ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Медиумите за нас во 2012 година
Печати
PDF

Медиумите за нас во 2012 година

on .

Радио Слободна Европа, 24.01.2013, Народната каса нетранспарентно се празни

Нова Македонија, 29.12.2012, Државата потрошила над 30 милиони евра на набавки без тендер

Миа, 28.12.2012, Анализа: Се зголемува проблемот со поништувањето на поголемите тендери

Бриф, 28.12.2012, Се повеќе се зголемува проблемот со поништување на поголемите тендери

Капитал, 28.12.2012, ЦГК:За девет месеци договорени јавни набавки во четри очи вредни 32 милиони евра

Фактор, 28.12.2012, Без оглас договорени јавни набавки вредни 14 милиони евра

Плус Инфо, 28.12.2012, Продолжуваат јавните набавки во четри очи

Скај, 28.12.2012, Набавките во четри очи продолжуваат

Вечер, 12.12.2012, Отворен регионален центар за микропретпријатија

Вечер, 07.12.2012, Регионален центар за микро претпријатија

Ти Реков Ми Рече, 07.12.2012, Отворен е Регионален центар за помош на микро претпријатија од Вардарски регион

Дума, 06.12.2012, Во Велес отворен Регионален центар за помош на микропретпријатијата!

Лисица, 06.12.2012, Микропретпријатијата полесно до јавни набавки

5ФМ, 06.12.2012, Малите фирми полесно до државни тендери

Региони, 05.12.2012, Бесплатни обуки и поддршка од УСАИД

Канал 77, 04.12.2012, Во Штип и Велес отворени центри за помош на микро претпријатијата

Економски, 04.12.2012, Центри за микропретпријатија во Штип и Велес

Капитал, 04.12.2012,  Ќе се отвори регионален центар за поддршка на микропретпријатијата

Сител, 04.12.2012, Во Штип и Велес регионални центри за поддршка на микоропретпријатијата

Фактор, 04.12.2012, Во Штип и Велес ќе се отворат центри за микропретпријатијата

Алфа, 04.12.2012, Штип и Велес регионални центри за поддршка на микро препријатијата

Плус Инфо, 04.12.2012, Микрофирми ќе се обучуваат за подготовка на тендери

Канал 8, 04.12.2012, Отворен центар за поддршка на малите претпријатија

Радио Штип, 04.12.2012, Микро претпријатија за макро перспектива

ТВ Стар, 04.12.2012, 200 Микропретпријатија од регионот денес се здружија во регионален центар

Ирис, 04.12.2012, Регионален центар за поддршка на микропретпријатијата отворен во Штип

Миа, 04.12.2012, Во Штип и Велес регионални центри за поддршка на микропретпријатијата

Региони, 28.11.2012, Промоции на регионалните центри за поддршка на микропретпријатијата од Штип и Велес

24 Вести, 11.11.2012, Емисија Тренд

Фактор, 09.11.2012, Јавни набавки: Јунешкото месо стаса до 500 денари килограм!

Либертас, 09.11.2012, Телма: Драстични разлики во цените на набавените дефибрилатори

24 Вести, 08.11.2012, Статистика платила повеќе пари за набавка на дефибрилатори

Телма, 08.11.2012, Драстични разлики во цените на набавените дефибрилатори

Плус Инфо, 08.11.2012, Државните институции се расфрлаат за јунешко, кломпи и за дефибрилатори

Е Вести, 08.11.2012, Институциите набавувале работни кломпи и за 2.000 денари

Тера, 08.11.2012, Пристап до информации

Тера, 06.11.2012, Јавните набавки и нивната транспарентност

Дума.Мк, 25.10.2012, ЦГК и новинарите: Дебата за Законот за пристап до информации од јавен карактер

Капитал, 19.10.2012, За корупција во јавни набавки надлежните институции не сакаат да зборуваат

Р.С Европа, 19.10.2012, Поништувањето на тендери во подем

Дневник, 19.10.2012, Компаниите реагираат што доцни исплатата за завршените тендери

Утрински Весник, 19.10.2012, И да фатиш тендер, којзнае дали ќе видиш пари

Вечер, 19.10.2012, Фирмите неуки за електронско наддавање

A1 Он, 18.10.2012, Набавки во четри очи за 5,8 милиони евра државни пари

24 Вести, 18.10.2012, Државата дала 5,8 милиони евра за набавки во четри очи

Капитал, 18.10.2012, ЦГК: Комапаниите се жалат дека доцни исплатата за извршените јавни набавки

Плус Инфо, 18.10.2012, Државата дала 5,8 милиони евра за набавки во четри очи

Скај, 18.10.2012, За набавки во четри очи потрошени 5,8 милиони евра државни пари

Фактор, 18.10.2012, Јавни набавки - доцни исплатата на парите, се фаворизираат фирми.

Ирис, 12.10.2012, Дали се користат придобивките од законот за пристап до информации?

Ин Прес, 10.10.2012, Пристапот до информации од јавен карактер

Ств, 10.10.2012, Дебата за пристап до информации во ''Милениум''

Ohrid Live, 10.10.2012, Дебата за пристап до информации во ''Милениум''

Охрид Прес, 10.10.2012, Дебата - ''Пристап до информации - извор за поквалитетно информирање''

Ohrid News, Локалните институции подостапни за информации

Ин Прес, 09.10.2012, Дебата - ''Присап до информации - извор за поквалитетно информирње''

ТВ 24 Вести, 09,10,2012, Слободен пристап до информации

Тера, 09.10.2012, За пристапот до информации

Сител, 09.10.2012, Во Битола се одржа дебата за ''Пристапот до информации - извор на поквалитетно информирање"

Р.С Е вропа, 04.09.2012, Поништените тендери чекаат "подобни" понудувачи

Р.С Е вропа, 18.08.2012, Трнлив патот до "јавните" информации

Р.С Европа, 01.08.2012, При купување со јавни пари не се прашува за цена

Дневник, 31.07.2012, Царината се лади најскапо

24 Вести, 31.07.2012, Владата и општините недомаќински ги трошат народните пари

Нова Македонија, 05.07.2012, Министерства за миење возило годишно плаќале од 50 до 550 евра

Р.С Европа, 05.07.2012, Четри очи - милиони евра

Дневник, 04.07.2012, Министерствата ги ''перат'' возилата за десет пати поскапо

Утрински Весник, 04.07.2012, Неуспешни над 35 отсто од електронските аукции

24 Вести, 04.07.2012, Над 35% од закажаните електронски аукции неуспешни

Плус Инфо, 04.07.2012, ЦГК: За многу јавни набавки немало повеќе од две понуди

Алфа, 03.06.2012, Емисија НуклЕУус на промени: Слободен пристап до информации од јавен карактер

Скај, 22.05.2012, Тендерска манипулација со буџетските пари?

Р.С Европа, 02.05.2012, Јавните набавки под превезот на непосредни спогодби

ИТ.мк, 30.04.2012, Претседателот и министерствата плаќаат над просекот за своите .gov сајтови

Пословно Јутро, 29.04.2012, Половина тендери без електронско наддавање

Вечер, 28.04.2012, Половина од тендерите без електронско наддавање

Плус Инфо, 27.04.2012, Јавните набавки очи в очи лани се зголемиле за 50 отсто

Капитал, 01.02.2012 Рекордни 30 милиони евра за договори во четири очи

Вечер, 01.02. 2012, Половина од тендерите за јавни набавки со најмногу двајца понудувачи

Р.С Европа, 31.01.2012, За три месеци 30 милиони евра потрошени без тендер

Скај, 31.01.2012, Бројот на поништени тендери во земјава расте, а со тоа се намалува бројот на понудувачи

Алфа, 31.01.2012, Тендерите се почесто "паѓаат", конкуренцијата помала

24 Вести, 31.01.2012, Расте бројот на поништени тендери, бројот на понудувачи се помал