ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Active Transparency Index 2020
Print
PDF

Active Transparency Index 2020

on .

In 2020, average active transparency of all 98 ranked institutions is calculated at 58.2% (from maximum possible 100%) and according to the categorization of compliance rates falls within the category of “average”. In 2020, active transparency has increased by insignificant 2.2 percentile points compared to last year when it was 56%. In the case of ministries, after three years of continuous improvement, their active transparency in 2020 is marked by stagnation and even minor decrease. Their average transparency is calculated at 77.1% compared to the last year’s score of 77.6%. However, active transparency of ministries is still significantly better compared to municipalities, whose score is calculated at 54.5% and, after several years of decrease, is marked by increase for a second consecutive year.