ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - We in media 2016
Print
PDF

We in media 2016

on .

Prizma, 27.12.2016, Растат вработувањата во државните претпријатија

Reporter, 27.12.2016, На вработувањата во државните претпријатија им нема крај - Се цица од буџетот од кај се стигне

Prizma, 27.12.2016, Над 780 илјади евра ќе се трошат на новогодишно украсување

Tera, 06.12.2016, Балканот во битка со корупцијата во јавните набавки

Dnevni Avaz, 05.12.2016, Јавните набавки се средство за постигнување цели, а не цел

R.S. Evropa - Bih, 05.12.2016, Јавни набавки: Како се купуваат автомобили за градоначалникот

Novi, 05.12.2016, Како до ефективна контрола на целсисходноста во јавните набавки

Kapital-Bih, 05.12.2016, Неефикасен систем за пратење на постапките за јавни набавки

Prizma, 28.11.2016, За пет години долговите во здравството се дуплирани

libertas, 28.11.2016, За пет години долговите во здравството се дуплирани

24 Vesti, 16.11.2016, Сеуште нема оглас за набавка на изборен метеријал

Kanal 77, 13.11.2016, Денеска дебата во Тетово: "Како до поквалитетни истражувања и подобра соработка"

A1ON, 13.11.2016, Работилница за новинари и граѓански организации: "Како до поквалитетни истражувања и подобра соработка"

Proverka na fakti, 08.11.2016, Истражувачките новинари не веруваат никому освен себеси

TV 24 Vesti, 01.11.2016, Договори во четри очи - 300 милиони евра за четри години

Proverka na fakti, 01.11.2016, Страшно е кога државата ја користи тајната полиција да ги следи новинарите

TV 24 Vesti, 31.10.2016, Дебата за јавните набавки во Р.М

R.S Evropa, 28.10.2016, Недоречени закони за тендери во четри очи

TV 24 Vesti, 04.10.2016, Се намалува бројот на студенти

Prizma, 04.10.2016, Намален е бројот на студенти, освен оние по веронаука

Libertas, 04.10.2016, Намален е бројот на студенти, освен оние по веронаука

Reporter, 04.10.2016, Намален бројот на студенти, освен оние на веронаука

Radio Mof, 04.10.2016, Се помалку студенти на државните и приватните факултети, пораст на студенти по веронаука

TV Sitel, 03.10.2016, Општина Битола со зголемен степен на транспарентност

TV Telma, 28.09.2016, Информација од јавен карактер се чека и по пет месеци

TV Vis, 27.09.2016, Струмица, Богданци и Василево - најтранспарентни активни општини, Валандово најнетранспарентност

Almakos, 25.09.2016, ЦГК: Министерствата помалку транспарентни од општините

R.S. Evropa, 22.09.2016, Централната власт најзатворена за парите

Faktor, 22.09.2016, Министерствата ги кријат парите, општините потранспарентни

Zurnal, 22.09.2016, Централната власт најатворена за парите

Glas na Amerika, 21.09.2016, Новинарите во Македонија очекуваат притисок за време на изборите

TV 24 Vesti, 21.09.2016, Владата, министерствата и општините се просечно транспарентни

TV Tera, 21.09.2016, Кои општини се најтранспарентните општини во Македонија

Kapital, 21.09.2016, Институциите во македонија се "просечно" транспарентни

Ti rekov mi rece, 20.09.2016, Јавните набавки во општината најчесто се за градежни работи

TV Tera, 14.09.2016, Каде одат моите пари

TV Mrt, 14.09.2016, Буџетска транспарентност: Поголема отвореност и достапност на податоците

TV Alsat M, 14.09.2016, Граѓаните плаќаат, а политичарите се фалат

TV 24 Vesti, 14.09.2016, Колку и за што плаќаат вреботените по основ на давачки кон државата

TV 21, 14.09.2016, За што плаќаат ваботените? - Од 22.190 денари дневно по 425 денари за државата

Utrinski Vesnik, 14.09.2016, Достапни податоци за поголема буџетска транспарентност

Meta, 14.09.2016, Со нова веб-платформа граѓаните ќе се информираат како се трошат нивните пари

Mia, 14.09.2016, Конференција за отвореност на податоците во земјите од регионот

Libertas, 14.09.2016, Со нова веб-платформа граѓаните ќе се информираат како се трошат нивните пари

Plus Info, 14.09.2016, Македонија зад регионот по буџетска транспарентност

E Magazin, 14.09.2016, Македонија, Бугарија и Словенија ќе разменуваат податоци за буџетски трошоци

Sky, 14.09.2016, Со нова веб-платформа граѓаните ќе се информираат како се трошат нивните пари

Biznis Info, 14.09.2016, Регионална размена на искуства за отвореност на владите за трошење на буџетските пари

Pozitiv, 14.09.2016, Буџетска транспарентност: Дали знаете каде одат вашите пари?

Lider, 14.09.2016, Конференција за отвореност на податоци во земјите од регионот

Prizma, 14.09.2016, Половина пари од општинските тендери кај само триесетина фирми

Lokalno, 14.09.2016, Половина пари од општинските тендери кај само 30-тина фирми

TV 21, 14.09.2016, Половина пари од општинските тендери кај само 30-тина фирми

Prizma, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

TV 21, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

Libertas, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

Reporter, 01.09.2016, За една деценија - 45 иљади ученици помалку

Maktel, 01.09.2016, Македонија е на смртна постела: За една деценија - 45 иљади ученици помалку

Centarnews, 01.09.2016, За десет години владеење на ДПМНЕ - 45 иљади ученици помалку

I-Portal, 01.09.2016, Попусто реклами и кампањи - За една деценија 45 иљади ученици помалку

AmCham Magazine, Money well spent? Public procurement in the western balkans

TV Tera, 25.08.2016, Битола најслабо рангирана од т.н голема четворка на клиничките болници

TV Telma, 24.08.2016, Истражување: Колку помал град, толку полошо здравство

Prizma, 24.08.2016, Скопјани со најголема, а жителите на Демир Капија со најмала здравствена заштита

Utrinski Vesnik, 24.08.2016, Eден специјалист на 6.352 жители во државното здравство

TV Orbis, 24.08.2016, Битола - лидер по достапност на лекари, специјалисти, фармацевти и стоматолози

TV 24 Vesti, 19.07.2016, За плати во локалната самоуправа се трошат подеднакво пари колку и за инвестиции

Libertas, 19.07.2016, Во Скопје ќе се потроши една третина од сите пари на локално ниво

Reporter, 19.07.2016, За плата во локалната самоуправа се трошат исто пари колку и за инвестиции

Sky, 08.07.2016, Новинарството е протерано од редакциите

Makfaks, 07.07.2016, Новинарството е протерано од редакциите

Utrinski Vesnik,07.07.2016, Истражувачкото новинарство е протерано од медиумите

Vistinomer, 07.07.2016, Традиционалните медиуми во Македонија немаат истражувачко новинарство

Tocka, 07.07.2016, Новинарството е протерано од редакциите

Faktor, 04.07.2016, На тендерите просечно има по 2,5 понудувачи, на е-аукциите учествуваат по 2

Kapital, 30.06.2016, Едс и Евн Електроснабдување доминираат пазарот, државните фирми купуваат струја од два помали снабдувачи

Prizma, 30.06.2016, Државните претпријатија купуваат струја главно од две фирми

Libertas, 23.06.2016, Државните претпријатија купуваат струја главно од две фирми

Reporter, 23.06.2016, Државните фирми купуваат струја главно од две фирми

Kapital, 07.06.2016, Се зголемуваат ризиците од корупцијата во јавните набавки во цел регион

TV Telma, 07.06.2015, Јавните набавки - извор на корупција во регионот

TV 24 Vesti, 07.06.2016, Јавни набавки - како до поголема транспарентност

TV 21, 07.06.2016, Ризици од корупција: (Не)Транспарентни јавни набавки

Meta, 07.06.2016, Нетранспарентноста - најголем проблем воспроведувањето на јавните набавки

Lokalno, 07.06.2016, Нетранспарентноста - најголем проблем во спроведувањето на јавните набавки

Pravdiko, 07.06.2016, Нетранспарентноста - најголем проблем во спроведувањето на јавните набавки

Prizma, 25.05.2016, База на податоци: Итни договори за јавни набавки

Libertas, 25.05.2016, База на податоци: Итни договори за јавни набавки

Reporter, 25.05.2016, База на податоци: Итни договори за јавни набавки

Nova Makedonija, 07.05.2016, ЦГК: Задоцнетата исплата се повеќе им тежи на фирмите

Telma, 06.05.2016, Најниската цена како единствен критериум за доделување договори, еден од најголемите проблеми на фирмите

Plus Info, 06.05.2016, Извештај за јавни набавки: Најниската цена и задоцнетото плаќање најголеми проблеми за фирмите

Vest, 06.05.2016, За наплата на тендерите се чека по 8 месеци

Faktor, 06.05.2016, Најниската цена и задоцнетите плаќања им создаваат проблеми на фирмите во јавните набавки

Libertas, 06.05.2016, Најниската цена и задоцнетите плаќања, најголеми проблеми на фирмите во јавните набаки

Lokalno, 06.05.2016, ЦГК: Најниската цена и задоцнетите плаќања им создаваат најголеми проблеми на фирмите во јавните набаки

Prizma, 18.04.2016, Како работеле државните претпријатија во 2015 година?

Libertas, 18.04.2016, Државни фирми минатата година направиле загуба од 31,3 милиони евра

Kapital, 23.032016, Македонски шуми потроши 9 милиони евра на приватни фирми за сечење на дрва

TV Telma, 21.03.2016, Нерационални јавни набавки

24 Vesti, 21.03.2016, Извештај на ЦГК: Големи ценовни разлики за ист производ

Utrinski Vesnik, 21.03.2016, Се плаќа и повеќе од двојно за исти производи

Kapital, 21.03.2016, ЦГК: За ист производ институциите плаќале двојно повисоки цени

Faktor, 21.03.2016, Планираната, а неспроведена е-аукција носи највисоки цени

Plus Info, 21.03.2016, Индекс на рационалност: Набавката на јаглен станала добар бизнис

E Magazin, 21.03.2016, Планираната, а неспроведена е-аукција носи највисоки цени

Librtas, 21.03.2016, Индекс на рационалност: Планираната, а неспроведена е-аукција носи највисоки цени

KTV, 16.03.2016, Е-обука за микропретпријатијата во Кавадарци

Duma, 16.03.2016, Обука за микропретпријатијата во Кавадарци

TV Mega, 12.03.2016, Микропретпријатијата полесно до јавните набавки

TV Gura, 09.03.2016, Во Кичево се промовираше проектот "Микро претпријатија и јавните набавки"

24 Vesti, 11.02.2016, Емисија Вин Вин, трошење на јавните пари

Prizma, 31.01.2016, За справување со снегот и мразот годинава ќе се потрошат над 5 милиони евра

R.S Evropa, 09.01.2016, Јавни пари за приватни џебови

Libertas, 09.01.2016, Јавни пари за приватни џебови

Reporter, 09.01.2016, Јавни пари за приватни џебови

24 Vesti, 04.01.2016, Општините ќе потрошат над 700.000 евра на новогодишно украсување

Prizma, 02.01.2016, Колку ќе не чини новогодишното украсување?

Plus Info, 02.01.2016, Новогодишното украсување на улиците и плоштадите ги чини граѓаните над 700.000 евра

Reporter, 02.01.2016, Колку ќе не чини новогодишното украсување?

Libertas, 02.01.2016, 720 илјади евра за новогодишното украсување низ земјава

24 Vesti, 04.01.2016, Општините ќе потрошат над 700.000 евра за новогодишно украсување