ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Deepening of the corruption
seriale online filme online seriale online filme online seriale online filme online seriale online filme online filme porno
Print

Deepening of the corruption

on .

The health care sector in the Republic of Macedonia is seriously endangered by various forms of corruption which take place in two segments: corruption in the supply of medicines, medical materials, and equipment and corruption in the provision of health services. This means that personal profit at the expense of the citizens is occurring in all areas of public health. The research has shown that the broad area for misuse of the health care sector is mainly due to the lack of clear procedures for the supplies, the exceptionally weak control of the manner in which the money of the public health users is spent, the misuse of the position that health and human life are at stake, as well as the great solidarity among the doctors and concealing the corruption, i.e. viewing it as a recompense for the low salaries as opposed to the high expertise. The deepening of the corruption in this sector can be greatly attributed to the absence of responsibility for the misuses done.

Download the complete Report