ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Safeguards Against Corruption (2021-2024)
Print
PDF

Safeguards Against Corruption (2021-2024)

on .

The project includes activities to reduce corruption and misuse of public funds of local governments by increasing the transparency, accountability and integrity of local institutions and implementation of measures provided in the National Strategy for Prevention of Corruption and Conflict of Interest 2021-2025. The project is implemented with financial support from the Kingdom of the Netherlands.

It is expected the project to result in the following:

- To empower local CSOs through training, coaching, financial support and networking to conduct activities aimed at reducing corruption and increasing transparency, accountability and integrity of local institutions.

- To reduce corruption and increase accountability in public spending through monitoring current practices in public procurements, detecting corruption generators in procurement phases and implementing relevant measures for improvement.

- To enable public-private dialogue between local governments and SMEs in the process of policy making aimed at building trust and enhancing local economic development.

- To improve public finance management of local institutions through better and regular communication with citizens and the business community and improved internal rules and procedures.

- To enhance public pressure for greater transparency, accountability, and integrity of local institutions through establishing a platform of local media provided with the necessary knowledge and resources.

- To increase the quality of service delivery at local level through enhancing integrity and control mechanisms of local institutions.