ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Fourth quarterly report on monitoring of public procurement for 2011
Print
PDF

Fourth quarterly report on monitoring of public procurement for 2011

on .

The analysis of the public procurement process in the Republic of Macedonia was performed based on the monitoring of randomly selected sample of public procurement procedures (40 of each quarter). Monitoring activities start with the publication of calls for bids in the "Official Gazette of the Republic of Macedonia", followed by attendance on public opening of bids and data collection on the procedure course, and use of in-depth interviews and structured questionnaires submitted to the rconomic operators, as well as data obtained from contracting authorities by means of Freedom of Information (FOI) applications.

The present analysis was performed based on monitoring of selected sample of 40 public procurement procedures implemented by central level contracting authorities, whose public opening of bids took place in the period October - December 2011.