ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Индекс на рационалност 15
Печати
PDF

Индекс на рационалност 15

on .

Индекс на рационалност 15

Петнаесеттиот индекс на рационалност е изработен за следниве пет видови производи и услуги:

  • индустриска сол (рефус и пакувана во вреќи),
  • клима-уреди,
  • хартија за печатење и фотокопирање,
  • масло за горење - екстра лесно ЕЛ 1 и
  • РТГ - филмови за рендген-снимки.

Во изработката на индексот на рационалност за овие производи и услуги беа вклучени институции на национално и
на локално ниво што имале ваков видна набавки во 2015 и во 2016 година.
Во изработката на индексот на рационалност беа вклучени 95 институции коишто за набавките на овие стоки и
услуги спровеле 101 тендер.