ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Медиумите за нас во 2020 година
Print
PDF

Медиумите за нас во 2020 година

on .

There are no translations available.

ТВ 21 | 31.12.2020 | Новата 2021, година на надеж, но и неизвесност – ја испраќаме најтешката година на економски план

ПИНА | 31.12.2020 | Итни договори и тендери со еден понудувач – чести за време на кризата со корона

24 ВЕСТИ | 29.12.2020 | ЦГК: 15 директори на јавни претпријатија да добијат отказ

ТЕРА | 29.12.2020 | ЦГК: Поголем напредок во транспарентноста имаат претпријатијата основани од општините од оние основани од владата

МИА | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

ВЕЧЕР ПРЕС | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

360 СТЕПЕНИ | 29.12.2020 | Истражување на ЦГК: Само третина од државните претпријатија го објавиле ревизорскиот извештај – транспарентноста подобрена, но недоволна

ММС | 29.12.2020 | ЦГК:Третина од јавните претпртијатија не ги објавуваат имињата на членовите на Управните одбори

РАДИО МОФ | 29.12.2020 | 15 директори на државни претпријатија треба да добијат откази поради нетранспарентност, покажува истражувањето на ЦГК

БИЗНИС ВЕСТИ | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

ОПСЕРВЕР | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

ЛИБЕРТАС | 29.12.2020 | Истражување на ЦГК: Само третина од државните претпријатија го објавиле ревизорскиот извештај – транспарентноста подобрена, но недоволна

ФАКТОР | 29.12.2020 | ЦГК: 15 директори на јавни претпријатие треба да добијат отказ, не пријавиле извештај

ЛОКАЛНО | 29.12.2020 | 15 директори на државни претпријатија треба да бидат разрешени, тврдат од ЦГК

Е МАГАЗИН | 29.12.2020 | Истраување на ЦГК: 15 директори на јавни претпријатија треба да добијат отказ, поради нетранспарентност

ОКНО | 29.12.2020 | 15 директори на државни претпријатија треба да добијат откази поради нетранспарентност

24 ИНФО | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

ДЕНАР| 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

МАК ПРЕС | 29.12.2020 | Истражување на ЦГК: Исполнети услови за разрешување на 15 од вкупно 30 директори на јавни претпријатија

МАК ПРЕС | 29.12.2020 | ГТЦ со најнизок степен на транспаретност и отчетност меѓу јавните претпријатија

СТАНДАРД | 29.12.2020 | ЦГК: 15 директори на јавни претпријатија треба да добијат отказ поради нетранспарентност

РАБОТНИК | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

ЛИДЕР | 29.12.2020 | ЦГК: 15 директори на јавни претпријатие треба да добијат отказ, не пријавиле извештај

ИНФО | 29.12.2020 | Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ уште на ниско ниво

ТЕЛМА | 23.12.2020 | Владата ги активирала сите механизми за набавка на вакцини, но не се знае колку ќе стигнат во Македонија

ТЕЛМА | 20.12.2020 | Емисија Код: Итните Ковид набавки

МЕТА | 14.12.2020 | За корупциски скандали институциите молчат, кријат документи или одговараат парцијално

КАНАЛ 5 | 01.12.2020 | Половина од барањата за информации од јавен интерес остануваат неодговорени

ТЕЛМА | 01.12.2020 | Потребно е допрецизирање на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер

МИА | 01.12.2020 | Дебата: Се уште ограничено остварувањето на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 01.12.2020 | Дебата: Сè уште ограничено остварувањето на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 01.12.2020 | Дебата: Сè уште ограничено остварувањето на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 01.12.2020 | Дебата за спроведување на новиот Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер

ММС | 01.12.2020 | Дебата за спроведувањето на новиот Закон за слободен пристап до информациите од јавен карактер

РАДИО МОФ | 01.12.2020 | Герман Филков: Остварувањето на правото на слободен пристап до информации сè уште ограничено

ОПСЕРВЕР | 01.12.2020 | Дебата за спроведувањето на новиот Закон за слободен пристап до информациите од јавен карактер

ЛОКАЛНО | 01.12.2020 | Организирана дебата за спроведувањето на новиот закон за слободен пристап до информациите од јавен карактер

МАК ПРЕС | 01.12.2020 | Дебата: Се уште ограничено остварувањето на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер

МАК ПРЕС | 01.12.2020 | Дебата: Се уште ограничено остварувањето на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер

КАНАЛ 5 | 18.11.2020 | Истражување за ризиците од корупција при јавните набавки

24 ВЕСТИ | 18.11.2020 | За 800 000 евра во четири очи ќе се набавуваат брзи тестови - владата се правда со итност

ТВ 21 | 18.11.2020 | Системот за контрола мора да се подобри – корупција при јавни набавки во јавни претпријатија?

МИА | 18.11.2020 | Онлајн-дебата „Дефинирање индикатори за ризиците од корупција во јавните набавки на државните претпријатија“

НЕЗАВИСЕН | 18.11.2020 | Корупцијата се „лепи“ за јавните набавки, покрај политичка волја за сузбивање се потребни и јасни индикатори


ОПСЕРВЕР | 18.11.2020 | Онлајн-дебата „Дефинирање индикатори за ризиците од корупција во јавните набавки на државните претпријатија“

А1ОН | 18.11.2020 | Дебата: Потостои простор за подобрување на јавните набавки, политичка волја за спроведување механизми има, НВО предлага индикатори

МАК ПРЕС | 18.11.2020 | Онлајн-дебата „Дефинирање индикатори за ризиците од корупција во јавните набавки на државните претпријатија“

МАК ПРЕС | 18.11.2020 | Чести измени на плановите, концентрација на јавните набавки, ниска реализација... дел од слабостите при спроведување на тендери

24 ИНФО | 18.11.2020 | Дебата: Потостои простор за подобрување на јавните набавки, политичка волја за спроведување механизми има, НВО предлага индикатори

СКОПЈЕ ИНФО | 18.11.2020 | Дебата: Потостои простор за подобрување на јавните набавки, политичка волја за спроведување механизми има, НВО предлага индикатори

И ПОРТАЛ | 18.11.2020 | Дебата: Постои простор за подобрување на јавните набавки, политичка волја за спроведување механизми има

И ПОРТАЛ | 18.11.2020 | Николовски: Јавните набавки се меѓу областите што се најранливи во однос на корупцијатаеѓу областите што се најранливи во однос на корупцијата

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 18.11.2020 | Николовски: Работиме на креирање системски мерки и политики кои ќе ги намалат ризиците од корупција во јавните набавки

АКТУЕЛНО | 18.11.2020 | Онлајн-дебата „Дефинирање индикатори за ризиците од корупција во јавните набавки на државните претпријатија“

НЕТПРЕС | 18.11.2020 | Повеќе се зборува за корупција во јавните набавки, наместо да има практични механизми имплементирани од институциите

ТЕЛМА | 01.11.2020 | Струмичката болница има само две исправни амбулантни возила, за транспорт на ковид пацинети позајмува од Брзата помош

А1ОН | 17.11.2020 | Општинските пари се трошат за проекти чија реализација никој не ја следи

СИТЕЛ| 01.11.2020 | Колку амбулантни возила има Македонија во ек на корона пандемија?

4 NEWS | 01.11.2020 | Во државава има 183 амбулантни возила – министерствата и општините имаат на располагање 2.645 патнички возила

ДЕНЕШЕН | 01.11.2020 | БРЗА ПОМОШ: Македонија има повеќе од 2.600 службени и 183 амбулантни возила, од кои тоа во Кичево има поминато фантастични 1 милион км

ТВ 21 | 31.10.2020 | Во државава има 183 амбулантни возила – министерствата и општините имаат на располагање 2.645 патнички возила

ЕМИСИЈА КОД | 25.10.2020 | Борба за директорска фотеља, полни партиски сметки и патот до инфективна

ТЕЛМА | 25.10.2020 | Електрани без ревизија од 2007-ма, додека ревизијата во АД пошти регистрира серија грешки

ПРИЗМА | 13.10.2020 | Транспарентност на пауза

КАНАЛ 5 | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

МИА | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

МЕТА | 06.10.2020 | Истражување на ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ФОКУС | 06.10.2020 | Јавни набавки со само еден понудувач, но и многу поништени постапки

ФОКУС | 06.10.2020 | Само 8 од вкупно 37 јавни претпријатија не го смениле планот за јавни набавки

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 06.10.2020 | Тендерите на државните и на општинските претпријатија полни со ризици за корупција

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 06.10.2020 | Истражување: АД Електрани со најмногу тендери на иста фирма

360 СТЕПЕНИ | 06.10.2020 | Топ хартија на тендер во јавни претпријатија чини поскапо отколку во продавница

ММС | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

А1 ОН | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ЛИБЕРТАС | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ОПСЕРВЕР | 06.10.2020 | Истражување на ЦГК – Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

Е МАГАЗИН | 06.10.2020 | Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

МКД | 06.10.2020 | Тендери на државни претпријатија, еден топ хартија се набавува од 158 до 349 денари

ЛОКАЛНО | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

24 ИНФО | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ДЕНАР | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција кај 37 државни претпријатија

ПЛУС ИНФО | 06.10.2020 | ЦГК: Во тендерите на државните и на општинските претпријатија се детектирани ризици од корупција

И ПОРТАЛ | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

FRONT LINE | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

СТАНДАРД | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ПРЕС 24 | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

КУМАНОВСКИ МУАБЕТИ | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ДЕНАР | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ФАКТОР | 06.10.2020 | Уште наголемо се преговара во четири очи - третина од државните претпријатија лани давале работа без оглас

СКОПЈЕ ИНФО | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 06.10.2020 | ЦГК: Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

OHRID NEWS | 06.10.2020 | Детектирани ризици од корупција во тендерите на државните и на општинските претпријатија

МАК ПРЕС | 06.10.2020 | ЦГК: Големи разлики во цените на тендерите, еден мегават-час елктричната енергија е купуван по цени од 4.738 до 5.888 денари

ИНОВАТИВНОСТ | 06.10.2020 | Детектирани ризици од корупција кај 37 државни претпријатија

ЛИДЕР | 06.10.2020 | Истражување: АД Електрани со најмногу тендери на иста фирма

АКАДЕМИК | 06.10.2020 | Честите поништувања на тендерите се индикатор за постоење ризик од корупција

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 06.10.2020 | Фајронт за бизнис балот под маски

КАНАЛ 5 | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со ковид

СИТЕЛ | 30.09.2020 | Инстутициите набавувале парче маска и по 448 денари, скафандер по 1.788 денари

АЛФА | 30.09.2020 | 68 проценти од набавките за борбата против короната „тешки“ 6,7 милиони евра се направени спротивно од законот

МАКФАКС | 30.09.2020 | Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од Ковид-19, најмногу потрошило МВР

МЕТА | 30.09.2020 | ЦКГ: Потрошени 6,7 милиони евра за „итни набавки“ за заштита од ковид-19

ФОКУС | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ВЕЧЕР ПРЕС | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ВЕЧЕР | 30.09.2020 | Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од Ковид-19, најмногу потрошило МВР

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 30.09.2020 | За секој трет договор за итните набавки за КОВИД-19 се преговарало само со еден понудувач

НОВА МАКЕДОНИЈА| 30.09.2020 | Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од ковид-19

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 30.09.2020 | Државата за ист вид на маски плаќала различни цени

РАДИО МОФ | 30.09.2020 | Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од корона вирусот, една третина од МВР

ММС | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со Ковид-19

НОВА ТВ | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

360 СТЕПЕНИ | 30.09.2020 | ЦГК: Законот е прекршен во 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со ковид

МКД | 30.09.2020 | ЦГК за итните јавни набавки поврзани со ковид-19: Се набавувале скафандери од 177 до 1.788 денари

ЛИБЕРТАС | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

Е МАГАЗИН | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

А1 ОН | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со Ковид

ОПСЕРВЕР | 30.09.2020 | Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од Ковид-19, најмногу потрошило МВР

ОПСЕРВЕР | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

24 ИНФО | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ПРЕСИНГ ТВ | 30.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

АКАДЕМИК | 30.09.2020 | 6,7 милиони евра за „итни набавки“ за заштита од коронавирусот

БИЗНИС ВЕСТИ | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ДЕНАР | 30.09.2020 | ЦГК: 6,7 милиони евра за „итни набавки“ за заштита од коронавирусот

ТОЧКА | 30.09.2020 | Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од Ковид-19, најмногу потрошило МВР

МАК ПРЕС | 30.09.2020 | Анализа: На секој трет договор од набавките за ковид е преговарано со само еден понудувач

OHRID NEWS | 30.09.2020 | ЦГК: 6,7 милиони евра за „итни набавки“ за заштита од коронавирусот, третина од нив биле само со една понуда

ПЛУС ИНФО | 30.09.2020 | Институциите плаќале од 66 до 448 денари за маска, а за скафандер и до 1.788 денари

МАК ПРЕС | 30.09.2020 | ЦГК: над 6,5 милиони евра потрошени за итни набавки на тендери поврзани со КОВИД-19

И ПОРТАЛ | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

СКОПЈЕ ИНФО | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ФАКТОР | 30.09.2020 | Секоја државна институција со различна цена: За ист тип маска плаќале од 66 до 313 денари

МАШКИ МАГАЗИН | 30.09.2020 | Македонска работа: За ист тип маска плаќале од 66 до 313 денари

ДЕНЕШЕН | 30.09.2020 | Итни тендери поради КОВИД-19: Дури 43 отсто од 6,7 милиони евра на сметките од само 5 фирми

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ЕКСПРЕС | 30.09.2020 | ЦГК: Сериозни индиции за корупција во јавни набавки за борба против Ковид-19

ИНФОМАКС | 30.09.2020 | Сериозни индиции за корупција во јавни набавки за борба против Ковид-19

НЕТПРЕС | 30.09.2020 | Институциите плаќале од 66 до 448 денари за маска, а за скафандер и до 1.788 денари

ЛИДЕР | 30.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Во Ковид кризата се набавувале скафандери од 177 до 1.156 денари

СИГНАЛ | 30.09.2020 | Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од ковид-19

СИГНАЛ | 30.09.2020 | Прекршен е Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ФЛЕШ ВЕСТИ | 30.09.2020 | ЦГК: Прекршен Законот за 68 отсто од договорите за јавни набавки поврзани со КОВИД

ТАРАТУР | 30.09.2020 | Во 68 отсто од јавните набавки за заштита од КОВИД-19 прекршен Законот за јавни набавки

КАНАЛ 5 | 28.09.2020 | Четири прекршочни постапки и над 1300 жалби заради необезбедување пристап до информации од јавен карактер

ФОКУС | 24.09.2020 | Колку ли „тенкови“ се кријат во набавките во последниве три години?

СИТЕЛ | 23.09.2020 | ЦГК: Најмногу нововработени во МВР, најмалку во одбрана

КАНАЛ 5 | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

СИТЕЛ | 23.09.2020 | Најмногу нови вработувања во МВР и општина Бутел

ТЕЛМА | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

24 ВЕСТИ | 23.09.2020 | Во владата и во министерствата бројот на административни службеници се зголемил за 540 луѓе

МТМ | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

ТВМ | 23.09.2020 | Општина Охрид меѓу првите три општини со најголем број вработувања

МИА | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

МАКФАКС | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

МЕТА | 23.09.2020 | Истражување на ЦГK: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

ФОКУС | 23.09.2020 | Во изминатите три години најмногу се вработувало во МВР, а најмалку во одбрана

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 23.09.2020 | Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 23.09.2020 | Истражување: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

ВЕЧЕР | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

360 СТЕПЕНИ | 23.09.2020 | ЦГК: За три години, најмногу вработувања во полицијата, најмалку во одбраната

ММС | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

НОВА ТВ | 23.09.2020 | ЦГК: Бројот на нововработени во Владата скокнал за 337 отсто за последните три години

МКД | 23.09.2020 | МВР рекордер по нововработени, најголемо намалување на вработените во одбраната

ЛИБЕРТАС | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

ОПСЕРВЕР | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбранатаПРЕС 24 | 23.09.2020 | Истражување на Центарот за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

СКОПЈЕ 1 | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

ПЛУС ИНФО | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

ДЕНАР | 23.09.2020 | ЦГК: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

24 ИНФО | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

FRONT LINE | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Од 2017 до 2020 година најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

РАДИО МОФ | 23.09.2020 | Најголемо зголемување има кај вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

И ПОРТАЛ | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

ДОСИЕ | 23.09.2020 | За три години МВР вработувал околу 600 граѓани

НЕТПРЕС | 23.09.2020 | Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

ТОЧКА| 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

КАЈГАНА | 23.09.2020 | ЦГК: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

ИНФОМАКС | 23.09.2020 | Oва ли е тоа мала и ефикасна администрација: Бројот на нововработени во Владата скокнал за 337 отсто за последните три години

OHRID NEWS | 23.09.2020 | Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

OHRID NEWS | 23.09.2020 | Охрид на трето место по бројот на вработени во локалната самопуправа

OHRID PRESS | 23.09.2020 | Охрид колку половина Скопје: Во Град Скопје вработени 747, во општина Охрид 308 лица

ВЕСНИК | 23.09.2020 | Анализа: Најголемо зголемување на вработените во полицијата, а најголемо намалување во одбраната

ЛИДЕР | 23.09.2020 | Во последните три години најмногу вработувања имало во полицијата, најмалку во одбраната

ИН ПРЕС | 23.09.2020 | Охрид колку половина Скопје: Во Град Скопје вработени 747, во општина Охрид 308 лица

ДЕНЕС | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

ДИЈАЛЕКТИКА | 23.09.2020 | Центар за граѓански комуникации: Најмногу нововработени во полицијата, најмалку во одбраната

РЕПУБЛИКА | 23.09.2020 | Владата на Заев ја наполни администрацијата 337 отсто за три години


ФОКУС | 10.09.2020 | Кои 4 дилери на автомобили наплатиле 5,8 милиони евра од институциите?

ВЕЧЕР | 08.09.2020 | Истражување, што вози власта: овие сега сакаат скапи коли и многу на број

КАНАЛ 5 | 02.09.2020 | За две и пол години државата потрошила осум милиони евра за купување автомобили

КАНАЛ 5 | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

ТЕЛМА | 02.09.2020 | За две ипол години државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

ТВ 21 | 02.09.2020 | „10минути“ со Герман Филков – Потрошени 8 милиони евра за службени возила во последните три години

ТВ 21 | 02.09.2020 | Државата набавила 392 возила во последните три години, секое возило имало средна цена од 17 илјади евраa

ТВ 21 | 02.09.2020 | Која марка на возила им била „најомилена“ на државните институции? Одговора Герман Филков во #10минути

ТВ 21 | 02.09.2020 | Општина Струга набавила најскапо службено возило, покажува истражувањето од Центарот за граѓански комуникации

ТВ 21 | 02.09.2020 | Филков во „10минути“: Чуди што има само по една понуда на тендерите за службени возила, знаеме колку дилери на возила има во земјава

ТВ 21 | 02.09.2020 | Која државна институција набавила најмногу службени возила? Одговара Герман Филков во „10минути“

ТВ 21 | 02.09.2020 | 8 милиони евра за службени возила за 3 години, „Шкода“ и „Фолксваген“ омилени брендови на функционерите

СИТЕЛ | 02.09.2020 | ЦКГ: За две години власта потрошила над 8 милиони евра од парите на граѓаните за набавка на службени автомобили

24 ВЕСТИ | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

АЛФА | 02.09.2020 | Истражување на ЦГК: Институциите потрошиле милиони за нови службени возила

МТМ | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

SHENJA | 02.09.2020 | Institucionet shtetërore kanë shpenzuar 8 milionë euro për makina të reja

КАНАЛ ВИС | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

МИА | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

МАКФАКС | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

МЕТА | 02.09.2020 | Државните институции набавиле 392 нови автомобили, за што потрошиле 8,1 милиони евра

ФОКУС | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 02.09.2020 | Истражување на ЦГК: Државните инстутиции во последните две ипол години потрошиле над 8 милиони евра за возила

ВЕЧЕР | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 02.09.2020 | Општина Струга има најскапо службено возило во државата

LAJM | 02.09.2020 | Institucionet shtetërore kanë shpenzuar 8 milionë euro për makina të reja

СКОПСКО ЕХО | 02.09.2020 | За две и пол години државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

360 СТЕПЕНИ | 02.09.2020 | ЦГК: За две и пол години, државните институции купиле 392 возила, најмногу на тендери со еден понудувач

СДК | 02.09.2020 | Судски совет и врховен суд си купиле по едно бмв серија 5

НОВА ТВ | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила за две години

МКД | 02.09.2020 | За 2,5 години државните институции купиле 392 нови патнички возила

ЛИБЕРТАС | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

ПРИЗМА | 02.09.2020 | Државните институции последните 2,5 години набавиле вкупно 392 нови патнички возила за 8,1 милиони евра

СТАНДАРД | 02.09.2020 | Во последните 2,5 години државните институции набавиле 392 нови патнички возила за што потрошиле 8,1 милиони евра

24 ИНФО | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

24 ИНФО | 02.09.2020 | „Шкода октавија“ омилена на државните институции, ама на тендери се јавувала само по една компанија

А1 ОН | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

ОКНО | 02.09.2020 | ЦГК: Државните институции потрошиле 8,1 милиони евра за 392 нови возила

ЛОКАЛНО | 02.09.2020 | Истражување: За две години државните институции потрошиле 8,1 милиони евра за нови возила

ОПСЕРВЕР | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

Е МАГАЗИН | 02.09.2020 | Која е институцијата која го има најскапиот автомобил

Е МАГАЗИН | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

TELEGRAFI | 02.09.2020 | Maqedoni, për dy vite institucionet kanë shpenzuar 8 milionë euro për automjete të reja

BOTASOT | 02.09.2020 | Maqedoni, për dy vite institucionet kanë shpenzuar 8 milionë euro për automjete të reja

INA | 02.09.2020 | Institucionet shtetërore kanë shpenzuar 8 milionë euro për makina të reja

IN 7 TV | 02.09.2020 | Institucionet shtetërore kanë shpenzuar 8 milionë euro për makina të reja, më e shtrenjta në Komunën e Strugës

ZHURNAL | 02.09.2020 | Hulumtim: Institucionet shtetërore për dy vjet kanë shpenzuar 8 milion euro për automjete të reja

GAZETA | 02.09.2020 | Hulumtim: Institucionet shtetërore për dy vjet kanë shpenzuar tetë milionë euro për automjete të reja

REPUBLIKA | 02.09.2020 | Maqedoni, për dy vite institucionet kanë shpenzuar 8 milionë euro për automjete të reja

FOL | 02.09.2020 | Maqedoni, për dy vite institucionet kanë shpenzuar 8 milionë euro për automjete të reja

PORTALB | 02.09.2020 | Institucionet e RMV-së kanë blerë 392 vetura të reja, për të cilat kanë shpenzuar 8.1 milionë euro

TETOVA SOT | 02.09.2020 | Hulumtim: Institucionet shtetërore për dy vjet kanë shpenzuar tetë milionë euro për automjete të reja

IN FOKUS | 02.09.2020 | Ministria e Shëndetësisë bën gati 220 mijë euro, kërkon 4 autoambulanca

FAKTIDITOR | 02.09.2020 | Maqedoni, për dy vite institucionet kanë shpenzuar 8 milionë euro për automjete të reja

FLAKA | 02.09.2020 | Për dy vjet e gjysmë, institucionet shtetërore kanë shpenzuar 8 milion euro për automjete të reja

STRUGA POST | 02.09.2020 | Hulumtim: Institucionet shtetërore për dy vjet kanë shpenzuar tetë milionë euro për automjete të reja

NEWS 33 | 02.09.2020 | Institucionet shtetërore kanë shpenzuar 8 milionë euro për makina të reja

TELEGRAMI | 02.09.2020 | Institucionet shtetërore kanë shpenzuar 8 milionë euro për makina të reja

SHKUPILAJM| 02.09.2020 | Institucionet shtetërore kanë shpenzuar tetë milion euro për automjete të reja në dy vitet e fundit

SHARRI INFO | 02.09.2020 | Maqedoni, për dy vite institucionet kanë shpenzuar 8 milionë euro për automjete të reja

ФЛЕШ | 02.09.2020 |  ЦКГ: За две години власта потрошила над 8 милиони евра од парите на граѓаните за набавка на службени автомобили

ТОЧКА | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

МАК ПРЕС | 02.09.2020 | 8 милиони евра потрошени за набавка на службени возила во последните две години

МАК ПРЕС | 02.09.2020 | Дури 71% од службените возила биле набавени на тендер со само една понуда

ВЕЧЕР ПРЕС | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

СКОПЈЕ ИНФО | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

ФАКТОР | 02.09.2020 | Општина Струга го купила најскапиот автомобил на јавни набавки

ФАКТОР | 02.09.2020 | Другите сакаат Пасати и Шкоди - Рамиз Мерко со најскапо ауди од 66 илјади евра

ФАКТОР | 02.09.2020 | Општина Струга го купила најскапиот автомобил на јавни набавки

БИЗНИС ВЕСТИ| 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

ДЕНАР | 02.09.2020 | За нови возила, државните институции потрошиле 8 милиони евра во последните две и пол години

ЕКОНОМСКИ | 02.09.2020 | Народот живее во сиромаштија, функционерите се луксузираат: Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

ЛИДЕР | 02.09.2020 | На сред пандемија: Осум милиони евра потрошиле државните институции на возила, а има и поскапи од 30.000 евра

ЛИДЕР | 02.09.2020 | Филков: Државата купила 392 возила во последните три години, секое возило имало средна цена од 17.000 евра

СКОПЈЕ 24 | 02.09.2020 | Државните институции набавиле 392 нови автомобили, за што потрошиле 8,1 милиони евра

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

ЦЕНТАР | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

КАЈГАНА | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила за 2 години

ПЛУС ИНФО | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила, најскапото е кај Општина Струга

СКОПЈЕ 1 | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

ЕКСПРЕС | 02.09.2020 | Државaта на секои 2,5 дена купувала службено возило

ДЕНЕШЕН | 02.09.2020 | Тие што протестираа за она на „М“: За 2 години потрошија 8,1 милиони евра за нови возила

ПРЕС 24 | 02.09.2020 | Истражување: За две и пол години, државните институции купиле 392 возила, најмногу на тендери со еден понудувач

ПРЕС 24 | 02.09.2020 | Истражување: Државните институции потрошиле осум милиони евра за нови возила за две години

МАКТЕЛ | 02.09.2020 | Жолт картона за власта: Тешко на тој народ во кој функционерите возат лимузини од 40 000 евра, а народот зима по 400 евра плата

ОХРИД ЊУЗ | 02.09.2020 | За нови возила, државните институции потрошиле 8 милиони евра во последните две и пол години

4 NEWS | 02.09.2020 | Државата набавила 392 возила во последните три години, секое возило имало средна цена од 17 илјади евра

4 NEWS | 02.09.2020 | Филков во „10минути“: Чуди што има само по една понуда на тендерите за службени возила, знаеме колку дилери на возила има во земјава

ВЕСНИК | 02.09.2020 | Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

ВЕСНИК | 02.09.2020 | Осум милиони евра за нови службени возила во последните 2,5 години

ПРЕСИНГ ТВ | 02.09.2020 | На сред криза: Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила за две години

ОХРИД ПРЕС | 02.09.2020 | Државата потрошила 8 милиони евра за автомобили, општина Струга го купила најскапиот, вреден 66 илјади евра

ОХРИД 24 | 02.09.2020 | За две и пол години државните институции потрошиле 8,1 милиони евра за 392 нови возила

ДИЈАЛЕКТИКА | 02.09.2020 | За две години државните институции потрошиле над 8 милиони евра за купување нови возила

КУРИР | 02.09.2020 | Народот живее во сиромаштија, функционерите се луксузираат: Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

КУРИР | 02.09.2020 | Државата набавила 392 возила во последните три години, секое возило имало средна цена од 17 илјади евра

КУРИР | 02.09.2020 | Тие што протестираа за она на „М“: За 2 години потрошија 8,1 милиони евра за нови возила

РИПОСТ | 02.09.2020 | Народот живее во сиромаштија, функционерите се луксузираат: Државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

НЕТПРЕС | 02.09.2020 | Oсум милиони евра потрошиле државните институции на возила, а има и поскапи од 30.000 евра

НЕТПРЕС | 02.09.2020 | Протестираа за тоа на „М“, а за 2 години потрошија 8,1 милиони евра за нови возила

ИНФОМАКС | 02.09.2020 | Cpеде пандeмиja: Државните институции потpoшиле 8 милиони евра за нови возила

РЕПУБЛИКА | 02.09.2020 | За две и пол години државните институции потрошиле 8,1 милиони евра за 392 нови возила

РЕПУБЛИКА | 02.09.2020 | Oсум милиони евра потрошени само на возила, дел од нив поскапи од 30.000 евра

РЕПУБЛИКА | 02.09.2020 | Филков: За три години владата купила 392 возила за 8 милиони евра

РЕПУБЛИКА | 02.09.2020 | Тие што протестираа за она на „М“: За 2 години потрошија 8,1 милиони евра за нови возила

ВЕСТИ 24 | 02.09.2020 | Државата набавила 392 возила во последните три години, секое возило имало средна цена од 17 илјади евра

ВЕСТИ 24 | 02.09.2020 | Тие што протестираа за она на „М“: За 2 години потрошија 8,1 милиони евра за нови возила

АНТРОПОЛ | 02.09.2020 | Само за две и пол години Владата потрошила 8 милиони евра за возила – се “офајдил” и братучед на Оливер Спасовски

ИНФОКОМПАС | 02.09.2020 | За две и пол години државата потрошила осум милиони евра за купување службени автомобили

ШИЛО | 02.09.2020 | Власта се луксузира, а болните ќе се лечат со СМС пораки: За само две ипол години државата потрошила 8 милиони евра.

МАРКУКУЛЕ | 02.09.2020 | Еве кој купил најскапи државни возила, наместо амбулантни, а шарените молчат?

ЖУРНАЛ | 02.09.2020 | За две и пол години државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

ЗБОР| 02.09.2020 | Народот живее во сиромаштија функционерите се луксузираат, државните институции потрошиле 8 милиони евра за нови возила

КАНАЛ 5 | 05.08.2020 | Нов извештај за мониторингот на јавните набавки

МРТ | 05.08.2020 | Јавните набавки- генератор на корупција

МРТ | 05.08.2020 | Најниската цена како критериум за најповолна понуда за фирмите е најчест проблем

АЛСАТ М | 05.08.2020 | Истражување: Половина фирми сметаат дека има корупција во јавните набавки

ALSAT M | 05.08.2020 | Shteti ka lidhur kontrata “në katër sy”, shuma arrin 40 milion euro

ЕДО | 05.08.2020 | Нов извештај за мониторингот на јавните набавки

МЕТА | 05.08.2020 | Центар за граѓански комуникации: 48 отсто од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки

МАКФАКС | 05.08.2020 | Без јавен оглас, лани биле склучени 368 договори во вредност од 40 милиони евра

ФОКУС | 05.08.2020 | Во четири очи, лани, биле склучени тендери вредни 40 милиони евра

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 05.08.2020 | Најнов извештај од мониторингот на јавните набавки: Најниската цена и натаму проблем број 1 за фирмите, 48 % сметаат дека има корупција во набавките

ВЕЧЕР | 05.08.2020 | Речиси половина компании сметаат дека има корупција во јавните набавки

ВЕЧЕР | 05.08.2020 | Без јавен оглас лани биле склучени 368 договори во вредност од 40 милиони евра

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 05.08.2020 | Најниската цена и понатаму критериум за најповолна понуда, за фирмите тоа е и најчест проблем

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 05.08.2020 | Лани помалку јавни набавки без оглас, но за повеќе пари

KOHA | 05.08.2020 | Çmimi më i ulët ende kriter për ofertën më të favorshme, për kompanitë problem më i zakonshëm

НОВА МАКЕДОНИЈА | 05.08.2020 | „Најниската цена“ и натаму е најголем проблем за фирмите при јавните набавки

360 СТЕПЕНИ | 05.08.2020 | Мониторинг на јавни набавки: Половина од фирмите сметаат дека има корупција

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 05.08.2020 | Компаниите се жалат на корупција во јавните набавки

ЛИБЕРТАС | 05.08.2020 | Најниската цена и понатаму критериум за најповолна понуда, за фирмите тоа е и најчест проблем

ЛОКАЛНО | 05.08.2020 | Најниска цена како критериум за јавните набавки е проблем за компаниите

МКД | 05.08.2020 | Лани во директни преговори склучени се 368 договори во вредност од 40 милиони евра

ПРАВДИКО | 05.08.2020 | Без јавен оглас, лани биле склучени 368 договори во вредност од 40 милиони евра

БИЗНИС ИНФО  | 05.08.2020 | Најниска цена како критериум за јавните набавки е проблем за компаниите

БАНКО МЕТАР | 05.08.2020 | Половина од компаниите сметаат дека има корупција во јавните набавки

АКАДЕМИК | 05.08.2020 | 48 % од фирмите сметаат дека има корупција во набавките

ПАРИ | 05.08.2020 | И понатаму, критериум за најповолна понуда во јавните набавки е најниската цена

РАДИО МОФ | 05.08.2020 | Половина од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки, покажува мониторингот на ЦГК

24 ИНФО | 05.08.2020 | Најниската цена и понатаму критериум за најповолна понуда, за фирмите тоа е и најчест проблем

24 ИНФО | 05.08.2020 | Без јавен оглас лани биле склучени 368 договори во вредност од 40 милиони евра

ОПСЕРВЕР | 05.08.2020 | Најниската цена и понатаму критериум за најповолна понуда, за фирмите тоа е и најчест проблем

ОПСЕРВЕР | 05.08.2020 | Најнов извештај од мониторингот на јавните набавки: Најниската цена и натаму проблем број 1 за фирмите; 48 % сметаат дека има корупција во набавките

PORTALB | 05.08.2020 | Qendra për Komunikime Civile: 48 për qind e kompanive vlerësojnë se ka korrupsion në furnizimet publike

SHPREHJA | 05.08.2020 | Shteti ka lidhur kontrata “në katër sy”, shuma arrin 40 milion euro

ZHURNAL | 05.08.2020 | Çmimi më i ulët ende mbetet kriteri kryesor në furnizime publike, për kompanitë kjo ngelet problem

FLAKA | 05.08.2020 | Shteti ka lidhur kontrata “në katër sy”, shuma arrin 40 milion euro

TETOVA SOT | 05.08.2020 | Çmimi më i ulët ende kriter për ofertën më të favorshme, për kompanitë problem i zakonshëm

FAKTI DITOR | 05.08.2020 | Shteti ka lidhur kontrata “në katër sy”, shuma arrin 40 milion euro

LAJM | 05.08.2020 | Shteti ka lidhur kontrata “në katër sy”, shuma arrin 40 milion euro

INFO SHQIP | 05.08.2020 | Shteti ka lidhur kontrata “në katër sy”, shuma arrin 40 milion euro

ZYRTARE | 05.08.2020 | Shteti ka lidhur kontrata “në katër sy”, shuma arrin 40 milion euro

ВЕСНИК | 05.08.2020 | Речиси половина компании сметаат дека има корупција во јавните набавки

ВЕСНИК | 05.08.2020 | Без јавен оглас лани биле склучени 368 договори во вредност од 40 милиони евра

ПЛУС ИНФО | 05.08.2020 | Фирмите просечно чекаат седум месеци за наплата на завршени набавки

ТОЧКА | 05.08.2020 | Без јавен оглас лани биле склучени 368 договори во вредност од 40 милиони евра

Е МАГАЗИН | 05.08.2020 | Најниската цена при јавни набавки и натаму проблем број еден за фирмите: 48 отсто сметаат дека има корупција во јавните набавки

ДЕНАР | 05.08.2020 | Има ли корупција во јавните набавки?! Во извештајот на ЦГК, 48 проценти од фирмите одговориле „да“

ДЕНАР | 05.08.2020 | ЦГК: Во 2019 година, во директни преговори и без објавување оглас, склучени 368 договори, во вкупна вредност од 40 милиони евра

ЦЕНТАР | 05.08.2020 | Без јавен оглас лани биле склучени 368 договори во вредност од 40 милиони евра

WOMEN IN ADRIA | 05.08.2020 | Македонија: Најниската цена како критериум за јавните набавки е проблем за компаниите

ЛИДЕР | 05.08.2020 | Речиси половина од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки

МБХ | 05.08.2020 | Јавни набавки: Лани склучиле.....

ЛИДЕР | 05.08.2020 | Извештај на Центарот за граѓански комуникации: Половина од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки

ДЕНЕШЕН | 05.08.2020 | Мониторинг на јавните набавки: Тендерите полни со корупција, сметаат 48 отсто од фирмите

РЕПУБЛИКА | 05.08.2020 | Половина од компаниите сметаат дека има корупција во јавните набавки

НЕТПРЕС | 05.08.2020 | Половина фирми сметаат дека има корупција во јавните набавки

ПРЕСИНГ | 05.08.2020 | Половина од компаниите сметаат дека има корупција во јавните набавки

ИНФОМАКС | 05.08.2020 | Каде завршија 40 милиони евра народни пари во 2019-та година?

КУРИР | 05.08.2020 | ЦГК: Во 2019 година, во директни преговори и без објавување оглас, склучени 368 договори, во вкупна вредност од 40 милиони евра

МЕДИА ЦЕНТАР | 05.08.2020 | Нов извештај за мониторингот на јавните набавки

PORTALB | 25.06.2020 | Komuna e Tetovës me marrëveshjen më të madhe për prokurim publik në Maqedoni në vitin 2019

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 24.06.2020 | За што ги трошат парите општините?

АНТОРИС | 24.06.2020 | Градот Скопје, Тетово и Битола потрошиле најмногу „јавни“пари

ГОСТИВАР ИНФО | 24.06.2020 | Општина Гостивар лани за јавни набавки издвоила 2,5 милиони евра – Овие фирми ги добиле тендерите

АЛФА | 23.06.2020 | Општините ја зголемиле вредноста на јавните набавки за 34% во 2019

ТЕРА | 23.06.2020 | И Битола меѓу општините со најголем вредносен скок кај тендерите

МИА | 23.06.2020 | Центар за граѓански комуникации: Општинските тендери во 2019 година скокнаа за една третина

МЕТА | 23.06.2020 | ЦГК: Град Скопје лани склучил најмногу тендери со најголема вредност од 21 милион евра

ВЕЧЕР | 23.06.2020 | Лани јавните набавки на општините пораснаоле за тѕретина, на 130 милиони евра

ВЕЧЕР | 23.06.2020 | Град Скопје за јавни набавки потрошил 21 милион евра во 2019 година

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 23.06.2020 | Општинските набавки во 2019 во вредност од 130 милиони евра

ММС | 23.06.2020 | Центар за граѓански комуникации: Општинските тендери во 2019 година скокнаа за една третина

ММС | 23.06.2020 | Општина Тетово со најголем договор за јавна набавка во државата во 2019 година

МКД | 23.06.2020 | Општините и градот Скопје лани склучиле 3.686 договори за јавни набавки

РАДИО МОФ | 23.06.2020 | База на податоци за 2019 година – Скок на општинските тендери за една третина

ФАКТОР | 23.06.2020 | Ју-Бај 2 Амет, Пуцко Петрол И Коле-Транс Инжинеринг - лани најмногу добиле од тендерите на општините

ДЕНАР | 23.06.2020 | ЦГК: Општинските тендери во 2019 година скокнаа за една третина

МАК ПРЕС | 23.06.2020 | Oпштините  за јавни набавки минатата година потрошиле 33 милиони евра повеќе во споредба со 2018

МАК ПРЕС | 23.06.2020 | Градот Скопје лани потрошил седум милиони евра повеќе на јавни набавки споредено со 2018

МАК ПРЕС | 23.06.2020 | Општина Тетово со најголем договор за јавна набавка во државата во 2019 година

ОПСЕРВЕР | 23.06.2020 | Центар за граѓански комуникации: Општинските тендери во 2019 година скокнаа за една третина

ОПСЕРВЕР | 23.06.2020 | Општина Тетово со најголем договор за јавна набавка во државата во 2019 година

Е МАГАЗИН | 23.06.2020 | ЦГК: Општинските тендери лани скокнаа за една третина, „ЈУ-БАЈ“ и „Пуцко петрол“ меѓу „рекордерите“

БИЗНИС ВЕСТИ | 23.06.2020 | Општина Тетово со најголем договор за јавна набавка во државата во 2019 година

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 23.06.2020 | Центар за граѓански комуникации: Општинските тендери во 2019 година скокнаа за една третина

РЕПУБЛИКА | 23.06.2020 | Град Скопје за јавни набавки лани потрошил 21 милион евра, за 47% повеќе од претходната година

ПАРИ | 23.06.2020 | Кои три фирми се општински тендераши за 2019 година

ТЕТОВО ИНФО | 23.06.2020 | Општина Тетово со најголем договор за јавна набавка во државата во 2019 година

ЦИВИЛ МЕДИА | 22.06.2020 | Ветуваат премиер, а главниот вицепремиер на ДУИ рабoтел со 0.0% транспарентност

МИА | 22.06.2020 | Општина Куманово во група на институции со највисок процент на активна транспарентност

МЕТА | 22.06.2020 | Полошкиот регион претпоследен по транспарентност со полош резултат од минатата година

МИА | 21.06.2020 | Карпош - најтранспарентна скопска општина

АЛСАТ М | 21.06.2020 | Нула по транспарентност за Министерството за политички систем на Садула Дураку од ДУИ

МТМ | 21.06.2020 | Карпош - најтранспарентна скопска општина

STAR | 21.06.2020 | И општините на „Отворени финансии“ како и јавните претпријатија – Увид во сите финансиски трансакции !

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 21.06.2020 | Ќе им се скрати комодитетот на општините, ќе се знае каде трошат пари

FRONTLINE  | 21.06.2020 | Карпош – најтранспарентна скопска општина

ОПСЕРВЕР  | 21.06.2020 | Карпош – најтранспарентна скопска општина

МАК ПРЕС | 21.06.2020 | Карпош - најтранспарентна скопска општина, а трета во државата

ВЕЧЕР ПРЕС | 21.06.2020 | Карпош – најтранспарентна скопска општина

ИНОВАТИВНОСТ | 21.06.2020 | Карпош e најтранспарентна скопска општина

БИЗНИС ВЕСТИ | 21.06.2020 | Општината која е рангирана како прва локална самоуправа во најголемиот, скопски регион според нивото на активна транспарентност

КУМАНОВСКИ МУАБЕТИ | 21.06.2020 | Општина Куманово во група на институции со највисок процент на активна транспарентност

АЛСАТ М | 20.06.2020 | Министерството за политички систем има 0 транспаретнтност

МОРИС | 20.06.2020 | Општина Охрид е најтранспарентна Општина во Југозападниот регион

SHENJA | 20.06.2020 | Hulumtimi i USAID-it: Ministritë inistritë dhe komunat që drejtohen nga kuadrot e bdi-së nuk janë transparente

KOHA | 20.06.2020 | Vlerësohet shumë e ulët transparenca e institucioneve

TOP NEWS | 20.06.2020 | Ministria e zv.kryeministrit Duraku, rradhitet e fundit dhe vlerësohet me 0.0% transparencë

PORTALB | 20.06.2020 | Ministrja Angellovska: nga tani do të jenë publike pagesat e komunave dhe institucioneve të tyre buxhetore

ALAMAKOS | 20.06.2020 | Transparenca e institucioneve vlerësohet shumë e ulët

ВЕБ ОХРИД | 20.06.2020 | Општина Охрид е најтранспарентна општина во Југозападниот регион

LAJM PRESS | 20.06.2020 | Transparenca e institucioneve vlerësohet shumë e ulët

NEWS 33 | 20.06.2020 | Transparenca e institucioneve vlerësohet shumë e ulët

NEWS 33 | 20.06.2020 | Në “Financa të hapura” do të ndiqen të gjitha pagesat e komunave dhe institucioneve të tyre buxhetore

EUROPORT | 20.06.2020 | Funksionarët e BDI-së me transparencë të dobët, zv kryeministri kryesor me 0.0%

TELEGRAMI | 20.06.2020 | Transparenca e institucioneve vlerësohet shumë e ulët

MEDIAL | 20.06.2020 | Në “Financa të Hapura” do të ndiqen të gjitha pagesat e komunave dhe institucioneve të tyre buxhetore

FLAKA | 20.06.2020 | Transparenca e institucioneve vlerësohet shumë e ulët

OHRID LIVE | 20.06.2020 | Општина Охрид е најтранспарентна општина во Југозападниот регион на Република Северна

SHPREHJA | 20.06.2020 | Transparenca e institucioneve vlerësohet shumë e ulët

КАНАЛ 5 | 19.06.2020 | ЦГК: Министерствата и општините се најмалку транспарентни за финансиите

МРТ | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

СИТЕЛ | 19.06.2020 | За три години, МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

АЛФА | 19.06.2020 | Институциите минимално ја подобриле транспарентноста

КАНАЛ 5 | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

КАНАЛ 5 | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

КАНАЛ 5 | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

КАНАЛ 5 | 19.06.2020 | МЗ: За три години, скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност, во највисоката категорија во рангирањето

КАНАЛ 5 | 19.06.2020 | Карпош – најтранспарентна скопска општина

ТЕРА | 19.06.2020 | Министерствата потранспарентни од општините

ЗДРАВКИН | 19.06.2020 | Велес на врвот со најголема активна транспарентност при Министерството за одбрана

МИА | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

МИА | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

МИА | 19.06.2020 | За три години МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

МИА | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

МИА | 19.06.2020 | Општина Велес со најголема транспарентност меѓу општините во земјава за 2020

МИА | 19.06.2020 | Општина Гази Баба на 12 место според Индексот на активна транспарентност

MIA | 19.06.2020 | Përmirësim minimal i transparencës aktive këtë vit, në krye të tabelës Ministria e Mbrojtjes

МАКФАКС | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Министерство за здравство со високи 81,3 процентни поени

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 19.06.2020 | За три години Министерство за здравство со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 19.06.2020 | Општина Велес годинава со најголема транспарентност меѓу општините во земјава

ВЕЧЕР | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Министерство за здравство со високи 81,3 процентни поени

ВЕЧЕР | 19.06.2020 | Општина Велес со најголема транспарентност меѓу општините во земјава за 2020

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 19.06.2020 | Министерството за одбрана најтранспарентна државна институција

НОВА МЕКЕДОНИЈА | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Министерство за здравство со високи 81,3 процентни поени

ФОКУС | 19.06.2020 | Министерството за одбрана лидер по транспарентност

МЕТА | 19.06.2020 | ЦГК: Институциите минимално ја подобриле транспарентноста оваа година

360 СТЕПЕНИ | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Минимално подобрување, првпат едно министерство е на врвот на листата

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 19.06.2020 | Mинистерствата и општините најмалку транспарентни за финансиите

НОВА ТВ | 19.06.2020 | Според Индекс на активна транспарентност: Врвот за Министерството за одбрана

МКД | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на врвот, Министерството за политички систем нула транспарентност

ЛИБЕРТАС | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

ЛИБЕРТАС | 19.06.2020 | МЗ во три години со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

БИЗНИС ВЕСТИ | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ЛОКАЛНО | 19.06.2020 | Подобрување во активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

ЛОКАЛНО | 19.06.2020 | МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

ЛОКАЛНО | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ПЛУС ИНФО | 19.06.2020 | Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

А1 ОН | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

А1 ОН | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ОПСЕРВЕР | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

ОПСЕРВЕР | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

ОПСЕРВЕР | 19.06.2020 | Општина Велес со најголема транспарентност меѓу општините во земјава за 2020

ОПСЕРВЕР | 19.06.2020 | За три години МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

ОПСЕРВЕР | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ОПСЕРВЕР | 19.06.2020 | Општина Гази Баба на 12 место според Индексот на активна транспарентност

ЕКОНОМИСТ | 19.06.2020 | Министерката за финансии се пофали со нивото на транспарентноста на институцијата која ја води

ТОЧКА | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Министерство за здравство со високи 81,3 процентни поени

TETOVA SOT | 19.06.2020 | Për tre vjet MSH me kërcim prej 43 vendesh në Indeksin e transparencës aktive

TETOVA SOT | 19.06.2020 | Përmirësim minimal i transparencës aktive këtë vit, në krye të tabelës Ministria e Mbrojtjes

TETOVA SOT | 19.06.2020 | Angelovska: Ministria e Financave me rritje prej 9,1 për qind në indeksin e transparencës aktive

ZHURNAL | 19.06.2020 | Përmirësim minimal i transparencës aktive sivjet, në krye të listës Ministria e Mbrojtjes

24 ИНФО | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Министерство за здравство со високи 81,3 процентни поени

СТАНДАРД | 19.06.2020 | Министерството за одбрана е најтранспарентна државна институција

СТАНДАРД | 19.06.2020 | Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

СТАНДАРД | 19.06.2020 | За три години МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентноста

Е МАГАЗИН | 19.06.2020 | Дури 60 отсто од 98 институции го прекршиле законот за слободен пристап до информации

ПРАВДИКО | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Министерство за здравство со високи 81,3 процентни поени

ЦИВИЛ МЕДИА | 19.06.2020 | Министерство за одбрана лидер во транспарентност

4 NEWS | 19.06.2020 | За три години, МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност, во највисоката категорија во рангирањето

СКОПЈЕ ИНФО | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

И ПОРТАЛ | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на врвот на листата на транспарентни институции

И ПОРТАЛ | 19.06.2020 | Транспарентноста на општина Крива Паланка оценета како „многу добра“

РАДИО МОФ | 19.06.2020 | Министерството за политички системи со 0% транспарентност, покажа Индексот за активна транспарентност на институциите

FRONTLINE | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

FRONTLINE | 19.06.2020 | Транспарентноста на институциите во 2020 година е подобрена за 2,2 процентни поени во однос на лани

FRONTLINE | 19.06.2020 | За три години Министерството за здравство со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

FRONTLINE | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

МАКТЕЛ | 19.06.2020 | Министерството за одбрана е лидер на листата на сите институции на централно и на локално ниво во активната транспарентност

МАКТЕЛ | 19.06.2020 | Филипче: Навистина сум горд што за три години од една од најслабите институции во однос на транспарентноста, направивме значаен скок од 43 места

МАКТЕЛ | 19.06.2020 | Браво: Индексот на активна транспарентност на општина Гази Баба во послендите 3 години се искачи за 8 места

ДЕНАР | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност во 2020 година

СКОПЈЕ 1 | 19.06.2020 | За три години, МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност, во највисоката категорија во рангирањето

ПИНА | 19.06.2020 | Стагнација на активната транспарентност кај министерствата

ПРЕС 24 | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава - на врвот на табелата Министерството за одбрана

ПРЕС 24 | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

ПРЕС 24 | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ПРЕС 24 | 19.06.2020 | За три години МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 19.06.2020 | Минимално подобрување на активната транспарентност годинава, на врвот на табелата Министерството за одбрана

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 19.06.2020 | За три години МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 19.06.2020 | Општина Велес со најголема транспарентност меѓу општините во земјава за 2020

КАЈГАНА | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на прво место според Индексот за активна транспарентност

ПОГЛЕД | 19.06.2020 | Транспарентноста на институциите во 2020 година е подобрена за 2,2 процентни поени во однос на лани

ПОГЛЕД | 19.06.2020 | За три години министерството за здравство со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 19.06.2020 | Министерството за одбрана на врвот на листата на транспарентни институции

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ВЕСНИК | 19.06.2020 | Индекс на транспарентност: Министерство за здравство со високи 81,3 процентни поени

ОХРИД НЕТ | 19.06.2020 | Општина Охрид најтранспарентна во регионот

ОХРИД 1 | 19.06.2020 | Општина Охрид е најтранспарентна општина во Југозападниот регион

МАГАЗИН | 19.06.2020 | Општина Oхрид е најтранспарентна општина во Југозападниот регион

БРИФ | 19.06.2020 | За три години МЗ со скок од 43 места на Индексот за активна транспарентност

БРИФ | 19.06.2020 | Ангеловска: Министерството за финансии со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ЕКРАН | 19.06.2020 | За три години, МЗ со скок од 43. места на Индексот за активна транспарентност, во највисоката категорија во рангирањето

НАРОДЕН ГЛАС | 19.06.2020 | Индексот на активна транспарентност на општина Гази Баба во послендите 3 години се искачи за 8 места

КАМЕНИЦА | 19.06.2020 | За три години транспарентноста на општина Македонска Каменица бележи скок од 76 на 7 место на ранг листата од институциите во државата

ЖУРНАЛ | 19.06.2020 | Ангеловска: МФ со раст од 9,1 процент во индексот на активна транспарентност

ТЕЛМА | 20.05.2020 | Струмички комуналци со поскапи скафандери од лекари на торакална- итни јавни набавки за КОВИД 19 над 3,2 милиони евра, а транспарентност фали- анализа на ЦГК

КАНАЛ 5 | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

СИТЕЛ | 20.05.2020 | И третиот пакет владини мерки под лупа на антикорупционерите

ТЕЛМА | 20.05.2020 | Ковид19 изеде над 3,3 милиони евра во итни јавни набавки - МВР води пред здравство

МИА | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

МАКФАКС | 20.05.2020 | Вредноста на итните јавни набавки надмина 3,2 милиони евра – доминираат пет фирми

МЕТА | 20.05.2020 | ЦГК: Скафандерите се купувале по цени од 262 до 1.156 денари, а ракавиците од 2,83 до 9,32 денари

ФОКУС | 20.05.2020 | ЦГК за јавните набавки: Скафандери се купувале од 262 денари, па се до 1.156 денари

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 20.05.2020 | ЦГК: Вкупно 71 отсто од договорите за јавни набавки склучени со пет фирми

ВЕЧЕР | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

360 СТЕПЕНИ | 20.05.2020 | Центар за граѓански комуникации: 71 отсто од вредноста на итните јавни набавки отпаѓа на пет фирми

СДК | 20.05.2020 | МВР потрошило 1,9 милиони евра за итни набавки без објавување оглас, повеќе од сите други институции заедно

МКД | 20.05.2020 | ЦГК: Вкупно 142 договори за јавни набавки поврзани со коронавирусот, вредни 3,2 милиони евра

МАК ПРЕС | 20.05.2020 | 59% од институциите ја прекршиле законската обврска да ги објават договорите од корона-тендерите

ЛИБЕРТАС | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

А1ОН | 20.05.2020 | Јавни набавки во време на корона: Скафандерите се купувале по цени од 262 до 1.156 денари, а ракавиците од 2,83 до 9,32 денари

Е МАГАЗИН | 20.05.2020 | Хаос кај јавните набавки за корона вирусот: Едни купуваат ракавици за 2,83 денари, други за 9,32 денари за парче

24 ВЕСТИ | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

ЛОКАЛНО | 20.05.2020 | ЦГК: Вкупно 71 отсто од договорите за јавни набавки склучени со пет фирми

ОПСЕРВЕР | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

МАК ПРЕС | 20.05.2020 | Над 2 милиони евра заработиле пет фирми од тендерите за итни набавки поврзани со коронавирусот

ЦИВИЛ МЕДИА | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

СТАНДАРД | 20.05.2020 | ЦГК: Вредноста на договорите за јавни набавки надмина 3,2 милиони евра

И ПОРТАЛ | 20.05.2020 | МВР потрошило 1,9 милиони евра за итни набавки без објавување на оглас, повеќе од сите други институции заедно

ЛОКАЛНО | 20.05.2020 | МВР потрошилe 1,9 милиони евра за итни набавки без објавување на оглас

ДЕНАР | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

СТАНДАРД | 20.05.2020 | МВР потрошилe 1,9 милиони евра за итни набавки без објавување на оглас, вели извештајотна ЦГК

ПЛУС ИНФО | 20.05.2020 | ЦГК: Само пет фрими се офајдија од итните јавни набавки вредни 3,2 милиони евра

НЕТПРЕС | 20.05.2020 | Струмички комуналци со поскапи скафандери од лекари на Торакална

БИЗНИС ВЕСТИ | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

ДЕНЕШЕН ВЕСНИК | 20.05.2020 | Коронавирус и тендери: Над 3,2 милиона евра за итни набавки, a најмногу се офајдиле 5 фирми

ЛИДЕР | 20.05.2020 | За коронавирус: Итни јавни набавки од 3, 2 милиони евра, 71% од нив се склучени со 5 фирми

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 20.05.2020 | ЦГК: Над 3,2 милиони евра е вредноста на итните јавни набавки поврзани со коронавирусот, 71 отсто од договорите ги склучиле пет фирми

ВЕСНИК | 20.05.2020 | Вредноста на итните јавни набавки надмина 3,2 милиони евра – доминираат пет фирми

ИНФОМАКС | 20.05.2020 | Машала-за коронавирус: Итни јавни набавки од 3, 2 милиони евра, 71% од нив се склучени со 5 фирми

ГРАЃАНСКИ ЗБОР | 20.05.2020 | МВР потрошило 1,9 милиони евра за итни набавки без објавување на оглас, повеќе од сите други институции заедно

360 СТЕПЕНИ | 19.05.2020 | ДИК „се сопна“ на првите вистински изборни јавни набавки

МИМ | 08.05.2020 | Вонредна слобода на медиумите

РЕСПУБЛИКА| 07.05.2020 | Со транспарентност против нечесни игри во време на Ковид 19

360 СТЕПЕНИ | 05.05.2020 | Како пропадна најскапиот тендер годинава

360 СТЕПЕНИ | 04.05.2020 | Купиле ли државни институции нерегистрирано средство за дезинфенција и како поминаа другите итни ковид-19 набавки

САМО ПРАШАЈ | 28.04.2020 | Чекајќи го пикот, заборавивме на транспаретноста за корона вирусот

24 ВЕСТИ | 22.04.2020 | Филков: Колку е кризата поголема, толку се поголеми и можностите за корупција

КАНАЛ 5 | 22.04.2020 | Анализа на јавните набавки поврзани со корона епидемијата

КАНАЛ 5 | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

МИА | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

МЕТА | 22.04.2020 | ЦГК: Склучени 71 договор во вредност од 1,5 милиони евра, за итни јавни набавки за заштита од корона вирусот

МАКФАКС | 22.04.2020 | Анализа: Институциите за набавка на заштитна опрема честопати преговарале само со една компанија

ФОКУС | 22.04.2020 | Потрошени 1,5 милиони евра за итни набавки за корона вирусот

ВЕЧЕР | 22.04.2020 | Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

360 СТЕПЕНИ | 22.04.2020 | Во време на корона-кризата склучени 71 договор за итни набавки во вредност од 1,5 милион евра

ЛИБЕРТАС | 22.04.2020 | Извештај од мониторингот на итните јавни набавки поврзани со заштита од коронавирусот и ковид-19

МКД | 22.04.2020 | Потрошени 1,5 милиони евра за 71 договор за итни јавни набавки, се купувало главно заштитна опрема

А1 ОН | 22.04.2020 | Анализа: Институциите купувале ракавици по цена повисока и од онаа во аптеките

MEDIAL | 22.04.2020 | Monitorim: Lidhen 71 kontrata për prokurim publik urgjent me vlerë prej 1.5 milionë eurosh, më së shpeshti është blerë pajisje mbrojtëse

24 ИНФО | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

ОПСЕРВЕР | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

МАК ПРЕС | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра

Е МАГАЗИН | 22.04.2020 | Склучени 71 договор за итни јавни набавки, констатирана шареноликост во цените

ДЕНАР | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

ТОЧКА | 22.04.2020 | Анализа: Институциите за набавка на заштитна опрема честопати преговарале само со една компанија

ПЛУС ИНФО | 22.04.2020 | Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра

НЕТПРЕС | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

НЕТПРЕС | 22.04.2020 | Нетранспарентни тендери и фаворизирања во набавките во услови на кризата со коронавирусот

НЕТПРЕС | 22.04.2020 | Бајрами: Постојат сомнежи за злоупотреби во јавните набавки за време на вонредната состојба

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 22.04.2020 | Мониторинг: Склучени 71 договор за итни јавни набавки во вредност од 1,5 милиони евра, најчесто се купува заштитна опрема

КУРИР | 22.04.2020 | Набавки во време на КОВИД-19: Нетранспарентни тендери и фаворизирање на фирми!

КУРИР | 22.04.2020 | Бајрами од Антикорупциска: Постојат повеќе сомнежи за злоупотреби за време на вонредна состојба во јавните набавки, огромен број на слабости и непочитивање на законската рамка

24 ВЕСТИ | 06.04.2020 | Јавни набавки, коронавирус и ризикот од корупција

АЛФА | 06.04.2020 | За време на корона вирус, јавните набавки го зголемуваат ризикот од корупција

СИТЕЛ | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

МИА | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

ПРИЗМА | 06.04.2020 | Коронавирусот, итните јавни набавки и можноста од корупција

МЕТА | 06.04.2020 | Итните набавки поврзани со корона вирусот носат ризици од корупција

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 06.04.2020 | Јавните набавки во вонредна состојба го зголемуваат ризикот од корупција

ВЕЧЕР | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на корона вирусот го зголемуваат ризикот од корупција

КАПИТАЛ | 06.04.2020 | Центар за граѓански комуникации: Итните набавки поради корона – кризата носат ризик од корупција

ФОКУС | 06.04.2020 | Центар за граѓански комуникации: Итните набавки со себе носат поголем ризик од корупција

360 СТЕПЕНИ | 06.04.2020 | Центар за граѓански комуникации: Итните набавки со себе носат поголем ризик од корупција

МКД | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

ЛИБЕРТАС | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

МАК ПРЕС | 06.04.2020 | Се зголемуваат ризикот од корупција поради брзината на спроведување на јавните набавки во вонредна состојба

А1 ОН | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

ОПСЕРВЕР | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

24 ИНФО | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

ФАКТОР | 06.04.2020 | Најголема набавка: За две фирми 900.000 евра за респираторите, колку одат кај нив?

ДЕНАР | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 06.04.2020 | Јавните набавки за време на коронавирусот го зголемуваат ризикот од корупција

ПЛУС ИНФО | 06.04.2020 | Кој заработува од кризата: Институциите плаќаат трослојна маска за 32 денари, а обична за 35 денари

ЛИДЕР | 06.04.2020 | Се зголемува ризикот од корупција во јавните набавки за време на коронавирусот

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА | 20.02.2020 | Ние сме „момци за сè“, вели првата жена пожарникар во Македонија

ТЕРА | 19.02.2020 | Битола има кусок од 32 пожарникари

СТРУМИЦА ДЕНЕС | 19.02.2020 | Струмица го има најстарото противпожарно возило во Македонија - истото е произведено во 1966 година!

ЛОКАЛНО | 18.02.2020 | Град Скопје со 22,6 милиони денари ќе набавува нови униформи и зимски обувки за пожарникарите

ПРЕС 24 | 18.02.2020 | Град Скопје со 22,6 милиони денари ќе набавува нови униформи и зимски обувки за пожарникарите

КАНАЛ 5 | 17.02.2020 | Алармантно: Недостигаат 536 пожарникари во Македонија

СИТЕЛ | 17.05.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

КАНАЛ 5 | 17.02.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

МТМ | 17.02.2020 | Во земјава има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

SHENJA | 17.02.2020 | Në maqedoninë e veriut mungojnë 536 zjarrfikës

КАНАЛ ВИС | 17.02.2020 | Струмичката противпожарна едница го има најстарото возило во државата Фап 13 од 1966 година. Старо точно 54 години

МИА | 17.02.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

МАКФАКС | 17.02.2020 | Во земјата има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

МЕТА | 17.02.2020 | ЦГК: Имаме 536 пожарникари помалку од законските потреби

ММС | 17.05.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 17.02.2020 | Имаме 536 пожарникари помалку од законските потреби

ВЕЧЕР | 17.02.2020 | Во земјава има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК | 17.02.2020 | Скопје годинава ќе вработи нови 25 пожарникари, иако му требаат повеќе од 200

ФОКУС | 17.02.2020 | Македонија има 536 пожарникари помалку од законски потребните

ФОКУС | 17.02.2020 | Командирот Кочовски: Мора да се пополни недостатокот на пожарникари!

НОВА ТВ | 17.02.2020 | Истражување: Македонија со 536 пожарникари помалку од законскиот минимум

СДК | 17.02.2020 | Во земјава фалат 536 пожарникари, најмногу во Скопје – 213

МКД | 17.02.2020 | Во Скопје фалат дури 200 пожарникари, а во цела држава има 536 помалку од потребните

ЛОКАЛНО | 17.02.2020 | ЦГК: Имаме 536 пожарникари помалку од законски потребните

ЛИБЕРТАС | 17.02.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

МАК ПРЕС | 17.02.2020 | Дефицит од 536 пожарникари за да се достигне законски пропишаниот минимум

Е МАГАЗИН | 17.02.2020 | Имаме 536 пожарникари помалку од законски потребните

ФАКТОР | 17.02.2020 | Ни недостигаат дури 536 пожарникари, најголем дел од возилата се од минатиот век

РАДИО МОФ | 17.05.2020 | ЦГК: Имаме 536 пожарникари помалку од законски потребните

TV KOHA | 17.02.2020 | Hulumtim: Në Maqedoni të Veriut ka mungesë prej 536 zjarrfikësve

FLAKA | 17.02.2020 | Maqedonisë së Veriut i mungojnë 536 zjarrfikës

BOTASOT | 17.02.2020 | Në Maqedoni mungojnë 536 zjarrfikës, pjesa më e madhe e automjeteve janë të shekullit të kaluar

TELEGRAFI | 17.02.2020 | Në Maqedoni mungojnë 536 zjarrfikës, pjesa më e madhe e automjeteve janë të shekullit të kaluar

PORTALB | 17.02.2020 | QKQ: Maqedonisë së Veriut i mungojnë 536 zjarrfikës

ALMAKOS | 17.02.2020 | Në Maqedoninë e Veriut mungojnë 536 zjarrfikës

TETOVA SOT | 17.02.2020 | Ka 536 zjarrfikës më pak se sa që nevojiten me ligj

MEDIAL | 17.02.2020 | Ka 536 zja.rrfikës më pak se sa që nevojiten me ligj

EXPRESS | 17.02.2020 | Hulumtim: Në Maqedoni të Veriut ka mungesë prej 536 zjarrfikësve

FOL | 17.02.2020 | Në Maqedoni mungojnë 536 zjarrfikës, pjesa më e madhe e automjeteve janë të shekullit të kaluar

JOQALBANIA | 17.02.2020 | Maqedonisë së Veriut i mungojnë 536 zjarrfikës

REPUBLIKA | 17.02.2020 | Ka 536 zjarrfikës më pak se sa që nevojiten me ligj

DIBRANET | 17.02.2020 | Në Maqedoninë e Veriut mungojnë 536 zjarrfikës

FAKTE | 17.02.2020 | Në Maqedoni mungojnë 536 zjarrfikës, pjesa më e madhe e automjeteve janë të shekullit të kaluar

ЕХО | 17.02.2020 | Недостигаат 200 пожарникари, ама огласите се пред се за административци

24 ИНФО | 17.02.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

СТАНДАРД | 17.05.2020 | Во земјава има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

СКОПЈЕ ИНФО | 17.02.2020 | Во земјава има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

ТОЧКА | 17.02.2020 | Во земјава има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

ФАКУЛТЕТИ | 17.02.2020 | Треба да се вработат уште 536 пожарникари за да се достигне законски пропишаниот минимум

ПУБЛИКУМ | 17.02.2020 | ЦГК: Имаме 536 пожарникари помалку од законските потреби

И ПОРТАЛ | 17.02.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

ЦИВИЛ МЕДИА | 17.02.2020 | 536 пожарникари помалку од законски потребните

ФРОНТ ЛАЈН, 17.02.2020, Ни фалат 536 пожарникари, само во Скопје има 200 помалку

ЦЕНТАР | 17.02.2020 | Во земјава има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

ТРИБУНА | 17.02.2020 | На Македонија и недостасуваат пожарникари

РАБОТНИК | 17.02.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

ДУМА | 17.02.2020 | ЦГК: Имаме 536 пожарникари помалку од потребните

КУРИР | 17.02.2020 | Над 530 пожарникари недостасуваат во Македонија

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 17.02.2020 | Има 536 пожарникари помалку од законски потребните

ДЕНАР | 17.02.2020 | ЦГК: Имаме 536 пожарникари помалку од законски потребните

ПЛУС ИНФО | 17.02.2020 | Како се справуваме со пожарите кога имаме 536 пожарникари помалку од пропишаното?

ВЕСНИК | 17.02.2020 | Во земјава има 536 пожарникари помалку од законски пропишаното

ЛИДЕР | 17.02.2020 | Во државата недостигаат најмалку 536 пожарникари

ИНФОМАКС | 17.02.2020 | Без коментар: Во државата недостигаат најмалку 536 пожapникapи

ГОСТИВАР ПРЕС | 17.02.2020 | Гостивар е со 52 пожарникари помалку од законски потребните

ПРЕС 24 | 17.01.2020 | На Македонија и недостасуваат 536 пожарникари - просечната старот на возилата е 28 години

КУМАНОВО ЊУЗ | 17.02.2020 | Во Куманово недостигаат 49 пожарникари

ЕМИСИЈА АГЕНДА 35 | 21.01.2020 | Анализа на Поглавјето 5 и неправилностите во спроведувањето на јавните набавки

ТЕЛМА | 15.01.2020 | Општините за новогодишното украсување потрошиле 675.000 евра

ТВ 21 | 15.01.2020 | 675 илјади евра за новогодишно украсување – Над 90 отсто од тендерите ги добиле само две фирми

КАНАЛ 5 | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

АЛФА | 15.01.2020 | Новогодишното украсување не чини 675.000 евра

24 ВЕСТИ | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

ТЕРА | 15.01.2020 | Колку пари потрошиле општините за да се накитат

МИА | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ | 15.01.2020 | Општините за новогодишното украсување потрошиле 675.000 евра

ВЕЧЕР | 15.01.2020 | За новогодишно украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

МАКФАКС | 15.01.2020 | За новогодишно украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

ФОКУС | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

ММС | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

МАКПРЕС | 15.01.2020 | Локалните самоуправи потрошиле 675 илјади евра за новогодишното украсување

МКД | 15.01.2020 | За новогодишното украсување на Скопје и 20 општини потрошени 675 илјади евра

НОВА ТВ | 15.01.2020 | Помалку украсени општини и повредни тендери: За новогодишно украсување – 675.000 евра

А1ОН | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

Е МАГАЗИН | 15.01.2020 | Кај две фирми завршиле 91% од парите за новогодишно украсување на македонските општини

ЛИБЕРТАС | 15.01.2020 | Општините потрошиле 675 илјади евра за новогодишно украсување

360 СТЕПЕНИ | 15.01.2020 | Растат сумите за новогодишно украсување, тендерите и натаму ги добиваат исти фирми

РАДИО МОФ | 15.01.2020 | Инфографик: 675.000 евра потрошиле 21 општина за новогодишно украсување

24 ИНФО | 15.01.2020 | За новогодишно украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

ФАКТОР | 15.01.2020 | Колку не чинеше украсувањето - 675 илјади евра потрошиле Скопје и 20 општини

ВЕЧЕР ПРЕС | 15.01.2020 | Шилегов највеликодушен градоначалник, потроши 285 илјади евра за новогодишни украси

ПЛУС ИНФО | 15.01.2020 | Општините потрошиле 675 илјади евра за новогодишно украсување

ДЕНАР | 15.01.2020 | ЦГК: 675 илјади евра за новогодишното украсување низ земјава

ТОЧКА | 15.01.2020 | За новогодишно украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

ОПСЕРВЕР | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

СКОПЈЕ ИНФО | 15.01.2020 | За новогодишното украсување потрошени 675 илјади евра

ВЕСНИК | 15.01.2020 | За новогодишно украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

КАЈГАНА | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

АКТУЕЛНО | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

SHENJA | 15.01.2020 | Janë shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri nëpër vend

PORTALB | 15.01.2020, Maqedonia e Veriut ka shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri

TELEGRAFI | 15.01.2020 | Sa kushtoi zbukurimi për vitin e ri në Maqedoni?

LAJM | 15.01.2020 | Janë shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri nëpër vend

MEDIAL | 15.01.2020 | Janë shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri nëpër vend

BOTASOT | 15.01.2020 | Sa kushtoi zbukurimi për vitin e ri në Maqedoni?

FLAKA | 15.01, 2020 | Janë shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri nëpër vend

ARBRESHT INFO | 15.01.2020 | Kaq të holla i kushtuan Maqedonisë zbukurimet e vitit të ri

ARTISTAT SHQIPTAR | 15.01.2020 | Më shumë se gjys milion euro të harxhuara për dekorime

TOP AL NEWS | 15.01.2020 | Maqedonia e Veriut ka shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri

THE DAILY BREAKING NEWS | 15.01.2020 | Sa kushtoi zbukurimi për vitin e ri në Maqedoni?

TETOVA 1 | 15.01.2020 | Më shumë se gjys milion euro të harxhuara për dekorime

DIBRANET | 15.01.2020 | Janë shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri nëpër vend

ZHURNAL | 15.01.2020 | Sa kushtoi zbukurimi për vitin e ri në Maqedoninë e Veriut?

STRUGA LAJM | 15.01.2020 | Janë shpenzuar 675 mijë euro për dekorimet për Vitin e Ri nëpër vend

DARDANIA | 15.01.2020 | Sa kushtoi zbukurimi për vitin e ri në Maqedoni?

ЕКОНОМСКИ | 15.01.2020 | ЦГК: 675 илјади евра за новогодишното украсување низ земјава

365 | 15.01.2020 | За новогодишното украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

ЦИВИЛ МЕДИА | 15.01.2020 | За новогодишното украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

ОХРИД СКАЈ | 15.01.2020 | За новогодишно украсување потрошени 675 илјади евра во Македонија

ЛИДЕР | 15.01.2020 | Две фирми „лапнале“ повеќе од 600 илјади евра за новогодишно украсување

ТHE WORLD NEWS | 15.01.2020 | За новогодишното украсување на Скопје и 20 општини потрошени 675 илјади евра

ТHE WORLD NEWS | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

ТАРАТУР | 15.01.2020 | Еве колку пари спискале македонските општини за новогодишно украсување

НЕТПРЕС | 15.01.2020 | 675.000 евра се потрошени за новогодишното украсување низ земјава

ПЛУС ИНФО | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишното украсување низ земјава

РЕПУБЛИКА | 15.01.2020 | За новогодишното украсување потрошени 675 илјади евра

FRONT LINE | 15.01.2020 | За новогодишното украсување низ земјава потрошени 675 илјади евра

ТРИБУНА | 15.01.2020 | За новогодишното украсување потрошени 675 илјади евра

КУРИР | 15.01.2020 | Предновогодишен аздис: Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава, Шилегов највеликодушен со 285 илјади!

ДЕНЕШЕН | 15.01.2020 | Украсување: Град Скопје и 20 општини потрошија 675.000 евра за среќна Нова 2020 година

ИНФОМАКС | 15.01.2020 | Додека луѓето молат за донации: 675 илјади евра потроши Град Скопје за украсување на Новата 2020 година

РАДИО ПЕЛА | 15.01.2020 | Прилеп потрошил над 9 илјади евра за новогодишно украсување

ГАЛАМА | 15.01.2020 | Откриено колку пари се потрошени годинава за новогодишно украсување во нашата држава

УТРИНСКИ ВЕСНИК | 15.01.2020 | Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

ОБЈЕКТИВНО 24 | 15.01.2020 | За новогодишно украсување потрошени 675 илјади евра во Македонија