ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - We in media 2013
Print
PDF

We in media 2013

on .

Faktor, 10.12.2013, Јавни набавки - дувло на незаконие и корупција

Tera TV, 28.11.2013, Јавните набавки во земјите од Западен Балкан

24 Vesti, 27.11.2013, 700 милиони евра од јавните набавки се одлеваат во непознат правец во земјите од регионот

Scoop, 15.11.2013, Fridey - day before weekend, day for tenders

Alfa, 12.11.2013, Петок - ден пред викенд, ден за тендер

R.S Evropa, 06.11.2013, Јавните набавки - главен извор на "црни" пари за партиите

Faktor, 05.11.2013, Исти уреди, различни цени. Зошто МЖ-Транспорт плаќа поскапо од ЈСП Скопје?

Birn, 05.11.2013, Macedonian public procurements taken to task

Scoop, 05.11.2013, Concluded nontransparent contracts worth 22.6 milion euros

24 Vesti, 04.11.2013, 22,6 милиони евра потрошени пари за договори во четри очи

Makfax, 04.11.2013, СД ''Пелагонија'' набавува за 70 денари поскапо сирење отколку во продавниците

Libertas, 04.11.2013, 22 милиони евра потрошени на договори без објавен оглас во првата половина на 2013

R.S Evropa, 04.11.2013, Се повеќе тендери во четри очи

Kapital, 04.11.2013, ЦГК: За половина година потрошени 22,6 милиони евра за тендери без оглас

Lokalno, 04.11.2013, Раст на државните тендери кои биле склучени без јавен оглас - јавните набавки вределе 22,6 милиони евра

A1On, 04.11.2013, 22 милиони евра тежат договорите без објавен оглас

Hajd Park, 04.11.2013, СД ''Пелагонија'' набавува за 70 денари поскапо сирење отколку во продавниците

Portal, 04.11.2013, СД ''Пелагонија'' набавува за 70 денари поскапо сирење отколку во продавниците

Plus Info, 04.11.2013, На некои тендери недостасува уште бројот на чевлите на газдата

Utrinski Vesnik, 04.11.2013, Годинава двојно повеќе јавни набавки од лани

Sky, 04.11.2013, ЦГК: Договорите без објавен оглас "тежат" 22 милиони евра

Nova Makedonija, 30.08.2013, Државните институции често немаат време за тендер

24 Vesti, 30.08.2013, Проблеми со јавните набавки

Utrinski Vesnik, 30.08.2013, Чевртина од тендерите во државата се поништуваат

Nova TV, 30.08.2013, Мониторинг: Над 25% од тендерите се поништуваат

Faktor, 30.08.2013, Во Македонија се поништуваат дури 26 посто од тендерите

Dnevnik, 30.08.2013, Секој четврт тендер со само една фирма

Lokalno, 30.08.2013, Анализа: 26,6% од тендерите се поништуваат

Libertas, 30.08.2013, Секој четврти договор за јавна набавка е склучен преку тендер во кои учествувала само една фирма

Plus Info, 30.08.2013, Вкупно 26,6 отсто од тендерите се поништуваат

R.S Evropa, 18.07.2013, Над 20 милиони евра за фонтани и плоштади

Dnevnik, 17.07.2013, Општините различно трошат за јавни набавки

Faktor, 17.07.2013, Огромни разлики меѓу општините во трошењето пари за јавни набавки

Plus Info, 17.07.2013, Јавни набавки: Центар троши 400 евра по жител, а Шуто Оризари само 2 евра

Kapital, 17.07.2013, Општините трошатод 2 до 400 евра по жител на јавни набавки

Makfax, 17.07.2013, Јавните набавки во Шутка две евра по жител во центар 400 евра

Skopjeinfo, 17.07.2013, Големи разлики во потрошените пари за јавни набавки

Tera, 17.07.2013, Мониторинг на јавните набавки на локално ниво

Lider, 17.07.2013, Јавните набавки во општините - од 2 до 400 евра по жител

Hajdpark, 17.07.2013, Јавните набавки во Шуто Оризари две евра по жител, во Центар 400 евра

Iris, 17.07.2013, Во Македонска Каменица најмногу склучени договори за јавни набавки

Scoop, 01.07.2013, Public Procurement Bureau to increase transparency and accountability

Utrinski Vesnik, 26.06.2013, Исти производи со разлики во цени

Kapital, 26.06.2013, ЦГК: Државните институции набавувале исти производи со огромни разлики во цените

Libertas, 26.06.2013, ЦГК: Различни институции купувале исти производи со големи разлики во цените

Faktor, 26.06.2013, Индекс на рационалноста: Исти производи, големи разлики во цените?!

Nova, 26.06.2013, Која институција штедела, а која ''аздисувала'' ?

Plus Info, 26.06.2013, Институциите плаќале различни цени за исти произвиди

Pobjeda, 31.05.2013, Голем простор за корупција во јавните набавки

Dan, 31.05.2013, Данокот е зголемен заради корупцијата во јавните набавки

TV Vijesti, 30.05.2013, Инициран проект за следење на јавните набавки

Vijesti, 30.05.2013, Манс: Да немаше корупција во јавните набавки, немаше да има потреба да се зголеми ДДВ-то

Scoop, 15.05.2013, Even 408 opaque contracts cocncluded in just three months

Centarnews, 14.05.2013, Лани биле склучени 408 договори во четри очи

Regioni, 13.05.2013, Како микропретпријатијата да учествуваат на електронските аукции

Faktor, 15.05.2013, Кои се најголеми зделки кои лани во Македонија ги направија државните институции?

Vest, 15.05.2013, Понудил да чека 367 дена да му ги платат авиобилетите

Vecer, 15.05.2013, Е-аукции за јавните набавки се откажуваат заради малку понуди

Lokalno, 15.05.2013, Рекорден број на поништени тендери во последните четри години

Javnost, 14.05.2013, Лани се потрошиле 65 милиони буџетски евра во 4 очи

Telma, 14.05.2013, Расте бројот на нетранспарентни јавни набавки

24 Vesti, 14.05.2013, Рекорден број на поништени тендери во последните четри години

Nova, 14.05.2013, Анализа: Расте бројот на тендери во четри очи

Makfaks, 14.05.2013, Ограничената конкуренција на тендерите не ја спушта цената

Plus Info, 14.05.2013, Уште 408 договори вредни 22 милиона евра се склучиле лани во четри очи

Kapital, 14.05.2013, Рекордни 65 милиони евра лани договорени на тендери во четри очи

Duma, 11.05.2013, Како микропретпријатијата до тендери на електронски аукции

Birn, 18.04.2013, Macedonian NGOs and Media Mull Closer Partnership

R.S Evropa, 09.04.2013, Анекс договори за Скопје 2014

Kapital, 29.02.2013, За четри години двојно намалени жалбите по јавни набавки

24 Casa, 12.03.2013, Македонците го одбраа ''24 Часа'', за да учат за пристапот до информации

Nova Makedonija, 15.02.2013, Рудник и фабрика станаа критериум на тендер за изградба на паркинг

R.S Evropa, 14.02.2013, ''Тајни'' тендери за јавни набавки

Faktor, 14.02.2013, Нереални усллови на локалните тендери, проблем за бизнисмените

Plus Info, 14.02.2013, Невозможни услови на локалните тендери

Kapital, 14.02.2013, ЦГК: Повеќе општини поставуваат несоодветни критериуми за јавни набавки

24 Vesti, 14.02.2013, Нереални услови и дискриминаторски тендерски спецификации - проблем за бизнисмените

R.S Evropa, 04.02.2013, Институциите затворени за јавни информации

24 Vesti, 01.02.2013, Несоодветно се применува Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер

Sitel, 01.02.2013, Измени на законот за пристап до информации

Plus Info, 01.02.2013, Барањето јавни информации е како удирање на sид во глава

Telma, 01.02.2013, Информациите од јавен карактер како како најстроги тајни!

Kapital, 01.02.2013, Центарот за граѓански комуникации иницира измени во законот за слободен пристап до информации

Metamorfozis, 01.02.2013, Дебата за измена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер

R.S Evropa, 24.01.2013, Народната каса нетранспарентно се празни