ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Веб страницата www.ccc.org.mk користи колачиња за да го подобри вашето искуство на веб страницата. Колачиња (“cookies”) се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред и кои се користат за прибирање информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата страница, со што се овозможува побрз пристап. Преку колачињата не се прибираат лични податоци. Сите информации добиени преку нив на ниту еден начин нема да ja загрозат вашата приватност.

При посетата на www.ccc.org.mk нашата веб страница може да евидентира информации како името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посетата на веб страната, како што се оперативен систем и давателот на интернет-услугата, IP (интернет протокол) адреси кои се доделуваат од страна на давателот на интернет-услугата и се различни за секој корисник и слични информации.

Со посета на нашата веб страница вие се согласувате со Политиката за приватност како и со евентуалните измени на истата која може повремено да се менува, без претходно известување. Прикажи помалку
Center for Civil Communications - Медиумите за нас во 2017 година
Печати
PDF

Медиумите за нас во 2017 година

on .

Слободен Печат, 22.12.2017, Трошеле и молчеле!

Академик, 22.12.2017, Анализа за транспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набавки

Телма, 21.12.2017, МВР лани најнеотчетна за тендерите, Правда најдобри

24 Вести, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

Сител, 21.12.2017, Транспарентноста во јавните набавки на министерствата под лупа

МРТ, 21.12.2017, Транспарентност во јавните набавки: Четри министерства најслабо рангирани

Канал 5, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

24 Вести, 21.12.2017, Извештај за јавни набавки: Кој трошел најмногу, а бил најмалку транспарентен

Сител, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

Алсат М, 21.12.2017, Четри министерства меѓу најнетранспарентните институции минатата година

Нова ТВ, 21.12.2017, Колку повеќе трошеле на јавни набавки, толку биле помалку транспарентни

Нова Македонија, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

Плус Инфо, 21.12.2017, Кои четри министерства лани тајно потрошиле најмногу пари за јавни набавки

Либертас, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерства што потрошиле најмногу за јавни набавки

Радио Слободна Европа, 21.12.2017, Институциите со средно ниво на транспарентност

А1ОН, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерства што потрошиле најмногу пари

Локално, 21.12.2017, Министерства што си трошат, а не кажуваат

ММС, 21.12.2017, Најмалку транспарентни министерствата што потрошиле најмногу на јавни набавки

Стандард, 21.12.2017, МВР, Здравство, МЗШВ и Образование најнетранспарентни при јавните набавки

Пост, 21.12.2017, Нетранспарентни министерства што најмногу трошеле

Академик, 21.12.2017, Анализа за транспарентноста, отчетноста и интегритетот во јавните набаки

Журнал, 21.12.2017, Каде има пари нема транспарентност

Прес 24, 21.12.2017, Извештај за јавни набавки: Кои министерства биле најтранспарентни

Капитал, 04.12.2017, Апсурди во тендерите-цени од 0,01 денари, понуди доставени осум минути по објава на оглас

Канал5, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

ТВ21, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Сител, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во правото полугодие

Макфакс, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

Мета, 04.12.2017, ЦГК: Апсурдни цени од 0,01 денар во дел од тендерите на институциите

Фокус, 04.12.2017, Се распишувале тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Е Магазин, 04.12.2017, За пола година склучени 208 договори без тендер тешки 7,4 милиони евра

Орбис, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Плус Инфо, 04.12.2017, Се распишувале тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

Либертас, 04.12.2017, ЦГК: Апсурдни цени од 0,01 денари во дел од тендерите на институциите

Фактор, 04.12.2017, Се делеле тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

А1ОН, 04.12.2017, Во првите шест месеци на договори без тендери потрошени вкупно 7,4 милиони евра

ТВ Нова, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Нова Македонија, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Локално, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Вечер, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

МКД, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

Точка, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Охрид Скај, 04.12.2017, Се распишувале тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Кајгана, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денар

Бизнис Инфо, 04.12.2017, Зголемен бројот на договори без тендер во првото полугодие

ММС, 04.12.2017, Во првите шест месеци на договори без тендер потрошени вкупно 7,4 милиони евра

Актуелно 24, 04.12.2017, Тендери со апсурдни цени од 0,01 денари

Радар, 04.12.2017, ЦГК: Можни манипулации во реализација на тендерите

Мак Прес, 04.12.2017, Пораст на договорите склучени без тендер во првото полугодие

МИА, 23.11.2017, Договорите за јавни набавки од декември стануваат достапни за јавноста

Плус Инфо, 23.11.2017, Договорите за јавни набавки од декември нема да се тајна за јавноста

МКД, 23.11.2017, Договорите за јавни набавки од декември стануваат достапни за јавноста

Канал 77, 23.11.2017, Договорите за јавни набавки од декември стануваат достапни за јавноста

Радио Моф, 23.11.2017, Договорите за јавни набавки од декември ќе бидат достапни за јавноста

Кумановски Муабети, 23.11.2017, Договорите за јавни набавки од декември стануваат достапни за јавноста

Прес 24, 23.11.2017, Договорите за јавни набавки од декември достапни за јавноста

Макфакс, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувачки стории-кај 10 медиуми едвај 0,8 отсто се истражувања

Слободен Печат, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истржувачки новинарски текстови

Канал 77, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувачки стории-кај 10 медиуми едвај 0,8% се истражувања

Вистиномер, 09.11.2017, Истражувачкото новинарство кај традиционалните медиуми и натаму е малку присутно

Мета, 09.11.2017, Загрижува отсуството на истражувачки стории во традиционалните медиуми

Сител, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истражувачките новинарски текстови

A1ОН, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истражувачките новинарски текстови

Либертас, 09.11.2017, Загрижувачко отсуство на истржувачки стории во традиционалните медиуми

ММС, 09.11.2017, Дебата за застапеност и квалитет на истражувачките новинарски текстови

Вечер, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувчки стории-кај 10 медиуми едвај 0,8% се истражувања

А1ОН, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувачки стории

Актуелно 24, 09.11.2017, Медиумите не инвестираат во истражувачки стории-кај 10 медиуми едвај 0,8% се истражувања

Телма, 03.11.2017, Се укинува Советот за јавни набавки

Тера, 21.09.2017, Зошто се помалку новинарите истражуваат во Македонија?

А1ОН, 21.09.2017, Во Битола се одржа работилница за новинари и граѓански организации "Истражувачко новинарство за поттикнување реформи"

Шеталиште, 21.09.2017, Во Битола се одржа работилница за новинари и граѓански организации "Истражувачко новинарство за поттикнување на реформи"

Слободен Печат, 15.09.2017, Пристапот до информации од јавен карактер е основа за транспарентни институции

Сакам да кажам, 27.06.2017, Дражавните институции лани потрошиле 35 милиони евра за јавни набавки во четри очи

ТВ 21, 21.06.2017, Државата потрошила 35 милиони евра на натранспарентен начин

Фактор, 21.06.2017, "Тендер држава": Нетранспарената процедура лани "изела" 35 милиони евра од државната каса

Радио Слободна Европа, 21.06.2017, Нетранспаренто потрошени 35 милиони евра од државната каса

Денар, 21.06.2017, Јавни набавки: третина од тендерите во 2016 година со по еден понудувач

Телма, 20.06.2017, ЦГК: 35 милиони евра за тендери без јавна набавка во 2016

Мета, 20.06.2017, Секој трет тендер со еден понудувач, договорите без оглас тежат 34,8 милиони евра

Макфакс, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Миа, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Канал 5, 20.06.2017,  ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Нова ТВ, 20.06.2017, Секој трет тендер со еден понудувач, 605 договори во четри очи

Слободен Печат, 20.06.2017, Потрошени 35 милиони евра за тендери во 2016, без јавна набавка

Нова Македонија, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Либертас, 20.06.2017, Секој трет тендер со еден понудувач, договорите без оглас тежат 34,8 милиони евра

Фокус, 20.06.2017, ЦГК: Во 2016 година се склучиле над 600 договори во 4 очи во вредност од скоро 35 милиони евра

Локално, 20.06.2017, Секој трет тендер со по еден понудувач, договорите без оглас тежат 34,8 милиони евра

Фактор, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Плус Инфо, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Е Магазин, 20.06.2017, Секој трет тендер во Македонија е со еден понудувач

А1Он, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Точка, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Кајгана, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

10без10, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер во 2016 бил со еден понудувач

Либертас, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Локално, 20.06.2017, ЦГК: Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Скај, 20.06.2017, Речиси секој трет тендер е со еден понудувач

Вечер, 20.06.2017, Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Старт, 20.06.2017, Делумно или целосно поништени 23 проценти од тендерите лани

Радио Слободна Европа, 13.06.2017, Македонски парадокс - железничкиот транспорт поскап од камионскиот

Канал Вис, 07.06.2017, Струмица и Василево најдобри, Конче најслаба општина по активна транспарентност во југоистокот

Утрински Весник, 07.06.2017, Општините потранспарентни од министерствата и владата

Е Магазин, 07.06.2017, Министерството за транспорт и врски најзатворено за информации од јавен карактер

Е Магазин, 07.06.2017, Велс е најтранспарентна општина, а Чучер-Сандево немаат ни веб-страна

Струмицанет, 07.06.2017, Општина Струмица најдобра по активна транспарентност во југоистокот

Нова Македонија, 06.06.2017, Годинава е намалена транспарентноста на иснституциите

Фактор, 29.05.2017, Јавни набавки: Завршува ли праксата на тендер коалициите?

Призма, 09.05.2017, Државните фирми направиле загуби од 35 милиони евра

Либертас, 09.05.2017, ЕЛЕМ лани вработил 238 лица, МЕПСО со намален профит за 9 милиони евра

Репортер, 09.05.2017, ЕЛЕМ лани вработил нови 283 лица, МЕПСО со намален профит за 9 милиони евра

Сакам да кажам, 09.05.2017, ЕЛЕМ лани вработил нови 283 лица, МЕПСО со намален профит за 9 милиони евра

Публикум, 09.05.2017, Општина Битола давала средства за цркци и фестивали, ама не открива колку пари потрошила за дневници на вработените

Телма, 06.05.2017, Нема реагенси - пациентите се препраќаат во приватни лаборатории

Капитал, 26.04.2017, Земјоделскиот југоисток се бори против тешката рударска индустрија

Фактор, 09.04.2017, "Договори во четри очи со државата: "Трансмет", "Порше-Македонија", "Пелистер".....

Либертас, 09.04.2017, Договори во четри очи со државата: Големи зделки за "Трансмет", "Порше-Македонија", "Пелистер".....

Репортер, 09.04.2017, Договори во 4 очи со државата: Големи зделки за "Трансмет", "Порше-Македонија", "Пелистер".....

Призма, 20.03.2017, Десет фирми се носители на 30% од општинските тендери

ТВ Орбис, 19.03.2017, Love me... Тендер

ТВ Телма, 15.03.2017, Топ тема: Проблемите во јавните набавки

ТВ Тера, 15.03.2017, Поголема контрола на јавните набавки

Миа, 14.03.2017, Конференција за јавни набавки

ТВ 24 Вести, 14.03.2017, Измени на законот за јавни набавки

ТВ МТВ, 14.03.2017, Зголемено учество на микро фирми во јавните набавки

ТВ 21, 14.03.2017, Поттик малите фирми да се учествуваат на тендери - Побарана поголема контрола на јавните набавки

Алсат М, 14.03.2017, Неопходна е поголема контрола на јавните набавки

Мета, 14.03.2017, Во бизнисот со јавните набавки вклучени се само 4.800 од 70.000 компании

Слободен Печат, 14.07.2017, Во бизнисот со јавни набавки вклучени се само 4.800 од 70.000 компании

Утрински Весник, 14.03.3017, Потребна е поголема контрола на тендерите

Скај, 14.03.3017, Во бизнисот со јавни набавки вклучени се 4.800 од 70.000 компании

Бизинис Вести, 21.02.2017, Кои се најголемите 100 тендери за 2015 и 2016 година во Македонија

Призма, 20.02.2017, Топ 100 тендери во 2015 и 2016 година

Либертас, 20.02.2017, Топ 100 тендери во 2015 и 2016 година

Репортер, 20.02.2017, Топ тендери во 2015 и 2016 година

Дума, 27.01.2017, Новинарите и граѓанските организации: Како до поквалитетни истражувања и подобра соработка

ТВ Твм, 21.01.2017, Општина Охрид на седмо место по транспарентност

24 Вести, 19.01.2017, Дополнителни трошоци за чистење на снегот

Фактор, 19.01.2017, Над пет милиони евра за чистење на снегот, а тротоарите и уличките непроодни

ТВ 24 Вести, 19.01.2017, 24 Отворено: Дали Груевски и Ахмети ќе формираат нова тендерска коалиција?

ТВ Орбис, 19.01.2017, Колку се троши за зимско одржување во Македонија

Либертас, 19.01.2017, Трошоци за зимско одржување во Македонија за сезоната 2016-2017

Ти реков ми рече. 18.01.2017, Општина Велес на второ место по транспарентност во Македонија

ТВ Канал 5, 17.01.2017, Истражување за транспарентноста на општините

ТВ Сител, 17.01.2017, Општина Велес втора по транспарентност во 2016 година

А1ОН, 17.01.2017, Општина Велес втора по транспарентност во 2016 година

ТВ Канал 5, 17.01.2017, Општина Велес втора по транспарентност во 2016 година

ТВ Нова, 17.01.2017, Општина Велес втора по транспарентност во 2016 година

Капитал, 12.01.2017, Растат вработувањата во државните претпријатија

Плус 24.мк, 12.01.2017, Штип прва општина на Истокот на десетта во Македонија по транспарентност

ТВ Стар, 11.01.2017, Нема тајни. Што работи јавната администрација, најдобро во регионот знаат штипјани

Старт.мк, 09.01.2017, Гевгелија - транспарентна општина

Вечер, 09.01.2017, Гевгелија - транспарентна општина

ТВ Телма, 11.01.2017, Скопски пари за чистење мраз одат на две адреси во Шишево

ТВ Тера, 11.01.2017, 5.2 милиони евра ќе чини зимското одржување на патиштата и улиците