ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - We in media 2017
Print
PDF

We in media 2017

on .

Sloboden Pecat, 22.12.2017, Трошеле и молчеле!

Telma, 21.12.2017, МВР лани најнеотчетна за тендерите, Правда најдобри

24 Vesti, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

Sitel, 21.12.2017, Транспарентноста во јавните набавки на министерствата под лупа

MRT, 21.12.2017, Транспарентност во јавните набавки: Четри министерства најслабо рангирани

Kanal 5, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

24 Vesti, 21.12.2017, Извештај за јавни набавки: Кој трошел најмногу, а бил најмалку транспарентен

Sitel, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

Alsat M, 21.12.2017, Четри министерства меѓу најнетранспарентните институции минатата година

Nova TV, 21.12.2017, Колку повеќе трошеле на јавни набавки, толку биле помалку транспарентни

Nova Makedonija, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу за јавни набавки

Plus Info, 21.12.2017, Кои четри министерства лани тајно потрошиле најмногу пари на јавни набавки

Libertas, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерства што потрошиле најмногу на јавни нбавки

Radio Slobodna Evropa, 21.12.2017, Институциите со средно ниво на транспарентност

A1ON, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерства што потрошиле најмногу пари

Lokalno, 21.12.2017, Министерствата што си трошат, а не кажуваат

MMS, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерства што потрошиле најмногу на јавни набавки

Standard, 21.12.2017, МВР, Здравство, МЗШВ и Образование најнетранспарентни при јавните набавки

Post, 21.12.2017, Најнетранспарентни министерствата што најмногу трошеле

Akademik, 21.12.2017, Анализа на транспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки

Zurnal, 21.12.2017, Каде има пари нема транспарентност

Pres 24, 21.12.2017, Извештај за јавни набавки: Кои министерства биле најтранспарентни

Kapital, 21.12.2017, Апсурди во тендерите-цените од 0,01 денари, понуди доставени 8 минути по објава на оглас

Kanal 5, 21.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

TV 21, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Sitel, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Makfaks, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

Meta, 04.12.2017, ЦГК: Апсурдни цени од 0,01 денар во дел од тендерите на институциите

Fokus, 04.12.2017, Се распишувале тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

E Magazin, 04.12.2017, За пола година склучени 208 договори без тендер тешки 7,4 милиони евра

Orbis, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Plus Info, 04.12.2017, Се распишувале тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

Libertas, 04.12.2017, ЦГК: Апсурдни цени од 0,01 денари во дел од тендерите на институциите

Faktor, 04.11.2017, Се делеле тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

A1 ON, 04.12.2017, Во првите шест месеци на договори без тендери потрошени вкупно 7,4 милиони евра

TV Nova, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Nova Makedonija, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Lokalno, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Vecer, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

MKD, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Tocka, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Ohrid Skaj, 04.12.2017, Се распишувале тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Aktuelno 24, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

Radar, 04.12.2017, ЦГК: Можни манипулации во реализација на тендерите

Mak Pres, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Makfaks, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувачки стории-кај 10 медиуми едвај 0,8 отсто се истражувања

Sloboden Pecat, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истражувачки новинарски текстови

Kanal 77, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувачки стории-кај 10 медиуми едвај 0,8% се истражувања

Vistinomer, 09.11.2017, Истражувачкото новинарство кај традиционалите медиуми и натаму е малку присутно

Meta, 09.11.2017, Загрижува отсуството на истражувачки стории во традиционалните медиуми

Sitel, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истражувачките новинарски текстови

A1ON, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истражувачките новинарски текстови

Libertas, 09.11.2017, Загрижувачко отсуство на истражувачки стории во традиционалните стории

MMS, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истражувачките новинарски текстови

Vecer, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истржувачки стории-кај 10 медиуми едвај 0.8% се истражувања

A1ON, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувачки стории

Telma, 03.11.2017, Се укинува советот за јавни набавки

Tera, 21.09.2017, Зошто се помалку новинарите истражуваат во Македонија?

A1ON, 21.09.2017,  Во Битола се одржа работилница за новинари и граѓански организации "Истражувачко новинарство за поттикнување реформи"

Setaliste, 21.09.2017, Во Битола се одржа работилница за новинари и граѓански организации "Истражувачко новинарство за поттикнување на реформи"

Sakam da kazam, 27.06.2017, Државните институции лани потрошиле 35 милиони евра за јавни набавки во четри очи

TV21, 21.06.2017, Државата потрошила 35 милиони евра на нетранспарентен начин

Faktor, 21.06.2017, "Тендер држава": Нетранспарентна процедура лани "изела" 35 милиони евра од државната каса

Radio Slobodna Evropa, 21.06.2017, Нетранспаретно потрошени 35 милиони евра од државната каса

Denar, 21.06.2017, Јавни набавки: третина од тендерите во 2016 година со по еден понудувач

Telma, 20.08.2017, ЦГК: 35 милиони евра за тендери без јавна набавка во 2016

Meta, 20.06.2017,  Секој трет тендер со еден понудувач, договорите без оглас тежат 34,8 милиони евра

Makfaks, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Mia, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Kanal 5, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Nova TV, 20.06.2017, Секој трет тендер со еден понудувач, 605 договори во четри очи

Sloboden Pecat, 20.06.2017, Поништени 35 милиони евра за тендери во 2016, без јавна набавка

Nova Makedonija, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Libertas, 20.06.2017, Секој трет тендер со еден понудувач, договорите без оглас тежат 34,8 милиони евра

Fokus, 20.06.2017, ЦГК: Во 2016 година се склучиле над 600 договори во 4 очи во вредност од скоро 35 милиони евра

Lokalno, 20.06.2017, Секој трет тендер со по еден понудувач, договорите без оглас тежат 34,8 милиони евра

Faktor, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Plus Info, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

E Magazin, 20.06.2017, Секој трет тендер во Македонија е со еден понудувач

А1On, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Tocka, 20.06.2017, Речси секој трет тендер е со еден понудувач

Kajgana, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

10 bez 10, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер во 2016 бил со еден понудувач

Libertas, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Lokalno 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Skaj, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Vecer, 20.06.2017, Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Start, 20.06.2017, Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Radio Slobodna Evropa, 13.06.2017, Македонски парадокс - железничкиот поскап од камионскиот превоз

Utrinski Vesnik, 07.06.2017, Општините потранспарентни од министерствата и владата

TV Vis, 07.06.2017, Струмица и Василево најдобри, а Конче најслаба општина по активна транспарентност

E Magazin, 07.06.2017, Министерството за транспорт и врски најзатворено за информации од јавен карактер

E Magazin, 07.06.2017, Велес е најтранспарентна општина, а Чучер-Сандево нема ни веб-страна

Strumicanet, 07.06.2017, Општина Струмица најдобра по активна транспарентност во југоистокот

Nova Makedonija, 06.06.2017, Годинава е намалена транспарентноста на институциите

Faktor, 29.05.2017, Јавни набавки: Завршува ли праксата на тендер коалициите?

Prizma, 09.05.2017, Државните фирми направиле загуби од 35 милиони евра

Libertas, 09.05.2017, ЕЛЕМ лани вработил нови 283 лица, МЕПСО со намален профит за 9 милиони евра

Reporter, 09.05.2017, ЕЛЕМ лани вработил нови 283 лица, МЕПСО со намален профит за 9 милиони евра

Sakam da kazam, 09.05.2017, ЕЛЕМ лани вработил нови 283 лица, МЕПСО со намален профит за 9 милиони евра

Publikum, 09.05.2017, Општина Битола давала средства за цркви и фестивали, ама не открива колку пари потрошила за дневници на вработените

Telma, 06.05.2017, Нема реагенси - пациентите се препраќаат во приватни лаборатории

Kapital, 26.04.2017, Земјоделскиот југоисток се бори против тешката рударска индустрија

Prizma, 20.03.2017, Десет фирми се носители на 30% од општинските тендери

TV Orbis, 19.03.2017, Love me... Тендер

TV Telma, 15.03.2017, Топ тема: Проблемите во јавните набавки

TV Tera, 15.03.2017, Поголема контрола на јавните набавки

Mia, 14.03.3017, Конференција за јавни набавки

TV 24 Vesti, 14.03.2017, Измени на законот за јавни набавки

TV Mtv, 14.03.2017, Зголемено учество на микро фирми во јавните набавки

TV 21, 14.03.3017, Поттик малите фирми да учествуваат на тендери - Побарана погголема контрола во јавните набавки

TV Alsat M, 14.03.2017, Неопходна е поголема контрола на јавните набавки

Meta, 14.03.2017, Во бизнисот со јавните набавки вклучени се само 4.800 од 70.000 компании

Sloboden Pecat, 14.03.2017, Во бизнисот со јавни набавки вклучени само 4.800 од 70.000 компании

Utrinski Vesnik, 14.03.3017, Потребана е поголема контрола на тендерите

Sky, 14.03.2017, Во бизнисот со јавните набавки вклучени се 4.800 од 70.000 компании

Biznis Vesti, 21.02.2017, Кои се најголемите 100 тендери во 2015 и 2016 година во Македонија

Prizma, 20.02.2017, Топ 100 тендери во 2015 и 2016 година

Libertas, 20.02.2017, Топ 100 тендери во 2015 и 2016 година

Reporter, 20.02.2017, Топ 100 тендери во 2015 и 2016 година

Duma, 27.01.2017, Новинарите и граѓанските организации: Како до поквалитетни истражувања и подобра соработка

TV Tvm, 21.09.2017, Општина Охрид на седмо место по тренспарентност

24 Vesti, 19.01.2017, Дополнителни трошоци за чистење на снегот

Faktor, 19.01.2017, Над 5 милиони евра за чистење на снегот, а тротоарите и уличките непроодни

TV 24 Vesti, 19.01.2017, 24 Отворено: Дали Груевски и Ахмети ќе формиррат нова тендерска коалиција

TV Orbis, 19.01.2017, Колку се троши за зимско одржување во Македонија

Libertas, 19.01.2017, Трошоци за зимско одржување во Македонија за сезоната 2016-2017

Ti rekov mi rece, 18.01.2017, Општина Велес на второ место по транспарентност во Македонија

TV Kanal 5, 17.01.2017, Истражување на транспарентноста на општините

TV Sitel, 17.01.2017, Општина Велес втора по транспарентност во 2016 година

A1 ON, 17.01.2017, Општина Велс втора по транспарентност во 2016 година

TV Kanal 5, 12.01.2017, Општина Велес втора по транспарентност во 2016 година

TV Nova, 17.01.2017, Општина Велес втора по транспарентност во 2016 година

Kapital, 12.01.2017, Растат вработувањата во државните претпријатија

Plus 24, 12.01.2017, Штип прва општина на Истокот на десетта во Македонија по транспарентност

TV Star, 11.01.2017, Нема тајни. Што работи јавната администрација, најдобро во регионот знаат штипјани

Start, 09.01.2017, Гевгелија - најтранспарентна општина

Vecer, 09.01.2017, Гевгелија - транспарентна општина

TV Telma, 11.01.2017, Скопски пари за чистење мраз одат на две адреси во Шишево

TV Tera, 11.01.2017, 5.2 милиони евра ќе чини зимското одржување на патиштата и улиците