ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - We in media 2018
Print
PDF

We in media 2018

on .

Koha, 18.12.2018, Sistemi jofunkcional

Telma, 16.12.2018, Јавните набавки помеѓу старото и новото законско решение

Koha, 14.12.2018, Vullneti politik dhe transparenca, te pamjaftueshime

Mia, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Kanal 5, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Sitel, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

1 TV, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Sloboden Pecat, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Nezavisen Vesnik, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја

Sitel, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Mak Pres, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Vecer, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Plus Info, 13.12.2018, Корупцијата искушува, треба силна волја да се одбие

А1 ON, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Libertas, 13.12.2018, Жбогар: Ниту едена земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Makfaks, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

MKD, 13.12.2018, Самуел Жбогар: Јавните набавки треба да бидат следени и мониторирани

Lokalno, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политиката волја да се спречи тоа

Tocka, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, но разликата е во политичката волја да се реши тоа

Opserver, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

A1 ON, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

Standard, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Post, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

24 Info, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Vesti 24, 13.12.2018, Жбогар: Ниту едена земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Mia, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit, dallimi eshte ne vullnetin politik te parandalohet ajo

Koha, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Medial, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit, por ka nje dallim

Tetovasot, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Aktuale, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Zhurnal, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Faktiditor, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Lajmpres, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Pacensure, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Flaka, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit, ndryshimi eshte ne vullnetin politik per ta parandaluar ate

Zaman, 13.12.2018, Zhbogar: Asnje vend nuk eshte imun ndaj korrupsionit

Vecer Pres, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

Mak Pres, 13.12.2018, Регионалната конференција за јавните набавки

Opserver, 13.12.2018, Регионална конференција за состојбите во јавните набавки

Brif, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја

Lider, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Vecer Press, 13.12.2018, Истрагите на СЈО даваат многу примери за направена корупција во јавните набавки

Press 24, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Vesnik, 13.12.2018, Жбогар: Ниту една земја не е имуна на корупција, разликата е во политичката волја да се спречи тоа

Kanal 77, 08.12.2018, Нулта толеранција за корупција

Fakulteti, 23.11.2018, Каде одат вашите пари? Пресметајте колку давате за државата дневно, а што останува за вас

Kapital, 19.10.2018, За возниот парк на владата и општините потрошени најмалку 33 милиони евра

1TV, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Shenja, 18.10.2018, Institucionet kanje shpenzuar 33 milione euro per dy mije makina

TV 21, 18.10.2018, Министерствата и општините поседуваат 2.645 автомобили вредни 33 милиони евра

TV 21, 18.10.2018, Ministria dhe komunat kane 2.645 automjete, shtrenjtat jane ne MPJ, MPB dhe Financa

Tera, 18.10.2018, Од Пелагониските општини најмногу возила во општина Прилеп, а само едно во општина Могила

Meta, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 автомобили, а најмногу се во МВР - 1.559

Sloboden Pecat, 18.10.2018, Министерствата и општините поседуваат 2.645 автомобили, а Владата 113

Nezavisen Vesnik, 18.10.2018, Најскапи автомобили возат во МНР, МВР и финансии

Fokus, 18.10.2018, ЦГК: Министерствата и општините поседуваат 2.215 возила во вредност од 27 милиони евра, 1559 од нив се на МВР

Denesen, 18.10.2018, ЦГК: Држано и општинско гориво трошат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Plus Info, 18.10.2018, Функционерите возат шкоди, а сакаат мерцедеси

Lokalno, 18.10.2018, Автомобил по сопствена желба за секој функционер во државата

E Magazin, 18.10.2018, Кое од министерствата потрошило најмногу за автомобили, "мерцедес" не купило само МВР

Libertas, 18.10.2018, База на податоци: Сите автомобили на Владата и општините

A1 ON, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најаскапите се тие на МНР, МВР и финансии

MIA, 18.10.2018, Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

24 Vesti, 24.09.2018, Антикорупциска со месеци празна, власта дебатира за новиот закон

24 Vesti, 13.08.2018, Хематологија: Пановска се изема од одлучување за тендерот во кој добитник е "Д-р Пановски"

Radio Slobodna Evropa, 23.07.2018, Политичка воља за буџетски злоупотреби

Tera, 19.07.2018, Битола четврта по вредноста на јавните набавки за 2017

Nova Makedonija, 19.07.2018, Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Telma, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки

TV 21. 18.07.2018, Пуцко Петрол, Бауер БГ и НБ Компани на вровот на листата според вредноста на добиените тендери од општините

1TV, 18.07.2018, Истражување: "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

24 Vesti, 18.07.2018, 10 фирми "лапале" една четвртина од вредноста на општинските тендери

Макфакс, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

Sloboden Pecat, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Sloboden Pecat, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" добила тендери во вредност од 3 милиони евра

Mia, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

24 Vesti, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Kapital, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" е рекордер со најмногу тендери од општините, дупло повеќе за една година

Sitel, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на набавките на општините

Meta, 18.07.2018, Општините лани склучиле договори за јавни набавки во вредност од 80 милионии евра

Emagazin, 18.07.2018, "Пуцко Петрол" склучил 29 договори за јавни набавки во вредност од три милиони евра

Plus Info, 18.07.2018, Интерактивна база на податоци за општинските тендери

Den, 18.07.2018, Десет општини потрошиле за јавни набавки колку сите други заедно

Post, 18.07.2018, Истражување: "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

Post, 18.07.2018, Град Скопје потрошил многу помалку на тендери во 2017-та, Аеродром ги надмина Центар и Карпош

Fokus, 18.07.2018, Фирмата "Пуцко Петрол" на градоначалникот на Пласница ги лапнала највредните тендери

Libertas, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Lokalno, 18.07.2018, Истражување: Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Tocka, 8.07.2018, "Пуцко Петрол" и "Бауер БГ" ги добиле највредните договори за јавни набавки со општините

Nezavisen Vesnik, 28.06.2018, Кога не ти се допаѓа понудувачот, поништи го тендерот

TV21, 26.06.2018, Мониторинг на постапките за јавни набавки: Ниска конкуренција на локалните тендери

Makfaks, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Meta, 26.06.2018, ЦГК: Загрижувачки бројки кај тендерите на локално ниво на крајот на минатиот мандат

Plus Info, 28.06.2018,  Се зголемува процентот на тендери со една или ниту една понуда

Vecer, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Lokalno, 26.06.2018, ЦГК: Загрижувачки бројки кај тендерите на локално ниво на крај на минатиот мандат

Faktor, 26.06.2018, Тендерите на локално ниво стануваат неатрактивни за фирмите

Akademik, 26.06.2018, Многу ниска конкуренција на локалните тендери

Skaj, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Denar, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Tocka, 26.06.2018, Мониторинг на локално ниво: Се повеќе тендери со една или со ниту една понуда

Ekonomski, 26.06.2018, Тендерите на локално ниво стануваат неатрактивни за фирмите

Lider, 26.06.2018, На локално ниво се повеќе тендери со една или ниту една понуда

Marili, 26.06.2018, Расте бројот на тендери со една или без ниту една понуда

Mia, 22.06.2018, Министерството за одбрана и Министерството за образование со највисока транспарентност

Tera, 22.06.2018, Најтранспарентни општини во регионот на Пелагонија

Sloboden Pecat, 22.06.2018, Министерствата за одбрана и образование со највисока транспарентност

Nezavisen Vesnik, 22.06.2018, Министерството за одбрана и Министерството за образование со највиока активна транспарентнос

Koha, 22.06.2018, Komunat e Pollogut me pak transparente

Flaka, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjest dhe Ministria e Arsimit me transparence me te larte aktive

Tetovasot, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparence me te larte aktive

Botasot, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparencen me te madhe

Medial, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparence me te larte aktive

Zurnal, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparense me te larte aktive

Telegrafi, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparencen me te madhe

Arbresh, 22.06.2018, Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Arsimit me transparencen me te madhe

А1ON, 22.06.2018, Министерството за Одбрана и Министерството за образование со највисока активна транспарентност

Makpres, 22.06.2018, Министерството за одбрана и Министерството за образование со највисока активна транспарентност

Valandovo, 22.06.2018, Во 2018-та Општина Валандово бележи пад од 19 позиции според индексот на активна транспарентност

Sitel, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Meta, 21.06.2018, Индекс на транспарентност: Министерствата и Валадата подобри од општините

Mia, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Sloboden Pecat, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Libertas, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

E Magazin, 21.06.2018, Владата и министерствата потранспарентни од општините

Radio Slobodna Evropa, 21.06.2018, Транспарентноста во Македонија се уште на ниско ниво

А1ON, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Faktor, 21.06.2018, Многу мал напредок во транспарентноста на 96 македонски институции

Radio Mof, 21.06.2018, Мон најмногу, а Транспорт и врски најмалку објавува јавни информации по сопствена иницијатива

Makpres, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму на ниско ниво

Denar, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натамуи ниско

Opserver, 21.06.2018, Истражување: Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Standard, 21.06.2018, Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Sudstvo, 21.06.2018, Општото ниво на активната транспарентност и натаму ниско

Telma, 15.06.2018, Јавни набавки со стари навики

Alsat M, 15.06.2018, 2017-та, голем пад на јавните набавки

1TV, 13.06.2018, ЦГК: 88 насто од фирмите сметаат дека има корупција во јавните набавки

Makfaks, 13.06.2018, Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Kapital, 13.06.2018, За наплата на тендер се чека по 200 дена

Mia, 13.06.2018, Најниска цена и обемната документација сеуште проблем при конкурирањето на тендери

Plus Info, 13.06.2018, Во 2017 ништо не се променило во јавните набавки

E Magazin, 13.06.2018, Фирмите чекаат просечно по 6 месеци и 21 ден за да ги добијат парите за завршената работа

Faktor, 13.06.2018, Намалено чекањето за наплата на тендери за месец и пол дена, иако се уште е долго

Skaj, 13.06.2018, Мониторинг: Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Akademik, 13.06.2018, Најниска цена, задоцнетото плаќање и обемната документација - проблеми за фирмите при јавните набавки

Vecer, 13.06.2018, Мониторинг: Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

Libertas, 13.06.2018, Најниска цена и обемната документација сеуште проблем при конкурирањето на тендер

Tocka, 13.06.2018, Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршена работа

Vecer Pres, 13.06.2018, Ем незадоволни, ем 96% од фирмите не се жалат на тендерите

Denar, 13.06.2018, Мониторинг: Фирмите чекаат по 6 месеци за да ги добијат парите за завршената работа

E-magazin, 13.06.2018, Лани склучени договори за јавни набавки за 29 милиони евра, 42% од нив се на ЕЛЕМ И Министерство за образование

Radio Mof, 07.02.2018, Индекс на рационалност: 550% разлика у цените по кои се набавувале летните униформи за комуналните претпријатија

Vecer, 07.02.2018, Некои комунлци терале мода, униформите ги купувале 5,5 пати поскапо од другите

Tocka, 07.02.2018, Градинките за 1 чифт кожени анатомски кломпи плаќале од 718 до 2183

Kajgana, 07.02.2018, Градинките за чифт анатомски кломпи плаќале од 718 до 2183 денари

Vecer, 07.02.2018, Градинки за чифт кожени анатомски кломпи плаќале од 718 до 2138 денари

Ekonomski, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои купувани исти производи и  услуги

Akademik, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Denar, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

Republika, 07.02.2018, Огромни разлики во цените по кои се купувани исти производи и услуги

A1ON, 07.02.2018, Градинки за чифт женски кожени кломпи плаќање од 718 до 2.183 денари

TV Star, 26.01.2018, Новинарите не сакаат сервирани информации. Интересот за истражување зголемен за 50%