ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Public procurements in North Macedonia at times of corona: How it was and what can be done in the future?
Print
PDF

Public procurements in North Macedonia at times of corona: How it was and what can be done in the future?

on .

The Center for Civil Communications has been conducting ad hoc monitoring of COVID-19 related public procurement since the crisis began in March 2020, publishing regular reports with findings and recommendations.

Following the three reports from the ad-hoc monitoring of COVID-91 related public procurement and the summary monitoring report, in November 2020 this public policy document was prepared entitled: "Public procurement in North Macedonia at times of corona: How it was and what can be done in the future?", which covers COVID-19 related procurement, government policies related to these procurements, as well as recommendations for measures to be taken in the future as a result of the experience in 2020.