ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Index of Rationality 5
Print
PDF

Index of Rationality 5

on .

The fifth Index of Rationality is developed for the following five types of products, i.e., services:

  • commission rates charged by Agencies for Temporary Employment;
  • ISO 9001 Quality Management System Standards;
  • antifreeze liquid;
  • carwash services; and
  • bottled still water.

The selection of Index-targeted products and services was made in compliance with their status of most commonly used products and services by national and local level institutions.

However, given that the methodology applied to develop the Index implies compassion of prices attained by at least five institutions and the fact that requested information is not always disclosed or, when disclosed, it is provided in a form that does not allow comparisons to be made, the development of relevant indices per products and services, in addition to information on public procurements organized in 2012, also includes information on procurements implemented in the previous years.