ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Index of Rationality 9
Print
PDF

Index of Rationality 9

on .

The Index of Rationality no.9 is developed for the following five types of products, i.e. services:

  • maintenance of elevators;
  • printing of bill forms;
  • RTG X-ray films;
  • cow’s milk cheese; and
  • GPS devices.

The Index of Rationality for these types of products and services was developed by targeting national and local institutions that have procured these products or services in the first half of 2013.

Initially, a total of 53 national and local contracting authorities were addressed with FOI applications inquiring about prices attained for procurement of given products or services. However, due to objective or subjective reasons, as indicated throughout the analysis, in the end the Index was developed on the basis of price information provided by 39 institutions.