ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Index of Rationality 3
Print
PDF

Index of Rationality 3

on .

Index of Rationality 3

Printed version of the publication is here: Index of Rationality 3 and 4

The third Index of Rationality is developed for the following five types of products, i.e. services:

- written translation from Macedonian into English language; 
- air-conditioners; 
- private security services; 
- notebook computers;
- GPS vehicle devices.

The selection of Index-targeted products and services was made in compliance with their status of most commonly used products and services by national and local level institutions. However, given the fact that, on one side, the methodology for Index-development implies comparison of prices attained by at least five institutions, and on the other hand, the information requested from institutions is not always disclosed or when disclosed it is not conductive to comparisons, for the purpose of developing the relevant indices of some Index-targeted products and services, apart from those implemented in the course of 2011, we included the public procurements implemented in the previous years as well.