ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - COVID-19 procurement in the spotlight (2021-2022)
Print
PDF

COVID-19 procurement in the spotlight (2021-2022)

on .

The project includes mapping the key corruption risks in COVID-19 related public tenders through in-depth monitoring of tenders and conducting public policy dialogue aimed at improving procurement process and narrowing the room for corruption. Two semi-annual monitoring reports (for January-June 2021 and July-December 2021) and an overview report for all COVID-19 related procurement for 2020-2021 along with an open database will be produced, and the dialogue for public policy will cover at least 50 institutions and will result in policy document and strong media pressure for improvement.

 

There are two expected outcomes of the project:

  1. Increased level of information to citizen’s for better understanding of COVID-19 related procurement and their corruption risks and intensified public pressure on public institutions to improve regulation and practice regarding transparency, accountability and integrity in crisis related tenders, and
  2. Public institutions engaged in dialogue for creation and implementation of public policy for improvement of procurement in times of crisis.

The grant of 61,016 USD was provided by the Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Funд of the United States and the USAID.