ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - An unregulated sphere that creates ample opportuni
seriale online filme online seriale online filme online seriale online filme online seriale online filme online filme porno
Print

An unregulated sphere that creates ample opportuni

on .

The complete politicization of the management boards of the public enterprises and institutions at state and local level, which is carried through at the expense of the expertise and competence of their members, is evaluated, both by domestic experts and international organizations, as a condition which enables corruption and contributes to the further development of this problem. The selection of the members of the management boards according to party and ethic criteria rather than expertise and competence, a fact verified in this research as well, creates an atmosphere in which the decisions in these enterprises are made on the basis of party or personal interest, rather than the best interest of the citizens, who both finance and use the services of the public enterprises and institutions.

Download the complete Report