ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Index of Rationality 2
Print
PDF

Index of Rationality 2

on .

Index of Rationality 2

Printed version of the publication is here: Index of Rationality 1 and 2

The Index of Rationality for the second group of products (second quarterly report) was developed by means of comparing purchase prices paid for medical disposables used in the health care sector. In order to provide a better overview of the state of affairs in this sector, the Index was developed for six types of products, those being:

- transfusion kits;
- infusion kits;
- syringes;
- cotton wads;
- cotton patches; and
- calico bandages.

These products were selected because they are considered to be the most frequently used disposables by all health care centres, hospitals and clinics. The ultimate goal was to determine whether unified prices were obtained from the suppliers or there are price deviations, given the fact that these materials are used on day-to-day basis and are therefore frequently purchased. Information related to prices paid were obtained by means of Freedom of Information (FOI) applications, submitted to all contracting authorities in the health care sector and registered in the Electronic Public Procurement System (EPPS).