ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Медиумите за нас во 2021 година
Print
PDF

Медиумите за нас во 2021 година

on .

There are no translations available.

СИТЕЛ | 27.12.2021 | ЦГК: Државните пари се трошеле без тендери и преку сомнителни електронски аукции

ТЕЛМА | 27.12.2021 | Секој 4- ти тендер без конкуренција – ЕСМ набавувала за 4 милиони евра без оглас

ТЕЛМА | 27.12.2021 | Јавните набавки во земјава покажува низа слабости

КАНАЛ 5 | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости

АЛФА | 27.12.2021 | Последен извештај на ЦГК: Слабости и корупција во македонските јавни набавки

МТМ | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

МИА | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости

МАКФАКС | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

МЕТА | 27.12.2021 | ЦГК: Јавните набавки со низа слабости, е-аукцијата се користи како механизам за манипулации и корупција

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 27.12.2021 | ЦГК: Јавните набавки со низа слабости, е-аукцијата се користи како механизам за манипулации и корупција

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 27.12.2021 | Нетранспарентно доделени тендери од 8 милиони евра

НОВА МАКЕДОНИЈА | 27.12.2021 | ЦГК: Секој четврти тендер за јавните набавки е со една или без понуда

КАПИТАЛ | 27.12.2021 | ЦГК: Јавните набавки со низа слабости, е-аукцијата се користи за манипулации и корупција

ФОКУС | 27.12.2021 | За пола година потрошени се 8 милиони евра во “четири очи”

360 СТЕПЕНИ | 27.12.2021 | ЦГК: Честата употреба на е-аукцијата е механизам за корупција и манипулација

АКАДЕМИК | 27.12.2021 | Мониторингот на јавните набавки покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

НОВА ТВ | 27.12.2021 | Мониторингот на јавните набавки покажува низа слабости: Институциите и понудувачите шуруваат, се поништува секој 4 тендер

РАДИО МОФ | 27.12.2021 | ЦГК: Јавните набавки укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

СДК | 27.12.2021 | Сомнително е што проценетата вредност на тендерите често се совпаѓа со понудената, според анализа на мониторингот на јавните набавки

МКД | 27.12.2021 | Преговарање за јавни набавки без објавување оглас

ОПСЕРВЕР | 27.12.2021 | Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

ФАКТОР | 27.12.2021 | Осум милиони евра - толку договори јавниот сектор склучил во четири очи во првото полугодие

Е МАГАЗИН | 27.12.2021 | ЦГК: Во првото полугодие без оглас склучени договори во вредност од 7,9 милиони евра

ДЕНАР | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

ТОЧКА | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

МАК ПРЕС | 27.12.2021 | ЦГК: Е-аукцијата се користи како механизам за корупција, многу често се совпаѓаат проценетата вредност на тендерите и понудата

ВЕЧЕР | 27.12.2021 | Јавните набавки во земјава со низа слабости: Укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

ВЕЧЕР | 27.12.2021 | Јавните набавки договорени тајно: Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

ЦИВИЛ МЕДИА | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости

ПУБЛИКУМ | 27.12.2021 | ЦГК: Јавните набавки со низа слабости, е-аукцијата се користи како механизам за манипулации и корупција

24 ИНФО | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости

ВО ЦЕНТАР | 27.12.2021 | Мониторингот на јавните набавки во земјава: меѓусебно договарање и нетранспарентност

СКОПЈЕ ИНФО | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости

БАНКОМЕТАР | 27.12.2021 | Нетранспарентно доделени тендери од 8 милиони евра!

БАНКОМЕТАР | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости !

МАК ПРЕС | 27.12.2021 | За 6 месеци во македонија, во нетранспарентната постапка со преговарање без тендер, потрошени околу 8 милиони евра

МАК ПРЕС | 27.12.2021 | ЦГК: Е-Аукцијата се користи како механизам за корупција, многу често се совпаѓаат проценетата вредност на тендерите и понудата

ИНФО | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

АНТРОПОЛ | 27.12.2021 | Власта потпишувала тендери без објавување на јавен оглас

ЕКСПРЕС | 27.12.2021 | ЦГК: Манипулации и корупција – државни пари се трошеле без тендери

ПЛУС ИНФО | 27.12.2021 | Со директни преговори завршиле тендери во износ од 7,9 милиони евра „Електрани“ склучила 6 вакви договори во првото полугодие

ПЛУС ИНФО | 27.12.2021 | Има ли корупција во последната набавка на јаглен на ЕСМ? Препораката на антикорупционерите е да се сведе на минимум преговарањето во „четири очи“

ДЕНЕШЕН ВЕСНИК | 27.12.2021 | Јавните набавки договорени тајно: Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

РЕПУБЛИКА | 27.12.2021 | Сепак не се транспарентни колку што ни се фалат: Извештајот на ЦГК покажа манипулации во јавните набавки

РЕПУБЛИКА | 27.12.2021 | Јавни набавки договарани на тајно: Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

ЛИДЕР | 27.12.2021 | Јавните набавки во земјава со низа слабости: Укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

ЛИДЕР | 27.12.2021 | Јавните набавки договорени тајно: Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

НЕТРЕС | 27.12.2021 | Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

КУРИР | 27.12.2021 | Јавните набавки договорени тајно: Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

А1 ОН | 27.12.2021 | Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

ВЕСНИК | 27.12.2021 | Јавните набавки во земјава со низа слабости: Укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

ВЕСНИК | 27.12.2021 | Јавните набавки договорени тајно: Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 27.12.2021 | Јавните набавки договорени тајно: Власта потпишала тендери вредни 8 милиони евра без јавен оглас во првата половина од 2021 година

ЧИТАЈ | 27.12.2021 | ЦГК: Државните пари се трошеле без тендери и преку сомнителни електронски аукции

ИНФО КОМПАС | 27.12.2021 | ЦГК: Јавните набавки со низа слабости, е-аукцијата се користи како механизам за манипулации и корупција

М НЕТ | 27.12.2021 | ЦГК: Мониторингот на јавните набавки во земјава покажува низа слабости кои укажуваат на договарање меѓу институциите и понудувачите

 

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 08.12.2021 | Државните претпријатија со долгови до „гуша“ и партиска превработеност

А1 ОН | 15.11.2021 | Астрономски разлики во цените за исти производи и нарачка без оглас се белег на итните ковид-набавки

24 ВЕСТИ | 23.09.2021 | Корупција во јавните набавки

МРТ | 23.09.2021 | Јавните набавки- генератор на корупција

АЛСАТ М | 23.09.2021 | Во голем дел од јавните набавки детектирано мито и корупција

АЛФА | 23.09.2021 | „Невидливата рака“ на Корупцијата длабоко навлезена и во системот за јавните набавки

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 23.09.2021 | Конференција „Кон отчетни јавни претпријатија“: Потребни се антикорупциски мерки за јавни набавки

360 СТЕПЕНИ | 23.09.2021 | Конференција на ЦГК: МВР и ЈО се пасивни во однос на корупцијата во јавните набавки

БИЗНИС ВЕСТИ | 23.09.2021 | Конференција за унапредување на јавните набавки и намалување на ризиците од корупција

ОПСЕРВЕР | 23.09.2021 | Конференција „Кон отчетни јавни претпријатија“: Потребни се антикорупциски мерки за јавни набавки

ОПСЕРВЕР | 23.09.2021 | Конференција за унапредување на јавните набавки и намалување на ризиците од корупција

24 ИНФО | 23.09.2021 | Конференција за унапредување на јавните набавки и намалување на ризиците од корупција

ЛИБЕРТАС | 23.09.2021 | Конференција за унапредување на јавните набавки и намалување на ризиците од корупција

МАК ПРЕС | 23.09.2021 | Конференција за унапредување на јавните набавки и намалување на ризиците од корупција

МАК ПРЕС | 23.09.2021 | Конференција „Кон отчетни јавни претпријатија“: потребни се антикорупциски мерки за јавни набавки

А1 ОН | 23.09.2021 | Конференција „Кон отчетни јавни претпријатија“: Потребни се антикорупциски мерки за јавни набавки

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 23.09.2021 | Владата пред избори им вети повеќе пари на новите градоначалници

ГЛАС НА АМЕРИКА | 22.08.2021 | Македонските пожарникари се уште имаат југословенска опрема

ЛОКАЛНО | 22.08.2021 | Филков: Регулирањето на постапката за избор на членови на управни и надзорни одбори ќе го стесни просторот за поставување несоодветни кадри на раководни функции

МКД | 07.08.2021 | Пожарите покажаа дека нема доволно пожарникари, дека опремата е стара и дека законите не се почитувале

НОВА МАКЕДОНИЈА | 07.08.2021 | Четири клучни причини за пожарите

ЦИВИЛ МЕДИА | 07.08.2021 | Противпожарната заштита три децении со недоволно инвестиции, недостигаат 500 пожарникари

МАКПРЕС | 07.08.2021 | Македонија Vs пожарите: Просечната старост на противпожарните возила е 28 години, во Валандово и Струмица има возила уште од 1966 година

СКОПЈЕ 1 | 07.08.2021 | Ако имавме доволно пожарникари, можеби ова немаше да ни се случува, кои се системските слабости?!

360 СТЕПЕНИ | 06.08.2021 | Задутре ќе бидат соопштени детали од истрагата за увоз на нафтени деривати, најави Николовски

ТЕЛЕГРАФИ | 05.08.2021 | Në Maqedoni më shumë ka vetura zyrtare, sesa ambulanca

СИТЕЛ | 05.08.2021 | Македонија има сериозен проблем со недостаток на пожарникари за основно функционирање на системот

ПРЕСОНЈАЛН | 05.08.2021 | Më shumë ka vetura zyrtare, sesa ambulanca

ГАЗЕТА ПОПУЛИ | 05.08.2021 | Më shumë ka vetura zyrtare, sesa ambulanca, thotë hulumtimi i Qendrës për komunikime civile

ЕМАГАЗИН | 04.08.2021 | Македонија нема доволно авиони и хеликоптери за гасење пожар, ама и противпожарни возила и пожарникари

ТЕЛМА | 03.08.2021 | Градоначалниците да одлучат што е поважно – скапи коли или пожарникарски возила?

АЛСАТ М | 03.08.2021 | Центар за граѓански комуникации: Владата да ги смени приоритетите за набавка на возила

СИТЕЛ | 03.08.2021 | Кој одлучува на што треба да се трошат државните пари - има за службени возила, но не и за противпожарни

ТЕЛМА | 03.08.2021 | Половина век стари возила и 520 пожарникари помалку од неопходните во одбрана од пожарите

24 ВЕСТИ | 03.08.2021 | Запустена стара опрема, нефункционални авиони, недостиг на пилоти, Македонија не е спремна за битка со пожари

АЛФА | 03.08.2021 | Со возила стари по 30 години, стара опрема и недостаток на пожарникари – состојбата со противпожарните единици во земјата

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 03.08.2021 | По пожарите, расте притисокот за одговорност

РАДИО МОФ | 03.08.2021 | Кочани брои штети, Старо Нагоричане гори - ограничени се ресурсите за гаснење пожари

ВОА | 03.08.2021 | Пожарот кај Богородица ставен под контрола, Кочани вечерва мирно ќе спие

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 03.08.2021 | Бесни пожари и полотички суети

ОКНО | 03.08.2021 | Имаме 536 пожарникари помалку од законски потребните

ВЕЧЕРПРЕС | 03.08.2021 | Нема кој да гаси, недостиг на пожарникари и возила постари од три децении!

ЕМАГАЗИН | 03.08.2021 | Македонија нема доволно авиони и хеликоптери за гасење пожар, ама и противпожарни возила и пожарникари за гасење

ИНФО.МК | 03.08.2021 | Кочани го гасеше пожарот и со 30 години старо противпожарно возило, тоа за градоначалникот не е проблем

АНТРОПОЛ | 03.08.2021 | Недостигаат вкупно 536 пожарникати за да биде постигнат законскиот минимум

ТЕЛЕГРАФИ | 03.08.2021 | “Qeveria e RMV-së furnizohet me automjete zyrtare, por jo dhe me zjarrfikëse dhe ambulanca”

АЛСАТ М | 03.08.2021 | “Qeveria furnizohet me automjete zyrtare, por jo dhe me zjarrfikëse dhe ambulanca”

СКОПСКО ЕХО | 02.08.2021 | Скопската противпожарна бригада испрати три возила 15 пожарникари во Кочани

НОВА МАКЕДОНИЈА | 31.07.2021 | Компаниите ја губат довербата во системот за јавни набавки

НОВА МАКЕДОНИЈА | 27.07.2021 | Електронскиот систем за јавниу набавки генерира негативни ефекти

СИТЕЛ | 28.06.2021 | За две ипол години купени над 390 службени возила - Заев најавува дека во иднина дел ќе бидат еколошки возила

КАНАЛ 5 | 28.06.2021 | ЦКГ: Секој трет тендер се поништува поради немање понуди или неприфатливи понуди

КАНАЛ 5 | 28.06.2021 | Ивештај на ЦГК: Фирмите се жалат на критерирумот „најниска цена"

МРТ | 28.06.2021 | Расте отфрлањето на понудите на фирмите на тендерите, секој трет тендер се поништува

МТМ| 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

МИА| 28.06.2021 | Ивештај на ЦГК: Фирмите се жалат на критерирумот „најниска цена“, во втора половина од 2020 поништени 33 отсто од тендерите

МАКФАКС | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 28.06.2021 | Фирмите се жалат на критерирумот „најниска цена“: Во втора половина од 2020 поништени 33 отсто од тендерите

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 28.06.2021 | Ивештај на ЦГК: Фирмите се жалат на критерирумот „најниска цена“, во втора половина од 2020 поништени 33 отсто од тендерите

МЕТА | 28.06.2021 | ЦГК: Расте отфрлањето на понудите на фирмите на тендерите-секој трет се поништува

РАДИО МОФ | 28.06.2021 | ЦГК: Расте отфрлањето на понудите на фирмите на тендерите, секој трет тендер се поништува

360 СТЕПЕНИ | 28.06.2021 | ЦГК: Институциите го поништуваат секој трет тендер, предничи АД Електрани со над 330

ОПСЕРВЕР | 28.06.2021 | Расте отфрлањето на понудите на фирмите на тендерите, секој трет тендер се поништува

А1 ОН | 28.06.2021 | Јавни набавки: Се поништува секој трет тендер

ВЕЧЕР | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

24 ИНФО | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

ДЕНАР | 28.06.2021 | ЦГК: Расте отфрлањето на понудите на фирмите на тендерите; секој трет тендер се поништува

ПАРИ | 28.06.2021 | ЦГК: Секој трет тендер се поништува

Е МАГАЗИН | 28.06.2021 | Истражување на ЦГК: Само 1% од тендерите се контролираат, а кај секој петти има неправилности

ЛИБЕРТАС | 28.06.2021 | Расте отфрлањето на понудите на фирмите на тендерите, секој трет тендер се поништува

МКД | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува поради немање понуди или неприфатливи понуди

MAK PRESS | 28.06.2021 | Ивештај на ЦГК: Фирмите се жалат на критерирумот „најниска цена“, во втора половина од 2020 поништени 33 отсто од тендерите

MAK PRESS | 28.06.2021 | ЦГК: 33% проценти од тендерите во македонија биле поништени само во последната половина на минатата година

MAK PRESS | 28.06.2021 | Само 1% од тендерите се контролирани, 47% од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки, покажува анализа на ЦГК

ИНФО | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

ТОЧКА | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

М НЕТ | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

ВЕСНИК | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

ЦЕНТАР | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите

СИГНАЛ | 28.06.2021 | Само еден процент од тендерите се контролираат, а во секој петти има неправилности

РАБОТНИК | 28.06.2021 | Ивештај на ЦГК: Фирмите се жалат на критерирумот „најниска цена“, во втора половина од 2020 поништени 33 отсто од тендерите

OHRID NEWS | 28.06.2021 | Расте отфрлањето на понудите на фирмите, секој трет тендер се поништува

ЗЕЛЕНА БЕРЗА | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува поради немање понуди или неприфатливи понуди

IN STORE | 28.06.2021 | Секој трет тендер се поништува - фирмите се жалат

РЕПУБЛИКА | 28.06.2021 | Само еден процент од тендерите се контролираат, а кај секој петти има неправилности

КУРИР | 28.06.2021 | Само еден процент од тендерите се контролираат, а кај секој петти има неправилности


РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 24.06.2021 | Малку фирми добиваат многу општински тендери

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 23.06.2021 | Ни во криза, за тендерите нема криза

ТЕРА | 23.06.2021 | Лани општина Битола со најмногу јавни набавки, а Зелениково со најмалку

КАНАЛ 5 | 22.06.2021 | ЦГК: Општините потрошиле 129 милиони евра за јавни набавки во 2020, четвртина отпаѓа на Скопје

ТЕЛМА | 22.06.2021 | И во криза пари за асфалт и услуги, а најмалку јавни набавки против панедмијата во 81 општина

АЛФА | 22.06.2021 | Скопје и општините во Македонија во минатата ковид година потрошиле 120 евра за јавни набавки

МТМ | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

МИА | 22.06.2021 | ЦГК објави база на податоци за јавните набавки на општините во 2020 година

МАКФАКС | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

МЕТА | 22.06.2021 | ЦГК анализа: И во кризната 2020, општините на тендери потрошиле 129 милиони евра, речиси исто колку и во претходната година

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 22.06.2021 | Во кризната 2020 година општините потрошиле 129 милиони евра на тендери, речиси исто колку 2019

ВЕЧЕР ПРЕС | 22.06.2021 | ЦГК објави база на податоци за јавните набавки на општините во 2020 година

ФОКУС | 22.06.2021 | ЦГК: Град Скопје лидер во трошење- за јавни набавки троши колку 59 општини заедно

РАДИО МОФ | 22.06.2021 | Во кризната 2020 година општините потрошиле 129 милиони евра на тендери, речиси исто колку 2019

360 СТЕПЕНИ | 22.06.2021 | Работат како да е пандемија, а трошат како да е нормално: Општините за јавни набавки лани трошеле како и во 2019 година

АКАДЕМИК | 22.06.2021 | Центарот за граѓански комуникации ја објави базата на податоци за јавни набавки на општините

ЛИБЕРТАС | 22.06.2021 | ЦГК: Град Скопје лидер во трошење - за јавни набавки троши колку 59 општини заедно

ЛОКАЛНО | 22.06.2021 | ЦГК: Во кризната 2020 година општините потрошиле 129 милиони евра на тендери

ДЕНАР | 22.06.2021 | За општините немало криза во 2020 година, потрошиле на тендери речиси идентично како и претходната година

МКД | 22.06.2021 | Град Скопје со највредни јавни набавки, Новаци лидер со потрошени 401 евро по жител

ПЛУС ИНФО | 22.06.2021 | Кој градоначалник лани потрошил 31 милион евра на тендери и која фирма профитирала од тоа?

МАК ПРЕС | 22.06.2021 | Град Скопје лани, во кризна година, потрошило над 30 милиони евра на тендери

ИНФО | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

ВЕЧЕР | 22.06.2021 | ЦГК: Нема криза за општините, во 2020 потрошиле исто како и во 2019

ПАРИ | 22.06.2021 | Во кризната 2020 година општините потрошиле 129 милиони евра на тендери, речиси исто колку 2019

БАНКО МЕТАР | 22.06.2021 | ЦГК: Општините потрошиле 129 милиони евра за јавни набавки во 2020, четвртина отпаѓа на Скопје

Е МАГАЗИН | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година, општините потрошиле 129 милиони евра на тендери

ВЕСНИК | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

СКОПЈЕ 1 | 22.06.2021 | И покрај кризата, општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година

24 ИНФО | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

ТОЧКА | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

ОХРИД ПРЕС | 22.06.2021 | Речиси 172 милиони денари одвоила општина Охрид од градската каса лани за јавни набавки, скоро два и пол пати повеќе отколку во 2019 година

М НЕТ | 22.06.2021 | И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

ПРЕС 24 | 22.06.2021 | Истражување на ЦГК: Во услови на пандемија Град Скопје потрошил 10 милиони евра повеќе од лани

ЕКСПРЕС | 22.06.2021 | Во кризната 2020 година, град Скопје потрошил 31 милион евра на тендери

РЕПУБЛИКА | 22.06.2021 | Општините во Македонија лани потрошиле 129 милиони евра: Ова се фирмите што добиле најмногу и најбогати тендери

ЛИДЕР | 22.06.2021 | Општините за време на пандемијата потрошиле пари за тендери колку во 2019

USKANA | 22.06.2021 | Edhe në krizën e vitit 2020 komunat shpenzuan 129 milion euro në tenderë, pothuajse njëtë sa vitin paraprak

НЕТПРЕС | 22.06.2021 | Општините минатата година потрошиле вкупно 129 милиони евра, познати компаниите кои добиле најмногу и најскапи тендери

КУРИР | 22.06.2021 | Општините во Македонија лани потрошиле 129 милиони евра: Ова се фирмите што добиле најмногу и најбогати тендери

OHRID NEWS | 22.06.2021 | Повеќе од половина од парите за тендери во 2020 година во Општина Охрид за градежни работи


25 МИНУТИ | 14.06.2021 | Нетранспарентни институции: Добредојде за корупцијата

КАНАЛ 5 | 07.06.2021 | Заев: Политиките за поголема транспарентност и отчетност на институциите даваат резултати

КАНАЛ 5 | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

МТМ | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 07.06.2021 | Заев: Транспарентноста на Владата, министерствата и општините дава позитивни резултати

ВЕЧЕР | 07.06.2021 | Заев: Политиките за поголема транспарентност и отчетност на институциите даваат позитивни резултати

ФОКУС | 07.06.2021 | Заев се пофали со растот на транспарентноста

МАКФАКС | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

ОПСЕРВЕР | 07.06.2021 | Заев: Политиките за поголема транспарентност и отчетност на институциите даваат позитивни резултати

ЛИБЕРТАС | 07.06.2021 | Заев: Политиките за поголема транспарентност и отчетност на институциите даваат позитивни резултати

А1 ОН | 07.06.2021 | Владините заложби за транспарентност даваат резултати и тоа ме радува, соопшти Заев на Фејсбук

ЛОКАЛНО | 07.06.2021 | Заев: Транспарентноста е еден од главните постулати врз кои се темелат политиките на Владата и има важна улога во борбата против корупцијата

24 ИНФО | 07.06.2021 | Заев: Политиките за поголема транспарентност и отчетност на институциите даваат позитивни резултати

FRONT LINE | 07.06.2021 | Заев: Политиките за поголема транспарентност и отчетност на институциите даваат позитивни резултати

ИНФО | 07.06.2021 | Владините заложби за транспарентност даваат резултати и тоа ме радува, соопшти Заев на Фејсбук

И ПОРТАЛ | 07.06.2021 | Заев: Политиките за поголема транспарентност и отчетност на институциите даваат позитивни резултати

А1 ОН | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста, градиме институции отворени за граѓаните

ВЕЧЕР ПРЕС | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

ИНФО | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

И ПОРТАЛ | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста, градиме институции отворени за граѓаните

ПУБЛИКУМ | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста, градиме институции отворени за граѓаните

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

FRONT LINE | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста, градиме институции отворени за граѓаните

24 ИНФО | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

ЦЕНТАР | 07.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

24 ПРЕС | 07.06.2021 | Заев: Транспарентноста е еден од главните постулати врз кои се темелат политиките на Владата

РЕПУБЛИКА | 07.06.2021 | Заев: Транспарентноста е еден од главните постулати врз кои се темелат политиките на Владата

М НЕТ | 06.06.2021 | Кузеска: Сериозно ја зголемивме транспарентноста

КАНАЛ 5 | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

24 ВЕСТИ | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

СИТЕЛ | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

МИА | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година, висок процент на транспарентност има кај останатите институции

ТВ 21| 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во споредба со 2016 година

ТВМ | 06.06.2021 | Општина Дебрца со најдобар раст на транспарентна општина

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

МЕТА | 06.06.2021 | Николовски: Активната транспарентност на институциите е зголемена за 18 отсто, споредено со 2016

НОВА ТВ | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти e зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

ОПСЕРВЕР | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

ЛИБЕРТАС | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

ЛОКАЛНО | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста, ги трансформираме институциите во вистински сервис за граѓаните

СТАНДАРД | 06.06.2021 | Николовски: Ги трансформираме институциите во вистински сервис за граѓаните

СТАНДАРД | 06.06.2021 | Берово и Велес – најтранспарентни општини во Македонија

FRONT LINE | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

МАКТЕЛ | 06.06.2021 | Вицепремиерот Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во споредба со 2016 година, ги трансформираме институциите во вистински сервис за граѓаните

И ПОРТАЛ | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во споредба со 2016 година, ги трансформираме институциите во вистински сервис за граѓаните

24 ИНФО | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

ЦИВИЛ МЕДИА | 06.06.2021 | Николовски: Транспарентни институции за разлика од расипништвото на министрите и директорите до 2016 година

ПЛУС ИНФО | 06.06.2021 | Карпош, Валандово и Кавадарци се најтранспарентни општини

ВЕЧЕР ПРЕС | 06.06.2021 | Николовски: Институциите ги направивме вистински сервис за граѓаните

ИНФО | 06.06.2021 | Николовски: Институциите ги направивме вистински сервис за граѓаните

ВЕСНИК | 06.06.2021 | Николовски: Институциите ги направивме вистински сервис за граѓаните

МАК ПРЕС | 06.06.2021 | Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во однос на 2016 година

ЦЕНТАР | 06.06.2021 | Николовски: Институциите ги направивме вистински сервис за граѓаните

ДЕНЕШЕН | 06.06.2021 | Николовски: За 18 отсто ја зголемивме транспарентноста на институциите во земјава

ПЛУС ИНФО | 06.06.2021 | Карпош, Валандово и Кавадарци се најтранспарентни општини

ПРЕС 24 | 06.06.2021 | Николовски: Ги трансформираме институциите во вистински сервис за граѓаните

МЕДИА | 06.06.2021 | Заменик-претседателот на Владата, Николовски: За 18 проценти зголемена транспарентноста на институциите во споредба со 2016 година, ги трансформираме институциите во вистински сервис за граѓаните

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 06.06.2021 | Николовски: Институциите ги направивме вистински сервис за граѓаните

М НЕТ | 06.06.2021 | Николовски: Институциите ги направивме вистински сервис за граѓаните

ТЕРА | 05.06.2021 | Од 97 институции, на 11 место е општината Битола по транспарентност

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 04.06.2021 | Институциите транспарентни, освен за парите

КАНАЛ 5 | 03.06.2021 | Транспарентноста на државните органи подобрена за 5% во однос на минатата година

КАНАЛ 5 | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни

КАНАЛ 5 | 03.06.2021 | МЗ: Со подобра транспарентноста во работењето за 6% споредбено со лани

КАНАЛ 5 | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност потврда за заложбите

СИТЕЛ | 03.06.2021 | Владините мерките даваат резултат, за пет проценти зголемена активната транспарентност на министерствата

ТВ 21 | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни – најмалку информации се објавуваат за финансиите

МИА | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни – најмалку информации се објавуваат за финансиите

МИА | 03.06.2021 | Министерството за одбрана апсолутен лидер во транспарентноста

МИА | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

МАКФАКС | 03.06.2021 | Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

МАКФАКС | 03.06.2021 | Скопски Карпош најтранспарентна општина во државата

МЕТА | 03.06.2021 | Индекс на активна транспарентност: Министерствата и Владата објавуваат 79 отсто од потребните информации

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни пред граѓаните

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 03.06.2021 | МЗ меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 03.06.2021 | МОН меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 03.06.2021 | Бесими за Индексот за активна транспарентност: Потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

ВЕЧЕР | 03.06.2021 | Владините мерки даваат резултат, за пет проценти зголемена активната транспарентност на министерствата, Владата и општините

ВЕЧЕР | 03.06.2021 | МЗ меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

ВЕЧЕР | 03.06.2021 | Тетово го надмина Гостивар за активна транспарентност

ВЕЧЕР | 03.06.2021 | Mинистерството за здравство ја подобри транспарентноста, меѓу првите 10 институции

ВЕЧЕР | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

ВЕЧЕР | 03.06.2021 | Карпош најтранспарентна општина во државата

НОВА МАКЕДОНИЈА | 03.06.2021 | Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

ФОКУС | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни

360 СТЕПЕНИ | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и Општина Карпош се најтранспарентни – првпат две институции добија максимални 100 отсто

НОВА ТВ | 03.06.2021 | Владата исполнила 93,5 отсто од критериумите за транспарентност

НОВА ТВ | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни

НОВА ТВ | 03.06.2021 | Министерството за здравство е меѓу најтранспарентните институции

ММС | 03.06.2021 | Министерствата и Владата објавуваат 79 проценти од потребните информации, покажува Индексот на активна транспаретност

РАДИО МОФ | 03.06.2021 | Институциите ја подобриле активната транспарентност, Министерството за одбрана најдобро, општините Пласница и Врапчиште најлоши

АКАДЕМИК | 03.06.2021 | Најмалку информации министерствата објавуваат за финансиите

FLAKA | 03.06.2021 | Masat e Qeverisë po japin rezultat, për pesë për qind është rritur transparenca aktive e ministrive, Qeverisë dhe komunave

PORTALB | 03.06.2021 | RMV, ministritë publikojnë më pak informata për financat, komunat për kompetencat e tyre

ZHURNAL | 03.06.2021 | Tetova në vend të parë për nga transparenca aktive në rajonin e Pollogut

TELEGRAFI | 03.06.2021 | Tetova në vend të parë për nga transparenca aktive në rajonin e Pollogut

BOTASOT | 03.06.2021 | Tetova në vend të parë për nga transparenca aktive në rajonin e Pollogut

TETOVAEXPRES | 03.06.2021 | Tetova në vend të parë për nga transparenca aktive në rajonin e Pollogut

EXPRESS | 03.06.2021 | Fatmir Besimi: Duam të krijojmë sistem të mirë të financave publike, ky është fokusi ynë kryesor

ЛИБЕРТАС | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни, најмалку информации се објавуваат за финансиите

ЛИБЕРТАС | 03.06.2021 | Владините мерките даваат резултат, за пет проценти зголемена активната транспарентност на министерствата, Владата и општините

ЛИБЕРТАС | 03.06.2021 | МЗ меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

ЛИБЕРТАС | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

ДЕНАР | 03.06.2021 | Најново рангирање на институциите според активната транспарентност во 2021

ЛОКАЛНО | 03.06.2021 | Најново рангирање на институциите: Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни

ЛОКАЛНО | 03.06.2021 | Владата со преку 93% исполнетост на условите за активна транспарентност

FRONT LINE | 03.06.2021 | Владата исполнила 93,5 отсто од критериумите за транспарентност

FRONT LINE | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни

FRONT LINE | 03.06.2021 | Подобрена активната транспарентност на институциите, за прв пат оценката се искачи од „просечна“ на „добра“

FRONT LINE | 03.06.2021 | МОН меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

ОПСЕРВЕР | 03.06.2021 | Владините мерките даваат резултат, за пет проценти зголемена активната транспарентност на министерствата, Владата и општините

ОПСЕРВЕР | 03.06.2021 | МЗ меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

ОПСЕРВЕР | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни, најмалку информации се објавуваат за финансиите

ОПСЕРВЕР | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

24 ИНФО | 03.06.2021 | Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

Е МАГАЗИН | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни – најмалку информации се објавуваат за финансиите

ИНОВАТИВНОСТ | 03.06.2021 | Најново рангирање на институциите според активната транспарентност во 2021

ИНОВАТИВНОСТ | 03.06.2021 | Општина Карпош и Министерството за одбрана се најтранспарентни во земјава

А1 ОН | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни, најмалку информации се објавуваат за финансиите

24 ИНФО | 03.06.2021 | Општина Карпош најтранспарентна општина во Скопје

24 ИНФО | 03.06.2021 | Министерството за одбрана – апсолутен лидер во транспарентноста

БИЗНИС ВЕСТИ | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност е потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

ЦИВИЛ МЕДИА | 03.06.2021 | Министерството за одбрана, Министерството за правда и општина Карпош најтранспарентни

ВЕЧЕР ПРЕС | 03.06.2021 | Скопски Карпош најтранспарентна општина во државата

ТОЧКА | 03.06.2021 | Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

ТОЧКА | 03.06.2021 | Скопски Карпош најтранспарентна општина во државата

ИНФО | 03.06.2021 | Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

ИНФО | 03.06.2021 | Скопски Карпош најтранспарентна општина во државата

СКОПЈЕ ИНФО | 03.06.2021 | За пет проценти зголемена активната транспарентност на министерствата, Владата и општините

СКОПЈЕ 1 | 03.06.2021 | Владата, министерствата и општините со мало подобрување во транспарентноста

И ПОРТАЛ | 03.06.2021 | Владините мерките за зголемена транспарентност даваат резултат, за 5% зголемена активната транспарентност на министерствата, Владата и општините

И ПОРТАЛ | 03.06.2021 | Министерството за правда со 89,1 процент на Индексот на активна транспарентност

И ПОРТАЛ | 03.06.2021 | Николовски: Транспарентноста е клучна алка во борбата против корупцијата

И ПОРТАЛ | 03.06.2021 | Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

МАК ПРЕС | 03.06.2021 | 39% од институциите во просек одговораат подоцна од законскиот рок на барања за слободен пристап до информации

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 03.06.2021 | Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 03.06.2021 | Скопски Карпош најтранспарентна општина во државата

ЦЕНТАР | 03.06.2021 | Владата исполнила 93,5 отсто од критериумите за транспарентност

ЦЕНТАР | 03.06.2021 | Подобрена активната транспарентност на институциите, за прв пат оценката се искачи од „просечна“ на „добра“

ВЕСНИК | 03.06.2021 | Скопски Карпош најтранспарентна општина во државата

МНЕТ| 03.06.2021 | Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

ZOOM | 03.06.2021 | Министерството за здравство меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

ПРЕС 24 | 03.06.2021 | МЗ меѓу првите 10 институции по индекс на активна транспарентност за 2021

ПРЕС 24 | 03.06.2021 | Општина Карпош и Министерство за одбрана добија максимална оценка за транспарентноста од кабинетот на Николовски

РЕПУБЛИКА | 03.06.2021 | Министерството за одбрана и општина Карпош најтранспарентни

ЛИДЕР | 03.06.2021 | Општините помалку транспарентни од министерствата: Финансиите повторно проблем

ЛИДЕР | 03.06.2021 | Министерството за здравство се пофали дека е меѓу десетте најтранспарентни институции

М НЕТ | 03.06.2021 | Скопски Карпош најтранспарентна општина во државата

ФОКУС | 03.06.2021 | Избори се ближат тендери се нижат

ТЕЛМА | 19.05.2021 | Владата пак ќе рента 45 возила – тврди така било најекономично

24 ВЕСТИ | 19.05.2021 | Владата набавува 45 возила - повеќегодишна јавна набавка преку оперативен лизинг

КАНАЛ 5 | 17.05.2021 | Државниот завод за ревизија од 2010 до 2019 година извршил вкупно 699 ревизии

МИА | 17.05.2021 | Државниот завод за ревизија од 2010 до 2019 година извршил вкупно 699 ревизии

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 17.05.2021 | Државниот завод за ревизија од 2010 до 2019 година извршил вкупно 699 ревизии

МАК ПРЕС | 17.05.2021 | ЦГК: Повеќе од една петтина од општините не биле предмет на ревизија, работењето во МВР се проверувало само во 2016

МАК ПРЕС | 17.05.2021 | Државниот завод за ревизија од 2010 до 2019 година извршил вкупно 699 ревизии

ДЕНАР | 17.05.2021 | База на податоци на сите ревизии на Државниот завод за ревизија во периодот 2010 – 2019 година

МКД | 17.05.2021 | За 10 години во 17 општини не е извршена ревизија, а во МВР само една, во 2016 година

24 ВЕСТИ | 09.05.2021 | Наместо вложување во школи и болници, се набавуваат нови службени автомобили за функционерите

МКД | 04.05.2021 | MВР има сериозни проблеми во спроведувањето на тендерите, извештаи за тоа има, ама ништо не се презема

СИТЕЛ | 25.04.2021 | И во ек на пандемија министерствата имаат повеќе возила од Брзата помош

ЛОКАЛНО | 18.04.2021 | По теркот на мерката за ограничени трошења за угостителски услуги, да се бара и поголема отчетност за јавните набавки

КАНАЛ 5 | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

КАНАЛ ВИС | 13.04.2021 | Државата наплатила само 8 милиони евра за експлоатација на минерални суровини во 2019 година

МИА | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

МЕТА | 13.04.2021 | ЦГК анализа: За експлоатација на минерални суровини државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно

ФОКУС | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ДЕНЕШЕН ВЕСНИК | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ВЕЧЕР | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

РАДИО МОФ | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатила само 8 милиони евра за експлоатација на минерални суровини во 2019 година

ЛИБЕРТАС | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

АКАДЕМИК | 13.04.2021 | ЦГК: За експлоатација на минералните суровини државата наплатува само 8 милиони евра годишно

БИЗНИС ВЕСТИ | 13.04.2021 | ЦГК: За експлоатација на минералните суровини државата наплатува само 8 милиони евра годишно

Е МАГАЗИН | 13.04.2021 | Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ДЕНАР | 13.04.2021 | ЦГК: За експлоатација на минералните суровини државата наплатува само 8 милиони евра годишно

ПАРИ | 13.04.2021 | Усје и Гранит со најмногу концесии, а рудникот Саса плаќа најмногу за експлоатација на минералните суровини

МКД | 13.04.2021 | За експлоатација на минералните суровини доделени 358 концесии, а се наплаќаат само 8 милиони евра годишно

А1 ОН | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ОПСЕРВЕР | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

FRONT LINE | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

24 ИНФО | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

МАК ПРЕС | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

СТАНДАРД | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

СКОПЈЕ ИНФО | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ИНФО | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ПЛУС ИНФО | 13.04.2021 | Го копаат националното богатство, а државата од нив наплаќа само 8.000.000 евра годишно

АГРО ТИМ| 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ЗЕЛЕНА БЕРЗА | 13.04.2021 | За експлоатација на минерални суровини државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно

КОРЕКТОР | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ДИЈАЛЕКТИКА | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

МАРИЛИ | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ИНФО КОМПАС | 13.04.2021 | Општина Прилеп со најмногу издадени концесии за експлоатација на минерални суровини

ЛИДЕР | 13.04.2021 | Се експлоатираат над 50 минерални суровини, а Македонија наплаќа само 8 милиони евра

НЕТПРЕС | 13.04.2021 | Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини, а има 358 концесии

МАКЕДОНИЈА ОНЛАЈН | 13.04.2021 | ЦГК: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

ИЗВОЗ | 13.04.2021 | Поразително: Државата наплатува само 8,2 милиони евра годишно за експлоатација на минералните суровини

360 СТЕПЕНИ | 13.04.2021 | Невладини алармираат за ризик од корупција во директната зделка со „Бехтел и Енка“ за изградба на автопати

ТЕЛМА | 08.04.2021 | Емисија Вин-Вин гостин Герман Филков

АЛСАТ М | 01.04.2021 | Меморандум со „Бехтел-Енка“ за автопати, Факиќ: „Се заобиколува Законот за јавни набавки“

360 СТЕПЕНИ | 30.03.2021 | Анализа: Зошто општините во Полог се најнеефикасни во наплатата на данок на имот?

24 ВЕСТИ | 25.03.2021 | Сабина Факиќ За „Студио 10“: Корупцијата не чини 300 милиони евра

СИТЕЛ | 23.03.2021 | Државата потрошила 11 милиони евра за тендери склучени во четири очи за шест месеци од 2020 година

ТЕЛМА | 23.03.2021 | Тендери од 11 милиони евра договорени во „четири„ очи

КАНАЛ 5 | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

24 ВЕСТИ | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

МРТ | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

АЛФА | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

МТМ | 23.03.2021 | Расте примената на нетранспарентна постапка со преговарање без објавување оглас за јавни набавки

МАКФАКС | 23.03.2021 | Расте примената на нетранспарентна постапка со преговарање без објавување оглас за јавни набавки

МЕТА | 23.03.2021 | ЦГК: Во постапки без објавување оглас, во првите шест месеци лани доделени јавни набавки вредни 11 милиони евра

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

ВЕЧЕР | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

ФОКУС | 23.03.2021 | ЦГК: Без објавување на оглас биле склучени тендери во вредност од 11 милиони евра, за шест месеци

ММС | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

РАДИО МОФ | 23.03.2021 | ЦГК: Расте примената на нетранспарентната постапка со преговарање без објавување оглас

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 23.03.2021 | Договори „тешки“ 11 милиони евра склучени во „четири очи“

360 СТЕПЕНИ | 23.03.2021 | Јавни набавки по најниска цена, со електронска аукција и без оглас: За 6 месеци лани вака се склучени договори во вредност од 11 милиони евра

НОВА ТВ | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

СДК | 23.03.2021 | Секој четврти тендер е поништен, на секој трет има една или ниедна понуда

ФАКТОР | 23.03.2021 | ЦГК: Во постапки без објавување оглас, во првите шест месеци лани доделени јавни набавки вредни 11 милиони евра

БИЗНИС ВЕСТИ | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

Е МАГАЗИН | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

АКАДЕМИК | 23.03.2021 | ЦГК со нов мониторинг извештај за јавните набавки: Нетранспарентни постапки со преговарање без објавување оглас

ДЕНАР | 23.03.2021 | Најнов извештај од мониторингот на јавните набавки: Расте примената на нетранспарентната постапка со преговарање без објавување оглас

ОПСЕРВЕР | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

МКД | 23.03.2021 | За шест месеци лани без оглас склучени договори за јавни набавки за 11 милиони евра

FRONT LINE | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

24 ИНФО | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

СКОПЈЕ ИНФО | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

ЛОКАЛНО | 23.03.2021 | ЦГК: Секој четврти тендер е поништен, на секој трет има една или ниедна понуда

ЛИБЕРТАС | 23.03.2021 | ЦГК: Во постапки без објавување оглас, во првите шест месеци лани доделени јавни набавки вредни 11 милиони евра

А1 ОН | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 23.03.2021 | Расте примената на нетранспарентна постапка со преговарање без објавување оглас за јавни набавки

И ПОРТАЛ | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

ПЛУС ИНФО | 23.03.2021 | Во „четири очи“ лани до јуни се договорени тендери во вредност од 11.000.000 евра

ИНФО | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

ИНФО | 23.03.2021 | Расте примената на нетранспарентна постапка со преговарање без објавување оглас за јавни набавки

ЦЕНТАР | 23.03.2021 | Расте примената на нетранспарентна постапка со преговарање без објавување оглас за јавни набавки

OHRID NEWS | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

ВЕСНИК | 23.03.2021 | Расте примената на нетранспарентна постапка со преговарање без објавување оглас за јавни набавки


ПРЕСИНГ ТВ | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за јавни набавки во вредност од 11 милиони евра

НЕТПРЕС | 23.03.2021 | ЦГК: Институциите во четири очи склучиле договори вредни 11 милиони евра

АНТОРИС | 23.03.2021 | Јавни набавки без јавен оглас

ЛИДЕР | 23.03.2021 | Без јавен оглас склучени договори за набавки во вредност од 11 милиони евра

КУРИР | 23.03.2021 | Се повеќе се преговара во четири очи: без оглас се склучени договори од 11 милиони евра

ЕКСПРЕС | 23.03.2021 | Договори тешки 11 милиони евра склучени „во четири очи“

РЕПУБЛИКА | 23.03.2021 | Пари нема, исчезнуваат – 11 милиони евра потрошени без тендер

СИТЕЛ | 17.03.2021 | Корупција во јавните набавки - Има ли излез?

АЛСАТ | 17.03.2021 | Корупцијата останува проблем во јавните набавки

МИА | 17.03.2021 | Онлајн дебата за намалување на корупцијата во јавните набавки

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 17.03.2021 | Околу 70 отсто од јавните претпријатија никогаш не правеле процена на ризиците од корупција во јавните набавки

ВЕЧЕР | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правеле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

МЕТА | 17.03.2021 | Предлозите за намалување на корупцијата во јавните набавки се доставени, останува да се види примената

РАДИО МОФ | 17.03.2021 | Претставени предлози за намалување на корупцијата во тендерите на јавните претпријатија

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 17.03.2021 | Мора да се најде лек за корупцијата во јавните набавки

СДК | 17.03.2021 | За мито и корупција се одговорни и давателот и примателот, вели холандскиот амбасадор Јан Коп

ФАКТОР | 17.03.2021 | Претставени предлози за намалување на корупцијата во тендерите на јавните претпријатија

БИЗНИС ВЕСТИ | 17.03.2021 | Онлајн дебата за намалување на корупцијата во јавните набавки

БИЗНИС ВЕСТИ | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

ОПСЕРВЕР | 17.03.2021 | Онлајн дебата за намалување на корупцијата во јавните набавки

ОПСЕРВЕР | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

ЛОКАЛНО | 17.03.2021 | Организирана оналјн дебата за намалување на коруптивниот пристап во јавните набавки

24 ИНФО | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

ZHURNAL | 17.03.2021 | Rreth 70% e NP nuk kanë vlerësuar rreziqet nga korrupsioni gjatë furnizimeve publike

ZAMAN | 17.03.2021 | Maqedoni: 70 përqind e ndërmarrjeve publike asnjëherë nuk kanë bërë vlerësim të rrezikut nga korrupsioni gjatë furnizimeve publike

TELEGRAFI | 17.03.2021 | Maqedoni: 70 përqind e ndërmarrjeve publike asnjëherë nuk kanë bërë vlerësim të rrezikut nga korrupsioni gjatë furnizimeve publike

ARBRESH INFO | 17.03.2021 | Maqedoni: 70 përqind e ndërmarrjeve publike asnjëherë nuk kanë bërë vlerësim të rrezikut nga korrupsioni gjatë furnizimeve publike

MAK PRESS | 17.03.2021 | Онлајн дебата за намалување на корупцијата во јавните набавки

MAK PRESS | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

ЛИБЕРТАС | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

ЦИВИЛ МЕДИА | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

FRONTLINE | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

ПЛУС ИНФО | 17.03.2021 | Трошат 300.000.000 евра државни пари на тендери, но не ги засега дали тие се извор на корупција

А1 ОН | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

ИНФО | 17.03.2021 | Околу 70 проценти од јавните претпријатија никогаш не правиле проценка на ризиците од корупција во јавните набавки

СЛОБОДНА ТВ | 11.03.2021 | Филков: Секоја наредна помош до општините треба да биде условена со цврста финансиска дисциплина

ТВ СТАР | 11.03.2021 | Поголема финансиска дисциплина на општините

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 11.03.2021 | Филков: Секоја наредна помош до општините треба да биде условена со цврста финансиска дисциплина

НОВА МАКЕДОНИЈА | 11.03.2021 | Знае ли Арачиново што значи „Европа дома“?

ФАКТОР | 11.03.2021 | Таму има често израз и на насилство кога се бара да се наплати данокот, вели Заев за Арачиново

ТЕЛМА | 09.03.2021 | За општините со даночна 0 или неуспех- кратење на средства од централниот буџет

24 ВЕСТИ | 09.03.2021 | Општинската власт во Арачиново молчи по скандалозните наоди дека не се наплаќа данок на имот

360 СТЕПЕНИ | 09.03.2021 | Рашковски купил софтвер за сообраќајни казни, а МВР не знае за набавката и не планира да ја користи

ФОКУС | 09.03.2021 | Заев побара да се плаќа данок на имот во Арачиново: Треба да се стави ред

СДК | 09.03.2021 | Треба да се стави ред и поредок во Арачиново, има изрази на насилство кога треба да се наплати данок на имот, вели Заев

24 ВЕСТИ | 08.03.2021 | Општина Центар со 2,3 милиони евра наплата на данок, Арачиново со нула

КАНАЛ 5 | 08.03.2021 | Општина Центар со 2,3 милиони евра наплата на данок, Арачиново со нула

КАНАЛ 5 | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот

СИТЕЛ | 08.03.2021 | Општина Центар 2,3 милиони евра од данок на имот, Арачиново 0 денари

СИТЕЛ | 08.03.2021 | Арачиново даночен рај - Нула денари данок на имот се собираат секоја година

МТМ | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: Некои општини не наплатуваат данок на имот

ТВМ | 08.03.2021 | Општина Охрид со над 1 милион евра е на шесто место во земјава по наплата на данок на имот

МИА | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

МАКФАКС | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: Некои општини не наплатуваат данок на имот

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 08.03.2021 | Општина Арачиново не собрала ниту денар данок на имот

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 отсто од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 08.03.2021 | Општина Центар собрала над 2 милиони евра данок на имот, Арачиново нула

ВЕЧЕР | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: Некои општини не наплатуваат данок на имот

ММС| 08.03.2021 | Сите општини заедно, годишно наплатуваат по 21 милион евра за данок на имот од граѓаните и од фирмите

РАДИО МОФ | 08.03.2021 | Во Арачиново не се плаќа данок на имот, а општините просечно наплатуваат по 81% покажува истражување на ЦГК

ФОКУС | 08.03.2021 | Со години никој не платил данок во Арачиново

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ | 08.03.2021 | Истражување: Данокот на имот како желботека

360 СТЕПЕНИ | 08.03.2021 | ЦГК: Половина од парите од данок на имот се прибираат од Скопје

ПРИЗМА | 08.03.2021 | Половина од данокот на имот се собира во Скопје

НОВА ТВ | 08.03.2021 | Општина Центар има над 2 милиони евра од данок на имот, Арачиново нула денари

САКАМ ДА КАЖАМ | 08.03.2021 | Арачиново воопшто не наплаќа данок на имот, а Тетово и Гостивар наплаќаат половично

МКД | 08.03.2021 | Општина Центар прибира над 2 милиони евра од данок на имот, Арачиново нула денари, не наплаќа данок на имот

PORTALB | 08.03.2021 | QKC: Gjysma e parave të tatimit në pronë mblidhet nga Shkupi

FLAKA | 08.03.2021 | Komuna Qendër me 2.3 milion euro taksa të mledhura, Haraçina zero

FLAKA | 08.03.2021 | Pse Komuna e Haraçinës nuk nxjerr vendime për tatimin në pronë?

БИЗНИС ВЕСТИ | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

ДЕНАР | 08.03.2021 | ЦГК: Општините просечно наплатуваат по 81 % од пресметаниот данок на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

ФАКТОР | 08.03.2021 | Општина Центар со 2,3 милиони евра наплата на данок, Арачиново со „чиста нула“.

А1 ОН | 08.03.2021 | Општините просечно наплатуваат по 81 % од пресметаниот данок на имот, половина од парите од данок на имот се прибираат од Скопје

ЛИБЕРТАС | 08.03.2021 | ЦГК: Половина од парите од данок на имот се прибираат од Скопје

СТАНДАРД | 08.03.2021 | Најголеми приходи од данок на имот има скопската Општина Центар

FRONT LINE | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

Е МАГАЗИН | 08.03.2021 | „И вие не би плаќале данок, ама не живеете во Арачиново“: Твитер реакции

ЛОКАЛНО | 08.03.2021 | Општина Центар има над 2 милиони евра од данок на имот, Арачиново нула денари

ЛОКАЛНО | 08.03.2021 | Општина Арачиново не наплатува данок на имот, нема ни база на податоци на даночни обврзници

ЛОКАЛНО | 08.03.2021 | Во Арачиново се плаќа данок, но процентот е мал, тврди Заев

ВЕЧЕР ПРЕС | 08.03.2021 | Во Арачиново нема даночни обврзници, Центар и Карпош со најголема наплата

MAK PRESS | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

MAK PRESS | 08.03.2021 | Арачиново не наплаќа данок на имот, нема база на даночни обврзници ниту пак одделение за даночни решенија

ОПСЕРВЕР | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

ПЛУС ИНФО | 08.03.2021 | Центар собира 2,3 милиони евра годишно од данок на имот, Арачиново ниту денар!

МАКТЕЛ | 08.03.2021 | Арачиново воопшто не наплаќа данок на имот, а Тетово и Гостивар наплаќаат половично, Заев упати критика-мора да се стави ред секаде!

24 ИНФО | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: Центар прибира над 2 милиони евра од данок на имот, Арачиново нула денари

ИНФО | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: Некои општини не наплатуваат данок на имот

ИНОВАТИВНОСТ | 08.03.2021 | ЦГК: Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

СКОПСКО ЕХО | 08.03.2021 | Општина Центар собира најмногу данок на имот, следуваат Карпош и Аеродром

ТОЧКА | 08.03.2021 | Во Арачиново не се плаќа данок на имот, во Гостивар и Тетово само половично

4NEWS | 08.03.2021 | Со години никој не платил ниту денар данок во општина Арачиново

ДЕНЕШЕН | 08.03.2021 | Данок на имот: Арачиново не плаќа ни денар, а доби 500.000 евра од Владата, делумно плаќаат Тетово, Гостивар, Липково… а рекордери во плаќање се М. Брод, Ѓорче Петров и Велес

ПРЕС 24 | 08.03.2021 | Со години никој не платил ниту денар данок во општина Арачиново

ПРЕС 24 | 08.03.2021 | Твитер реакции: Данок „Псе јо“?

СКОПЈЕ ИНФО | 08.03.2021 | Во Арачиново нема даночни обврзници, Центар и Карпош со најголема наплата на данок на имот

ЕКСПРЕС | 08.03.2021 | Арачиново како даночен рај, никој не плаќа данок на имот

ТАРАТУР | 08.03.2021 | Арачиново со години нема наплатено ниту денар за данок на имот

МАКДОНСКИ ВЕСНИК | 08.03.2021 | Арачиново: Единствената општина во Македонија што воопшто не наплатила данок на имот

РЕПУБЛИКА | 08.03.2021 | Центар собира 2,3 милиони евра годишно од данок на имот, Арачиново нула

НЕТПРЕС | 08.03.2021 |  Центар собира 2,3 милиони евра годишно од данок на имот, Арачиново нула

ВЕСНИК | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: Некои општини не наплатуваат данок на имот

ВЕСНИК | 08.03.2021 | Арачиново воопшто не наплаќа данок за имот, а единствени добија 500.000 евра од владата

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: Некои општини не наплатуваат данок на имот

ТРИБУНА | 08.03.2021 | Центар за граѓански комуникации: некои општини не наплатуваат данок на имот

ПУБЛИКУМ | 08.03.2021 | Истражување на ЦГК: Пола од вкупниот данок на имот во земјава се прибира во Скопје

ЛИДЕР | 08.03.2021 | Општините во просек наплаќаат по 81 процент од данокот на имот, половина од парите се прибираат од Скопје

ЛИДЕР | 08.03.2021 | Најголеми приходи од данок на имот има во Општина Центар, Арачиново воопшто и не наплатува данок

ЧИТАЈ | 08.03.2021 | „ДАНОЧЕН РАЈ“: Никој со години не платил данок во општина Арачиново

ТИ РЕКОВ МИ РЕЧЕ | 08.03.2021 | Жителите на Општина Велес, со висок степен на одговорност, меѓу најдобрите плаќачи на данок на имот во земјава

ОХРИД ПРЕС | 08.03.2021 | Општина Охрид во просек собира над 1 милион евра од данок на имот годишно

OHRID NEWS | 08.03.2021 | Општина Охрид во просек наплаќа 76 проценти од данокот на имот

ИН ПРЕС | 08.03.2021 | Општина Охрид во просек собира над 1 милион евра од данок на имот годишно

ИНФОМАКС | 08.03.2021 | Oпштинa Apaчиново нe нaплaтyвa дaнoк нa имoт, нeмa ни бaзa нa пoдaтoци нa дaнoчни oбвpзници

ЗЕЛЕНА БЕРЗА | 08.03.2021 | Арачиново нула денари, не наплаќа данок на имот

АВАЗ | 08.03.2021 | Арачиново даночен рај – Нула денари данок на имот се собираат секоја година

ДЕНЕС | 08.03.2021 | Општина Центар со 2,3 милиони евра наплата на данок, Арачиново со нула

НАРОДЕН ГЛАС | 08.03.2021 | Арачиново воопшто не наплаќа данок на имот, а Тетово и Гостивар наплаќаат половично, заев упати критика – мора да се стави ред секаде!

ФОКУС | 25.02.2021 | Купувањето свои украси е поевтино, ама општините преферираат изнајмување

СИТЕЛ | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

КАНАЛ 5 | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

МИА | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

МЕТА | 18.02.2021 | ЦГК: Повеќе од осум милиони евра чинат тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона

МАКФАКС | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

ММС | 18.02.2021 | Анализа: Повеќе од осум милиони евра чинат тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона

РАДИО МОФ | 18.02.2021 | 8 милиони евра чинело зимското одржување на патиштата, тендерите со мала конкурентност

ФОКУС | 18.02.2021 | Град Скопје сам зимскава сезона планира да потроши 700 илјади евра за чистење на снегот и прскање на улиците

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

ВЕЧЕР | 18.02.2021 | 538 милиони денари не чини „чистењето“ на снегот

ВЕЧЕР | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендери: Колку ја чини Македонија зимското оддржување на патиштата?

НОВА ТВ | 18.02.2021 | ЦГК: За зимско одржување на патиштата за оваа сезона ќе се потрошат 8,7 милиони евра

МКД | 18.02.2021 | 8,7 милиони евра чинат тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона

ЛОКАЛНО | 18.02.2021 | ЦГК: За зимско одржување на патиштата за оваа сезона ќе се потрошат 8,7 милиони евра

БИЗНИС ВЕСТИ | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

ФАКТОР | 18.02.2021 | Колку потрошиле општините и јавните претпријатија - еве колку не чини одржувањето и прскањето со сол на патиштата оваа зимска сезона

Е МАГАЗИН | 18.02.2021 | (ЦГК): Повеќе од осум милиони евра чинат тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона

ЛИБЕРТАС | 18.02.2021 | Град Скопје сам зимскава сезона планира да потроши 700 илјади евра за чистење на снегот и прскање на улиците

ТОЧКА | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

24 ИНФО | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

А1 ОН | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

ДЕНАР | 18.02.2021 | ЦКГ: Повеќе од осум милиони евра чинат тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона

СТАНДАРД | 18.02.2021 | ЦКГ: Повеќе од осум милиони евра чинат тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона

СКОПЈЕ ИНФО | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

СКОПЈЕ ИНФО | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

OHRID NEWS | 18.02.2021 | Договорите на Општина Охрид за јавни набавки за зимско одржување 4 пати помали од тие на Струга

ОПСЕРВЕР | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

FRONT LINE | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

ВЕЧЕР ПРЕС | За чисти улици без снег Град Скопје ќе потроши 1,4 милиони евра заедно со градските и приградските општини

ЦЕНТАР | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

MAK PRESS | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

MAK PRESS | 18.02.2021 | Дури 94 договори биле склучени за зимско оддржување на патиштата, а потрошени се околу 8,7 милиони евра

ЦИВИЛ МЕДИА | 18.02.2021 | Зимското одржување на патиштата за оваа сезона изнесува 8,7 милиони евра

ИНФО | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

ВЕСНИК | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

ВЕСНИК | 18.02.2021 | 538 милиони денари не чини „чистењето“ на снегот

ВЕСНИК | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендери: Колку ја чини Македонија зимското оддржување на патиштата?

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

ЗЕЛЕНА БЕРЗА | 18.02.2021 | Повеќе од осум милиони евра за тендерите за зимско одржување на патиштата

ЕКСПРЕС | 18.02.2021 | Зимското чистење на улиците не’ чини 8,7 милиони евра

ДНЕВНИ НОВОСТИ | 18.02.2021 | ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

ЛИДЕР | 18.02.2021 | На тендерите за чистење патишта оваа година потрошени речиси 9 милиони евра!

НЕТПРЕС | 18.02.2021 | За зимско одржување на патиштата ќе се потрошат над 8,5 милиони евра

РЕПУБЛИКА | 18.02.2021 | ЦГК: Повеќе од осум милиони евра чинат тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона

ДЕНЕШЕН | 18.02.2021 | Тендери: Народот во Македонија зимава за чисти улици и патиштата плаќа 8,7 милиони евра

ИНФОМАКС | 18.02.2021 | 3имcкoто чиcтeњe нa yлицитe нe’ чини 8,7 милиoни евpa

24 ВЕСТИ | 05.02.2021 | Факиќ: Борбата со корупцијата во земјава не е на задоволително ниво

УТРИНСКИ БРИФИНГ | 03.02.2021 | Филков: Потребна е борба – корупцијата и судирот на интересите е нешто што секојдневно се појавува во нови форми

А1 ОН | 03.02.2021 | Владата повторно ќе се подновува со службени возила

МТВ | 28.01.2021 | За украсување биле потрошени 405.000 евра

КАНАЛ 5 | 28.01.2021 | ЦГК: Општините потрошиле 405 000 евра за украсување за Нова година

24 ВЕСТИ | 28.01.2021 | Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во бизнис секторот

24 ВЕСТИ | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година од 2020

МИА | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година отколку во 2020 |

МТМ | 28.01.2021 | Општините за украсување за Нова година потрошиле 405 илјади евра

МЕТА | 28.01.2021 | ЦГК: За новогодишното украсување општините потрошиле за 40 отсто помалку од лани

МАКФАКС | 28.01.2021 | Општините за украсување за Нова година потрошиле 405 илјади евра

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 28.01.2021 | ЦГК: За украсување на Градот Скопје и уште 15 други општини во земјава за Новата 2021 година се потрошени вкупно 405 илјади евра

ВЕЧЕР | 28.01.2021 | Општините потрошиле над 400 илјади евра за новогодишно украсување

СКОПСКО ЕХО | 28.01.2021 | Новогодишно украсување на Скопје и три скопски оштини чинело 298.000 евра

ММС| 28.01.2021 | За новогодишно украсување, општините потрошиле 40 % помалку од лани, три четвртини од парите за украсување за г.Скопје ...

РАДИО МОФ | 28.01.2021 | ЦГК: Општините за украсување на Новата 2021 година потрошиле 405.000 евра, 40% помалку од лани

360 СТЕПЕНИ | 28.01.2021 | Новогодишни пакетчиња за Нова година купиле 56 институции

ФАКТОР | 28.01.2021 | За новогодишно украсување Градот Скопје и 15 други општини во земјава потрошиле 405 илјади евра

МКД | 28.01.2021 | За новогодишното украсување општините потрошиле 405 илјади евра, 40 отсто помалку отколку лани

ДЕНАР | 28.01.2021 | Општините за украсување за Нова година потрошиле 405 илјади евра

ZHURNAL | 28.01.2021 | Komunat kanë shpenzuar 40 për qind më pak para për dekorim për vitin 2021

МАК ПРЕС | 28.01.2021 | За новогодишно украсување, Град Скопје и уште 15 други општини потрошиле вкупно 405.000 евра

МАК ПРЕС | 28.01.2021 | По Град Скопје најмногу пари за новогодишно украсување потрошиле Аеродром, Радовиш, Охрид и Гази Баба

БИЗНИС ВЕСТИ | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година од 2020

Е МАГАЗИН | 28.01.2021 | Општините лани потрошиле 40% помалку пари за украсување за Нова Година

А1 ОН | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година од 2020

ОПСЕРВЕР | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година од 2020

24 ИНФО | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година од 2020

FRONTLINE | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година отколку во 2020

ТОЧКА | 28.01.2021 | Општините за украсување за Нова година потрошиле 405 илјади евра

СКОПЈЕ ИНФО | 28.01.2021 | ЦГК: Општините потрошиле 405 000 евра за украсување за Нова година

КАЈГАНА | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40% помалку пари за новогодишно украсување во споредба со лани

ИНФО | 28.01.2021 | Општините за украсување за Нова година потрошиле 405 илјади евра

ОHRID NEWS | 28.01.2021 | Обновено: Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година од 2020

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 28.01.2021 | Општините за украсување за Нова година потрошиле 405 илјади евра

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 28.01.2021 | ЦГК: За новогодишното украсување општините потрошиле за 40 отсто помалку од лани

ДНЕВНИ НОВОСТИ | 28.01.2021 | Општините потрошиле 40 проценти помалку пари за украсување за 2021 година од 2020

ЛИДЕР | 28.01.2021 | За украсување на повеќе општини во Македонија за Новата 2021, потрошени се 405 илјади евра

ТВ 21 | 22.01.2021 | Корупцијата товар за компаниите, државните претпријатија не сакаат контроли?!

24 ВЕСТИ | 22.01.2021 | Онлајн конференција „Бизнис без корупција“

АЛСАТ М | 22.01.2021 | Истражување: Приватните фирми се соочуваат со корупција

МИА | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 22.01.2021 | Онлајн конференција „Бизнис без корупција”

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

ВЕЧЕР | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водење чесен бизнис

ММС | 22.01.2021 | Конференција „Бизнис без корупција“: Институциите да покажат дисциплина, граѓаните да знаат како им се трошат парите

ЛОКАЛНО | 22.01.2021 | Николовски: Институциите мора да покажат ред и дисциплина бидејќи граѓаните имаат право да знаат како се трошат нивните пари

БИЗНИС ВЕСТИ | 22.01.2021 | Онлајн конференција „Бизнис без корупција”

БИЗНИС ВЕСТИ | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

БИЗНИС ВЕСТИ | 22.01.2021 | Одржана конференцијата „Бизнис без корупција“

ИНОВАТИВНОСТ | 22.01.2021 | Kонференција „Бизнис без корупција“: Само со сузбивање на корупцијата ќе го поттикнеме економскиот развој

ОПСЕРВЕР | 22.01.2021 | Онлајн конференција „Бизнис без корупција“

ОПСЕРВЕР | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

МАК ПРЕС | 22.01.2021 | Онлајн конференција „Бизнис без корупција“

МАК ПРЕС | 22.01.2021 | Компаниите чувствуваат дека корупцијата им пречи во водењето бизнис

TELEGRAMI | 22.01.2021 | Korrupsioni, problem serioz për kompanitë private në Maqedoni

ЛИБЕРТАС | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

24 ИНФО | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

И ПОРТАЛ | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата е клучна за водењето чесен бизнис

И ПОРТАЛ | 22.01.2021 | Николовски: Транспарентноста и отчетноста се основата на борбата против корупцијата и криминалот

СКОПЈЕ ИНФО | 22.01.2021 | Онлајн конференцијата „Бизнис без корупција“

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 22.01.2021 | Николовски: Институциите мора да покажат ред, дисциплина бидејќи граѓаните имаат право да знаат како се трошат нивните пари

ДЕНАР | 22.01.2021 | Државните претпријатија синоним за нетранспарентност, превработеност, непрофитабилност!

ФАКТОР | 22.01.2021 | Анализа: Како компаниите може да се изборат со корупцијата и да работат исплатливо?

ДНЕВНИ НОВОСТИ| 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

СИРИСА | 22.01.2021 | Борбата против корупцијата клучна за водењето чесен бизнис

MKALB | 22.01.2021 | Korrupsioni, problem serioz për kompanitë private në Maqedoni

ПЛУС ИНФО | 20.01.2021 | Пријавете се на онлајн Конференција за спречување на корупцијата во бизнис секторот

ТЕЛМА | 15.01.2021 | МРТВ и железничарските претпријатија најголеми државни загубари

СИТЕЛ | 15.01.2021 | Државни патишта со најголема добивка, потребни ли се нови патарини!?

КАНАЛ 5 | 15.01.2021 | Дел од државните претпријатија се „дават“ во долгови

КАНАЛ 5 | 15.01.2021 | Битиќи: Намерата на Владата е да имаме ефикасни и ефективни јавни претпријатија

ТЕЛМА| 15.01.2021 | МРТВ, и железничарските претпријатија најголеми државни загубари

АЛСАТ М | 15.01.2021 | За пет години, државните фирми оствариле само 2 проценти раст

ТЕРА | 15.01.2021 | Во дел од општините советниците земаат повисоки паушали од законски пропишаните

КАНАЛ ВИС | 15.01.2021 | Вицепремиерот Битиќи: Намерата на владата е да имаме ефикасни и ефективни јавни претпријатија, кои обезбедуваат навремени и квалитетни услуги на граѓаните

МИА | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

МЕТА | 15.01.2021 | ЦГК: 30 најголеми државни претпријатија лани имале приход од 732 милиони евра, но слаба транспарентност и отчет

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 15.01.2021 | ЦГК: Државните претпријатија имаат повеќе долгови отколку капитал

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствариле приход од 45 милијарди денари

ММС| 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

ВЕЧЕР | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

МАК ПРЕС | 15.01.2021 | ЦГК: Најголемите 30 претпријатија основани од државата за пет години оствариле само 6% стапка на профитабилност

А1 ОН | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствариле приход од 45 милијарди денари

ОПСЕРВЕР | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

ПЛУС ИНФО | 15.01.2021 | Државни претпријатија имаат долгови повисоки од нивниот капитал

ПЛУС ИНФО | 15.01.2021 | Дел од енергетските капацитети на ЕСМ ќе одат на продажба или ќе се управуваат со приватни инвеститори

ДЕНАР | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

БИЗНИС ВЕСТИ | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

И ПОРТАЛ | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

ФАКТОР | 15.01.2021 | Фатмир Битиќи: Физибилити студија и за Македонски железници - Транспорт и ТЕЦ Осломеј

24 ИНФО | 15.01.2021 | Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствариле приход од 45 милијарди денари

24 ИНФО | 15.01.2021 | Битиќи: Намерата на Владата е да имаме ефикасни и ефективни јавни претпријатија, кои обезбедуваат навремени и квалитетни услуги на граѓаните

СТАНДАРД | 15.01.2021 | Битиќи: Намерата на Владата е да имаме ефикасни и ефективни јавни претпријатија

ИНФО | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

РАБОТНИК | 15.01.2021 | Вицепремиерот Битиќи: Намерата на Владата е да имаме ефикасни и ефективни јавни претпријатија, кои обезбедуваат навремени и квалитетни услуги на граѓаните

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 15.01.2021 | Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

24 ВЕСТИ | 13.01.2021 | Студио 10 со Мишко Иванов

24 ВЕСТИ | 13.01.2021 | Aнализа на ЦГК: општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

24 ВЕСТИ | 13.01.2021 | Филков за ТВ 24: општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

ТЕЛМА | 13.01.2021 | Советниците годишно земаат 3,5 милиони евра од општинските каси

КАНАЛ 5 | 13.01.2021 | Анализа: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

ТЕРА| 13.01.2021 | Битолските советници на четврто место по висината на надоместоците за седници

SHENJA | 13.01.2021 | 1.319 Këshilltarët e 80 komunave paguhen 3.5 milion euro

МИА | 13.01.2021 | Анализа: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

МИА | 13.01.2021 | Над 100 илјади евра од општинскиот буџет на Тетово за паушали на советниците

МЕТА | 13.01.2021 | ЦГК: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

ФОКУС | 13.01.2021 | Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

ФОКУС | 13.01.2021 | Колку се платени советниците од Тиквешко од одржана седница?

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 13.01.2021 | Над 100 илјади евра од општинскиот буџет на Тетово за паушали на советниците

КОХА | 13.01.2021 | Колку пари земаат општинските советници, а колку работат?

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 13.01.2021 | Советниците не чинат 3,5 милиони евра годишно

ВЕЧЕР | 13.01.2021 | Советниците на Град Скопје највисоко платени, но и со најмногу одржани седници месечно

ММС | 13.01.2021 | Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

360 СТЕПЕНИ | 13.01.2021 | ЦГК: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно – најмногу работат во Скопје, а најплатени се во Кичево

СКУП | 13.01.2021 | Општините тонат во долгови - Тетово, Охрид и Карпош на врвот на листата

СДК | 13.01.2021 | Советницитe во општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019

РАДИО МОФ | 13.01.2021 | Највисоки паушали земаат советниците од Град Скопје, најниски од Општина Вевчани

ЛИБЕРТАС | 13.01.2021 | ЦГК: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно – најмногу работат во Скопје, а најплатени се во Кичево

МКД | 13.01.2021 | За 1.319 општински советници годишно се трошат 3,5 милиони евра

А1 ОН | 13.01.2021| Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

ЛОКАЛНО | 13.01.2021 | Филков: Најголем месечен паушал добиваат советниците на Град Скопјe

ОПСЕРВЕР | 13.01.2021 | Анализа: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

ОПСЕРВЕР | 13.01.2021 | Над 100 илјади евра од општинскиот буџет на Тетово за паушали на советниците

TELEGRAMI | 13.01.2021 | Mbi 100 mijë euro nga buxheti komunal i Tetovës për paushalle për këshilltarët për vitin 2019

TETEOVA 1 | 13.01.2021 | Këshilltarët në Komunën e Tetovës morën gjithsej mbi 100.000 euro ‘paushall’ në vitin 2019

TETOVA EXPRESS | 13.01.2021 | Këshilltarët në Komunën e Tetovës morën gjithsej mbi 100.000 euro ‘paushall’ në vitin 2019

FLAKA | 13.01.2021 | Këshilltarët marrin 3.5 milion euro në vit nga arkat komunale

PORTALB | 13.01.2021 | QKC: 3.5 milion euro shpenzime në vit për këshilltarët komunalë

ПЛУС ИНФО | 13.01.2021| Колку пари земаат општинските советници, а колку работат?

БИЗНИС ВЕСТИ | 13.01.2021| Анализа: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

БИЗНИС ВЕСТИ | 13.01.2021| Над 100 илјади евра од општинскиот буџет на Тетово за паушали на советниците

МАК ПРЕС | 13.01.2021| Анализа: Во македонија има 1319 советници во советите на општините, државата ја чинат 3,5 милиони евра годишно

МАК ПРЕС | 13.01.2021| Тетовските општински советници инкасирале над 100.000 евра од општинскиот буџет

Е МАГАЗИН | 13.01.2021| Општинските Советници и претседателите на советите не чинат 3,5 милиони евра годишно

МЕДИА ПРЕС | 13.01.2021| Колку паушал земаат општинските советници

ВЕСНИК | 13.01.2021| Скопските советници се плаќани 100 евра за саат работа!

24 ИНФО | 13.01.2021| Анализа: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

КАЈГАНА | 13.01.2021| Колку милиони евра годишно нѐ чинат општинските советници?

РЕПУБЛИКА | 13.01.2021| Само општинските советници нè чинат 3,5 милиони евра годишно

НЕТПРЕС | 13.01.2021| За општинските советници годишно се потребни 3,5 милиони евра

ЛИДЕР | 13.01.2021| Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно, највисоки паушали земале од Град Скопје

ПУБЛИКУМ | 13.01.2021| ЦГК: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

ИНФО | 13.01.2021| Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

OHRID NEWS | 13.01.2021| Охридските советници годишно чинат близу 5 милиони денари

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 12.01.2021 | Колку потрошиле институциите за ставката ковид-19 ?