ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - We in media 2019
Print
PDF

We in media 2019

on .

КАНАЛ 5, 30.12.2019, Истражување ЦКГ: Старите навики посилни и покрај новиот закон за јавните набавки

МРТ, 30.12.2019, Старите навики посилни од новиот Закон за јавни набавки

МЕТА, 30.12.2019, Јавни набавки: Секој трети тендер со само една понуда, секој четврти поништен

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 30.12.2019, ЦГК: Секој четврти тендер е целосно или делумно поништен

ФОКУС, 30.12.2019, ЦГК: На една третина од тендерите се јавил само еден понудувач, а секој четврти тендер бил поништен

ВЕЧЕР, 30.12.2019, Секој четврти тендер во државните институции е целосно или делумно поништен

МАКПРЕС, 30.12.2019, Старите навики - посилни од новиот закон за јавните набавки

ФАКТОР, 30.12.2019, Никој не можел да изгради 14 базени за 200 милиони денари за АМС

ДЕНАР, 30.12.2019, Најнов извештај од мониторингот на јавните набавки: Старите навики – посилни од новиот закон за јавните набавки

ФАКТОР, 30.12.2019, Државата и натаму дели тендери „по најниска цена“

МКД, 30.12.2019, Влошена конкуренција, просечен број на понуди на државните тендери е 2,74

TELEGRAFI, 30.12.2019, Ligji i ri nuk rrit konkurrencën për furnizimet publike në Maqedoni

PORTALB, 30.12.2019, Prokurimet publike: Çdo i treti tender me vetëm një ofertë, çdo i katërti i anuluar

FLAKA, 30.12.2019, Furnizimet publike 2019, ligji i ri nuk rriti konkurrencën

BOTASOT, 30.12.2019, Ligji i ri nuk rrit konkurrencën për furnizimet publike në Maqedoni

ВЕСНИК, 30.12.2019, Секој четврти тендер во државните институции е целосно или делумно поништен

РАДИО МОФ, 30.12.2019, Влошена конкуренцијата во јавните набавки, покажува новиот извештај на ЦГК

КАРИЕРА, 30.12.2019, Туристички агенции на тендери со авионски билети од 0,01 денар

ИНОВАТИВНОСТ, 30.12.2019, Влошена конкуренцијата во јавните набавки, покажува новиот извештај на ЦГК

РЕПУБЛИКА, 30.12.2019, Тендери се спроведуваат како да го нема новиот Закон за јавни набавки

ИНФОМАКС, 30.12.2019, Што се случува?: Секој четврти тендер во државните институции е целосно или делумно поништен

ТРИБУНА, 30.12.2019, Влошена конкуренцијата во јавните набавки, покажува новиот извештај на ЦГК

НЕТПРЕС, 30.12.2019, Секој четврти тендер во државните институции е целосно или делумно поништен

КУРИР, 30.12.2019, Секој четврти тендер во државните институции е целосно или делумно поништен

ИНФОМАКС, 30.12.2019, Соминителни тендери, уште посомнителни постапки: Секој четврти тендер во државните институции е целосно или делумно поништен

ФАКТОР, 30.12.2019, Туристички агенции на тендери со авионски билети од 0,01 денар

ТЕЛМА, 20.12.2019, ЦГК: Некои државни компании ни за половина век не можат да го вратат вложениот капитал во нив

КАНАЛ 5, 20.12.2019, Анализа: Вкупните приходи на 30. најголеми државни претпријатија намалени за 35 отсто

СИТЕЛ, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

24 ВЕСТИ, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

АЛСАТ М, 20.12.2019, За да го вратат вложеното на државните фирми им требаат 500 години!

МИА, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

КАНАЛ 5, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

KOHA, 20.12.2019, Ndërmarrjet publike, me mbipunësime dhe rezultate të dobëta

FLAKA, 20.12.2019, Kompanive shtetërore iu duhen 500 vjet për kthimin e investimeve

ФОКУС, 20.12.2019, ЦГК: Триесет јавни претпријатија оствариле приходи од над 700 милиони евра минатата година

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 20.12.2019, АНАЛИЗА: Јавните претпријатија имаат преголеми расходи и премногу вработени

ВЕЧЕР ПРЕС, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

МЕТА, 20.12.2019, Вкупните приходи на 30 најголеми државни претпријатија се намалиле за 35 проценти

ОПСЕРВЕР, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

МАКПРЕС, 20.12.2019, Скромни 5.9% стапка на профитабилност на Јавните претпријатија

ДЕНАР, 20.12.2019, Најново истражување на ЦГК: Како сработиле 30-те најголеми државни компании

Е МАГАЗИН, 20.12.2019, Драстичен пад на приходите на 30. најголеми државни претпријатија

ЛИБЕРТАС, 20.12.2019, Анализа: Вкупните приходи на 30. најголеми државни претпријатија намалени за 35 отсто

24 ИНФО, 20.12.2019, Анализа: Вкупните приходи на 30. најголеми државни претпријатија намалени за 35 отсто

ЛОКАЛНО, 20.12.2019, Анализа: Вкупните приходи на 30. најголеми државни претпријатија намалени за 35 отсто

ВЕЧЕР ПРЕС, 20.12.2019, Гацов: Ниту за 500 години државните компании неможат да го вратат вложениот капитал

ПРЕСИНГ ТВ, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

ИНОВАТИВНОСТ, 20.12.2019, Најново истражување на ЦГК: Како сработиле 30-те најголеми државни компании

НЕТПРЕС, 20.12.2019, За 35 отсто паднале приходите на 30 најголеми државни компании

КУРИР, 20.12.2019, Анализа: Вкупните приходи на 30. најголеми државни претпријатија намалени за 35 отсто

ПЛУС ИНФО, 20.12.2019, Приходите на 30 најголеми државни претпријатија намалени за 35% за 4 години

УТРИНСКИ ВЕСНИК, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

ФОКУС, 20.12.2019, Железници работат со загуби од скоро 30 милиони евра, a Македонија пат и ЈСП Скопје се поседувани од доверителите

МАКПРЕС, 20.12.2019, Дебата: Финансиското работење на државните претпријатија под лупа

И ПОРТАЛ, 20.12.2019, За дури 35 отсто се намалиле вкупните приходи на најголемите 30 претпријатија основани од државата

ФОКУС, 20.12.2019, АД ЕЛЕМ и ЈП Паркови и Зеленило ги намалиле приходите, но го зголемиле бројот на вработени

СТАНДАРД, 20.12.2019, За 35 отсто пад на приходите на 30 најголеми државни компании

ALJAZEERA BALKAN, 01.12.2019, Грѓаните бараат транспарентност во јавното трошење во Северна Македонија

KOHA, 12.11.2019, Ministritë po fshehin harxhimet

АКАДЕМИК, 20.19.2019, Транспарентност, отчетност и интегритет на институциите во јавните набавки

ЕМИСИЈА 360 СТЕПЕНИ, 11.11.2019, Недовербата во чесноста на тендерите остана

СИТЕЛ, 11.11.2019, Јавните набавки станале потранспарентни но има и институции со полоши оценки

КАНАЛ 5, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено" ниво на транспарентност во јавните набавки

24 ВЕСТИ, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

МТМ, 11.11.2019, Истражување: Министерството за здравство потрошило 39 милиони евра за јавни набавки

СИТЕЛ, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

МИА, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

МАКФАКС, 11.11.2019, Истражување: Министерството за здравство потрошило 39 милиони евра за јавни набавки

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 11.11.2019, Финансиската транспарентност најслаба страна на Собранието

ВЕЧЕР, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

ММС, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено” ниво на транспарентност во јавните набавки

А1ОН, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

МАКПРЕС, 11.11.2019, ЦКГ: 21 институција во Македонија за 2018-та година потрошиле 124 милиони евра за јавни набавки

НОВА ТВ, 11.11.2019, Најмногу институции имаат ограничено ниво на транспарентност во јавните набавки

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА, 11.11.2019, ЦГК - Министерството за здравство потрошило 39 милиони евра - најмногу пари за јавни набавки

ЛОКАЛНО, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

ЛИБЕРТАС, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

РАДИО МОФ, 11.11.2019, Министерство за здравство го претрка Образование по нетранспарентност во јавните набавки

ТОЧКА, 11.09.209, Истражување: Министерството за здравство потрошило 39 милиони евра за јавни набавки

24 ИНФО, 11.11.2019, Истражување: Министерството за здравство потрошило 39 милиони евра за јавни набавки

Е МАГАЗИН, 11.11.2019, Институциите се уште недоволно транспарентни при спроведување на јавни набавки

ФАКТОР, 11.11.2019, Истражување: Здравство троши најмногу, а е најмалку транспарентно министерство

ОПСЕРВЕР, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

СТАНДАРД, 11.11.2019, Институциите имаат најмногу ограничено ниво на транспарентност во јавните набавки

АКТУЕЛНО, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

ИРЛ, 11.11.2019, Министерството за здравство со најмногу тендери, а најмала отчетност и транспарентност во 2018 година

И ПОРТАЛ, 11.11.2019, Најмногу институции се рангирани во „ограничено“ ниво на транспарентност

MEDIAL, 11.11.2019, QKQ: Më së shumti institucione me nivel të “kufizuar” të transparencës në furnizimet publike

TELEGRFI, 11.11.2019, QKQ: Institucioneve në Maqedoni ju mungon transparenca gjatë furnizimeve publike

ZHURNAL, 11.11.2019, Institucioneve në Maqedoni ju mungon transparenca gjatë furnizimeve publike

FLAKA, 11.11.2019, Transparenca përmirësohet, por mbetet mosbesimi në mënyrën e shpenzimit të parave publike

FOL, 11.11.2019, Institucioneve në Maqedoni ju mungon transparenca gjatë furnizimeve publike

ARTISTAT SHQIPTAR, 11.11.2019, Ministritë po fshehin harxhimet

МАКПРЕС, 11.11.2019, Министерството за здравство со најмногу тендери за 2018 а со најмала отчетност и транспарентност

ДЕНАР, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

ВЕСНИК, 11.11.2019, Истражување: Министерството за здравство потрошило 39 милиони евра за јавни набавки

ЕКОНОМСКИ, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

ДЕНЕШЕН, 11.11.2019, Транспарентност во јавните набавки: Ги кријат деталите од тендерите како змијата нозете

УТРИНСКИ ВЕСНИК, 11.11.2019, ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

БИЗНИС РЕГУЛАТИВА, 11.11.2019, Центар за граѓански комуникации: Минимално подобрување на транспарентноста на јавните набавки

ЦИВИЛ МЕДИА, 11.11.2019, Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 01.11.2019, На повидок економска криза?

РАДИО МОФ, 28.10.2019, Анализа: Предвремените избори – решение за политичка криза, или вовед во нова – и економска?

PORTALB, 28.10.2019, ANALIZË: Zgjedhjet e parakohshme – zgjidhje për krizën politike, apo hyrje në një krizë të re – edhe ekonomike?

ТЕЛМА, 27.10.2019, Македонија нема стратегија за справување со климатските промени

ТЕЛМА, 23.10.2019, Филков: Светот загрижен од нова економска криза

ТВ 21, 29.09.2019, Град Скопје најголемиот потрошувач – Струга со зголемување од 162%

СИТЕЛ, 26.09.2019, Само 20 фирми добиле третина од тендерите на општините

КАНАЛ 5, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

24 ВЕСТИ, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

МИА, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

ФОКУС, 26.09.2019, ЦГК: Општините потрошиле 97 милиони евра минатата година, 20 фирми добиле една третина од тендерите

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК, 26.09.2019, Град Скопје за јавни набавки троши колку 46 други општини

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 26.09.2019, Град Скопје за јавни набавки троши колку 46 други општини заедно

ВЕЧЕР, 26.09.2019, Анализа на ЦКГ: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

НОВА МАКЕДОНИЈА, 26.09.2019, Анализа на ЦКГ: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

СИТЕЛ, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

МЕТА, 26.09.2019, Градот Скопје за јавни набавки троши колку 46 други општини заедно

МАКФАКС, 26.06.2019, Анализа на ЦКГ: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

ММС, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

МАК ПРЕС, 26.09.2019, Град Скопје за јавни набавки троши колку 46 други општини заедно

24 ИНФО, 26.09.2019, Анализа на ЦКГ: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

НОВА ТВ, 26.09.2019, Општински тендери за 2018: Град Скопје троши колку 46 општини заедно

ЛИБЕРТАС, 26.09.2019, База на податоци на сите општински тендери во 2018 година: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

ЛОКАЛНО, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

360 СТЕПЕНИ, 26.09.2019, Општински тендери за 2018: Град Скопје троши колку 46 општини заедно

МКД, 26.09.2019, Град Скопје лани на тендери потроши колку 46 општини, фабриката „Карпош“ пред „Пуцко петрол“

Е МАГАЗИН, 26.09.2019, Град Скопје за јавни набавки троши колку 46 други општини

А1ОН, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

ОПСЕРВЕР, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

ФАКТОР, 26.09.2019, „Фабрика Карпош“ работи турбо за град Скопје, му го презеде приматот на „Пуцко Петрол“

ВЕЧЕР ПРЕС, 26.09.2019, Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

ТОЧКА, 29.09.2019, Анализа на ЦКГ: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

СТАНДАРД, 26.09.2019, Општините во 2018-та година спровеле тендери во висина од 97 милиони евра

PORTALB, 26.09.2019, Qyteti i Shkupit shpenzon për prokurime publike se 46 komuna tjera së bashku

GAZETAEXPRESS, 26.09.2019, Në Tetovë investohet njëjtë sikur në Shuto Orizare

FLAKA, 26.09.2019, 20 kompani kanë marrë një të tretën e tenderëve komunal

TELEGRAFI, 26.09.2019, Investimet për kokë banori, Tetova si Shuto Orizarja

GJURME INFO, 26.09.2019, Investimet për kokë banori, Tetova si Shuto Orizarja

BOTASOT, 26.09.2019, Investimet për kokë banori, Tetova si Shuto Orizarja

FLAKA, 26.09.2019, Vitin e kaluar, komunat kanë prokuruar prokurim publik në vlerë 97 milion €

SHPREHJA, 26.09.2019, Investimet për kokë banori, Tetova si Shuto Orizarja

ZRYTARE, 26.06.2019, Investimet për kokë banori, Tetova si Shuto Orizarja

DERVENI INFO, 26.09.2019, Qyteti i Shkupit shpenzon për prokurime publike se 46 komuna tjera së bashku

1ТВ, 26.09.2019, ЦГК: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

ПРЕСИНГ ТВ, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

ДЕНАР, 26.09.2019, Кои компании добиваат најголеми тендери од општините во државава?

МАКПРЕС, 26.09.2019, Општините во 2018-та година спровеле тендери во висина од 97 милиони евра

ЛИДЕР, 26.09.2019, Општините лани за јавни набавки потрошиле скоро 100 милиони евра

ДЕНЕШЕН, 26.09.2019, Пари од граѓаните: Општините лани на тендери потрошиле 97 милиони евра, а со 14 милиони на врвот е Скопје

СКОПЈЕ ИНФО, 26.09.2019, Град Скопје за јавни набавки е џин во потрошувачката во однос на сите други општини

ВЕСНИК, 26.09.2019, Анализа на ЦКГ: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46 други општини заедно

4 ВЕСТИ, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

БРИФ, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

ПРЕС 24, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

ИНОВАТИВНОСТ, 26.09.2019, Aнализа: Град Скопје за јавни набавки троши колку 46 други општини заедно

БИЗНИС РЕГУЛАТИВА, 26.09.2019, Град Скопје за јавни набавки троши колку 46 други општини заедно

НЕТПРЕС, 26.09.2019, Општините лани спровеле јавни набавки во вредност од 97 милиони евра

ПЛУС ИНФО, 26.09.2019, Фабрика „Карпош“ му го презеде приматот на „Пуцко Петрол“ кај општинските тендери

ГОСТИВАР ПРЕС, 26.09.2019, Општина Гостивар на јавни набавки потрошила 183 милиони денари – Кои фирми ги добивале тендерите?

ВЕСТИ СР, 26.09.2019, Општина Струмица на трето место по вредност на јавни набавки во 2018-та

ЕКОНОМИСТ, 26.09.2019, Општина Гостивар на јавни набавки потрошила 183 милиони денари – Кои фирми ги добивале тендерите?

ЕМИСИЈА 360 СТЕПЕНИ, 16,09.2019, Транспарентност и отчетност на функционерите во пракса

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА, 12.09.2019, Партизирани државни претпријатија, висок ризик за корупција

АЛФА, 11.09.2019, Интервју со Сабина Факиќ од Центарот за граѓански комуникации: Членовите на одборите во ЈП се избираат во партиски кругови

КАНАЛ 5, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

ТЕЛМА, 11.09.2019, Со 27 илјади денари месечно МРТВ води по надомест за членство во Надзорен одбор

АЛФА, 11.09.2019, Истражување на ЦГК: Партизирани кадри во јавните претпријатија

СИТЕЛ, 11.09.2019, Истражување на невладини: Во управен и надзорен само со партиска книшка

АЛСАТ, 11.09.2019, Emërimi i anëtarëve të bordeve, shteti pa procedurë të qartë

ТЕРА, 11.09.2019, Партизирани раководни структури во државните претпријатија

МИА, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

МЕТА, 11.09.2019, ЦГК: Управните и надзорните одбори на државните претпријатија полни со партиски членови

КАПИТАЛ, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК, 11.09.2019, Раководител на бензинска пумпа станал член на управен одбор

ТЕЛМА, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

ВЕЧЕР, 11.09.2019, ЦГК: Партизирани раководни структури во државните претпријатија

МАК ПРЕС, 11.09.2019, ЦГК: Управните одбори во државните претпријатија се преполни со политички кадри

МАКФАКС, 11.09.2019, ЦГК: Партизирани раководни структури во државните претпријатија

ММС, 11.09.2019, ЦГК:Политички кадри без соодветно образование ги раководат државните претпријатија

НОВА ТВ, 11.09.2019, Истражување на ЦГК: Партизирани раководни структури во државните претпријатија

МКД, 11.09.2019, ЦГК: Само една третина од членовите на управни одбори имаат соодветно образование

ЛОКАЛНО, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

РАДИО МОФ, 11.09.2019, Истражување на ЦГК: Партизирани раководни структури во државните претпријатија

ОХРИД СКАЈ, 11.09.2019, Партиски и неквалификувани кадри раководат со државните претпријатија

А1 ОН, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

FLAKA, 11.09.2019, Shumica e anëtarëve të këshillave drejtues dhe mbikëqyrës në ndërmarrjet shtetërore, jo kompetentë

MEDIAL, 11.09.2019, QKC: Shumë kuadro politik anëtarë të këshillave drejtues në ndërmarrjet publike

INFO MAGAZIN, 11.09.2019, Shumica e anëtarëve të këshillave drejtues dhe mbikëqyrës në ndërmarrjet shtetërore, jo kompetentë

BOTASOT, 11.09.2019, Emërimi i anëtarëve të bordeve, shteti i Maqedonisë pa procedurë të qartë

TELEGRAFI, 11.09.2019, Emërimi i anëtarëve të bordeve, shteti i Maqedonisë pa procedurë të qartë

ОПСЕРВЕР, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

1ТВ, 11.09.2019, Истражување на ЦГК за изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија

ПРЕСИНГ ТВ, 11.09.2019, Управните и надзорните одбори мајдан за партиските војници минало дури 1,36 милиони километри

24 ИНФО, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

ФАКТОР, 11.09.2019, Партизирани раководни структури во државните претпријатија

Е МАГАЗИН, 11.09.2019, Истражување: Членови на управните и надзорните одбори на државните претпријатија, "дувла" на партиски кадри

ТОЧКА, 11.09.2019, ЦГК: Партизирани раководни структури во државните претпријатија

АКАДЕМИК, 11.09.2019, Истражување на ЦГК за изборот на членови на управните и надзорните одбори во државните претпријатија

ВЕСНИК, 11.09.2019, ЦГК: Партизирани раководни структури во државните претпријатија

ИРЛ, 11.09.2019, Далеку полесно се станува државен директор отколку обичен референт

СТАНДАРД, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

ДЕНАР, 11.09.2019, ЦГК: Партизирани раководни структури во државните претпријатија

ПЛУС ИНФО, 11.09.2019, Партиски и неквалификувани кадри раководат со државните претпријатија

4 NEWS, 11.09.2019, Истражување на невладини: Во управен и надзорен само со партиска книшка

ММС, 11.09.2019, Истражување: Нестручни лица на чело на јавните претпријатија, нивното вработување се договара во партиските кругови

УТРИНСКИ ВЕСНИК, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

АКТУЕЛНО, 11.09.2019, ЦГК: Многу политички кадри членови на управни одбори во државните претпријатија

АГЕНДА, 11.09.2019, Истражување на невладини: Во управен и надзорен само со партиска книшка

1ТВ, 03.07.2019, Повеќе министерски отколку амбулантни возила – на една „Брза помош“ петнаесет „лимузини“

ТЕЛМА, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

СИТЕЛ, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

МИА, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

ТЕРА, 03.07.2019, Едно од трите најскапи амбулантни возила е во Битола

ТВ СТАР, 03.07.2019, Службите за итна медицинска помош на Истокот располагаат со 26 возила

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 03.07.2019, Итната помош со возила од минатиот век кои поминале и над милион километри

ВЕЧЕР, 03.07.2019, Центар за граѓански комуникации:Просечната старост на амбулантните возила е 11 години

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила – просечната старост им е 11 години

НОВА МАКЕДОНИЈА, 03.07.2019, Просечната старост на амбулантните возила во земјава е 11 години

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА, 03.07.2019, Модерен систем за следење на противпожарните и амбулантните олдтајмери

СДК, 03.07.2019, Повеќе од половина од здравствени установи немаат амбулантни возила, според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации

ФОКУС, 03.07.2017, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, стари и по 11 години

МЕТА, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, стари и по 11 години

ДЕНЕШЕН, 03.07.2019, БРЗА ПОМОШ: Македонија има вкупно 183 амбулантни возила, најстарите имааат по 31 година и поминато 1.360.000 километри

МКД, 03.07.2019, Просечната старост на амбулантните возила е 11 години, едно поминало 1,36 милиони километри

МАКФАКС, 03.07.2019, Центар за граѓански комуникации: Просечната старост на амбулантните возила е 11 години

МАКПРЕС, 03.07.2019, Амбулантните возила во Македонија со просечната старост од 11 години

TELEGRAFI, 03.07.2019, Në Maqedoni ka gjithsej 183 automjete të ambulancës ndërsa mbi 50 përqind prej tyre janë donacion

GJURME, 03.07.2019, Mbi 50 përqind e automjetëve të ambulancës janë donacion, qeveria shumë pak ka investuar

PORTALB, 03.07.2019, Autoambulancat në RMV me vjetërsi mesatare mbi një dekadë

BOTASOT, 03.07.2019, Në Maqedoni ka gjithsej 183 automjete të ambulancës ndërsa mbi 50 përqind prej tyre janë donacion

GAZETA EXPRES, 03.07.3019, Mbi 50 për qind e autoambulancave në Maqedoni janë donacion

TELEGRAFI, 03.07.2019, Maqedonia ka 2645 vetura zyrtare dhe vetëm 183 vetura të Ndihmës së shpejtë

ZHURNAL, 03.07.2019, Maqedonia ka 2645 vetura zyrtare dhe vetëm 183 vetura të Ndihmës së shpejtë

REPUBLIKA, 03.07.2019, Në Maqedoni ka gjithsej 183 automjete të ambulancës ndërsa mbi 50 përqind prej tyre janë donacion

BOTASOT, 03.07.2019, Maqedonia ka 2645 vetura zyrtare dhe vetëm 183 vetura të Ndihmës së shpejtë

ALMAKOS, 03.07.2019, Maqedonia ka 2645 vetura zyrtare dhe vetëm 183 vetura të Ndihmës së shpejtë

А1ОН, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

РАДИО МОФ, 03.07.2019, ЦГК: Во Северна Македонија има 183 амбулантни возила, најупотребуваното поминало дури 1,36 милиони километри

ТОЧКА, 03.07.2019, Центар за граѓански комуникации: Просечната старост на амбулантните возила е 11 години

ЛИБЕРТАС, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

НОВА ТВ, 03.07.2019, Амбулантните возила во државата, во просек се стари по 11 години

ФАКТОР, 03.07.2019, Најскапите амбулантни возила ги имаат детската и битолската клиника

ОПСЕРВЕР, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

24 ИНФО, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

ПЛУС ИНФО, 03.07.2019, Болните во земјата се возат во амбулантни возила кои поминале дури 1 милион и 360.000 километри

Е МАГАЗИН, 03.07.2019, Амбулантните возила во Македонија, во просек се стари 11 години

ДЕНАР, 03.07.2019, База на податоци на сите амбулантни возила во земјава: вкупно 183 возила, просечно стари по 11 години

ФАКУЛТЕТИ, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

СКОПЈЕ ИНФО, 03.07.2019, Просечната старост на амбулантните возила е 11 години - најстарото што се користи има над 30 години

THE WORLD NEWS, 03.07.2019, Просечната старост на амбулантните возила е 11 години

ЕКОНОМСКИ, 03.07.2019, База на податоци на сите амбулантни возила во земјава: вкупно 183 возила, просечно стари по 11 години

СТАНДАРД, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

ВЕСНИК, 03.07.2019, Центар за граѓански комуникации: Просечната старост на амбулантните возила е 11 години

ПРЕС 24, 03.07.2019, ЦГК: Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

ОХРИД НЕТ, 03.07.2019, Скопје, Охрид и Битола има најмногу амбулантни возила

СКОПЈЕ 1, 03.07.2019, Во Македонија има 183 амбулантни возила, просечната старост на овие возила се 11 години, а 53 отсто добиени како донација

THE DAILY BREAKING NEWS, 03.07.2019, Просечната старост на амбулантните возила е 11 години

НЕТПРЕС, 03.07.2019, Болни се пренесуваат со амбулантни возила кои имаат поминато и 1 милион и 360.000 километри

ГОСТИВАР ПРЕС, 03.07.2019, Во државата има 183 амбулантни возила, Гостивар располага со пет, Маврово и Ростуше со три

ТАРАТУР, 03.07.2019, Болна точка: Кога станува збор за амбулантни возила – ептен сме отепани

ДЕНЕС, 03.07.2019, ЦГК: Државата располага со 183 возила, во просек стари по 11 години и поминати 1,36 милиони километри

ОХРИД СКАЈ, 03.07.2019, Болните во земјата се возат во амбулантни возила кои поминале дури 1 милион и 360.000 километри

РЕПУБЛИКА, 03.07.2019, Најстарите амбулантни возила имаат по 31 година, најкористеното поминало 1.360.000 километри

ЗАМАН, 03.07.2019, Во земјава има вкупно 183 амбулантни возила, просечно стари по 11 години

Бизнис Каталог, 03.07.2019, ЦГК: Во Македонија има 183 амбулантни возила, најупотребуваното поминало дури 1,36 милиони километри

ЗДРАВСТВО, 03.07.2019, Министерство за здравство располага со 183 возила, најупотребуваното возило постаро од министерот!

Слободна Вест, 03.07.2019, Во Македонија има 183 амбулантни, 220 противпожарни и 2.645 службени коли

AL JAZEERA BALKANS, 13.06.2019, Кога ќе започнат преговорите на С.Македонија и ЕУ

ЕМИСИЈА 360 СТЕПЕНИ, 17,06.2019, Дури 20% помалку основци за само 12 години

1ТВ, 12.06.2019, Висок раст на транспарентноста – Северна Македонија прва во регионот

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ, 12.06.2019, Транспарентноста расте, но плафонот не е достигнат

СИТЕЛ, 11.06.2019, ЦГК: Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

КАНАЛ 5, 11.06.2019, ЦГК: Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

1ТВ, 11.06.2019, ЦГК: Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

ТЕРА, 11.06.2019, Според ЦГК Општина Битола потранспарентна и од Владата

МИА, 11.06.2019, ЦГК: Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

ПРИЗМА, 11.06.2019, Активната транспарентност се подобрува, но се уште е на ниско ниво

МЕТА, 11.06.2019, Истражување: Министерствата и општините најмалку информации објавуваат за финансиите

МАК ПРЕС, 11.06.2019, Министерствата и општините се најмалку транспарентни во однос на финансиите

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 11.06.2019, Транспарентоста на институциите се подобрува, но сѐ уште е ниска

ФАКТОР, 11.05.2019, Сите министерства ја подобриле транспарентноста, кај општините води Битола

GJURME, 11.06.2019, Sondazh në RMV: Ministritë dhe komunat publikojnë më së pakti informacione mbi financat

ПОРТАЛБ, 11.06.2019, Sondazh në RMV: Ministritë dhe komunat publikojnë më së pakti informacione mbi financat

ЛИБЕРТАС, 11.05.2019, Расте транспарентноста на институциите: Општина Битола и Земјоделство лидери

ПЛУС ИНФО, 11.06.2019, Расте транспарентноста на институциите: Општина Битола и Земјоделство лидери

ЛОКАЛНО, 11.05.2019, Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

РАДИО МОФ, 11.06.2019, Општина Битола, МЗШВ и Владата со најдобра активна транспарентност, Општина Пласница со најслаба

Е МАГАЗИН, 11.06.2019, Министерствата и општините се најмалку транспарентни во однос на финансиите

24 ИНФО, 11.06.2019, ЦГК: Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

ОПСЕРВЕР, 11.06.2019, ЦГК: Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

НОВА ТВ, 11.06.2019, Нивото на транспарентност на институциите и натаму ниско, но подобро од лани

ДЕНАР, 11.05.2019, Активната транспарентност на институциите сè уште на ниско ниво

И ПОРТАЛ, 11.06.2019, Министерството за земјоделство оценето како најтранспарентно министерство

ПРЕС 24, 11.06.2019, ЦГК: Се зголемува активната транспарентност на институциите, но се уште е на ниско ниво

24 ИНФО, 11.06.2019, Активната транспарентност се подобрува, но и натаму е ниска

НЕТПРЕС, 11.06.2019, Истражување: Министерствата и општините најмалку информации објавуваат за финансиите

ALSAT M, 09.06.2019, Furnizimet publike, kompanitë nuk i njohin ndryshimet ligjore

GJURME, 09.06.2019, Pushteti të tregojë se luftimi i korrupsionit është prioritet nacional në të gjitha nivelet

ЛОКАЛНО, 08.06.2019, Власта да покаже дека борбата против корупцијата е национален приоритет на сите нивоа

ПЛУС ИНФО, 08.06.2019, Власта да покаже дека борбата против корупцијата е национален приоритет

ТЕРА, 07.06.2019, Факиќ: Годишно на корупција во јавните набавки можеби губиме над 200 милиони евра

ТЕРА, 06.06.2019, Намалување на корупцијата во бизнис секторот

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК, 30.06.2019, Администрацијата да „вика“ за да се намали корупцијата

АКАДЕМИК, 30.05.2019, Функционерите имаат законски обврски да избегнуваат и да спречуваат судири на интерес

СИТЕЛ, 29.05.2019, Дескоска и Поповски на конференција за намалување на корупцијата

КАНАЛ 5, 29.05.2019, Министерката Дескоска и министерот Поповски на конференција за интегритет и антикорупција во бизнис секторот

АЛСАТ М, 29.05.2019, Државата и невладиниот сектор дебатираа за борба против корупцијата со помош на ЕУ

МИА, 29.05.2019, Дескоска и Поповски на конференција за намалување на корупцијата

МАКФАКС, 29.05.2019, Поповски најави стратегија за транспарентност, ќе се изработува заедно со граѓанските организации

ЛОКАЛНО, 29.05.2019, Корупцијата проблем за деловниот развој на компаниите

24 ИНФО, 29.05.2019, Корупцијата проблем за деловниот развој на компаниите

ПЛУС ИНФО, 29.05.2019, Корупцијата е како „добро утро“ за административците и за наставниците

ЛИБЕРТАС, 29.05.2019, Корупцијата проблем за деловниот развој на компаниите

24 ИНФО, 29.05.2019, Поповски најави стратегија за транспарентност, ќе се изработува заедно со граѓанските организации

ЛОКАЛНО, 29.05.2019, Дескоска и Поповски на конференција за намалување на корупцијата

ТОЧКА, 29.05.2019, Поповски најави стратегија за транспарентност, ќе се изработува заедно со граѓанските организации

ММС, 29.05.2019, Центар за граѓански комуникации: 66% од компаниите пријавуваат дека имаат проблем со корупцијата

ВЕЧЕР, 29.05.2019, Корупцијата проблем за деловниот развој на компаниите

НОВА МАКЕДОНИЈА, 29.05.2019, Дескоска: Законот за ЈО ќе донесе уште еден траен механизам во борбата против корупцијата

МАК ПРЕС, 29.05.2019, Корупцијата проблем за деловниот развој на компаниите

ОПСЕРВЕР, 29.05.2019, Корупцијата проблем за деловниот развој на компаниите

24 ИНФО, 29.05.2019, Дескоска и Поповски на конференција за намалување на корупцијата

ОПСЕРВЕР, 29.05.2019, Дескоска и Поповски на конференција за намалување на корупцијата

МАК ПРЕС, 29.05.2019, Конференција на тема "Намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис-сектор"

СКОПЈЕ 1, 29.05.2019, Дескоска и Поповски на конференција за намалување на корупцијата

ПРЕС 24, 29.05.2019, Дескоска и Поповски на конференција за намалување на корупцијата

ВЕСНИК, 29.05.2019, Дескоска: Законот за ЈО ќе донесе уште еден траен механизам во борбата против корупцијата

ТОЧКА, 29.05.2019, Дескоска: Законот за ЈО ќе донесе уште еден траен механизам во борбата против корупцијата

НОВА МАКЕДОНИЈА, 27.05.2019, Македонските компании сметаат дека има корупција во јавните набавки

GJURME, 26.05.2019, Raport për prokurimet publike: procedura jotransparente, negociata pa publikim të shpalljeve

НОВА ТВ, 25.05.2019, Извештај за јавните набавки: Нетранспарентни постапки, преговори без објава на оглас

1 ТВ, 24.05.2019, Промени во тендерските постапки нема, пак се фаворизираат големите фирми

KOHA, 24.05.2019, Tenderët në katër sy

ЕКОНОМСКИ, 23.05.2019, ЦГК го објави извештајот за јавните набавки: Зголемена е примената на нетранспарентнита постапка без објавување оглас

МИА, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во врњедност од 33 милиони евра

КАНАЛ 5, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

24 ВЕСТИ, 22.05.2019, ЦГК: Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

1 ТВ, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ТЕРА, 22.05.2019, Ниска конкуренција во јавните набавки и на државно и на локално ниво

ФОКУС, 22.05.2019, Центар за граѓански комуникации објави резултати од мониторингот на јавните набавкии анкетата меѓу фирмите

МЕТА, 22.05.2019, Јавните набавки оневозможуваат конкуренција меѓу фирмите и се прават нетранспарентно

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК, 22.06.2019, Извештај: Речиси 600 договори за јавни набавки се склучени без јавен оглас

КАПИТАЛ, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ЛИБЕРТАС, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

МТМ, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ПЛУС ИНФО, 22.05.2019, Се делеле тендери без објавен оглас, лани 596 се склучени на ваков начин

МАК ПРЕС, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ЛОКАЛНО, 22.05.2019, Лани без обајавување оглас склучени 596 договори во вредност оде 33 милиони евра

Е МАГАЗИН, 22.05.2019, Половина од македонските фирми сметаат дека има корупција во јавните набавки

ММС, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ИРЛ, 22.05.2019, Тендерите продолжуваат по старата "вмровска" малку конкуренција и многу фаворизирање

ДЕНЕШЕН, 22.05.2019, Така се трошат народните пари: Во четри очи склучени 596 договори за 33 милиони евра

ОПСЕРВЕР, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

24 ИНФО, 22.05.2019, Лани без обајавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА, 22.05.2019, Без оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

СКОПЈЕ ИНФО, 22.05.2019, Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ДЕНАР, 22.05.2019, ЦГК го објави извештајот за јавните набавки: Зголемена е примената на нетранспарентната постапка без објавување оглас

ЛИБЕРТАС, 22.05.2019, Центар за граѓански комуникации објави резултати од мониторингот на јавни набавки и анкета меѓу фирмите

МАК ПРЕС, 22.05.2019, Мониторинг на јавните набавки: 32% од тендерите се само со една понуда

ЕКОНОМСКИ, 22.05.2019, Така се трошат народни пари: Во четри очи склучени 596 договори за 33 милиони евра

PORTALB, 22.05.2019, Furnizimet publike në RMV nuk mundësojnë konkurrencë mes kompanive dhe bëhen në mënyrë jotransparente

TELEGRAFI, 22.05.2019, Maqedoni: Vitin e kaluar pa shpalljen e konkurseve janë kyçur 596 marrëveshje me vlerë prej 33 milionë euro

MEDIAL, 22.05.2019, Tenderët në katër sy

BOTASOT, 22.05.2019, Maqedoni: Vitin e kaluar pa shpalljen e konkurseve janë kyçur 596 marrëveshje me vlerë prej 33 milionë euro

FLAKA, 22.05.2019, Tenderët në katër sy

STRUGA NDRYSHE, 22.05.2019, Maqedoni: Vitin E Kaluar Pa Shpalljen E Konkurseve Janë Kyçur 596 Marrëveshje Me Vlerë Prej 33 Milionë Euro

INFO MAGAZIN, 22.05.2019, Maqedoni: Vitin e kaluar pa shpalljen e konkurseve janë kyçur 596 marrëveshje me vlerë prej 33 milionë euro

СТАНДАРД, 22.05.2019, Лани без обајавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ФАКТОР, 22.05.2019, Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена

МАК ПРЕС, 22.05.2019, Во 2018 година 33 милиони евра од буџетот биле доделени на тендери без објава на оглас

ИНОВАТИВНОСТ, 22.05.2019, ЦГК го објави извештајот за јавните набавки: Зголемена е примената на нетранспарентната постапка без објавување оглас

ПРЕСИНГ ТВ, 22.05.2019, Се почесто се делат тендери во 4 очи, лани се склучиле околу 600 вакви договори

КУРИР, 22.05.2019, Така се трошат народните пари: Во четри очи склучени 596 договори за 33 милони евра

НЕТПРЕС, 22.05.2019, Без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

ВЕСНИК, 22.05.2019, Така се трошат народните пари: Во четри очи склучени 596 договори за 33 милиони евра

БАНКОМЕТАР, 22.05.2019, Корупцијата продолжува? Во четри очи склучени 596 договори во износ од 33 милиони евра!

БИЗНИС РЕГУЛАТИВА, 22.05.2019, Центар за граѓански комуникации: Најчест проблем со кој се соочуваат фирмите во јавните набавки и натаму е "најниската цена" како единствен критериум

БИЗНИС РЕГУЛАТИВА, 22.05.2019, За фирмите "најниска цена" најголем проблем со јаните набавки

ПРИЗМА, 21.05.2019, Лесното прифаќање на лажните пријави ја ставаат комисијата во служба на партиските препукувања

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК, 16.05.2019, Државните претпријатија трошат пари речиси без контрола

КАНАЛ 5, 16.04.2019, Возниот парк на македонските против пожарни служби стар и по 4-5 децении

ТЕЛМА, 30.03.2019, Мерко со најскапо и најново Ауди, Арачиново со едно возило за само двајца вработени

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА, 27.03.2019, За пожарникарите олдтајмери, за градоначалниците лимузини

ВЕЧЕР, 15.03.2019, Сите автомобили на Владата и општините

БИЗНИС РЕГУЛАТИВА, 28.02.2019, Борбата со корупцијата во јавните набавки ќе зависи и од компаниите

ТЕРА, 21.02.2019, Која била најскапата Нова година во Битола!

РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА, 19.02.2019, Превисоки критериуми - сомнеж за местени тендери

ТЕРА, 19.02.2019, Дали Битола ја има во најголемите топ 10 договори за новогодишно украсување?

ТЕЛМА, 15.02.2019, Повеќе од половина од институциите сеуште преговараат во четри очи

КАНАЛ 5, 15.02.2019, ЦГК: Ниту една државна институција не била целосно транспарентна и отчетна во јавните набавки

СИТЕЛ, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки но далеку од потребното ниво

ВЕЧЕР, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

ПРИЗМА, 15.02.2019, На една третина од тендерите се јавува по една фирма

1ТВ, 15.02.2019, Држаните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

МИА, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

МАКФАКС, 15.02.2019, На една третина од набавките има само по една понуда

ТЕРА, 15.02.2019, За скромни два процента пораснала транспарентноста кај јавните набавки

ВЕЧЕР, 15.02.2019, На една третина од набавките има само по една понуда

МЕТА, 15.02.2019, Анализа: Полицијата и образованието најнетранспаретни при јавните набавки

ПЛУС ИНФО, 15.02.2019, Центар за граѓански комуникации: МВР и МОН најслаби во отчетноста во јавните набавки

ЛИБЕРТАС, 15.02.2019, На една третина од тендерите се јавува по една фирма

РАДИО МОФ, 15.02.2019, Центар за граѓански комуникации: МОН и МВР "минимално" транспарентни при јавните набавки

24 ИНФО, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

ЕМАГАЗИН, 15.02.2019, Само една понуда на третина од тендерите за јавните набавки

А1ОН, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

ЛОКАЛНО, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

ВЕЧЕР ПРЕС, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

ОПСЕРВЕР, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

ВЕСТИ 24, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

МАК ПРЕС, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

АКАДЕМИК, 15.02.2019, Планирањето на јавните набавки: Помеѓу потребите и реалноста

ВЕСНИК, 15.02.2019, На една третина од набавките има по само една понуда

ЕКОНОМСКИ, 15.02.2019, Центар за граѓански комуникации: МОН и МВР "минимално" транспарентни при јавните набавки

ПРЕСИНГ ТВ, 15.02.2019, Државните институции подобрени во јавните набавки, но далеку од потребното ниво

ДЕНАР, 15.02.2019, ЦГК: Најтранспарентни институции оние кои трошат најмалку, а најлошо рангирани оние кои трошат најмногу пари

ЕМАГАЗИН, 15.02.2019, Истражување: МОН и МВР најнетранспарентни при јавните набавки

КУРИР, 15.02.2019, Центар за граѓански комуникации: МОН и МВР "минимално" транспарентни при јавните набавки

МАК ПРЕС, 15.02.2019, Повеќе од половина државни институции наместо тендер договорале набавки во четри очи

АЛСАТ М, 11.02.2019, 360 Степени: Противпожарните единици во очајна состојба, 27 години е просечната старост на возилата

КАНАЛ 5, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

СИТЕЛ, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

МАКФАКС, 11.02.2019, ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

МИА, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

ВЕЧЕР, 11.02.2019, ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

СЛОБОДЕН ПЕЧАТ, 11.02.2019, Македонија има противпожарни возила од минатиот век

МЕТА, 11.02.2019, Анализа: 70 проценти од возилата на Протипожарните единици се од минатиот век

МТМ, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија и Скопје се со просечна старост од 27 години

ТЕРА, 11.02.2019, Битола има противпожарни возила со просечна старост од 30 години

МАК ПРЕС, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со порсечна старост од 27 години

ЛИБЕРТАС, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

МКД, 11.02.2019, Од 220 противпожарни возила, 70 отсто се од минатиот век

НОВА ТВ, 11.02.2019,  Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

ЛОКАЛНО, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

ДЕНАР, 11.02.2019, 70% од возилата на противпожарните се од минатиот век

А1 ОН, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

ММС, 11.02.2019, Противожарните возила во Македонија се со просечна старост од 27 години

ПЛУС ИНФО, 11.02.2019, 70 отсто од возилата на противпожарните единици се од минатиот век

ОПСЕРВЕР, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

MEDIAL, 11.02.2019, Automjetet zjarrfikese ne Maqedoni te vjetra mesatarisht

TELEGRAFI, 11.02.2019, "70 per qind e makinave zjarrfikese ne Maqedoni jane te shekullit te kaluar"

PORTALB, 11.02.2019, Analize: 70 per qind e veturave te Njesive Kunderzjarrit jane nga shekullit i kaluar

ALMAKOS, 11.02.2019, "70 per qind e makinave zjarrfikese ne Maqedoni jane shekullit te kaluar"

BOTASOT, 11.02.2019, "70 per qind e makinave zjarrfikese ne Maqedoni jane te shekullit te kaluar"

24 ИНФО, 11.02.2019, ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

ВЕЧЕР ПРЕС, 11.02.2019, Олдтајмери гасат пожари во државава

Е МАГАЗИН, 11.02.2019, Дури 70% од возилата на противпожарните единици во Македонија се од минатиот век

РАДИО МОФ, 11.02.2019, 70% од возилата на противпожарните единици во земјава се од минатиот век

ВЕСТИ 24, 11.02.2019, Противпожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

ТОЧКА, 11.02.2019, ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

МТМ, 11.02.2019, Протипожарните возила во Македонија со просечна старост од 27 години

ФАКТОР, 11.02.2019, 70% од возилата на противпожарните единици се од минатиот век

ДЕНЕШЕН, 11.02.2019, Противпожарен возен парк: Фапови од 1966-та гасат пожари во 2019-та во Македонија

СКОПЈЕ 1, 11.02.2019, Најголем дел од возилата на противпожарните единици се од минатиот век

ВЕСНИК, 11.02.2019, ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

ПРЕСИНГ ТВ, 11.02.2019, Пожари се гасат само со 220 возила низ цела Македонија

СКОПЈЕ ИНФО, 11.02.2019, ЦГК: 70 отсто од противпожарните возила се од минатиот век

ОХРИД СКАЈ, 11.02.2019, 70 отсто од возилата на противпожарните единици се од минатиот век

ЛИДЕР, 11.02.2019, 70% од противпожарните воила во Македонија се од минатитот век

ЦЕНТАР, 11.02.2019, Седумдесет отсто од противпожарните возила се од минатиот век

ПРИЗМА, 08.02.2019, Директорите ги кријат трошоците, никој не бара да одговараат

РАДИО МОФ, 06.02.2019, Седма сила: Без истражувачко новинарство нема квалитетно новинарство

24 ВЕСТИ, 05.02.2019, Дали новите законски измени ќе овозможат вистинска борба со корупцијата?

МАКФАКС, 05.02.2019, Општините на новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра

СИТЕЛ, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

1ТВ, 05.03.2019, Општините на новогодишно украсување потрошиле 30% повеќе од лани

ТВ 21, 05.02.2019, За новогодишно украсување потрошени 615 илјади евра, се украсија повеќе општини и се потрошија повеќе пари од лани

МЕТА, 05.02.2019, Анализа: Општините за новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра

ВЕЧЕР, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра

КАПИТАЛ, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра

PORTALB, 05.02.2019, Analize: Per zbukurimit e vendit per Vitin e Ri komunat kane harxhuar 615 mije euro

НОВА МАКЕДОНИЈА, 05.02.2019, Општините за новогодишното украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

ПЛУС ИНФО, 05.02.2019, Општините на новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

А1 ОН, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

ЛОКАЛНО, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

MEDIAL, 05.02.2019, Komunat per stolisjen e tyre per Vitin e Ri kane shpenzuar 30 per qind me shume se vitin e kaluar

ALMAKOS, 05.02.2019, Publikohen harxihimet per Vitin e Ri 2019

Е МАГАЗИН, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра: Најголем дел од парите за една фирма

ЛИБЕРТАС, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

САКАМ ДА КАЖАМ, 05.02.2019, За 30 отсто повеќе пари потрошиле општините за новогодишно украсување во 2019 во споредба со 2018 година

МАК ПРЕС, 05.02.2019, Општините за новогодишното украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

МКД, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле околу 615 илјади евра

ММС, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

ТОЧКА, 05.02.2019, За една третина зголемени трошоците за новогодишно украсување

ОПСЕРВЕР, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потршиле 30 проценти повеќе од лани

МТМ, 05.02.2019, 615.000 евра потрошија општините за новогодишно украсување, 30% повеќе од лани

РАДИО МОФ, 05.02.2019, Општините потрошиле 615 илјади евра за новгодишно украсување, 30% повеќе од лани

Е МАГАЗИН, 05.02.2019, Која од општините потрошила најмногу пари за новогодишно украсување

ФАКТОР, 05.02.2019, За една третина зголемени трошоците за новогодишно украсување

ВЕЧЕР ПРЕС, 05.02.2019, Шилегов највеликодушен градоначалник, потроши 260 илјади евра за новогодишни украси

24 ИНФО, 05.02.2019, Општините потрошиле 615 илјади евра за новогодишно украсување

ПОСТ, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

LAJM, 05.02.2019, Ja sa kane harxhuar Komunat per zbukurimet e Vitit te Ri

BOTASOT, 05.02.2019, Analize: Per zbukurimin e vendit per Vitin e Ri komunat kane harxhuar 615 mije euro

СКОПЈЕ ИНФО, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра

ВЕСНИК, 05.02.2019, 615 Илјади евра чинело новогодишното украсување: Општините потрошиле 30% повеќе од лани

ДЕНЕШЕН ВЕСНИК, 05.02.2019, Народни пари: Градоначалникот на Скопје и другите општини за украсување за Нова година потрошиле 30 отсто повеќе од лани

АЛФА, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

ДЕНАР, 05.02.2019, За една третина зголемени трошоците за новогодишно украсување

TELEGRAFI, 05.02.2019, Publikohen harxhimet e komunave ne Maqedoni per zbukurumet per Vitin e Ri 2019

ИДИ ВИДИ, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

РЕПУБЛИКА, 05.02.2019, За новогодишно украсување потрошено 30% повеќе од лани

ЕКОНОМСКИ, 05.02.2019, За една третина зголемени трошоците за новогодишно украсување

ИНФОМАКС, 05.02.2019, Повеќе од половина милион евра: Лани градоначалниците потрошиле 30 проценти повеќе пари за новогодишно украсување од лани

FLAKA, 05.02.2019, Komunat kane harxhuar 615 mije euro per dekoret e fundvitit

ЛИДЕР, 05.02.2019, Општините потрошиле 30 проценти повеќе од предходната година за новогодишно украсување

ИНФО МАГАЗИН, 05.02.2019, Komuna Tetoves nuk tregon transparence se sa ka shpenzuar per zbukurimet e Vitit te Ri 2019

ФОЛ, 05.02.2019, Ja sa kane harxhuar Komunat per zbukurimet e Vitit te Ri

СКОПСКО ЕХО, 05.02.2019, Градот потрошил 30 отсто повеќе од лани за новогодишно украсување

ВЕСНИК, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра

НАСЛОВ, 05.02.2019, Општините за новогодишно украсување потрошиле 615 илјади евра

АЛСАТ М, 03.02.2019, Дали новиот Закон за јавни набавки ќе ги отсрани неправилностите при трошењето на народните пари

MEDIAL, 03.02.2019, Prokurimet publike, rregulla te reja per evitimin e abuzimeve

ПОСТ, 03.02.2019, Дали новиот Закон за јавни набавки ќе ги отстрани неправилностите при трошењето на народните пари

Р.С. ЕВРОПА, 31.01.2019, Истражување: Исполнети услови за разрешување на 18 директори во јавни претпријатија

АКАДЕМИК, 31.01.2019, Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

LAJM, 31.01.2019, Komapnite shteterore i ruajne si sikret emrat e anetareve te bordeve drejtuese

PORTALB, 31.01.2019, Firmat shteterore i ruajne si sekret emrat e anetareve te bordeve drejtuese

ALMAKOS, 31.01.2019, Kompanite shteterore i ruajne si sekret emrat e anetareve te bordeve drejtuese

FLAKA, 31.01.2019, Kompanitë shtetërore, bordet drejtuese mbeten Top Sekret ...

BOTASOT, 31.01.2019, Firmat shteterore i ruajne si sekret emrat e anetareve te bordeve drejtuese

INA, 31.01.2019, Kompanitë shtetërore i ruajnë si sekret emrat e anëtarëve të bordeve drejtueseТВ 21, 30.01.2019, ГТЦ Скопје најнетранспарентен, трошат пари на граѓаните, а не даваат отчет

АЛСАТ М, 30.01.2019, Истражување: Исклучително ниска транспарентност кај претпријатијата што се финансираат со пари на граѓаните

МИА, 30.01.2019, Центарот за граѓански комуникации: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

КАНАЛ 5, 30.01.2019, Центарот за граѓански комуникации: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

ТВ 21, 30.01.2019, 700 милиони од граѓаните, но слаба транспарентност и отчетност

1ТВ, 30.01.2019, Ценатар за граѓански комуникации: Ниска транспаретност на претпријатијата во државна сопственост

МАКФАКС, 30.01.2019, Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

МЕТА, 30.01.2019, Државните фирми како тајна ги чуваат имињата на членовите на управните одбори

КАПИТАЛ, 30.01.2019, Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

МКД, 30.01.2019, Ниту едно од 30-те најголеми претпријатија во државна сопственост нема високо ниво на транспарентнсот

ЛИБЕРТАС, 30.01.2019, ЦГК: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

ЛОКАЛНО, 30.01.2019, ЦГК: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

ПЛУС ИНФО, 30.09.2019, Поради нетраспарентност 18 директори на јавни претпријатија треба да бидат разрешени

А1ОН, 30.01.2019, ЦГК: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

МАК ПРЕС, 30.09.2019, ЦГК: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

ОПСЕРВЕР, 30.01.2019, ЦГК: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

НОВА ТВ, 30.01.2019, ЦГК: Препријатијата во државна сопственост со најниско ниво на транспарентност

LAJM, 30.01.2019, Transparence e ulet e ndermarrjeve qe financohen me parate e popullit

INA, 30.01.2019, Firmat shteterore i ruajne si sekret emrat e anetareve te bordeve drejtuese

ИНФО МАГАЗИН, 30.01.2019, Transparence e ulet e ndermarrjeve qe financohen me parate e popullit

Е МАГАЗИН, 30.01.2019, Претпријатија во државна сопственост не се транспарентни и отчтни: ЈП за државни патишта најтранспарентно, на дното ГТЦ

ТОЧКА, 30.01.2019, Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

ВЕЧЕР ПРЕС, 30.01.2019, ЦГК: Ниска транспарентност на претпријатијата во джавна сопственост

24 ИНФО, 30.01.2019, Ниска транспарентност на државните претпријатија во државна сопственост

ВЕСНИК, 30.01.2019, Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

ДЕНАР, 30.01.2019, Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

РАДИО МОФ, 30.01.2019, ЦГК: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

4ЊУЗ, 30.01.2019, ГТЦ Скопје најнетранспарентен, трошат пари на граѓаните, а не даваат отчет

ПРЕСИНГ ТВ, 30.01.2019, Претпријатијата во државна сопственост не се транспарентни

ДЕНЕШЕН, 30.01.2019, Јавни претпријатија: Исполнети се услови за разрешување на 18 директри

ФАКТОР, 30.01.2019, Осумнаесет директори на јавни претпријатија може слободно да бидат разрешени

СУДСТВО, 30.01.2019, Колку финансиски помоќно претпријатие толку пониска транспарентност

ИНФОМАКС, 30.01.2019, Исполнети усллови за разрешување на 18 директори

ТЕРА, 25.01.2019, Дебата за перспективите на истражувачкото новинарство

МИА, 24.01.2019, Дебата "Перспективите на истражувачкото новинарство"

24 ВЕСТИ, 24.01.2019, Се зголемуваат истражувачките стории, но минимално

1ТВ, 24.01.2019, Дебата: "Перспективите на истражувачкото новинарство"

МРТ, 24.01.2019, Истражувачкото новинарство е предизвик

СИТЕЛ, 24.01.2019, Поповски: Владата размислува за Фонд за медиуми, по принципот на Фондот за поддршка на печатените медиуми

КАНАЛ 5, 24.01.2019, Поповски: Транспарентноста останува приоритет на владата

НЕЗАВИСЕН ВЕСНИК, 24.01.2019, Дебата за перспективите на истражувачкото новинарство

KOHA, 24.01.2019, Debat per perspektivat a gazetarise investigative

FLAKA, 24.01.2019, Analiza e OJQ-ve, gazetaria hulumtuese – sfidë për gazetarët. Popovski: Gazetarët pak investigojnë

ZHURNAL, 24.01.2019, Gazetaria hulumtuese shënon trend pozitiv, nevojitet edhe shumë për tu bërë

МИА, 24.01.2019, Истражувачкото новинарство белжи позитивен тренд, потребно е уште многу да се сработи

ВЕЧЕР, 24.01.2019, Поповски: Концептот за медиумска писменост е еден од начините за борба против лажните вести

ЛОКАЛНО, 24.01.2019, Дебата за перспективите на истражувачкото новинарство

ПЛУС ИНФО, 24.01.2019, Истражувачкото новинарство бележи позитивен тренд, потребно е уште многу да се сработи

МАКФАКС, 24.01.2019, Поповски: Концептот за медиумска писменост е еден од начините за борба против лажните вести

KOHA, 24.01.2019, Gazetaria hulumtuese shënon trend pozitiv

МАК ПРЕС, 24.01.2019, Дебата за перспективите на истражувачкото новинарство

ЛИБЕРТАС, 24.01.2019, Дебата: "Перспективите на истражувачкото новинарство"

Р.С. ЕВРОПА, 24.01.2019, Поповски: Обезбедуваме услови за истражувачко новинарство

LAJMPRESS, 24.01.2019, Debat per perspektivat e gazetarise investigative

ZHURNAL, 24.01.2019, Debat per perspektivat a gazetarise investigative

МАК ПРЕС, 24.01.2019, Истражувачкото новинарство бележи позитивен тренд, потребно е уште многу да се работи

ОПСЕРВЕР, 24.01.2019, Истражувачкото новинарство бележи позитивен тренд, потребно е уште многу да се сработи

MEDIAL, 24.01.2019, Debat per perspektivat e gazetarise investigative

TETOVA SOT, 24.01.2019, Debat për perspektivat e gazetarisë investigative

TETOVA SOT, 24.01.2019, Gazetaria hulumtuese shënon trend pozitiv, nevojitet edhe shumë për tu bërë

BOTASOT, 24.01.2019, Gazetaria hulumtuese shënon trend pozitiv, nevojitet edhe shumë për tu bërë

PORTALB, 24.01.2019, Popovski: Koncepti i shkrim-leximit mediatik është një nga mënyrat për luftë kundër lajmeve të rreme

А1ОН, 24.01.2019, Дебата за перспективите на истражувачкото новинарство

МТМ, 24.01.2019, Дебата за парспективите на истражувачкото новинарство

ДЕНЕШЕН ВЕСНИК, 24.01.2019, Дебата: Министрите Манчевски и Поповски ги посоветуваа новинарите како да истражуваат

ВЕСТИ 24, 24.01.2018, Дебата за перспективите на истражувачкото новинарство

АКТУЕЛНО 24, 21.01.2019, Поповски: Концептот за медиумска писменост е еден од начините за борба против лажните вести

ИПОРТАЛ, 24.01.2019, Поповски: Обезбедивме гласност и јавност за секое прашање како предуслов за пораст на истажувачките стории

ОХРИД СКАЈ, 24.01.2019, Истражувачкото новинарство бележи позитивен тренд, потребно е многу да се сработи

РАДИО МОФ, 24.01.2019, Со изгубени новинарски архиви се губи и колективната меморија

ТЕЛМА, 17.01.2019, Вин Вин: Нов закон за антикорупциска