ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - We in media 2015
Print
PDF

We in media 2015

on .

Telma, 10.12.2015, Јавните набавки со ниска конкуренција

Utrinski Vesnik, 10.12.2015, Советот за јавни набавки наплатил 1,2 милиони евра

Telma, 10.12.2015, Ниско ниво на конкуренција, главна карактеристика на тендерите

Plus Info, 10.12.2015, Новиот Совет за јавни набавки "испотроши" 1,2 милиони евра на фирмите

Kapital, 10.12.2015, Секој четврти тендер склучен со единствен понудувач, конкуренцијата се намалува

Nova TV, 10.12.2015, Центар за граѓански комуникации: И натаму ниско ниво на конкуренција

E Magazin, 10.12.2015, Во првото полугодије од годинава склучени договори без оглас, вредни 11,5 милиони евра

Lokalno, 10.12.2015, Ниско ниво на конкуренција, обележје на тендерите во првата половина од годинава

Libertas, 10.12.2015, Ниско ниво на конкуренција, обележје на тендерите во првата половина од годинава

Prizma, 30.11.2015, Арачиново на дното, Чаир на врвот - колку трошат македонските општини за тендери

Plus Info, 30.11.2015, Арачиново на дното, Чаир на врвот - колку трошат македонските општини за тендери

Libertas, 30.11.2015, Арачиново на дното, Чаир на врвот - колку трошат македонските општини за тендери

Prizma, 02.11.2015,  Велешани и тетовци живеат во најопасна животна средина

Libertas, 02.11.2015, ИСТРАЖУВАЊЕ: Велешани и тетовци живеат во најопасна животна средина

Duma, 02.11.2015, "Призма" - Велешани и тетовци живеат во најопасна животна средина

24 Vesti, 25.08.2015, Извештај на ЦГК за јавните набавки: За иста услуга разлика во цената и до 270 насто

Telma, 25.08.2015, Системот за јавни набавки со неконкурентни цени

TV Tera, 25.08.2015, 270% повисока цена за ист производ

Kapital, 25.08.2015, За ист производ државните институции плаќаат и до 270% повисока цена

Faktor, 25.08.2015, Јавни набавки: Доминација на одредени фирми во тендерите

Plus Info, 25.08.2015, За прскање против комарци Транспорт платил 244 пати поскапо од Град Скопје

E Magazin, 25.08.2015, Големи разлики во цени по кои државните институции купуваат исти производи и услуги

Libertas, 25.08.2015, За ист производ институции плаќаат и до 270% повисока цена

А1ON, 25.08.2015, Индекс на рационалност: Исти фирми, поскапи набавки и за 270 проценти

Lokalno, 25.08.2015, Како функционира профитерство-или мала конкуренција високи цени, полни џебови пари

Kirilica, 25.08.2015, И до 270 отсто разлика во цените по кои државните институции купуваат исти производи и услуги

Reporter, 25.08.2015, За ист производ државните институции плаќаат и до 270% повисока цена

Akademik, 25.08.2015, Индекс на рационалност на ЦГК: Доминација на фирми во тендерите и евентуални основи за корупција

Podgorci Info, 25.08.2015, Индекс на рационалност: Исти фирми, поскапи набавки и за 270 проценти

Kapital, 28.07.2015, Секоја трета државна компанија е во загуба. Кој ќе понесе одговорност?!

R.S Evropa, 01.07.2015, Знакот "стоп" во Дебар пет пати поскап од тој во Кавадарци

24 Vesti, 26.06.2015, Индекс на рационалност: Големи ценовни разлики за ист производ или услуга

Vest, 26.06.2015, Ист сообраќаен знак чинел и до 400 отсто поскапо

Kapital, 26.06.2015, Различни државни институции купувале ист производ со разлика во цена до 27 пати

Plus Info, 26.06.2015, Знакот "Стоп" во Дебар е за 421 отсто поскап отколку во Кавадарци

Mkd, 26.06.2015, Различни општини за иста услуга или производ плаќаале различни цени и до 27 пати

Sky, 26.06.2015, Институциите купуваат исти производи по различни цени

E Magazin, 26.06.2015, Огромни разлики во цените по кои институциите купуваат исти производи и услуги

Libertas, 26.06.2015, Огромни разлики во цените по кои различни институции купувале сообраќајни знаци, фискални апарати, камери за видео надзор...

Lokalno, 26.06.2015, Индекс на рационалноста: Огромни разлики во цените по кои различни институции купувале сообраќајни знаци, фискални апарати, камери за видео надзор..

Faktor, 26.06.2015, Огромни разлики во цените по кои институциите купуваат исти производи и услуги

Duma, 06.06.2015, Соработка на граѓанскиот сектор и медиумите

Prizma, 08.05.2015, Финансиски резултати на државните институции

Telma, 02.05.2015, Градионачалниците не може да ги спроведат проектите

R.S Evropa, 30.04.2015, Бирократија за малите набавки, за големите нема закон

24 Vesti, 29.04.2015, На "црна листа" со забрана за учество на тендер се наоѓаат 72 фирми

Sitel, 29.04.2015, Во втората половина од 2014-та објавени над 15.000 тендери, поништени 23 отсто

Kanal 5, 29.04.2015, Во втората половина од 2014-та објавени над 15.000 тендери, поништени 23 отсто

Kapital, 29.04.2015, Советот за јавни набавки го оптоварува процесот, конкуренцијата не се подобрува

Plus Info, 29.04.2015, Најголемиот тендер лани реализиран без објавување

Utrinski Vesnik, 29.04.2015, Се поништува секој четврти тендер

E Magazin, 29.04.2015, ЦГК: Ниските цени на тендерите го доведуваат во прашање квалитетот на набавките

Akademik, 29.04.2015, Мониторинг на јавните набавки: Да се напушти евалуирањето на понудите исклучиво врз основа на цената

Reporter, 29.04.2015, На црна листа - 18 фирми

Mia, 29.04.2015, Во втората половина од 2014 објавени 15.000 тендери, поништени 23 отсто

Lider, 29.04.2015, Во втората половина од 2014 објавени на 15.000 тендери, поништени 23%

Media, 29.04.2015, Во втората половина од 2014-та објавени 15.000 тендери, поништени 23 отсто

Alsat M, 27.03.2015, Емисија "360 степени"

Prizma, 17.03.2015, Топ 100 тендери во изминатите пет години во Република Македонија

Plus Info, 17.03.2015, Панорамското тркало меѓу "Топ 100" македонски тендери

E Magazin, 17.03.2015, Кои државни институции ги склучиле најголемите договори за јавни набавки

Lokalno, 17.03.2015, Еве каде оделе народните пари - топ 100 тендери во изминатите пет години

E Magazin, 17.03.2015, Рангирање: 100 најголеми договори за јавни набвки во последните пет години

Sky, 17.03.2015, Анализа на најголемите 100 тендери во изминатите пет години во Република Македонија

Meta, 17.03.2015, Анализа на најголемите 100 тендери во изминатите пет години во Република Македонија

Prizma, 12.03.2015, Како се потрошиле 4,3 милијарди евра народни пари во последните пет години

Kanal 77, 18.02.2015, Јавни набавки: законите европски, праксата балканска

24 Vesti, 17.02.2015, Јавни набавки: Ниската тендерска цена не е гаранција за квалитет?

Telma, 17.02.2015, Јавни набавки: Законите европски, праксата балканска

Plus 24, 05.02.2015, Велес: Работна средба посветена на антикорупциските практики

R.S Evropa, 07.01.2015, Повеќе луѓе и пари за борба против корупцијата