЛ 5 | 21.09.2022 | ЦГК: Државните компании и инситуциите лани потрошиле 46 милиони евра без договор

КАНАЛ 5 | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

АЛФА | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува на тендерите смета дека во постапките има корупција и меѓусебно договарања

ТВ 21 | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

МТМ | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

МИА | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

МАКФАКС | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

МЕТА | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

РАДИО МОФ | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во македонските тендери вели дека има корупција, покажува анкета на ЦГК

ФОКУС | 21.09.2022 | „Електрани“, МВР и МОН склучиле најмногу договори во „четири очи“, покажува извештајот на ЦГК

ВЕЧЕР | 21.09.2022 | Град Скопје лани потрошил 15 милиони евра на јавни набавки

360 СТЕПЕНИ | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

СДК | 21.09.2022 | 62 % од фирмите признаваат дека тендерите се договараат, Бирото за јавни набавки три години не открило нешто нелегално

АКАДЕМИК | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

ДЕНАР | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

НЕЗАВИСЕН | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

НОВА ТВ | 21.09.2022 | Извештај на ЦГК: Секоја втора фирма која учествува на тендерите вели дека има корупција

А1 ОН | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите во земјава вели дека има корупција

4 NEWS | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите во Македонија вели дека има корупција

24 ИНФО | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

М НЕТ | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

МАК ПРЕС | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува на тендерите вели дека има корупција

МАК ПРЕС | 21.09.2022 | 62% од фирмите кои учествуваат на тендери признаваат дека постои меѓусебно договарање со функционерите

ОПСЕРВЕР | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

СКОПЈЕ ИНФО | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

PORTALB | 21.09.2022 | RMV, çdo e dyta kompani që merr pjesë në tenderë thotë se ka korrupsion, tregon anketa e QKC-së

LAJM | 21.09.2022 | “Çdo e dyta kompani që merr pjesë në tenderë thotë se ka korrupsion”

FLAKA | 21.09.2022 | Vitin e kaluar janë shpenzuar 46 milionë euro për prokurimet publike jotransparente të dakorduara në katër sy

INA | 21.09.2022 | RMV, çdo e dyta kompani që merr pjesë në tenderë thotë se ka korrupsion, tregon anketa e QKC-së

ALMAKOS | 21.09.2022 | RMV, çdo e dyta kompani që merr pjesë në tenderë thotë se ka korrupsion, tregon anketa e QKC-së

NISTORI | 21.09.2022 | Kontratat e tenderëve në RMV shoqërohen me korrupsion

BOTASOT | 21.09.2022 | Çdo e dyta kompani në RMV thotë se ka korrupsion në tendera

AKTUALE | 21.09.2022 | Çdo e dyta kompani në RMV thotë se ka korrupsion në tendera

ZHURNAL | 21.09.2022 | Çdo e dyta kompani në vend thotë se ka korupsion në tendera

ТОЧКА | 21.09.2022 | Секоја втора фирма што учествува во тендерите вели дека има корупција

КУРИР | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

ПРЕС 24 | 21.09.2022 | Секоја втора фирма во Македонија вели дека има корупција во тендерите

НЕТПРЕС | 21.09.2022 | Извештај на ЦГК: Договори вредни 46 милиони евра се склучиле нетранспарентно, без објавување на оглас

Е МАГАЗИН | 21.09.2022 | Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција, покажува извештајот на Центарот за граѓански комуникации

Е МАГАЗИН | 21.09.2022 | Струмички „Жикол“ лидер, лани кај општините добил тендери вредни 22 милиони евра, следат Македонски телеком и Изградба-комерц

ZOOM | 21.09.2022 | Секоја втора компанија која учествува на тендери вели дека има корупција

ЛИДЕР | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

ПРЕСИНГ ТВ | 21.09.2022 | Центар за граѓански комуникации: Половина фирми кои учествуваат на тендери тврдат дека при јавните набавки има корупција

ПЛУС ИНФО | 21.09.2022 | Врските одлучуваат кој ќе победи на тендер - Секоја втора фирма се жали на корупција во јавните набавки

ВЕСНИК | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

КАРИЕРА | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

ЛОКАЛНО | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма која учествува во тендерите вели дека има корупција

БАНКОМЕТАР | 21.09.2022 | 62 % од фирмите признаваат дека тендерите се договараат, бирото за јавни набавки три години не открило нешто нелегално

БАНКОМЕТАР | 21.09.2022 | ЦГК: 80 отсто од вредноста на склучените договори без оглас им припаѓаат на Електрани, МВР И МОН

ФАКТОР | 21.09.2022 | ЦГК: 80 отсто од вредноста на склучените договори без оглас им припаѓаат на Електрани, МВР И МОН

СКОПСКО ЕХО | 21.09.2022 | ЦГК: Секоја втора фирма смета дека јавните набавки се прават „со врски“

OHRID SKY | 21.09.2022 | Секоја втора фирма се жали на корупција во јавните набавки

ИНФОМАКС | 21.09.2022 | Поразително: 62% од фирмите признаваат дека постои меѓусебно договарање на тендери, 51% дека има корупција

ЕКСПРЕС | 21.09.2022 | ЦГК: 80 отсто од вредноста на склучените договори без оглас им припаѓаат на Електрани, МВР И МОН


КАНАЛ 5 | 27.08.2022 | Јанчев: Активната транспарентност на Општина Кавадарци во 2022 година изнесува 90 %

ФОКУС| 25.08.2022 | Наместо маски и ракавици, илјадници набавки за фрижидери, тротинети, автомобили, седенки во кафани...

FRONTLINE | 24.08.2022 | Ковачевски: Владата е 100% транспарентна, институциите да ги зголемат перформансите и транспарентноста

КУРИР | 24.08.2022 | Ковачевски за Сител: Владата е 100% транспарентна, институциите да ги зголемат перформансите и транспарентноста

ЗЕЛЕНА БЕРЗА | 23.08.2022 | МЗШВ се смета за високо транспарентна институција-Што мислат земјоделците?

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 22.08.2022 | Општина Карпош е најтранспарентна: Јакимовски вели дека се отворени вратите за секој граѓанин

НОВА МАКЕДОНИЈА | 22.08.2022 | Скопските општини Карпош и Илинден најтранспарентни

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 22.08.2022 | Карпош е најтранспарентна општина во Македонија

СКОПЈЕ ИНФО | 22.08.2022 | Карпош, Илинден и Кисела Вода најтранспарентни општини во Скопскиот регион

МАК ПРЕС | 22.08.2022 | Стефковски: Општина Гази Баба бележи зголемена транспарентност

КАНАЛ 5 | 21.08.2022 | Стефковски: Општина Гази Баба бележи зголемена транспарентност

ВЕЧЕР | 21.08.2022 | Карпош е најтранспарентна општина во Македонија

24 ИНФО | 21.08.2022 | Стефковски: Општина Гази Баба бележи зголемена транспарентност

ОПСЕРВЕР | 21.08.2022 | Стефковски: Општина Гази Баба бележи зголемена транспарентност

РЕПУБЛИКА | 21.08.2022 | Стефковски: Општина Гази Баба бележи зголемена транспарентност

ДРНКА | 21.08.2022 | Општините Валандово, Гевгелија и Василево објавуваат најмногу информации, без некој да им побара

КУРИР | 21.08.2022 | Стефковски: Општина Гази Баба бележи зголемена транспарентност

НЕТПРЕС | 21.08.2022 | Стефковски: Општина Гази Баба бележи зголемена транспарентност

ВЕЧЕР | 20.08.2022 | Општина Кисела Водa во првите три скопски најтранспарентни општини

24 ИНФО | 20.08.2022 | Општина Кисела Водa во првите три скопски најтранспарентни општини

ВЕСНИК | 20.08.2022 | Општина Кисела Водa во првите три скопски најтранспарентни општини

ЛИДЕР | 20.08.2022 | Општина Кисела Водa во првите три скопски најтранспарентни општини

КУРИР | 20.08.2022 | Општина Кисела Водa во првите три скопски најтранспарентни општини

НЕТПРЕС | 20.08.2022 | Општина Кисела Водa во првите три скопски најтранспарентни општини

ТЕРА | 19.08.2022 | Општина Битола на врвот на ранг листата од општините според активната транспарентност

БИЗНИС ВЕСТИ | 19.08.2022 | Општина Битола на врвот на ранг листата од општините според активната транспарентност

ПЛАНЕТ | 19.08.2022 | Општина Битола на врвот на ранг листата од општините според активната транспарентност

BITOLA NEWS | 19.08.2022 | Општина Битола на врвот на ранг листата од општините според активната транспарентност

СКОПЈЕ ИНФО | 19.08.2022 | Транспарентни ли се македонските институции?

TOP 24 | 19.08.2022 | Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut është 100% transparente në mënyrë aktive

DREJT | 19.08.2022 | Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut është 100% transparente në mënyrë aktive

МАК ПРЕС | 19.08.2022 | Општина Илинден меѓу најтранспарентните општини и најголем раст во последната година

КУМАНОВСКИ МУАБЕТИ | 19.08.2022 | Општина Куманово меѓу најтранспарентните институции

КУРИР | 19.08.2022 | Општина Илинден меѓу најтранспарентните општини и најголем раст во последната година

ТЕЛМА | 18.08.2022 | ЦГК: Активната транспарентност годинава ја подобриле над 80 отсто од институциите

МТВ | 18.08.2022 | Подобрена транспарентноста на институциите

КАНАЛ 5 | 18.08.2022 | Просечната активна транспарентност на институциите во 2022 изнесува 73 проценти

КАНАЛ 5 | 18.08.2022 | Владата на Република Македонија е 100% активно транспарентна

КАНАЛ 5 | 18.08.2022 | Министерството за одбрна на прво место според Индексот за активна транспарентност

СИТЕЛ | 18.08.2022 | За 10 проценти е зголемена просечната активна транспарентност на државните институции

ТВ 21 | 18.08.2022 | Владата на Република Северна Македонија е 100% активно транспарентна

ТВ 21 | 18.08.2022 | Министерството за одбрана на прво место со 100 процентна активна транспарентност според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации

ТВ 21 | 18.08.2022 | За 10 проценти е зголемена просечната активна транспарентност на државните институции

МИА | 18.08.2022 | Влада: Сто проценти сме активно транспарентни – активната транспарентност е најдобра превенција од корупци

TELEGRAMI | 18.08.2022 | Qeveria dhe ministria e mbrojtjes më transparentët në RMV

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 18.08.2022 | Влада: Сто проценти сме активно транспарентни – активната транспарентност е најдобра превенција од корупција

LAJM | 18.08.2022 | Transparenca mesatare aktive e institucioneve në vitin 2022 është 73 për qind

НОВА МАКЕДОНИЈА | 18.08.2022 | Активната транспарентност е најдобра превенција од корупција, порачаа од Владата

ВЕЧЕР ПРЕС | 18.08.2022 | Од Владата тврдат: Сто проценти сме активно транспарентни – активната транспарентност е најдобра превенција од корупција

ВЕЧЕР ПРЕС | 18.08.2022 | Просечната активна транспарентност на институциите во 2022 изнесува 73 проценти

МЕТА | 18.08.2022 | ЦГК: Активната транспарентност на институциите годинава е подобрена

ФОКУС| 18.08.2022 | Министерството на Груби и Арачиново најмалку транспарентни

РАДИО МОФ | 18.08.2022 | Одбрана и Владата највисоко, а Зелениково и Арачиново најниско рангирани на Индексот на активна транспарентност

360 СТЕПЕНИ | 18.08.2022 | ЦГК: Активната транспарентност на институциите подобрена за 10 отсто, Владата и МО ги објавуваат сите предвидени информации

360 СТЕПЕНИ | 18.08.2022 | Влада за Индексот на транспарентност на ЦГК: Од 25 отсто транспарентност во 2016 година, Владата денес има стопроцентна активна транспарентност

AКАДЕМИК | 18.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Индекс на активна транспарентност 2022 година

НОВА ТВ | 18.08.2022 | Индекс на активна транспарентност: Владата и МО на врвот, МНР и Министерството за политички систем на дното

ДЕНАР | 18.08.2022 | Најново рангирање на институциите според активната транспарентност во 2022

ОПСЕРВЕР | 18.08.2022 | Влада: Сто проценти сме активно транспарентни – активната транспарентност е најдобра превенција од корупција

ОПСЕРВЕР | 18.08.2022 | Најново рангирање на институциите според акивната транспарентност 2022

ОПСЕРВЕР | 18.08.2022 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

ЛИБЕРТАС | 18.08.2022 | ЦГК: Активната транспарентност на институциите подобрена за 10 отсто, Владата и МО ги објавуваат сите предвидени информации

ЛОКАЛНО | 18.08.2022 | Владата на Република Северна Македонија е 100% активно транспарентна

ЛОКАЛНО | 18.08.2022 | Министерството за одбрана и Владата се 100% транспарентни, вели извештај на Центарот за граѓански комуникации

24 ИНФО | 18.08.2022 | Влада: Сто проценти сме активно транспарентни- активната транспарентност е најдобра превенција од корупција

24 ИНФО | 18.08.2022 | Просечната активна транспарентност на институциите во 2022 изнесува 73 проценти

24 ИНФО | 18.08.2022 | Министерството за одбрана на прво место со 100 процентна активна транспарентност според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации

Е МАГАЗИН | 18.08.2022 | Владата и Министерството за одбрана најтранспаретни, најмалку информации се објавуваат за финансиите

FRONTLINE | 18.08.2022 | Владата и Министерството за одбрана со максимална 100 процентна активна транспарентност според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации

FRONTLINE | 18.08.2022 | Активната транспарентност на министерствата и Владата изнесува 85 отсто, на општините 70 проценти

МКД | 18.08.2022 | Анализа на Центарот за граѓански комуникации: Арачиново и Зелениково најнетранспaрeнтни општини, слабо рангирани министерствата на Груби и Османи

ZOOM | 18.08.2022 | Владата на Република Северна Македонија е 100% активно транспарентна

ZOOM | 18.08.2022 | Министерството за одбрана на прво место со 100 процентна активна транспарентност според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации

ЦИВИЛ МЕДИА | 18.08.2022 | Просечната активна транспарентност на институциите во 2022 изнесува 73 проценти

4 NEWS | 18.08.2022 | Владата се пофали со максимална 100% активна транспарентност

SHENJA | 18.08.2022 | Qeveria: Njëqind për qind jemi transparent aktiv – transparenca aktive është parandalimi më i mirë nga korrupsioni

PORTALB | 18.08.2022 | QKC: Transparenca aktive e institucioneve është përmirësuar sivjet

TELEGRAFI | 18.08.2022 | Mesatarja e transparencës aktive të institucioneve në Maqedoni për vitin 2022 është 73 për qind

ZHURNAL | 18.08.2022 | Qeveria: Njëqind për qind jemi transparent aktiv – transparenca aktive është parandalimi më i mirë nga korrupsioni

ZHURNAL | 18.08.2022 | Transparenca mesatare aktive e institucioneve në vitin 2022 është 73 për qind

TOP 24 | 18.08.2022 | Qeveria: Njëqind për qind jemi transparent aktiv – transparenca aktive është parandalimi më i mirë nga korrupsioni

TETOVASOT | 18.08.2022 | Transparenca mesatare aktive e institucioneve në vitin 2022 është 73 për qind

TS | 18.08.2022 | Transparenca Mesatare Aktive E Institucioneve Në Vitin 2022 Është 73 Për Qind

МАК ПРЕС | 18.08.2022 | Министерството за одбрна на прво место според Индексот за активна транспарентност

МАК ПРЕС | 18.08.2022 | Просечната активна транспарентност на институциите во 2022 изнесува 73 проценти

БРИФ | 18.08.2022 | Владата на Република Северна Македонија е 100% активно транспарентна

БРИФ | 18.08.2022 | Просечната активна транспарентност на институциите во 2022 изнесува 73 проценти

БРИФ | 18.08.2022 | Министерството за одбрана на прво место со 100 процентна активна транспарентност според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации

И ПОРТАЛ | 18.08.2022 | Министерството за правда со 89,1 процент на Индексот на активна транспарентност

МАКТЕЛ | 18.08.2022 | Спасовски: Активната транспарентност на МВР од просечни 59.5% во 2016, денеска во 2022 изнесува високи 91.7% – скок за 32.2%

ВЕЧЕР | 18.08.2022 | Влада: Сто проценти сме активно транспарентни

ПЛУС ИНФО | 18.08.2022 | Кој ги крие, а кој ги споделува информациите со јавноста? Петровска најтранспарентна, а Груби и Османи на дното на листата

НЕЗАВИСЕН | 18.08.2022 | Владата е 100 отсто транспарентна според Центарот за граѓански комуникации

ЕКСПРЕС | 18.08.2022 | Ковачевски се пофали со 100 % транспарентна влада, ,,Твитерџиите” со свои коментари за оценката на премиерот

ПРЕС 24 | 18.08.2022 | Скок на транспарентноста на Владата: Од 25% на 100%

ДЕНЕШЕН | 18.08.2022 | Македонски просеци: Најнетранспарентно министерството на Груби, најтранспарентно на Петровска и Владата на Ковачевски

ЛИДЕР | 18.08.2022 | Влада: Сто проценти сме активно транспарентни

НЕТПРЕС | 18.08.2022 | Петровска најтранспарента за јавноста, а Груби и Османи на дното на листата

ЦЕНТАР | 18.08.2022 | Индекс на активна транспарентност: Владата и МО на врвот

ПУБЛИКУМ | 18.08.2022 | Владата со 100% транспарентност

КАНАЛ 5 | 17.08.2022 | ДКСК не може да утврди коруптивни елементи при јавните набавки во време на КОВИД

24 ИНФО | 17.08.2022 | Антикорупциска не може да утврди корупција при јавните набавки во време на КОВИД поради системски слабости и вонредни услови

МАК ПРЕС | 17.08.2022 | ДКСК не може да утврди коруптивни елементи при јавните набавки во време на Ковид поради системски слабости и вонредни услови

КАНАЛ 5 | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

СИТЕЛ | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

ТВ 21 | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

МИА | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

360 СТЕПЕНИ | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

ФОКУС | 16.08.2022 | Спасовски се пофали: Транспарентноста на МВР за 2022 година е 91,7 проценти

ВЕЧЕР | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

ЦЕНТАР | 16.08.2022 | Спасовски: Активната транспарентност на МВР од просечни 59.5% во 2016, денеска во 2022 изнесува високи 91.

ЦИВИЛ МЕДИА | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентност на МВР од просечни 59.5 одсто во 2016, денеска изнесува високи 91.7 проценти

ЛИБЕРТАС | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

НОВА ТВ | 16.08.2022 | Од „затворена“ инсититуција во 2016 година, МВР денеска е 91,7 отсто транспарентно, напиша Спасовски на Фејсбук

24 ИНФО | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

СКОПЈЕ ИНФО | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

ПРЕС 24 | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

ЛОКАЛНО | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

РЕПУБЛИКА | 16.08.2022 | Спасовски: Успеавме со мојот тим, транспарентноста на МВР изнесува 91,7 проценти

ДЕНЕШЕН | 16.08.2022 | Спасовски: Со мојот тим транспарентноста на МВР која во 2016 година беше само 59,5 отсто успеавме годинава да ја качиме на 91,7 проценти

АКТУЕЛНО | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

FRONTLINE | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

ОПСЕРВЕР | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

МАК ПРЕС | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

БРИФ | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

OHRID NEWS | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

4 NEWS | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

ZOOM | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 проценти

НЕТПРЕС | 16.08.2022 | Спасовски: Транспарентноста на МВР за 2022 година изнесува 91,7 процентиТЕЛМА | 14.08.2022 | Лошата пракса во тендерите може да се реши со подзаконски акти, правилници и поголема контрола

ВЕЧЕР | 13.08.2022 | Сомнителни тендери среде ковид криза, кој ќе одговара?

РЕПУБЛИКА | 13.08.2022 | Кој ќе одговара за сомнителните јавни набавки сред ковид криза?

ВЕСНИК | 13.08.2022 | Сомнителни тендери среде ковид криза, кој ќе одговара?

КУРИР | 13.08.2022 | Кој ќе одговара за сомнителните јавни набавки сред ковид криза?

24 ВЕСТИ | 12.08.2022 | Антикорупциската комисија идната недела ќе решава дали ќе покрене иницијативи за можни злоупотреби на буџетски пари во два случаја

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 12.08.2022 | Здравствен дом Тетово го набавило ковид возилото со кожен волан и шест звучници

ДЕНЕШЕН ВЕСНИК | 12.08.2022 | Борба со Ковид-19: Автомобилот со кожен волан и 6 звучници во офанзивата против вирусот бил купен за потребите на Здравствен дом Тетово

ЕКСПРЕС | 12.08.2022 | Со кожен волан и шест звучници полесно се лекува Ковид-19

24 ВЕСТИ | 11.08.2022 | ЦГК: Здравствена установа набавила возило со кожен ремен, АВМУ за исти маски платила 500% поскапа цена од армијата

ТЕЛМА | 11.08.2022 | Тендерите за време на пандемијата само ја потврдија лошата пракса во јавните набавки

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 11.08.2022 | Со кожен волан и шест звучници полесно се лекува ковид-19

СДК | 11.08.2022 | Приватни фирми спроведуваат државни тендери, никој не истражува корупција

МАКТЕЛ | 11.08.2022 | Агенцијата за медиумски услуги во пандемијата набавувала маски по 104 денари за една, а армијата за истите плаќала по 2,71 денар

ZHURNAL | 11.08.2022 | Korrupsion i madh gjatë tenderëve: ASHMAA ka blerë maska nga 104 denarë, ARM të njejtat për 2,7 denarë

DAILYNEWS | 11.08.2022 | Korrupsion i madh gjatë tenderëve: ASHMAA ka blerë maska nga 104 denarë, ARM të njejtat për 2,7 denarë

ЖУРНАЛ | 11.08.2022 | АВМУ набавила маски по 104 денари, а Армијата за истите плаќала по 2,71 денар

ЧИТАЈ | 11.08.2022 | Кој ќе одговара за сомнителните јавни набавки сред ковид криза?

ТЕЛМА | 10.08.2022 | Извештај на ЦГК: Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за КОВИД-19

КАНАЛ 5 | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

24 ВЕСТИ | 10.08.2022 | Дали незаконски се трошеле државни пари за време на пандемијата со Ковид 19?

ТЕЛМА | 10.08.2022 | ЦГК: Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за КОВИД-19

АЛФА | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Компании за време на криза наместо ковид тестови, купувале луксузни автомобили

СИТЕЛ | 10.08.2022 | Извештај: Ковид набавките оставаат простор за корупција

24 ВЕСТИ | 10.08.2022 | Извештај на Центар за граѓански комуникации: Корупција и судир на интереси во набавките за Ковид 19

ТВ 21 | 10.08.2022 | „Во Скопје тест за 119 денари, во Прилеп за 420 денари“ – со пари за заштита од ковид, купен автомобил со кожен волан

АЛСАТ | 10.08.2022 | Корупција при набавките, со пари за КОВИД, купиле лимузина

SHENJA | 10.08.2022 | Një makinë zyrtare me timon lëkure është blerë në një tendër për Covidin

ТЕРА | 10.08.2022 | Корупција и судир на интереси во набавките за Ковид 19

МИА | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Разликите во цени за набавките за ковид и до 500 отсто!

KOHA | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e COVID-it

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

ФОКУС | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Службен автомобил со кожен волан, шест звучници и металик боја е купен како јавна набавка за КОВИД!?

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 10.08.2022 | Набавки во време на ковид: се купувале патнички возила, цени на исти производи варирале и за 500%

МАКФАКС | 10.08.2022 | Центарот за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за Ковид-19

МЕТА | 10.08.2022 | Ризиците од корупција и судир на интереси во набавките за ковид-19 остануваат високи

360 СТЕПЕНИ | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Службено патничко возило со кожен волан, шест звучници и металик боја купени како јавна набавка за заштита од Ковид-19

СДК | 10.08.2022 | Агенцијата за медиумски услуги во пандемијата набавувала маски по 104 денари за една, а армијата за истите плаќала по 2,71 денар

БИЗНИС ВЕСТИ | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

ДЕНАР | 10.08.2022 | ЦГК: Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за КОВИД-19 и речиси две години по избувнување на кризата

БАНКО МЕТАР | 10.08.2022 | Во јавните набавки поврзани со ковид-19 и службено патничко возило со кожен волан, шест звучници и металик боја

РАДИО МОФ | 10.08.2022 | Службено возило со кожен волан и шест звучници купено на тендер за КОВИД-19, од ЦГК алармираат на ризици од корупција

ЦИВИЛ МЕДИА | 10.08.2022 | Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за КОВИД-19 и речиси две години по избувнување на кризата

А1 ОН | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД-19

ОПСЕРВЕР | 10.08.2022 | Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за КОВИД-19 и речиси две години по избувнување на кризата – најнов извештај од мониторингот на КОВИД-19 набавките

ЛОКАЛНО | 10.08.2022 | Извештај: Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за КОВИД-19 речиси 2 години по избувнување на кризата

Е МАГАЗИН | 10.08.2022 | Дел од јавните набавки за КОВИД-19: Службено патничко возило со кожен волан, шест звучници и металик боја

МКД | 10.08.2022 | Во јавните набавки поврзани со ковид-19 и службено патничко возило со кожен волан, шест звучници и металик боја

ТОЧКА | 10.08.2022 | Центарот за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција и судир на интереси во набавките за Ковид-19

24 ИНФО | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

СКОПЈЕ ИНФО | 10.08.2022 | Има ли корупција во набавките за КОВИД?

ЛИБЕРТАС | 10.08.2022 | ЦГК: Набавките во ковид кризата со висок ризик за корупција и конфлист на интереси

LAJM | 10.08.2022 | “Në Shkup testi Covid 118 denarë, në Prilep për 420”/ Me para për mbrojtje nga Koronavirusi, blihet makinë me timon lëkure

ZHURNAL | 10.08.2022 | Qendra për Komunikime Civile: Rreziqe të larta nga korrupsioni në furnizimet për KOVID

ZHURNAL | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e Covid-it

ALMAKOS | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e COVID-it

TELEGRAFI | 10.08.2022 | Qendra për Komunikime Civle në Maqedoni: Rreziqe të larta nga korrupsioni në furnizimet për COVID-19

PORTALB | 10.08.2022 | Maqedoni, rreziqet e korrupsionit dhe konfliktit të interesave në prokurimet për kovid-19 mbeten të larta

TELEGRAMI | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e COVID-it

TOP 24 | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e COVID-it

INA | 10.08.2022 | Qendra për Komunikime Civile: Rreziqe të larta nga korrupsioni në furnizimet për KOVID

SHARRI | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e COVID-it

VATRA | 10.08.2022 | Qendra për Komunikime Civile: Rreziqe të larta nga korrupsioni në furnizimet për KOVID

LAJME | 10.08.2022 | Qendra për Komunikime Civile: Rreziqe të larta nga korrupsioni në furnizimet për KOVID

BILD | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e COVID-it

DEBAT | 10.08.2022 | Korrupsioni me tenderat e COVID-it

NISTORI | 10.08.2022 | Korrupsion me tenderat e Covid-19

ZOOM | 10.08.2022 | Високи ризици од корупција во набавките за Ковид, според Центарот за граѓански комуникации

ПЛУС ИНФО | 10.08.2022 | Со пари наменети за корона кризата купиле лимузина

ПЛУС ИНФО | 10.08.2022 | Ковид-тестови по четири пати повисоки цени и корупција, што сѐ било набавувано во ковид-кризата во Македонија?

ПЛУС ИНФО | 10.08.2022 | Автомобил со кожен волан и металик боја се набавил како заштита од КОВИД19 Центарот за граѓански комуникации откри како се трошеле јавните пари во ковидкризата

ДЕНЕС МАГАЗИН | 10.08.2022 | ЦГК: Како се трошеле државни пари за време на пандемијата со Ковид 19

ТРИЛИНГ | 10.08.2022 | Службено патничко возило со кожен волан, шест звучници и металик боја купено како јавна набавка за заштита од ковид-19

ОХРИД СКАЈ | 10.08.2022 | Центарот за граѓански комуникации откри како се трошеле јавните пари во ковидкризата

ВЕЧЕР | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

ВЕЧЕР | 10.08.2022 | Со пари за КОВИД, купиле лимузина

КАЈГАНА | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

ДЕНЕШЕН ВЕСНИК | 10.08.2022 | Ковид и во јавните набавки: Заразени многу тендери поврзани со КОВИД-19, кои изобилуваат со високи цени, ризици и сомнежи за корупција

ВЕСНИК | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

ВЕСНИК | 10.08.2022 | Со пари за КОВИД, купиле лимузина

МАК ПРЕС | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за Ковид

МАК ПРЕС | 10.08.2022 | Тендери за време на Ковид: цени на исти производи варирале и за 500%

МАК ПРЕС | 10.08.2022 | Истражување: Власта во Македонија на тендер за „КОВИД“ купувала службено патничко возило со кожен волан, шест звучници и металик боја

ЛИДЕР | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за Ковид

ЛИДЕР | 10.08.2022 | Со пари за заштита од ковид, купиле автомобил со кожен волан, во институции се набавувале и заштитни маски за 104 денари

ВЕСНИК | 10.08.2022 | Со пари за заштита од ковид, купиле автомобил со кожен волан, во институции се набавувале и заштитни маски за 104 денари

РЕПУБЛИКА | 10.08.2022 | Се купувале скапи возила и производи за 500 насто поскапи: Високи ризици од корупција во набавките за КОВИД

РЕПУБЛИКА | 10.08.2022 | Службено возило со кожен волан и шест звучници купено на тендер за КОВИД-19

ЕКСПРЕС | 10.08.2022 | Со пари за анти-ковид мерки купиле автомобил…

НЕТПРЕС | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за Ковид-19

ДОКАЗ М | 10.08.2022 | Службен автомобил со кожен волан, шест звучници и металик боја е купен како јавна набавка за КОВИД!?

КУРИР | 10.08.2022 | Центар за граѓански комуникации: Високи ризици од корупција во набавките за Ковид-19

МИА | 25.05.2022 | Осум општини ќе бидат дел од проектот „Заштита од корупцијата"

VATRA | 25.05.2022 | Tetë komuna në Maqedoni do të jenë pjesë e projektit “Mbrojtja nga korrupsioni”

ТЕЛМА | 16.03.2022 | Филков: Институции набавувале велосипеди по илјадници евра

ТЕЛМА | 16.03.2022 | Државните институции не штедат ни во криза – во изминатите две години купиле 142 нови возила за 3,6 милиони евра

МРТ | 16.03.2022 | Во време на криза државните институции се подновиле со 142 возила

СИТЕЛ | 16.03.2022 | Државата потрошила 3,6 милиони евра за набавка на автомобили, владата одлучи дека е време да штеди

КАНАЛ 5 | 16.03.2022 | ЦГК: Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила

АЛСАТ М | 16.03.2022 | Владата ограничи купување возила и мебел

ТЕЛМА | 16.03.2022 | Од март 2020 година до сега државните институции набавиле 142 патнички возила – најскапото од нив е купено за 47 илјади евра

24 ВЕСТИ | 16.03.2022 | ЦГК: Од март 2020 година до сега државните институции набавиле 142 патнички возила

ФОКУС | 16.03.2022 | Во време на криза институциите купиле 142 автомобили за 3,6 милиони евра!

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 16.03.2022 | За две кризни години купени 142 нови државни автомобили!?

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 16.03.2022 | Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за 3,6 милиони евра, најскапото чинело 47.000 евра

FLAKA | 16.03.2022 | Pas shumë furnizimeve Qeveria do të kursejë, opozita akuzon për hipokrizi

ММС | 16.03.2022 | Не се штедело на нови автомобили за време на криза – Државата се подновила со 142 возила за 3,6 милиони евра

РАДИО МОФ | 16.03.2022 | ЦГК: Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила

360 СТЕПЕНИ | 16.03.2022 | Државните институции купиле 142 нови возила во последните две (кризни) години

ПРИЗМА | 16.03.2022 | Владата повторно најголем набавувач на луксузни возила

METА | 16.03.2022 | ЦГК: Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за 3,6 милиони евра

СДК | 16.03.2022 | За две години, државните институции потрошиле 3,6 милиони за нови автомобили, најмногу купувале „Шкода“

НОВА ТВ | 16.03.2022 | Центар за граѓански комуникации: Државните институции купиле 142 нови возила и платиле 3,6 милиони евра во време на криза

ДЕНАР | 16.03.2022 | ЦГК: Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за кои платиле 3,6 милиони евра. Најскапото возило чинело 47.000 евра.

ЛИБЕРТАС | 16.03.2022 | Државните институции купиле 142 нови возила во последните две (кризни) години

Е МАГАЗИН | 16.03.2022 | ЦГК: Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за кои платиле 3,6 милиони евра, најскапото возило чинело 47.000 евра

А1 ОН | 16.03.2022 | ЦГК: Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за кои платиле 3,6 милиони евра, најскапото чинело 47.000 евра

МАК ПРЕС | 16.03.2022 | Повеќе од 40 % од набавените службени возила за државните институции биле поскапи од 30 илјади евра

МАК ПРЕС | 16.03.2022 | Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за кои платиле 3,6 милиони евра

ЦИВИЛ МЕДИА | 16.03.2022 | Ќе се лизне ли и Ковачевски на истата кора од банана?

МКД | 16.03.2022 | Државните институции за две години купиле 142 нови возила за 3,6 милиони евра

ТОЧКА | 16.03.2022 | Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за кои платиле 3,6 милиони евра - најскапото возило чинело 47.000 евра

24 ИНФО | 16.03.2022 | За две години купени 142 нови државни автомобили

ФАКТОР | 16.03.2022 | Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за кои платиле 3,6 милиони евра

ВЕЧЕР | 16.03.2022 | 142 нови возила купиле државните институции во кризните 2020 и 2021 година

ВЕСНИК | 16.03.2022 | 142 нови возила купиле државните институции во кризните 2020 и 2021 година

4 NEWS | 16.03.2022 | Државата видеолотарија купила Шкода и Мерцедес за 91 илјади евра

РЕПУБЛИКА | 16.03.2022 | Шкоди, мерцедеси, хјундаи, фиати: Државните институци купиле 142 нови возила за 3,6 милиони евра во време на криза

РЕПУБЛИКА | 16.03.2022 | Никој не може да ме убеди дека на градоначалник му треба возило од 50.000 евра, се купувале велосипеди по илјадници евра

ТРИЛИНГ | 16.03.2022 | Во сред криза 42 државни институции купиле 142 нови возила за 3,6 милиони евра

ЕКСПРЕС | 16.03.2022 | 3,5 милиони евра за нови автомобили за функционерите во најтешката финансиска криза

ВЕСНИК | 16.03.2022 | Државата не е во криза, само ние сме. Институциите купиле 148 нови возила

ВЕЧЕР | 16.03.2022 | Државата не е во криза, само ние сме. Институциите купиле 148 нови возила

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 15.03.2022 | Скандали со јавните набавки: Системскиот лифт кон бездната

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 14.03.2022 | Филков: Корумпираните едвај чекаат кризни ситуации

ТЕЛМА | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките се уште под ризик од корупција

КАНАЛ 5 | 10.03.2022 | ЦГК: Јавните набавки поврзани со КОВИД-19 изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

МИА | 10.03.2022 | ЦГК: Јавните набавки поврзани со КОВИД-19 изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 10.03.2022 | Набавките за КОВИД -19 сѐ уште изобилуваат со проблеми и ризици од корупција

ММС | 10.03.2022 | Маски се купувале по цена од 41 денар, а можеле да се набават и за девет – Кај ковид набавките сѐ уште има ризици од корупција

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 10.03.2022 | Некои институции купувале по 4-5 пати поскапи ракавици и маски за ковид-19 од други

РАДИО МОФ | 10.03.2022 | ЦГК: Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и ризици од корупција

360 СТЕПЕНИ | 10.03.2022 | Центар за граѓански комуникации: Набавките за ковид-19 во земјава изобилуваат со висок ризик од корупција

МТМ | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

КАНАЛ ВИС | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

МАКФАКС | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

МЕТА | 10.03.2022 | ЦГК: Ризици од корупција при јавните набавки поврзани со ковид-19

Е МАГАЗИН | 10.03.2022 | Центар за граѓански комуникации: Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

ЛИБЕРТАС | 10.03.2022 | Центар за граѓански комуникации: Набавките за ковид-19 во земјава изобилуваат со висок ризик од корупција

БИЗНИС ВЕСТИ | 10.03.2022 | ЦГК: Јавните набавки поврзани со КОВИД-19 изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

ДЕНАР | 10.03.2022 | ЦГК: КОВИД-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

ВЕЧЕР | 10.03.2022 | ЦГК: Јавните набавки поврзани со КОВИД-19 изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

МАК ПРЕС | 10.03.2022 | ЦГК: Јавните набавки поврзани со ковид-19 изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

МАК ПРЕС | 10.03.2022 | Ковид тендери во Македонија, извор на корупција: за исти набавки плаќани и по 5 пати поскапи цени, исти маски едни набавувале за 10 други за 40 денари

ОПСЕРВЕР | 10.03.2022 | КОВИД-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

МКД | 10.03.2022 | Центар за граѓански комуникации: И за време на епидемија, проблематични јавни набавки со ризици од корупција

24 ИНФО | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

ТОЧКА | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

ЕКСПРЕС | 10.03.2022 | ЦГК детектира ризици од корупција во јавните набавки

ЛОКАЛНО | 10.03.2022 | Јавните набавки поврзани со КОВИД-19 изобилуваат со проблеми: Институции купувале по 4 пати поскапи ракавици од други

ИНФО | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

М НЕТ | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 10.03.2022 | Ковид-19 набавките сѐ уште изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

ВЕСНИК | 10.03.2022 | ЦГК: Јавните набавки поврзани со КОВИД-19 изобилуваат со проблеми и со ризици од корупција

ДУМА | 10.03.2022 | Јавните набавки поврзани со Ковид-19 изобилуваат со проблеми: Институции купувале по 4 пати поскапи ракавици од други

360 СТЕПЕНИ | 02.03.2022 | Само пет ковид-центри овозможиле високо ниво на здравствени услуги – истражување на ЦГК

АЛСАТ М | 18.02.2022 | Тетово | Данок на имот - Половина граѓани и 20 отсто од бизнисите избегнале плаќање

FOL | 18.02.2022 | Tetovë | Tatimi në pronë – Gjysma e qytetarëve dhe 20% e bizneseve i janë shmangur pagesës

РАДИО МОФ | 10.02.2022 | Идентитетот бетон, медиумската историја во ветер

24 ВЕСТИ | 02.02.2022 | Филков: Граѓаните велат - корупцијата е најголемиот проблем во земјава

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 02.02.2022 | Филков: Кога корупцијата ќе се перципира како проблем, полесно се искоренува

СКОПЈЕ ИНФО | 02.02.2022 | Филков: Корупцијата е проблем број еден, велат граѓаните

КАНАЛ 5 | 24.01.2022 | ЦКГ: За зимско одржување на патиштата државните институции склучиле договори од 8 милиони евра

КАНАЛ 5 | 24.01.2022 | За зимско одржување на патиштата државните институции склучиле договори од 8 милиони евра

ТЕЛМА | 24.01.2022 | 1,4 милиони евра ќе потрошат скопските општини и Град Скопје за чистење на снегот

МТМ | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

ММС | 24.01.2022 | Околу 1,4 милиони евра ќе потрошат Градот Скопје и девет скопски општини за зимско чистење на улиците и за сол

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 24.01.2022 | Осум милиони евра ќе се потрошат за зимско одржување на улиците

РАДИО МОФ | 24.01.2022 | ЦГК: Зимското одржување на патиштата сезонава ќе чини 8 милиони евра

МАКФАКС | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

ДЕНАР | 24.01.2022 | ЦГК: Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини 8 милиони евра

НОВА ТВ | 24.01.2022 | ЦГК: Зимското одржување на патиштата сезонава ќе чини 8 милиони евра

ВЕЧЕР ПРЕС | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини 8 милиони евра

Е МАГАЗИН | 24.01.2022 | Најмногу тендери добила фирмата Ки-ем, највредни Димакс рудници: Зимското одржување на патиштата ќе чини најмалку 8 милиони евра

А1 ОН | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

24 ИНФО | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

ТОЧКА | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

МКД | 24.01.2022 | Слаба конкуренција, вредни договори, 8 милиони евра за зимско одржување на патиштата

МАК ПРЕС | 24.01.2022 | За зимско одржување на патиштата државните институции склучиле договори од 8 милиони евра

ВЕЧЕР | 24.01.2022 | За зимско одржување на патиштата државните институции склучиле договори од 8 милиони евра

ИНФО | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

ПЛУС ИНФО | 24.01.2022 | 8 милиони евра за зимско одржување на патиштата и улиците Скопската фирма КИ-ЕМ има 7 договори во вредност од близу 400.000 евра

СКОПЈЕ ИНФО | 24.01.2022 | 1,4 милиони евра ќе потрошат скопските општини и Град Скопје за чистење на снегот

ВЕСНИК | 24.01.2022 | За зимско одржување на патиштата државните институции склучиле договори од 8 милиони евра

ЛИДЕР | 24.01.2022 | За зимско одржување на патиштата државните институции склучиле договори од 8 милиони евра

НЕТПРЕС | 24.01.2022 | Осум милиони евра ќе се потрошат за зимско одржување на улиците и патиштата

М НЕТ | 24.01.2022 | Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини осум милиони евра

ТЕЛМА | 14.01.2022 | Општина Новаци купила најскапи новогодишни пакетчиња по цена од 1.377 денари, додека пак најмногу пакетчиња купила Општина Кавадарци

КАНАЛ 5 | 14.01.2022 | Државните институции потрошиле 72.000 евра за новогодишни пакетчиња

24 ВЕСТИ | 14.01.2022 | Колку пари потрошиле општините и институциите за новогодишни пакетчиња?

МИА | 14.01.2022 | Центар за граѓански комуникации: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра

ММС | 14.01.2022 | Град Скопје потрошил 10.000 евра за пакетчиња, а најдарежлива Општина Кавадарци

МАКФАКС | 14.01.2022 | Најмногу пари за пакетчиња потрошил Град Скопје – 10.000 евра, објави Центарот за граѓански комуникации

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 14.01.2022 | Општините потрошија 72.000 евра за новогодишни пакетчиња, само Скопје – 10.000 еврВЕЧЕР | 14.01.2022 | Центар за граѓански комуникации: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра

ФОКУС | 14.01.2022 | ЦГК: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 14.01.2022 | Државните институции потрошиле 72000 евра за новогодишни пакетчиња

РАДИО МОФ | 14.01.2022 | ЦГК: Државните институции купиле новогодишни пакетчиња за 72.000 евра

АКАДЕМИК | 14.01.2022 | Тендери за пакетчиња имале 20 институции, а други 37 институции купиле пакетчиња без примена на Законот

МТМ | 14.01.2022 | Најмногу пари за пакетчиња потрошил Град Скопје-10.000 евра, објави Центарот за граѓански комуникации

НОВА ТВ | 14.01.2022 | За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра, најскапите се набавени во Новаци, по 1.377 денари

360 СТЕПЕНИ | 14.01.2022 | Државните институции потрошиле 72 илјади евра за новогодишни пакетчиња

МЕТА | 14.01.2022 | Државните институции потрошиле 72.000 евра за новогодишни пакетчиња

ДЕНАР | 14.01.2022 | ЦГК: Украсувањето на улиците се откажа, но новогодишните пакетчиња останаа

24 ИНФО | 14.01.2022 | Центар за граѓански комуникации: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра

ОПСЕРВЕР | 14.01.2022 | Центар за граѓански комуникации: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра

СКОПЈЕ ИНФО | 14.01.2022 | Центар за граѓански комуникации: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра

МКД | 14.01.2022 | За Нова година најмногу пакетчиња купила Општина Кавадарци, а најскапи Општина Новаци

МАК ПРЕС | 14.01.2022 | 37 институции купиле новогодишни пакетчиња без примена на законот за јавни набавки, вкупно потрошени над 70.000 евра

Е МАГИЗИН | 14.01.2022 | Најголем дел купени од фирмата “Колид“ од Колешино: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле ...

ЦИВИЛ МЕДИА | 14.01.2022 | ЦГК: Најмногу пари за новогодишни пакетчиња потрошил Град Скопје, најскапи пакетчиња купила Општина Новаци

ЛИБЕРТАС | 14.01.2022 | ЦГК: За новогодишни пакетчиња државните институции и општините потрошиле 72.000 евра

А1 ОН | 14.01.2022 | Најмногу пари за новогодишни пакетчиња потрошил Град Скопје, објави Центарот за граѓански комуникации

ТОЧКА | 14.01.2022 | Најмногу пари за пакетчиња потрошил Град Скопје-10.000 евра, објави Центарот за граѓански комуникации

ЦЕНТАР | 14.01.2022 | Најмногу пари за пакетчиња потрошил Град Скопје – 10.000 евра, објави Центарот за граѓански комуникации

ПЛУС ИНФО | 14.01.2022 | Не ги украсуваа плоштадите ама купувале пакетчиња Град Скопје потрошил 10.000 евра

ИНФО | 14.01.2022 | Најмногу пари за пакетчиња потрошил Град Скопје-10.000 евра, објави Центарот за граѓански комуникации

М НЕТ | 14.01.2022 | Најмногу пари за пакетчиња потрошил Град Скопје-10.000 евра, објави Центарот за граѓански комуникации

СКОПЈЕ 1 | 14.01.2022 | За пакетчиња потрошени 72.000 евра, најмногу пари дал Град Скопје

ТЕРА | 07.06.2022 | Од Битола започна реализацијата на проектот „Заштита од корупција”

ТЕРА | 26.05.2022 | Заштита од корупција на локално ниво

АЛСАТ М | 25.05.2022 | Mакедонија потоната во коруција во друштво на Eтиопија и Kолумбија

АЛФА | 25.05.2022 | Mакедонија потоната во коруција во друштво на Eтиопија и Kолумбија

KLANMACEDONIA  | 25.05.2022 | Tetë komuna pjesë të projektit ”mbrojtja nga korrupsioni”

КАНАЛ 5 | 25.05.2022 | Осум општини ќе бидат дел од проектот „Заштита од корупцијата"

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 25.05.2022 | Македонија по корупција во групата со Етиопија и Колумбија – не сакате таму да припаѓате

ВЕЧЕР | 25.05.2022 | Осум општини ќе бидат дел од проектот за намалување на корупцијата

СДК | 25.05.2022 | Личните интереси ви се длабоко вкоренети и сѐ додека се пред јавниот интерес ќе имате корупција, рече холанскиот амбасадор Јан Коп

БИЗНИС ВЕСТИ | 25.05.2022 | Конференција „Како до поефикасна заштита од корупција на локално ниво“

ВО ЦЕНТАР | 25.05.2022 | Конференција „Како до поефикасна заштита од корупција на локално ниво“

ОПСЕРВЕР | 25.05.2022 | Конференција „Како до поефикасна заштита од корупција на локално ниво“

ОПСЕРВЕР | 25.05.2022 | Осум општини ќе бидат дел од проектот „Заштита од корупцијата”

ЕКСПРЕС | 25.05.2022 | Холандска шлаканица среде Скопје: Немате политичка волја за борба со корупцијата

24 ИНФО | 25.05.2022 | Конференција „Како до поефикасна заштита од корупција на локално ниво”

ЛОКАЛНО | 25.05.2022 | Димитриевски: Сите извештаи говорат дека Македонија е екстремно корумпирана држава

24 ИНФО | 25.05.2022 | Осум општини ќе бидат дел од проектот „Заштита од корупцијата”

ZHURNAL | 25.05.2022 | Tetë komuna do të jenë pjesë e projektit “Mbrojtja nga korrupsioni”

TELEGRAFI | 25.05.2022 | Tetë komuna në Maqedoni do të jenë pjesë e projektit “Mbrojtja nga korrupsioni”

FOL | 25.05.2022 | Maqedonia e zhytur në korrupsion, në një grup me Kolumbinë

ОПСЕРВЕР | 25.05.2022 | Максим Димитриевски: Корупцијата мора да се намали, сите извештаи говорат дека Македонија е екстремно корумпирана држава

ДЕНЕШЕН | 25.05.2022 | Корупцијата ја смести Македонија во друштво со Етиопија и Колумбија

МАК ПРЕС | 25.05.2022 | Конференција „Како до поефикасна заштита од корупција на локално ниво”

МАК ПРЕС | 25.05.2022 | Осум општини ќе бидат дел од проектот „Заштита од корупцијата”

24 ИНФО | 25.05.2022 | Максим Димитриевски: Корупцијата мора да се намали, сите извештаи говорат дека Македонија е екстремно корумпирана држава

КУМАНОВСКИ МУАБЕТИ | 25.05.2022 | Максим Димитриевски: Корупцијата мора да се намали, сите извештаи говорат дека Македонија е екстремно корумпирана држава

24 ВЕСТИ | 30.03.2022 | 24 анализа - Ќе им ли разврска „Аферата Палермо“?

ЛОКАЛНО | 17.03.2022 | Филков: Мерките за штедење треба да ги применуваат сите институции, не само оние под директни ингеренции на Владата

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 16.03.2022 | За луксузни возила имало пари, за ер-тракторите немаше