ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Подобрување на новинарските вештини за истражување и известување за корупција (2007)
Печати
PDF

Подобрување на новинарските вештини за истражување и известување за корупција (2007)

on .

Овој проект всушност значеше спроведување на индивидуалните планови за акција на претставниците на ЦГК кои ги изработија за време на обуката за подобрување на капацитетот за борба против корупцијата спроведена од меѓународни експерти на Crown Agents. Во рамките на проектот ЦГК обучи група од осум новинари од водечки локални медиуми за истражување и известување за корупција кои потоа изработија свои истражувачки приказни врз основа на наученото на обуката и на индивидуалните планови за акција изработени на обуката. Како резултат од проектот ЦГК го издаде и „Прирачникот за новинари за истражување и известување за корупција“ кој го дистрибуираше до околу 200 новинари од сите медиуми во земјава. Проектот е поддржан од програмата World Learning и УСАИД Македонија.